Чиї батьки уважніші? Батьки чоловіка і батьки дружини
Відправлено 12 червень 2009 - 10:52
цікаво було б дізнатися, хто з батьків (його чи її) найбільше допомагає чи допомагав Вашій новоспеченій сім'ї?
особисто у мене, допомога іде лише від моєї мами (батько з мамою розлучилися ще 15 років тому).. нашій родині менше року.. ми з чоловіком живемо з моєю мамою, вона повністю взяла на себе виплату комунальних послуг, і більшість витрат щодо харчування і побуту.. від нас нічого не вимагає і навіть не приймає гроші на витрати.. каже, щоб ми берегли їх на свої потреби, тим паче, що скоро народжувати і грошей на те треба багато..
а от з боку його батьків я лише чую одні обіцянки-цяцянки: то вони обіцяли нам подарувати як весільний подарунок пральну машинку, потім передумали, сказали, що подарують телевізор, потім в них з'явилася ідея купити нам комп'ютер.. в решті решт ніякого подарунка ми не дочекалися, хоча я й не дуже на нього сподівалася.. немає - й не треба.. за час, поки ми одружені, матеріальної допомоги від них не бачили, хоч булиу нас скрутні часи.. чоловік отримував диплом (саме закінчував 6-й курс заочно), всі весільні гроші пішли на сплату навчання і на захист дипломної роботи.. на огляди, аналізи та УЗД із вагітністю також багато грошей пішло, а ще ж треба нормально харчуватися було, аби дитя розвивалося добре і було здорове..
зате від його батьків тільки й чути, що от ми все зробимо, щоб вам було не так важко,я к нам, коли ми одружилися, нам ніхто не допомагав.. а у вас є батьки і таке інше.. та поки що відчуваю, що в нас є лише моя мама.. я не заглядаю нікому в кишеню, і не вимагаю, щоб нам допомагали.. але навіщо пустословити і кидати слова на вітер? мовчали б уже.. дії і вчинки набагато більше скажуть за людину, аніж її слова.. написала багато, але просто ця проблема мене вже до сказу доводить.. :(
Відправлено 12 червень 2009 - 11:15
Відправлено 12 червень 2009 - 11:23
а вже про характер і втручання у наше життя, то це інша тема...

Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
Відправлено 12 червень 2009 - 11:28
Відправлено 12 червень 2009 - 11:28
Відправлено 12 червень 2009 - 11:50
Немає на кого ображатьсь, хіба на себе, що досі сидимо в батьків на шиї.Сподіваюсь це тимчасово і невдовзі вже ми з чоловіком змжемо їм допомагати.
ДЯКУЮ ВАМ, МОЇ ДОРОГІ, ЗА ВСЕ!

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 12 червень 2009 - 11:54
Відправлено 12 червень 2009 - 12:07
Відправлено 12 червень 2009 - 12:08
Відправлено 12 червень 2009 - 12:09
Відправлено 12 червень 2009 - 12:42
Відправлено 12 червень 2009 - 12:58
За квартиру ми платимо самі і купуємо все що треба теж самі
Відправлено 12 червень 2009 - 13:04
Відправлено 12 червень 2009 - 13:13
Відправлено 12 червень 2009 - 13:15
Танчик (12.6.2009, 13:42) писав:
ото і в мене таке саме.. мовляв ми зобов'язані їм віддячитись: Валько - за те, що його народили і виховали, а я за те, що мені такого чоловіка зростили.. я все розумію: ми поважаємо і шануємо батьків.. і справді їм вдячні за роки, що витратили на наше виховання.. але постійно на цьому наголошувати - це перебор.. моя мама нам і зараз допомагає і нічого за те не вимагає, і словом не обмовиться за якусь подяку.. каже, що живе заради дітей і для неї нема нічого кращого ніж щасливі і здорові діти.. а чоловікові батьки чомусь вирішили, що раз син доріс до того, аби женитися, то вже може бути абсолютно самостійним.. тепер хочуть, аби ми за ними трусилися.. ми повинні щодня телефонувати і звітуватися, що у нас відбувається, ми маємо щовихідні приходити до них у гості, ми повинні те, ми повинні се..
Відправлено 12 червень 2009 - 13:25
Мені звичайно важко зрозуміти вашу ситуацію, але, можливо, якби ви не так гостро до цього ставились, то проблема не здавалась би настільки критичною... Якщо треба кожного вечора подзвонити, то ви подзвоніть, скажіть що у вас все так гарно, як ніколи до цього не було. Що чоловік так хвалив вас за борщ, який ви йому приготували... і все в такому дусі. Щоб у них пропало бажання тримати руку на вашому пульсі. А якщо треба в гості кожної неділі, то натякніть, що ви (а краще ваш чоловік) вже так давно хоче канапку з ікрою... Нехай накривають вам столи, щоб хоч якась матеріальна користь для вас буде (на обіді економія)...
Відправлено 12 червень 2009 - 15:43
Відправлено 12 червень 2009 - 17:02
За 2 роки чоловіка батьки були в нас аж 1 раз!
Правда, коли народився малий то 5 міс. ми жили з моїми батьками.
Зараз також набагато частіше помагають мої батьки. Приїжджають, щоб з малим побути,щоб я за цей час шось зробила. Недавно мені було дуже хижо, страшно впав тиск і до неможливості боліла голова, я навіть не могла стати з ліжка (бабулька в той час була в лікарні), чоловіка батьки в той час були вихідні вдома і навіть не запропонували приїхати побути з малим. Мусів їхати мій тато (він йшов на 14 год на роботу) і "волікти" мене з малим до себе додому...там потім вже була моя мама. От такі то пироги :)
Відправлено 12 червень 2009 - 18:05
Тому найважливішою для мене є підтримка так би мовити у веденні домашнього господарства та у догляді за дитиною.
залишається сказати - дякую вам мої мамусі і татусі, що терпите мій шалений ритм життя, що не залишете голодним мого чоловіка і доглянете мого синочка, дякую за турботу і морально-психологічну підтримку у важкі хвилини
Відправлено 12 червень 2009 - 23:13
ситуации у всех разные, но чем-то похожи...
мы с мужем живём в Киеве, в то время, как наши родители в разных городах (на восточной и западной Украине- далееко друг от друга ;) и от нас :(
однако помогают по-разному. примерно, в соотношении 4/5 мои родители и 1/5 его (если не меньше). мои родители и денежкой помогают, и продуктами, консервацией, мёдом, вареньямию всякими техническими и хозяйственными разностями, ремонтом, красотой для дома и уюта и пр. а вот его родители...даже обидно...иногда ждёшь...думаешь...ничего...или совсем немного продуктов, или что-то ужасное, дешёвое и ненужное, а после ремонта приехала свекровь посмотрела-по углам нос позасовывала в моей однокомнатной квратире и вынесла вердикт очень тихим и печальным голосом "мдааа...ну, ничего...ничего... главное, чтобы вы жили дружно...ничего" :( я чуть не упала
я уже даже конкретно говорю, подарите то-то или то-то.
обидно, что материальные возможности примерно одинаковы. однако мои родители постоянно как-то беспокоятся, что-то передают, организовывают, надрывают здоровье и спины -- лишь бы нам что-то хорошее и нужное передать.
даже просто пообщаться. мои родители СМСки шлют и звонят, передают личные презенты, книги и важные статьи для мужа! мне это очень приятно. но он стесняется, теряется и общение в большей степени получается односторонне. жаль. у моих родителей можно многому научиться, чего не ценит (вернее недостаточно) мой мужж.
а у свёкров позиция - лишь бы мы жили "дружно". меня аж в дрожь кидает, когда это слышу. практически уже приучили советоваться на счёт подарков, а ещё пытаемся их убедить, что лучше пусть подарят немного ( 50 или 100 грн.) но денежкой, мы добавим и купим то, что надо и то, что нравится. и будет от них подарок. а не так как они делают. Слава Богу, муж на моей стороне.
мне обидно, что так не очень справедливо. хотя понимаю, чтомои родители для меня стараются, т.к. любят! поэтому и помогает люьбимой и единственной, но непослушной и вредной дочурке.
но, хотелось бы и от свёкров бОльшей помощи и участия.
хотя мы и сами стараемся (и считаем, что вобщем-то помощь должна исходить от нас) помогать материально и всячески, но всё же хочется больше участия

Допомога