Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Приватний садок - ділимось ідеями - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Приватний садок - ділимось ідеями Обговорюємо тему створення приватного садка для своїх діток Оцінка: -----

Користувач поза мережею   IraG 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 01 червень 2009 - 13:30

Багато мам хочуть віддати дитину в невеличкий приватний садок, де б ходила їхня дитина і ще 5-6 діток, бо в державних розчаровані.Чула є у Львові таких кілька підпільних. Але на всіх не вистачає, от і думаю, а чому мами не згуртовуються і не відкривають власні садки, тільки для своїх діток. Хтось над цим вже думав, чи може пробував, поділіться думками чи досвідом!!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 червень 2009 - 13:41

На мою думку це для мам не зовсім реально,бо в першу чергу потрібно приміщення( не дешево ) ! По друге меблі,іграшки,умови для дітей. Дозвола і ще купу всього ! Домовленості з постачальниками про доставку продуктів ( свіжих ) і ще купу мінінгіту ! Потрібно щоб хтось тим займався ! От і порахуйте скільки потрібно часу,грошей,нервів,тому тих приватних так мало ! Бо наша держава не дасть заробити людям,а як що так чисто для себе то всеодно великі капітало вкладення!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 13:45

Я думаю IraG, ,мала на увазі що нехай збируться наприклад 5 мам і почерзі доглядають дітей, кожна в своєму домі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юліанка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 13:46

Перегляд повідомленняalusik (1.6.2009, 14:41) писав:

На мою думку це для мам не зовсім реально,бо в першу чергу потрібно приміщення( не дешево ) ! По друге меблі,іграшки,умови для дітей. Дозвола і ще купу всього ! Домовленості з постачальниками про доставку продуктів ( свіжих ) і ще купу мінінгіту ! Потрібно щоб хтось тим займався ! От і порахуйте скільки потрібно часу,грошей,нервів,тому тих приватних так мало ! Бо наша держава не дасть заробити людям,а як що так чисто для себе то всеодно великі капітало вкладення!

Я також такої самої думки. Краще напевно щоб наприклад знайомі приводили своїх діток до когось додому за невелику плату. Приносили продукти, іграшки і т.д Такий невеликий дитсадок на дому.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 13:53

дівчата, зважте на те, що відкриття такого садочку вимагає багато дозвільних документів: санстанція, пожежники і т.д, а також отримання ліцензії та акредитації. думаю, що то все досить складно. а якщо просто сидіти з дітками знайомих, то звісно не погано, але де ж знайти таких знайомих? :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 13:55

Перегляд повідомленняalusik (1.6.2009, 14:41) писав:

Це все реально. Порахуйте скільки потрібно коштів, щоб віддати дитину в державний садок, по-перше спонсорський внесок, ну або щось зробити для садка. потім мами скидаються на всякі іграшки, госптовари і т.п., дитина починає ходити в садік, починаються хвороби - а це недешеві ліки, мамі мінінгіт, де лишити дитину, якщо ходить на роботу. Про дозвола і тому подібне мова не йде, садок має бути закритого типу, тільки для своїх. На 5-7 дітей потрібно 2 людини для догляду, одна вихователь і одна помічник, яка буде готувати їсти, прибирати і т.п. А наприклад одна з мам займається організацією усього, а за це платить за свою дитину скажімо на 50% менше.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 13:59

а приміщення ? ви маєте на увазі - купити ? взяти в оренду ? чи в когось в хаті - по черзі ?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:06

Я часто думаю над цим питанням, а сама про садок на декілька дітей і спиняє тільки те що немає відповідного приміщення. Так можна і в власному приміщенні, але наші квартири замаленькі для такого, навіть 5 дітей потрібно покласти спати, поставити столи для заняття і т.д. От в кого власний будинок не зовсім маленький то можна було б спробувати, нажаль в мене його нема.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:12

Перегляд повідомленняalusik (1.6.2009, 14:59) писав:

а приміщення ? ви маєте на увазі - купити ? взяти в оренду ? чи в когось в хаті - по черзі ?

Ну купити це закруто, в хаті по-черзі відпадає однозначно, бо вдома свої дітки, які можуть захворіти і усе, садок закрився, а самий оптимальний варіант взяти в оренду. Це має бути 2-3 кімнатна квартира, звичайно щоб був дворик, або пісочниця під хатою, в ідеалі частину особняка, чи просто пару кімнат в особняку.

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
А ще щодо постачання продуктів, можна завжди домовитись з бабкою з села, яка торгує в тому районі, щоб приносила все відразу до садка - молоко, яйця, масло, сметану, зелень і т.п. Я знаю є такі, що просто носять по квартирах, мають своїх клієнтів, їм краще принести додому, чим вистаюватись на базарі. Думаю багато мам мають своїх постійних бабок на базарі, в яких тільки купують, бо занють, що там добре.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:19

ну якщо взяти в оренду - це ще куди не йшло ! Але це приблизно 3 тис. грн. + кожна мама має купити своїй дитині ліжко ,постіль,стіл,стілець,горшик,шафку для одягу. Зарплата виховательці,помічниці ! А як на рахунок медпункту ,чи хоча б аптечки ?Квіти,іграшки,тюлі,книжки,продукти,посуд для готування і для їжі,полотенця. Крім того всеодно треба дозвола ! Бо добрі люди настукають і що та вихователька буде казала - звідки в неї 5 чи 7 дітей ?Та і якусь площадку для дітей,качельки,пісочницю. Насправді не все так просто! Хоча - як що захотіти - то можна і зробити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:28

про такий садок як тут описано знаю дуже добре, починалося все з 5 дітей зараз там уже 25... в особняку є велика кімната, окремо спальня за хатою майданчик пристосований, пісочниця, гірка, качелі і т.д. постіль та іграшки батьки поприносили як і олівці папір і т.п., ліжка столи і стільці господиня придбала, і плата не дуже висока... але це така важка праця і така відповідальність...що не кожен наважиться
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:30

Приватний дитсадок, це суперова ідея і втілити її в життя теж реально.З продуктами зараз проблем нема,а от з приміщенням може бути проблемка. Це може організувати людина тільки з власним будинком бо окрім площі з дітками ще треба десь гуляти, не підете ж ви з "табунчиком" діток в парк, всяке може бути. А з орендою приміщення ніхто, нічого не заробить.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:31

Перегляд повідомленняalusik (1.6.2009, 15:19) писав:

ну якщо взяти в оренду - це ще куди не йшло ! Але це приблизно 3 тис. грн. + кожна мама має купити своїй дитині ліжко ,постіль,стіл,стілець,горшик,шафку для одягу. Зарплата виховательці,помічниці ! А як на рахунок медпункту ,чи хоча б аптечки ?Квіти,іграшки,тюлі,книжки,продукти,посуд для готування і для їжі,полотенця. Крім того всеодно треба дозвола ! Бо добрі люди настукають і що та вихователька буде казала - звідки в неї 5 чи 7 дітей ?Та і якусь площадку для дітей,качельки,пісочницю. Насправді не все так просто! Хоча - як що захотіти - то можна і зробити.

Ну не треба вже аж так перебільшувати, недавно брала в оренду приміщення 2-кімн. квартира без меблів 1200 грн + компослуги, ну і послуги маклера стільки ж. Зарас ціни на оренду дуже впали. Зарплата виховательці близько 1500 тис. Хоч знаю. що в Бебітоші пропонують 800 грн і робочий день з 9 до 9. Вихователі в садку отримують 500 грн. Але якщо брати людину, то відповідно і платити, щоб відповідально відносилась і боялась втратити роботу. Помічниці коло 1 тис. Це може бути пенсіонерка, є ж енергійні жіночки на пенсії, які хочуть заробляти. навіть ті самі няні з садків. Щодо меблів. то дітям не треба особливого нічого, пару етажерок для іграшок. Горщики приносять мами свої, як показує практика в кожної їх по 2-3 штуки, та і не та ціна горщика. щоб його обговорювати. Стільчики столи - дитячий стільсик коло 100 грн з дерева, а стіл можна замовити загальний, спеціальний. він не витягне на велику суму, тим паче що це разова витрата. Ліжечка теж не є проблема. зарас вони по оголошеннях менше 500 грн з постіллю, було б бажання то не проблема знайти. Основну частину витрат складає килимові покриття, вони дійсно потрібні і не дешево.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 01 червень 2009 - 14:32

я вважаю,що робити якісь підпольні садки типу в когось вдома, невідомі продукти-це не варіант. Я б на таке не пішла.
Відкритись легально не так важко. Просто як і все потребує часу і зусиль, а нарікати що держава не дасть відкрити чи це важко зробити-недоречно. Бо хтось всетаке відкриває, значить не зовсім важко.
Я за медперсонал, бо всяке буває, а педіатр і медсестра мають бути на місці.
Домовитись з постачанням їжі- непроблема, кожне фірма зможе вам без проблем завозити свіжі продукти. Просто потрібно найняти кваліфікованого товарознавця і проблеми з цим також небуде.
Кухар, вихователі, няні, адміністратор, і ще багато людей які повинні там працювати.
\Приміщення-яке б відповідало вимогам,
Звичайно ідея орендувати особняк хороша.
Щоб мами скидались і купували все гуртом непідтримую, бо потім як завжди хтось чогось не поділить і в кінці кожна буде тягнути хто ліжко, хто іграшки.
Найкраще одній людині це все організувати, а решта тоді б платили місячну плату.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:33

Перегляд повідомленняelena0709 (1.6.2009, 15:30) писав:

А з орендою приміщення ніхто, нічого не заробить.

Тут мова не йде про заробити гроші, а тільки про те, щоб спільними зусиллями організувати дитячий садок для своїх діток
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 червень 2009 - 14:34

Дівчаа, ви тільки подумайте, що це все не має жодного законного підгрунтя.... і по-справжньому ніхто ніякої відповідальності не нестиме... ТОму я за приватні садочки, але такі, котрі відкриті зі всіма офіціними документами, а не підпільно у знятій квартирі...
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 2
  • Back To Top

Користувач у мережі   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 01 червень 2009 - 14:40

Не скажу, шо це погана ідея, але мені теж здаєця, шо важко буде їїрелізувати. А ше бачила в якійсь з передач кримінальної хроніки, як закриваю такий садочок, бо не мають всії дозволів, не висить вогнегасник, готують неж не за якимись правилами т.д...о тільки чи посадять тих власників, чи просто оштрафують на велику суму не звернула уваги
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:42

Перегляд повідомленняІрина І (1.6.2009, 15:32) писав:

я вважаю,що робити якісь підпольні садки типу в когось вдома, невідомі продукти-це не варіант. Я б на таке не пішла.
Відкритись легально не так важко. Просто як і все потребує часу і зусиль, а нарікати що держава не дасть відкрити чи це важко зробити-недоречно. Бо хтось всетаке відкриває, значить не зовсім важко.
Я за медперсонал, бо всяке буває, а педіатр і медсестра мають бути на місці.
Домовитись з постачанням їжі- непроблема, кожне фірма зможе вам без проблем завозити свіжі продукти. Просто потрібно найняти кваліфікованого товарознавця і проблеми з цим також небуде.
Кухар, вихователі, няні, адміністратор, і ще багато людей які повинні там працювати.
\Приміщення-яке б відповідало вимогам,
Звичайно ідея орендувати особняк хороша.
Щоб мами скидались і купували все гуртом непідтримую, бо потім як завжди хтось чогось не поділить і в кінці кожна буде тягнути хто ліжко, хто іграшки.
Найкраще одній людині це все організувати, а решта тоді б платили місячну плату.

90% приватних садків є підпільними, і ходять собі дітки, і ви про це нічого не знаєте і знати не будете, якщо буде знати хтось з сторонніх, то чекай гостей з різних органів, а так і дітям добре і мама. Якщо робити все офіційно, то звичайно спочатку прийдеться набігатись, а потім всеодно платити, бо прийдуть і щось знайдуть, що не відповідає вимогам, а нащо платити двічі.
Ну з медперсоналом не проблема, є ж приватні педіатри, от домовитись з таким, щоб у разі необідності приїхав і подивився.
Щодо продуктів, я краще в бабки на базарі, ніж їхню невідомого походження хімію, можна бабку попросити, щоб приносила відповідні документи на продукцію. на кожному базарі є кантора яка робить аналіз і дає бумажку.
Щодо організації, це може робити одна з мам, вести облік, і відчитуватись перед іншими, а вигода для неї, нища оплата за садок.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 01 червень 2009 - 14:42

В мене подруга не так давно спробувала відкрити офіційно приватний садочок. Таку купу грошей в неї виходило за офіційні документи, що вона так і працює не офіційно. Вона сама до декрету була вихователем у садочку. В неї свій будинок, весь перший поверх під садочок, влаштувала подвірья. Але в неї чоловік сам робив весь ремон, ліжка і все інше. Плата за садочок досить висока, як для мене, бо дуже багато поточних витрат. І насправді найбільша проблема це саме харчування. Щоб ніхто не отруівся, не посипало.

В Німетчині я знаю є практика бебі-сітер. Коли мама з дитинкою бере до себе на кілька годин ще 1-2 дитинки такого самого віку чи трохи старших, найчастіше сусідів. В мами є можливість хоч на годинку другу кудись сходити.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 14:49

Перегляд повідомленняLara! (1.6.2009, 15:34) писав:

Дівчаа, ви тільки подумайте, що це все не має жодного законного підгрунтя.... і по-справжньому ніхто ніякої відповідальності не нестиме... ТОму я за приватні садочки, але такі, котрі відкриті зі всіма офіціними документами, а не підпільно у знятій квартирі...

Про яку ви відповідальність, ви бачили щоб у державних садках ніс хтось відповідальність, чи чули про якіссь відкриті кримінальні справи, чи вихователі платять штрафи за халатність, максимальна їхня відповідальність звільнення за власним бажанням. Ви думаєте якась куплена офіційно бумажка вам допоможе у разі-чого
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему