Кесарський розтин Про малят-кесарят і їх матусь
Відправлено 24 січень 2008 - 10:59
Відправлено 24 січень 2008 - 15:19
А нічого не знаю про це, бо я не думала, що так народжуватиму, не читала нічого, дитина перша. та й не думала, що можуть бути труднощі. У мене знайома має двох діток з різницею в півтора роки, обох родила через кесарів. Більше знайомих немає, щоб обмінятися досвідом. Думаю, що не я одна така. Тому ця тема цікавитиме багатьох.
Відправлено 24 січень 2008 - 15:27
Знаєш, кожен обирає сам, але ми вирішили з чоловіком не ризикувати і зачекати, хоча зараз хотіли б крихітку.
Відправлено 24 січень 2008 - 18:18
Відправлено 24 січень 2008 - 18:56
А ще у нього невелика мармуровість (видно дрібні судинки на ніжках і ручках). Зразу до місяця була більша, тепер трошки наче не так видно. З чим може бути пов'язано?
І взагалі, в роддомі казали, та й я читала в літературі, що для кесарських діток умови трохи повинні відрізнятися від тих, що народилися природним шляхом: тепліше повинно бути в кімнаті, водичка тепліша для купання тощо. Чим це пояснюється? Переживаю, бо ми з чоловіком трохи були застудилися, а Ромчик щось аж надто часто почав чхати.
Відправлено 24 січень 2008 - 19:24
Чихати може, бо шкірочки в носі, чи як їх вірно назвати :)
повітря в кімнаті напевне сухе, про це у Комаровського почитайте, а так, здається, ви занадто хвилюєтесь, все ж добре ;)
Відправлено 24 січень 2008 - 19:33
Те, що ви описали і правда більше про недоношених, а не кесарят. наприклад, у кесарят практично не буває проблем зв'язаних з родовими травмами, хіба вже лікар натрапиться халатний. Єдине, з чим кесарята мають проблему порівняно з народженими природнім шляхом - це з плаванням. Вчаться вони набагато важче (це я про немовлят). Для них є спеціальні методики.
Вік, до тебе у мене запитання по другому кР. Від жінок-породіль і лікарів чула, що він переноситься легше (мабуть тому, що вже чітко знаєш, що тебе чекає і готовий до всіляких несподіванок.) Чи так це?
Відправлено 24 січень 2008 - 19:36
Ще одне, звичайно, анестезія, антибіотики і т.п. не найкращий початок для маленького життя, але такі страхи не варто у собі культивувати.
Відправлено 24 січень 2008 - 20:44
Lara! (24.1.2008, 19:33) писав:
Не хочу нікого лякати, але у мене особисто все було навпаки, операція була НАБАГАТО важчою, хоча і лікар і анастезіолог були ті самі. Я важче відходила перші години-дні, але потім було легше з дитиною, з доглядом за собою, з ГВ.
Мені казали, що це норма і 3 КР ще гірше переноситься :)
Відправлено 24 січень 2008 - 21:03
А щодо легшого другого КР, то поруч зі мною в реанімаційній палаті лежала жінка після 2-го кесарського розтину, так вона була в жахливому стані. У неї гемоглобін був 80, вона була біло-жовта. Між дітьми у неї була різниця в 10 років. Я встала і почала ходити через 10 годин після операції, вона майже через 2 доби. Мені було страшно дивитись на неї.
Я все-таки сподіваюсь, що з другою дитиною буду принаймні готова до того, що буде. Бо в мене КР був неплановий, через 25 годни після початку перейм. так що ще до операційної явже була в стані повної апатії і виснаження. Другий КР буде плановий.
От цікаво те, що в США, наприклад, не накладають лікарі ніяких обмежень між вагітностями після КР, більше того природні пологи після КР там теж звична практика. Хоча мені одна гінеколог розповідала, що школа акушерства там ховсім інша. Вона розповідала про відмінності у підходах до акушерства і гінекології, але то давніше було, я вже призабула...
Відправлено 25 січень 2008 - 12:44
Мені робили плановий кесарів на 38 тижні. Я б ходила ще, але на УЗО сказали, що попередня вага плоду 3200, вагітність вже вважається доношеною, дуже болів таз, що аж ходити було тяжко, а народжувала в іншому місті. Дитинка йшла ніжками, і лікарка не відпускала додому, поклали мене в патологію до родів. Пролежела тиждень без діла (ні процедур, ніяких маніпуляцій),то ще 2-3 тижні я б не витримала - і погодилась на операцію. А малий родився лише 2550.
Про мармуровість я запитала для себе, щоб на майбутнє знати.
Знаєте, я щоб не дуже, АЛЕ переживаю. Може, і не звертала б так на всякі дрібниці уваги, якби не мами обидві, щоб не повторював кожен, що "те не так", "те неправильно".
От сьогодні мама-свекруха приїжджала, розказувала мені, як вона своїх дітей після купання голенькими на диван клала, що "коники пасли" вони завжди роздягнуті. А через кілька хвилин почала мені казати, що малому холодно (в кімнаті 22 градуси), щоб одягла шапочку, носочки, закутала... "Олю, в нього соплі", "Олю, чого він плаче", "Олю, може, в тебе нема молока?"..... Я й так стримую себе, щоб не сваритися, бо ж знаю, що переживає. Та й конфліктів на рівному місці не бажаю.
А мені після операції було добре. Робили спинний наркоз, я все бачила, як з'являється мій малюк, чула, як він плаче. Встала через 10 годин, без підтримки пройшлась. От тільки голова відболіла за все, що не боліло, аж 4 дні. Так сильно, на на ній стеля лежала! Кололи якісь уколи, тільки тоді перестала.
Короче, може, я й справді себе надто накручую, а з малим все нормально?!.
Відправлено 25 січень 2008 - 12:47
Відправлено 25 січень 2008 - 14:19
А нарахунок того , що кесарята ліниві, то це не про нас. Мій Данька дуже активний, йому все цікаво і нічого не обходиться без нього. І ходити почав дуже рано. Я колись читала статтю, що кесарята дуже активні і не мають ні до чого страху, то це якраз про мого Даньку.
Відправлено 25 січень 2008 - 14:46
Что касается замечаний от свекрови, мы это тоже проходили. Очень действенны рекомендации Комаровского.
Відправлено 25 січень 2008 - 14:52
Відправлено 25 січень 2008 - 15:30
Коли думали, що сама родитиму, то тато наш не хотів бути присутній. Він і потім відмовлявся, як вирішили кесарити. Але лікарка переконала, що це необхідно для нас, особливо для дитини (я не хотіла його нагружати такими розмовами). А після операції у нього емоцій було більше, ніж в мене! Він мені 100 разів розповідав, як синок в нього цицю шукав і вирвав аж(!) 3 волосини на грудях.
Відправлено 25 січень 2008 - 17:59
Кравчоля (25.1.2008, 12:44) писав:
Про мармуровість я запитала для себе, щоб на майбутнє знати....
Виходить, потрібно притримуватись рекомендацій, як для недоношених діток, а бабусь ...слухай та діли на 10, все у вас добре :)
Lara! (25.1.2008, 14:52) писав:
У мене двоє кесарят - дві протилежності, напевне генетика сильніше :)
Відправлено 31 січень 2008 - 23:08
Відправлено 02 лютий 2008 - 17:18
Відправлено 03 лютий 2008 - 09:47

Допомога