Страшилки лікарів. Чим нас лякають під час вагітності.
Відправлено 10 червень 2009 - 19:25
Наперед пррошуся в модераторів, якщо є якісь схожі теми - то перенесіть, я просто не знаю куди краще писати.
Була сьогодні на черговому прийомі в лікарки.
Оглянула мене, помацала живота, тоді стривожено погнала мене на крісло.
Нічого не каже, я вже з неї витягувала. Направляла на УЗД, бо їй здалося, що ми не ростемо.
Я відмовилася - вже скоро планове.
Та й на всі її питання: чи виділення є?, чи не тошнить? чи не рвала? чи не болить нічого? - відповідь "ні". Я справді почуваю себе дуже добре, ні на що не жаліюся.
На УЗД попросила направити вже на планове - через три тижні. Вона не сильно пручалася.
Не знаю, може роблю помилку?
Але на минулому УЗД були в 11 тижнів - все було чудово, дитинка вже так активно рухалася, сердечко билося. Я почуваюся дуже навіть добре зараз.
Хіба може бути якась проблема?
Чи це просто страшилка, без яких наші лікварі не можуть?
Внутрішньо я сама якась спокійна, не віриться мені, що може бути щось не те, але часом находить якась хвиля страху.

Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
Відправлено 10 червень 2009 - 19:50
лікарі - непередбачувані. Можуть і налякати, паніки наробити, а можуть і вдійсності шось побачити. ти, може, сходи на то узд, бо за 3 тижня згризешся думками. Але лікар мала би сказати, чим вона мотивує свою пересторогу.
Якшо маєш можливість - сходи до іншого лікаря.
Відправлено 10 червень 2009 - 19:54

Відправлено 10 червень 2009 - 19:55
Мама завжди вічуває коли щось не так.Не зважай!
Може в лікарки сьогодні настрій поганий, може пацієнтів багато було.Це для тебе вона єдина, а для неї ти - одна із багатьох. тому й не дивно, що її реакція і поведнка сильно відрізняється від твоєї.
Щось я вже такого понаписувала :)
Короче ти сама відчуєш, коли щось не так.Але я сподііваюся, що цього ніколи не трапиться!

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 10 червень 2009 - 20:00
Відправлено 10 червень 2009 - 20:35
Вже рідні животик помічають, а лікарка каже - не ростемо.
Може вона собі такий висновок зробила, бо за два тижні я жодного грама не набрала? Хоча два тижні тому ми важилися в важких джинсах та кофті, бо було холодно...а цього тижня у всьому легенькому.
Я вже йшла й думала - мо таки піти на те УЗД, але чоловік мій категорично проти. Він, якби його воля, то на жодне б не пустив...
І в дечому має рацію. Та й сама лікарка не дуже наполягала. Думаю, якби вона вважала, що щось таки дуже серйозно, то більше б наполягала?
Я просто думаю, якби були якісь негаразди, я б справді це мала відчути. Чи ні?
А так...
Мені й сниться дитинка, й сниться, як в мене живіт ходуном ходить - маля рухається..
Не знаю я вже, і йти до кого.
Я на обліку в Коваленко стою, наче хороший спеціаліст, але теж людина й може помилятися. УЗД помиляється, а тут просто пальпація....
Одним словом в роздумах я...Поки шо покладаюся на свою інтуїцію, а вона спокійна...
Вирішили з чоловіком піти через два тижні на черговий прийом, і якщо знову їй щось здасться, то вже йти на те УЗД, заодно й планове буде.

Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
Відправлено 10 червень 2009 - 20:40
Відправлено 10 червень 2009 - 21:18
Відправлено 10 червень 2009 - 21:38
Відправлено 10 червень 2009 - 21:58
Відправлено 10 червень 2009 - 22:03
Одним словом в роздумах я...
Naya, все буде
Я в подібній ситуації була. На 17 тижні пішла на обстеження. Лікарка помацала і каже : " Негайно на УЗД!!!" Їй здалося, шо матка не відповдає терміну вагітності, нібито замала
Я поки до УЗд дойшла (а то в лікарню може хвилин 5 пішкати:) вся зимним потом вкрилась, надумала всякого
Виявилось шо маленький дупцьою дуже низько сидів і трохи матка була в тонусі. Ото всього. А так все було
Я повернулась до неї, так їй все і розказала. А вона: "Ну то супер як все добре, а то я налякалсь".
Налякалась і мене дарма налякала. Нє шоб казати піди на УЗД ніби то планове. Я ж тоді не знала коли воно має бути. Отаке пережила. Такшо всім раджу не хвилюватись поки насправді нічого не знатимете.
Всім вього доброго :)

