Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Страшилки лікарів. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Страшилки лікарів. Чим нас лякають під час вагітності. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 червень 2009 - 19:25

Не знала куди написати, навіть не знаю поки що, що саме і яку інфо шукати.
Наперед пррошуся в модераторів, якщо є якісь схожі теми - то перенесіть, я просто не знаю куди краще писати.

Була сьогодні на черговому прийомі в лікарки.
Оглянула мене, помацала живота, тоді стривожено погнала мене на крісло.
Нічого не каже, я вже з неї витягувала. Направляла на УЗД, бо їй здалося, що ми не ростемо.
Я відмовилася - вже скоро планове.
Та й на всі її питання: чи виділення є?, чи не тошнить? чи не рвала? чи не болить нічого? - відповідь "ні". Я справді почуваю себе дуже добре, ні на що не жаліюся.
На УЗД попросила направити вже на планове - через три тижні. Вона не сильно пручалася.
Не знаю, може роблю помилку?
Але на минулому УЗД були в 11 тижнів - все було чудово, дитинка вже так активно рухалася, сердечко билося. Я почуваюся дуже навіть добре зараз.
Хіба може бути якась проблема?
Чи це просто страшилка, без яких наші лікварі не можуть?
Внутрішньо я сама якась спокійна, не віриться мені, що може бути щось не те, але часом находить якась хвиля страху.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   колючка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 19:50

Naya,
лікарі - непередбачувані. Можуть і налякати, паніки наробити, а можуть і вдійсності шось побачити. ти, може, сходи на то узд, бо за 3 тижня згризешся думками. Але лікар мала би сказати, чим вона мотивує свою пересторогу.
Якшо маєш можливість - сходи до іншого лікаря.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 10 червень 2009 - 19:54

Naya, а в кого ти на обліку стоїш, бо знаю таких лікарів які просто люблять перестрахуватися і тим самим налякати бідну вагітну.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 червень 2009 - 19:55

Naya, покладайся на свої внутрішні відчуття.В тебе чудовий настрой на вагітність.Ти молодчинка і оптимістка! ну їх всіх!!
Мама завжди вічуває коли щось не так.Не зважай!
Може в лікарки сьогодні настрій поганий, може пацієнтів багато було.Це для тебе вона єдина, а для неї ти - одна із багатьох. тому й не дивно, що її реакція і поведнка сильно відрізняється від твоєї.
Щось я вже такого понаписувала :)
Короче ти сама відчуєш, коли щось не так.Але я сподііваюся, що цього ніколи не трапиться!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   yulia22 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 червень 2009 - 20:00

А який в тебе термін?? Тижнів 14.?В принципі лікарі кажуть що нічого страшного в узд немає! Дехто каже що протягом вагітності бував замість 3разів 5чи більше.Можливо сходи на консультацію ще до одного спеціаліста.
My Signature
Зображення

Мам, а у прабабушки в животике бабушка была? - Да. - А у бабушки ты? - Да. - А у тебя я? - Да. - Не,ну мы реально матрешки!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 20:35

По УЗД в нас вже 16 тижнів.
Вже рідні животик помічають, а лікарка каже - не ростемо.
Може вона собі такий висновок зробила, бо за два тижні я жодного грама не набрала? Хоча два тижні тому ми важилися в важких джинсах та кофті, бо було холодно...а цього тижня у всьому легенькому.
Я вже йшла й думала - мо таки піти на те УЗД, але чоловік мій категорично проти. Він, якби його воля, то на жодне б не пустив...
І в дечому має рацію. Та й сама лікарка не дуже наполягала. Думаю, якби вона вважала, що щось таки дуже серйозно, то більше б наполягала?
Я просто думаю, якби були якісь негаразди, я б справді це мала відчути. Чи ні?
А так...
Мені й сниться дитинка, й сниться, як в мене живіт ходуном ходить - маля рухається..
Не знаю я вже, і йти до кого.
Я на обліку в Коваленко стою, наче хороший спеціаліст, але теж людина й може помилятися. УЗД помиляється, а тут просто пальпація....
Одним словом в роздумах я...Поки шо покладаюся на свою інтуїцію, а вона спокійна...
Вирішили з чоловіком піти через два тижні на черговий прийом, і якщо знову їй щось здасться, то вже йти на те УЗД, заодно й планове буде.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 20:40

Naya, не переживай, тобі вирішувати що краще для тебе і дитинки. Поговори з чоловіком, і розпитай в лікарки в чому її сумніви.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 21:18

Naya не хвилюйся, наші лікарі люблять навести паніку. Тобі потрібно було розпитати в лікаря по чому вона побачила що дитинка не росте. Я б на УЗД всетаки пішла, а планове можна на декілька тижнів перенести. Я під час першої вагітності була 5 разів і нічого поганого не сталося. Бажаю щоб в тебе було все добре і твоя дитинка росла і розвивалася добре.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marta_03 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 червень 2009 - 21:38

Naya не хвилюйся, справді лікарі люблять зайвий раз налякати, а потім ще й направити до інших спеціалістів. Я на перших тижнях майже не набирала вагу, а потім все наздогнала це ж залежить від людини. А ще важусь тільки вдома і стараюсь в один і той же час (бо з їх вагами , які періодично ламаються неможливо)
My Signature
Зображення
Зображення
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 21:58

Лікарі можуть майбутніх матусь налякати до полусмерті :( Моя двоюрідна сестра йшла в декрет і в лікарні треба було яісь папірці, але її керуючий лікар не з тої лікарні. Якщо чесно я незнаюсь на тому, бо на Україні не родила ...Так от, ці лікарі її так налякали, сказали, що дитинка перестає дихати, що вона має купа болячок, що невідомо чи дитинка до понеділка (а було це в п'ятницю) доживе і все в тому дусі. Приписали КУПА пігулок страшно дорогих і вимагали від неї подяки у вигляді хабару за такий чудовий огляд :wacko: Сеста в шоці, її лікуючий лікар в Туречині на відпочинку.Чекати небуло часу. Вдалося зконтактуватись з своїм лікарем, який направив до свого колеги. І що ви думаєте, нічого з того вище перечислених хворіб в помині не було!!! І хто ці лікарі після того всього, нема слів просто!!!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 10 червень 2009 - 22:03

[quote name='Naya' date='10.6.2009, 21:35' post='131828']

Одним словом в роздумах я...

Naya, все буде :good: , не хвилюйся, бо це тобі зараз аж ніяк не можна, настроюйся оптимістично :acute:

Я в подібній ситуації була. На 17 тижні пішла на обстеження. Лікарка помацала і каже : " Негайно на УЗД!!!" Їй здалося, шо матка не відповдає терміну вагітності, нібито замала :wacko:
Я поки до УЗд дойшла (а то в лікарню може хвилин 5 пішкати:) вся зимним потом вкрилась, надумала всякого :acute:
Виявилось шо маленький дупцьою дуже низько сидів і трохи матка була в тонусі. Ото всього. А так все було :good:
Я повернулась до неї, так їй все і розказала. А вона: "Ну то супер як все добре, а то я налякалсь".
Налякалась і мене дарма налякала. Нє шоб казати піди на УЗД ніби то планове. Я ж тоді не знала коли воно має бути. Отаке пережила. Такшо всім раджу не хвилюватись поки насправді нічого не знатимете.
Всім вього доброго :)
My Signature
Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.

Спойлер
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Все буде добре 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 22:12

Naya, Довіряйте в першу чергу своїм відчуттям, а вже потім слухайте лікаря.
Розповім як було в мене. Здала В ЖК аналізи на ТОРЧ інфекцію. Лікар подивилась результати, і сказала, що вони дуже погані і дитина може народитись хворою :wacko: . порадила перездати в приватній клініці за 400 грн. Там результати виявились добрими, а в попередніх виявляється відображалось, що в мене до токсоплазмозу є антитіла (чи щось таке, не дуже в цьому розбираюся). Вже потім дізналась, що Ця лікарка працює по сумісництву в тій клініці :acute: .
Але поки чекала результатів таких мультиків собі накрутила. :acute:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 10 червень 2009 - 22:14

я теж в коваленко була. вони мені до 22 тижня питали чи я по правді вагітна :)
але на узд не відправляла. тільки планові в 14 і в тих самих 22. правда я прийшла до них тільки в 14, на той час взагалі живота не було.
я по собі знаю, що ріст животика не показник. якщо вже навіть чуєте рухи, думаю все гаразд!
думаю якби що, вона б наполягала. а так можна й почекати, якщо ви спокійні.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2009 - 22:15

Naya, головне спокійно! твої страхи і переживання передаються маленькій лялі.
Сходи на УЗД - в цьому нема нічого страшного! Аж ніяк! Я ходила на 2 рази більше планових і все добре! Ти ж дійсно згризешся за ті 3 тижні((((( я навпаки боялась,щоб лікарка мене оглядала на кріслі, в мене був страх, щоб вона там нічого не порушила.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oolviya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 червень 2009 - 22:49

Naya, Сходи на УЗД в твому стані хвилюватись протипоказано. А зайве УЗД, ще нікому не завадило. Ти просто заспокоєшся, та й зайвий привід побачити своє малятко.... Я в свої 22 тижні вже 4 рази була на УЗД, а за старшеньким 6 разів. І нічого. Головне впевнетись, що все ОК. Легкої тобі вагітності, швидких пологів та здорового дитятка
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2009 - 10:09

Дівчатка, дуже вдячна вам за підтримку.
Почитала і попустило трохи.
Я взагалі з тих людей, які всім радять не розводити завчасно паніку, а сама трохи злякалася, хоча складаю докупи логіку і розумію, що тривога тут лишня.
Щодо УЗД, то ше почекаємо. Враховуючи мої попередні вагітності, я переживаю більше після УЗД. В першу В одразу після УЗД почалася кровотеча, а в другу почалася мазня, направили на УЗД, і знову кровотеча....Не можу сказати, що через УЗД, може збіг обставин, але...ризикувати не хочеться. Та й чоловікова спеціальність " біомедичні прилади", він, розбираючись в принципі роботи УЗД, категорично проти.
Все таки думаю, що я б відчула, якби щось не те.
Дякую вам, що ви є!

гра з вогнем, , рухів ще не чути. Якби вони вже були, я б взагалі не заморочувалася.
Вже вчора та й сьогодні просила малечу щоб трохи покопалася, щоб мама не йшла на те УЗД і щоб лікарка не мала чим лякати. Надіюся, що до слідуючих відвідин ми вже почуємо копнячки і заспокоїмося разом з лікаркою.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2009 - 11:04

В мене наприклад з першою малою живіт взагалі не ріс,я в роддомі ходила така ніби плотно поїла. Знаю що в кожного по різному животік росте в когось від самого початку ,в когось під кінець рване. Але я наприклад - порадила б всештаки сходити на УЗД,для власного заспокоєння,а вже на планове не йти,бо раз ви цю темку створили ,всеж таки вас це турбує,може десь далеко всередині,але краще сходити і заспокоїтись і не перейматися навіть такими думками! Все в вас буде добре !!!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2009 - 11:34

Я після родів лікувала ерозію КРІО (виморожування рідким азотом). І ось після цієї процедури мені потрібно було пройти медогляд і звичайно відмітка від гінеколога необхідна. Прийшовши на прийом я розказала, що декілька днів назад зробили кріодеструкцію, прошу мене не дивитись на кріслі. Але не тут то було, прийшлось залазити. І ось що я почула: "да тут у вас кровавое месиво", "это у вас не последний азот" і т.д. Якщо б я не працювала медсестрою в гінекології і не бачила своїми очима все, то втратила б свідомість від тих слів. Вона це з таким задоволенням говорила, ніби "кайф" отримувала від мого виразу обличчя.
Так що, дівчата не потрібно все сприймати близько до серця. Люди різні бувають. І багато "енергетичних вампірів" є серед лікарів. Наговорять людині поганого, а самі отримують задоволення від ваших переживань.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 червень 2009 - 11:53

Розповім про свої страшилки"
1. В 9 тижнів- "токсикоз є,на солоне тягне?" кажу "Ні". Відповідь :"погано-погано".
2. 10 тижнів: "щось мені ваші аналізи не подобаються.нирки хворі маєте та серце?" Відповідаю,що ніколи не страждала. "Ну,то напевно у нас погано аналізи зробили-перездайте"
Роблю КТГ- вилітає зі словами "з вашим серцем вам взагалі родити не можна (?????),дає напрвленя на ЕХО,де на мене дивляться здивованими очима і кажуть "послати" лікарку подальше"
3. 14 тижнів : "мені не подобаються результати УЗД. Йдіть зробіть ще одне ( третє за два дні).Вам "п ять хвилин до викидишу" ( дослівно)
4.16 тижнів "мені не подобається ваш тиск.( до речі, в межах норми),ще раз такий наміряю-відправлю на збереження"
5. 20 тижнів- "рухи чуєте?" кажу,що дуже добре.Дивлюся, у картці у відповідній графі вона ставить "мінус". "Вам требе ще на УЗД щитовидки сходити "про всяк випадок"...
Одним словом,цебула лише мала к-сть її страшилок при моєму ідеальному самопочутті і як потім виявилося нормально протікаючій вагітності. Зате нервів моїх пішло...
На її останню страшилку та вимаганн "віддіяки" я просто попоросила видати мені виписку з карти,сказала зняти мене з обліку і перейшла до іншого лікаря в іншу ЖК. І ,о чудо, з цією лікаркою з нової ЖК чомусь за 20 наступних тижнів уже не виникало "страстей-мордастей"...
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 червень 2009 - 11:03

В мене терапевт наслухала і побачила на кардіограмі "страшну тахікардію", очі на мене витріщила, як я взагалі живу, і ще дитину ношу? :D
А те, що в УЗД нема нічого страшного- це ще питання. В мене після кожного з моїх узд кровотеча починалася, в тому числі і після останнього на 13 тижні, коли загроза моя вже давним-давно минула!
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів