Приватний садок - ділимось ідеями Обговорюємо тему створення приватного садка для своїх діток
Відправлено 01 червень 2009 - 13:30
Відправлено 01 червень 2009 - 13:41
Відправлено 01 червень 2009 - 13:45
Відправлено 01 червень 2009 - 13:46
alusik (1.6.2009, 14:41) писав:
Я також такої самої думки. Краще напевно щоб наприклад знайомі приводили своїх діток до когось додому за невелику плату. Приносили продукти, іграшки і т.д Такий невеликий дитсадок на дому.
Відправлено 01 червень 2009 - 13:53
Відправлено 01 червень 2009 - 13:55
alusik (1.6.2009, 14:41) писав:
Це все реально. Порахуйте скільки потрібно коштів, щоб віддати дитину в державний садок, по-перше спонсорський внесок, ну або щось зробити для садка. потім мами скидаються на всякі іграшки, госптовари і т.п., дитина починає ходити в садік, починаються хвороби - а це недешеві ліки, мамі мінінгіт, де лишити дитину, якщо ходить на роботу. Про дозвола і тому подібне мова не йде, садок має бути закритого типу, тільки для своїх. На 5-7 дітей потрібно 2 людини для догляду, одна вихователь і одна помічник, яка буде готувати їсти, прибирати і т.п. А наприклад одна з мам займається організацією усього, а за це платить за свою дитину скажімо на 50% менше.
Відправлено 01 червень 2009 - 13:59
Відправлено 01 червень 2009 - 14:06
Відправлено 01 червень 2009 - 14:12
alusik (1.6.2009, 14:59) писав:
Ну купити це закруто, в хаті по-черзі відпадає однозначно, бо вдома свої дітки, які можуть захворіти і усе, садок закрився, а самий оптимальний варіант взяти в оренду. Це має бути 2-3 кімнатна квартира, звичайно щоб був дворик, або пісочниця під хатою, в ідеалі частину особняка, чи просто пару кімнат в особняку.
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
А ще щодо постачання продуктів, можна завжди домовитись з бабкою з села, яка торгує в тому районі, щоб приносила все відразу до садка - молоко, яйця, масло, сметану, зелень і т.п. Я знаю є такі, що просто носять по квартирах, мають своїх клієнтів, їм краще принести додому, чим вистаюватись на базарі. Думаю багато мам мають своїх постійних бабок на базарі, в яких тільки купують, бо занють, що там добре.
Відправлено 01 червень 2009 - 14:19
Відправлено 01 червень 2009 - 14:28
Відправлено 01 червень 2009 - 14:30
Відправлено 01 червень 2009 - 14:31
alusik (1.6.2009, 15:19) писав:
Ну не треба вже аж так перебільшувати, недавно брала в оренду приміщення 2-кімн. квартира без меблів 1200 грн + компослуги, ну і послуги маклера стільки ж. Зарас ціни на оренду дуже впали. Зарплата виховательці близько 1500 тис. Хоч знаю. що в Бебітоші пропонують 800 грн і робочий день з 9 до 9. Вихователі в садку отримують 500 грн. Але якщо брати людину, то відповідно і платити, щоб відповідально відносилась і боялась втратити роботу. Помічниці коло 1 тис. Це може бути пенсіонерка, є ж енергійні жіночки на пенсії, які хочуть заробляти. навіть ті самі няні з садків. Щодо меблів. то дітям не треба особливого нічого, пару етажерок для іграшок. Горщики приносять мами свої, як показує практика в кожної їх по 2-3 штуки, та і не та ціна горщика. щоб його обговорювати. Стільчики столи - дитячий стільсик коло 100 грн з дерева, а стіл можна замовити загальний, спеціальний. він не витягне на велику суму, тим паче що це разова витрата. Ліжечка теж не є проблема. зарас вони по оголошеннях менше 500 грн з постіллю, було б бажання то не проблема знайти. Основну частину витрат складає килимові покриття, вони дійсно потрібні і не дешево.
Відправлено 01 червень 2009 - 14:32
Відкритись легально не так важко. Просто як і все потребує часу і зусиль, а нарікати що держава не дасть відкрити чи це важко зробити-недоречно. Бо хтось всетаке відкриває, значить не зовсім важко.
Я за медперсонал, бо всяке буває, а педіатр і медсестра мають бути на місці.
Домовитись з постачанням їжі- непроблема, кожне фірма зможе вам без проблем завозити свіжі продукти. Просто потрібно найняти кваліфікованого товарознавця і проблеми з цим також небуде.
Кухар, вихователі, няні, адміністратор, і ще багато людей які повинні там працювати.
\Приміщення-яке б відповідало вимогам,
Звичайно ідея орендувати особняк хороша.
Щоб мами скидались і купували все гуртом непідтримую, бо потім як завжди хтось чогось не поділить і в кінці кожна буде тягнути хто ліжко, хто іграшки.
Найкраще одній людині це все організувати, а решта тоді б платили місячну плату.
Відправлено 01 червень 2009 - 14:34
Відправлено 01 червень 2009 - 14:40
Відправлено 01 червень 2009 - 14:42
Ірина І (1.6.2009, 15:32) писав:
Відкритись легально не так важко. Просто як і все потребує часу і зусиль, а нарікати що держава не дасть відкрити чи це важко зробити-недоречно. Бо хтось всетаке відкриває, значить не зовсім важко.
Я за медперсонал, бо всяке буває, а педіатр і медсестра мають бути на місці.
Домовитись з постачанням їжі- непроблема, кожне фірма зможе вам без проблем завозити свіжі продукти. Просто потрібно найняти кваліфікованого товарознавця і проблеми з цим також небуде.
Кухар, вихователі, няні, адміністратор, і ще багато людей які повинні там працювати.
\Приміщення-яке б відповідало вимогам,
Звичайно ідея орендувати особняк хороша.
Щоб мами скидались і купували все гуртом непідтримую, бо потім як завжди хтось чогось не поділить і в кінці кожна буде тягнути хто ліжко, хто іграшки.
Найкраще одній людині це все організувати, а решта тоді б платили місячну плату.
90% приватних садків є підпільними, і ходять собі дітки, і ви про це нічого не знаєте і знати не будете, якщо буде знати хтось з сторонніх, то чекай гостей з різних органів, а так і дітям добре і мама. Якщо робити все офіційно, то звичайно спочатку прийдеться набігатись, а потім всеодно платити, бо прийдуть і щось знайдуть, що не відповідає вимогам, а нащо платити двічі.
Ну з медперсоналом не проблема, є ж приватні педіатри, от домовитись з таким, щоб у разі необідності приїхав і подивився.
Щодо продуктів, я краще в бабки на базарі, ніж їхню невідомого походження хімію, можна бабку попросити, щоб приносила відповідні документи на продукцію. на кожному базарі є кантора яка робить аналіз і дає бумажку.
Щодо організації, це може робити одна з мам, вести облік, і відчитуватись перед іншими, а вигода для неї, нища оплата за садок.
Відправлено 01 червень 2009 - 14:42
В Німетчині я знаю є практика бебі-сітер. Коли мама з дитинкою бере до себе на кілька годин ще 1-2 дитинки такого самого віку чи трохи старших, найчастіше сусідів. В мами є можливість хоч на годинку другу кудись сходити.
Відправлено 01 червень 2009 - 14:49
Lara! (1.6.2009, 15:34) писав:
Про яку ви відповідальність, ви бачили щоб у державних садках ніс хтось відповідальність, чи чули про якіссь відкриті кримінальні справи, чи вихователі платять штрафи за халатність, максимальна їхня відповідальність звільнення за власним бажанням. Ви думаєте якась куплена офіційно бумажка вам допоможе у разі-чого

Допомога