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!
Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
Відправлено 10 червень 2009 - 22:12
Розповім як було в мене. Здала В ЖК аналізи на ТОРЧ інфекцію. Лікар подивилась результати, і сказала, що вони дуже погані і дитина може народитись хворою
Але поки чекала результатів таких мультиків собі накрутила.
Відправлено 10 червень 2009 - 22:14
але на узд не відправляла. тільки планові в 14 і в тих самих 22. правда я прийшла до них тільки в 14, на той час взагалі живота не було.
я по собі знаю, що ріст животика не показник. якщо вже навіть чуєте рухи, думаю все гаразд!
думаю якби що, вона б наполягала. а так можна й почекати, якщо ви спокійні.

Відправлено 10 червень 2009 - 22:15
Сходи на УЗД - в цьому нема нічого страшного! Аж ніяк! Я ходила на 2 рази більше планових і все добре! Ти ж дійсно згризешся за ті 3 тижні((((( я навпаки боялась,щоб лікарка мене оглядала на кріслі, в мене був страх, щоб вона там нічого не порушила.
Відправлено 10 червень 2009 - 22:49
Відправлено 11 червень 2009 - 10:09
Почитала і попустило трохи.
Я взагалі з тих людей, які всім радять не розводити завчасно паніку, а сама трохи злякалася, хоча складаю докупи логіку і розумію, що тривога тут лишня.
Щодо УЗД, то ше почекаємо. Враховуючи мої попередні вагітності, я переживаю більше після УЗД. В першу В одразу після УЗД почалася кровотеча, а в другу почалася мазня, направили на УЗД, і знову кровотеча....Не можу сказати, що через УЗД, може збіг обставин, але...ризикувати не хочеться. Та й чоловікова спеціальність " біомедичні прилади", він, розбираючись в принципі роботи УЗД, категорично проти.
Все таки думаю, що я б відчула, якби щось не те.
Дякую вам, що ви є!
гра з вогнем, , рухів ще не чути. Якби вони вже були, я б взагалі не заморочувалася.
Вже вчора та й сьогодні просила малечу щоб трохи покопалася, щоб мама не йшла на те УЗД і щоб лікарка не мала чим лякати. Надіюся, що до слідуючих відвідин ми вже почуємо копнячки і заспокоїмося разом з лікаркою.

Відправлено 11 червень 2009 - 11:04
Відправлено 11 червень 2009 - 11:34
Так що, дівчата не потрібно все сприймати близько до серця. Люди різні бувають. І багато "енергетичних вампірів" є серед лікарів. Наговорять людині поганого, а самі отримують задоволення від ваших переживань.
Відправлено 11 червень 2009 - 11:53
1. В 9 тижнів- "токсикоз є,на солоне тягне?" кажу "Ні". Відповідь :"погано-погано".
2. 10 тижнів: "щось мені ваші аналізи не подобаються.нирки хворі маєте та серце?" Відповідаю,що ніколи не страждала. "Ну,то напевно у нас погано аналізи зробили-перездайте"
Роблю КТГ- вилітає зі словами "з вашим серцем вам взагалі родити не можна (?????),дає напрвленя на ЕХО,де на мене дивляться здивованими очима і кажуть "послати" лікарку подальше"
3. 14 тижнів : "мені не подобаються результати УЗД. Йдіть зробіть ще одне ( третє за два дні).Вам "п ять хвилин до викидишу" ( дослівно)
4.16 тижнів "мені не подобається ваш тиск.( до речі, в межах норми),ще раз такий наміряю-відправлю на збереження"
5. 20 тижнів- "рухи чуєте?" кажу,що дуже добре.Дивлюся, у картці у відповідній графі вона ставить "мінус". "Вам требе ще на УЗД щитовидки сходити "про всяк випадок"...
Одним словом,цебула лише мала к-сть її страшилок при моєму ідеальному самопочутті і як потім виявилося нормально протікаючій вагітності. Зате нервів моїх пішло...
На її останню страшилку та вимаганн "віддіяки" я просто попоросила видати мені виписку з карти,сказала зняти мене з обліку і перейшла до іншого лікаря в іншу ЖК. І ,о чудо, з цією лікаркою з нової ЖК чомусь за 20 наступних тижнів уже не виникало "страстей-мордастей"...

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 12 червень 2009 - 11:03
А те, що в УЗД нема нічого страшного- це ще питання. В мене після кожного з моїх узд кровотеча починалася, в тому числі і після останнього на 13 тижні, коли загроза моя вже давним-давно минула!

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках