подушка під вушко солодкий-солодкий сон
Відправлено 03 червень 2009 - 15:00
а це декілька порад щодо вибору подушок.
Як вибрати подушку. При виборі подушки потрібно знати, що хороша подушка підтримує голову та шийний відділ хребта, допомагає шиї та м`язам плечового поясу розслабитися. Зверніть також увагу на ширину Ваших плечей, найчастішу позу під час сну, м`якість матрацу і матеріал, з якого зроблена подушка. Чим ширші плечі, тим вища подушка необхідна. Якщо Ви спите на спині, то Вам потрібна нижча подушка, ніж при сні на боку. Подушка повинна заповнити простір між головою та плечами так, щоб шийний відділ хребта лишався випрямленим. Якщо матрац м`який, то подушка має бути нижчою, ніж на твердішій поверхні.
Якщо:
рука постійно підкладається під подушку або під голову, то подушка занизька;
постійно виникає дискомфорт, причиною може бути зависока подушка;
вранці болить шия, а плечі "дерев`яні" - подушка занизька, а матрац надто жорсткий.
періодично доводиться повертати пір`яну подушку іншим краєм - пір`я зносилося і збилося, пришла пора міняти подушку.
При виборі виробів з пуху та пір`я важливим питаням є чистота наповнювача. Взявши до рук подушку, похлопайте по ній. Якщо з подушки летить пилюка - пух погано промитий, або засипано пір`я, яке було у використанні.
Традиційним і найпопулярнішим матеріалом для наповнення подушок є суміш пуху та та дрібного пір`я гусей або качок. За рахунок можливості циркуляції повітря всередині подушки, такий наповнювач поглинає вологу, яку виділяє шкіра під час сну, а потім випаровує її у повітря. Вовняні подушки у нас непопулярні, але вони також досить легкі, теплі та м`які. Спеціалісти стверджують, що вовна тертям волокон створює електростатичне поле, яке позитивно впливає на здоров`я людини. Цей матеріал також "дихає". Повітряний прошарок між волокнами дозволяє зберегти тепло в морози або прохолоду у спеку. Народна медицина широко використовує вовну при суглобових болях, радикулітах.
Для любителів експериментів можливо підійде подушка з начинням з гречаних лусочок. Цей матеріал здатний приймати потрібний профіль, добре пропускає повітря та забезпечує м`який точковий масаж. Звичайно, далеко не всім сподобається специфічний запах такої подушки, а ще незвичайне "похрустування" подушки.
Відправлено 03 червень 2009 - 15:10
Відправлено 03 червень 2009 - 15:20
Відправлено 03 червень 2009 - 15:22
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Будова нашого тіла така, що для комфортного сну і щоб хребет не скривлювався потрібна підведена опора. З давніх часів люди турбувалися про здоров'я свого хребта. Так ще в Єгипті придумали прямокутну дерев'яну підставку, на яку клали голову під час сну. А в Японії замість подушки використовували похилу дерев'яну дощечку. Проте в Європі узяли верх і довго залишалися поза конкуренцією квадратні перові і пухові подушки. Сторіччями люди неправильно спали, підкладаючи подушку під плечі. Хоча потовщений край подушки повинен лише торкатися плеча. Проте зараз цій проблемі приділяють достатньо уваги.
Різновиди подушок
Провідними вченими розроблені різні види ортопедичних подушок. Розробники пішли від ідеї, що під час сну опори потребує не стільки голова, скільки шия. При неправильному положенні голови уві сні шия не відпочиває, а шийні хребці скривлюються. Це може бути причиною головних болів і інших неприємних відчуттів. А валик забезпечує підтримку голови і шийного відділу хребта під час сну в природному положенні, розвантажує м'язи шиї і сприяє правильному диханню. Якщо вам важко з вибором подушки і ви не знаєте якої моделі віддати перевагу, то ми допоможемо Вам не помилитися і зробити гідний подарунок своєму здоров'ю. По-перше, Ви повинні знати, що подушки розрізняються:
за розміром. З цим у Вас не повинно виникнути ніяких труднощів. Підбираємо те, що підходить. Довжина більшості подушок - від 40 до 80 см, ширина від 30 до 50 див. Єдине, на що потрібно звертати увагу - щоб ширина подушок не перевищувала ширину матраца.
за висотою. Для більшості людей підійдуть подушки заввишки 10-14 см.
За формою подушки розподіляються на два види:
Класична форма, зручна і звична. До неї не потрібно звикати
Незвична, але "правильна" форма ортопедична форма, з одним або двома напіввалами під шию. Забезпечує кращу підтримку шиї, ніж звичайна подушка класичної форми
Існує три види матеріалів для ортопедичної подушки:
Натуральний латекс - зпінений каучук. Пружний матеріал.
Матеріал з ефектом пам'яті - нове покоління матеріалів. Реагує на тиск і тепло, приймає форму тіла. При знятті тиску поволі (за 1-2 сік) відновлює форму. Подушка при натисненні на неї не "виштовхує", а поволі підстроюється.
Комфорель - штучний замінник пуха
Вибір подушки
При виборі подушки потрібно знати, що хороша подушка підтримує голову і шийний відділ хребта, допомагає всій верхній частині тулуба розслабитися. Також слід звернути увагу на ширину плечей, улюблене положення під час сну, м'якість матраца і матеріал, з якого виготовлена подушка
Чим ширше плечі, тим більш висока подушка потрібна для хорошого сну. Якщо людина спить на спині, то йому потрібна нижча подушка, ніж при сні на боці. Якщо матрац м'який, то подушка повинна бути нижчою, ніж при сні на твердішій поверхні.
Вартість ортопедичної подушки може бути різною. Вона залежить від вживаних матеріалів, так, наприклад, подушка з ефектом пам'яті коштуватиме дещо дорожче за звичайну ортопедичну подушку.
Відправлено 03 червень 2009 - 16:39
Відправлено 29 червень 2009 - 09:26
Відправлено 29 липень 2009 - 13:21

Відправлено 29 липень 2009 - 13:35
діна (29.7.2009, 14:21) писав:
не скажу Вам за ковдри, але були в мене подушки з силікону- г...но рідкісне. я про антиалергійні якості нічого сказать не можу, а от про використання скажу- звалюється той силікон, збивається в одну кучу і нічого ти вже з ним не зробиш, думала попрати, а на подушці написано - не прати....отаке от. Можливо бувають різні. Я купувала в Венето...а ще чула і бачила подушки і ковдри з наповнювачем із целюлози, то це й природній матеріал і вигляд у них шикарний. Але й ціна шикарна-))) але написано, що навіть у пралкі можна попрати-) порозпитуйте-))))
Відправлено 29 липень 2009 - 13:38
Вообщем у нас были подушки и одеяло, на подушках спать не возможно так и лежат новые, а одеяло стало тонкое и холодно под ним есть подушки с антиалергенным пухом каким-то..
Відправлено 29 липень 2009 - 14:09

Відправлено 13 жовтень 2009 - 09:29
Відправлено 06 травень 2010 - 22:58
Хто яку купував чи має для діток?
ортопедичну чи яку краще? порадьте щось, будь ласка.
Відправлено 26 листопад 2010 - 00:52

May those who love us, love us. And those who don't love us, may God turn their hearts. And if He doesn't turn their hearts, may He turn their ankles, so we'll know them by their limping.
Відправлено 26 листопад 2010 - 09:21

Допомога