Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: подушка під вушко - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

подушка під вушко солодкий-солодкий сон Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 червень 2009 - 15:00

у мене страшенно болить шия, подушка не зручна, зранку відчуття ніби і не спала, тепер задумалась над зміною подушки, що обрати?
а це декілька порад щодо вибору подушок.

Як вибрати подушку. При виборі подушки потрібно знати, що хороша подушка підтримує голову та шийний відділ хребта, допомагає шиї та м`язам плечового поясу розслабитися. Зверніть також увагу на ширину Ваших плечей, найчастішу позу під час сну, м`якість матрацу і матеріал, з якого зроблена подушка. Чим ширші плечі, тим вища подушка необхідна. Якщо Ви спите на спині, то Вам потрібна нижча подушка, ніж при сні на боку. Подушка повинна заповнити простір між головою та плечами так, щоб шийний відділ хребта лишався випрямленим. Якщо матрац м`який, то подушка має бути нижчою, ніж на твердішій поверхні.

Якщо:
рука постійно підкладається під подушку або під голову, то подушка занизька;
постійно виникає дискомфорт, причиною може бути зависока подушка;
вранці болить шия, а плечі "дерев`яні" - подушка занизька, а матрац надто жорсткий.
періодично доводиться повертати пір`яну подушку іншим краєм - пір`я зносилося і збилося, пришла пора міняти подушку.

При виборі виробів з пуху та пір`я важливим питаням є чистота наповнювача. Взявши до рук подушку, похлопайте по ній. Якщо з подушки летить пилюка - пух погано промитий, або засипано пір`я, яке було у використанні.

Традиційним і найпопулярнішим матеріалом для наповнення подушок є суміш пуху та та дрібного пір`я гусей або качок. За рахунок можливості циркуляції повітря всередині подушки, такий наповнювач поглинає вологу, яку виділяє шкіра під час сну, а потім випаровує її у повітря. Вовняні подушки у нас непопулярні, але вони також досить легкі, теплі та м`які. Спеціалісти стверджують, що вовна тертям волокон створює електростатичне поле, яке позитивно впливає на здоров`я людини. Цей матеріал також "дихає". Повітряний прошарок між волокнами дозволяє зберегти тепло в морози або прохолоду у спеку. Народна медицина широко використовує вовну при суглобових болях, радикулітах.

Для любителів експериментів можливо підійде подушка з начинням з гречаних лусочок. Цей матеріал здатний приймати потрібний профіль, добре пропускає повітря та забезпечує м`який точковий масаж. Звичайно, далеко не всім сподобається специфічний запах такої подушки, а ще незвичайне "похрустування" подушки.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 15:10

В мене подушка з гусячого піря і пуху, мене абсолютно влаштовує. Спати я люблю по різному і не боці, і на спині, і на животі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 15:20

Може краще не змінювати подушки ,а просто спати без неї... Звичайно ,що перше дуже важко засинати будете,але потім звикните. Це дуже корисно для хребта.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 15:22

Вероніка, можливо й так, але без подушки спати не можу, руку підкладаю, а зранку аж судомить, бо руку залежала

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Будова нашого тіла така, що для комфортного сну і щоб хребет не скривлювався потрібна підведена опора. З давніх часів люди турбувалися про здоров'я свого хребта. Так ще в Єгипті придумали прямокутну дерев'яну підставку, на яку клали голову під час сну. А в Японії замість подушки використовували похилу дерев'яну дощечку. Проте в Європі узяли верх і довго залишалися поза конкуренцією квадратні перові і пухові подушки. Сторіччями люди неправильно спали, підкладаючи подушку під плечі. Хоча потовщений край подушки повинен лише торкатися плеча. Проте зараз цій проблемі приділяють достатньо уваги.

Різновиди подушок
Провідними вченими розроблені різні види ортопедичних подушок. Розробники пішли від ідеї, що під час сну опори потребує не стільки голова, скільки шия. При неправильному положенні голови уві сні шия не відпочиває, а шийні хребці скривлюються. Це може бути причиною головних болів і інших неприємних відчуттів. А валик забезпечує підтримку голови і шийного відділу хребта під час сну в природному положенні, розвантажує м'язи шиї і сприяє правильному диханню. Якщо вам важко з вибором подушки і ви не знаєте якої моделі віддати перевагу, то ми допоможемо Вам не помилитися і зробити гідний подарунок своєму здоров'ю. По-перше, Ви повинні знати, що подушки розрізняються:

за розміром. З цим у Вас не повинно виникнути ніяких труднощів. Підбираємо те, що підходить. Довжина більшості подушок - від 40 до 80 см, ширина від 30 до 50 див. Єдине, на що потрібно звертати увагу - щоб ширина подушок не перевищувала ширину матраца.
за висотою. Для більшості людей підійдуть подушки заввишки 10-14 см.
За формою подушки розподіляються на два види:

Класична форма, зручна і звична. До неї не потрібно звикати
Незвична, але "правильна" форма ортопедична форма, з одним або двома напіввалами під шию. Забезпечує кращу підтримку шиї, ніж звичайна подушка класичної форми
Існує три види матеріалів для ортопедичної подушки:

Натуральний латекс - зпінений каучук. Пружний матеріал.
Матеріал з ефектом пам'яті - нове покоління матеріалів. Реагує на тиск і тепло, приймає форму тіла. При знятті тиску поволі (за 1-2 сік) відновлює форму. Подушка при натисненні на неї не "виштовхує", а поволі підстроюється.
Комфорель - штучний замінник пуха
Вибір подушки
При виборі подушки потрібно знати, що хороша подушка підтримує голову і шийний відділ хребта, допомагає всій верхній частині тулуба розслабитися. Також слід звернути увагу на ширину плечей, улюблене положення під час сну, м'якість матраца і матеріал, з якого виготовлена подушка

Чим ширше плечі, тим більш висока подушка потрібна для хорошого сну. Якщо людина спить на спині, то йому потрібна нижча подушка, ніж при сні на боці. Якщо матрац м'який, то подушка повинна бути нижчою, ніж при сні на твердішій поверхні.

Вартість ортопедичної подушки може бути різною. Вона залежить від вживаних матеріалів, так, наприклад, подушка з ефектом пам'яті коштуватиме дещо дорожче за звичайну ортопедичну подушку.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2009 - 16:39

Сонях, а якщо замість подушки використовувати валик під шию,чи є так звані анатомічні подушки? Просто я пригадую як ми тільки купили спальню з ортопедичним матрацом-я довший час не могла привикнути спати. А тепер....
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2009 - 15:43

Зображення
це моя подушка :) , купили з ефектом памяті. правда, як мені пояснили, не ортопедична подушка ні матрац, не вилікують хвору спину, вони просто забезпечують правильне положення тіла.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 червень 2009 - 09:26

Подушка гарна, в мене чоловік спить на такій. Але поки не пройшов курс масажу шия боліла кожного ранку. Але тепер все гаразд.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   діна 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 липень 2009 - 13:21

Щоб не створювати нової теми вирішила запитати тут: В мене в чоловік-алергетик і як виявилось на пилюку. Тільки вечером лягає на подушку (а вони в нас з пір'я), відразу починає чхати, появляється насмарк і взагалі задихається. Ми вже й продували ті подушки і нічого не помагає. Нам порекомендували купити нову постіль на силіконі, вона ніби антиалергенна. Порекомендуйте, чи хтось її має і чи дійсно вона хороша. Мене цікавлять і подушки і ковдра.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 13:35

діна (29.7.2009, 14:21) писав:

Щоб не створювати нової теми вирішила запитати тут: В мене в чоловік-алергетик і як виявилось на пилюку. Тільки вечером лягає на подушку (а вони в нас з пір'я), відразу починає чхати, появляється насмарк і взагалі задихається. Ми вже й продували ті подушки і нічого не помагає. Нам порекомендували купити нову постіль на силіконі, вона ніби антиалергенна. Порекомендуйте, чи хтось її має і чи дійсно вона хороша. Мене цікавлять і подушки і ковдра.

не скажу Вам за ковдри, але були в мене подушки з силікону- г...но рідкісне. я про антиалергійні якості нічого сказать не можу, а от про використання скажу- звалюється той силікон, збивається в одну кучу і нічого ти вже з ним не зробиш, думала попрати, а на подушці написано - не прати....отаке от. Можливо бувають різні. Я купувала в Венето...а ще чула і бачила подушки і ковдри з наповнювачем із целюлози, то це й природній матеріал і вигляд у них шикарний. Але й ціна шикарна-))) але написано, що навіть у пралкі можна попрати-) порозпитуйте-))))
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 липень 2009 - 13:38

Я писала, писала начала отправлять и нэт пропал :(
Вообщем у нас были подушки и одеяло, на подушках спать не возможно так и лежат новые, а одеяло стало тонкое и холодно под ним есть подушки с антиалергенным пухом каким-то..
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   діна 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 липень 2009 - 14:09

Знайшла в неті, що подушки з синтетичним наповнювачес бувають різних видів: безпосередньо з силіконом, комфорелю і холофайбером. Коротше, я вже незнаю, що купувати.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 вересень 2009 - 13:29

хтось користувався подушками і матрасами дормео? які враження?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irunka 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 13 жовтень 2009 - 09:29

Ми спимо на маленьких синтепонових подушках,з пір"я давно повикидали.
My Signature
Зображення
Чоловік у своєму житті повинен любити лише трьох жінок-ту,що його народила,ту,що йому народить і ту,що в нього народиться
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2010 - 22:58

моя дитина досі спить без подушки. Але пару раз клала. Їй, видно, сподобалось, от і задумуюсь про таку покупку.
Хто яку купував чи має для діток?
ортопедичну чи яку краще? порадьте щось, будь ласка.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   anjyta 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2010 - 00:52

І мене цікавить таке питання, з якого віку малюкам потрібно купувати подушку і яку, моїй донечці вже 1,8 р. спить ще без подушки, але коли лягає біля мене. то мене штовхає з подушки і сама вмощується :wacko3:
My Signature
May those who love us, love us. And those who don't love us, may God turn their hearts. And if He doesn't turn their hearts, may He turn their ankles, so we'll know them by their limping.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   wombatua 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2010 - 09:21

В мене малому 3,2 роки, ввечері коли лягає спати, то просить мене - мама, без подушки :blush: я ненаполягаю- якщо йому так зручніше :wacko3:
My Signature
Зображення Зображення

Мої дітки - моє ЩАСТЯ!!!! ))))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   M@RT@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 грудень 2010 - 01:22

Я також маю свою маленьку подушку і без неї не засну!!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн