Спільний сон мами і дитини Ваше ставлення
Відправлено 17 січень 2008 - 00:10

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 17 січень 2008 - 09:18
Відправлено 17 січень 2008 - 11:49
Відправлено 18 січень 2008 - 12:55
А на рахунок раннього віку, то у нас в районі був випадок, що мама у сні задушила 2-тижневу дитину. Була сама виснажена, спали разом, давала груди і заснула.
Я теж, коли годувала грудьми, брала на ніч до себе, але сама майже не спала, а тільки дрімала.
Відправлено 18 січень 2008 - 13:11

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 18 січень 2008 - 13:58
Капітошка (18.1.2008, 13:11) писав:
Жах...ми з малою спали з перших днів разом, головне вірно місце влашувати, у книзі Сірзів дуже детально описано, ми клали ковдру складену вчетверо, зверху одноразову пелюшку "догори ногами" і звичайну пелюшку, пелюшкою вкривали. Дитина спить поряд, але в неї власне спальне місце - це гігієнічно та безпечно. З часом, ближче до року клала в ляжечко сонною, так і звикали потрошку, хоча і зараз любить зі мною спати :)
Відправлено 19 січень 2008 - 10:40
Відправлено 19 січень 2008 - 19:18
Відправлено 19 січень 2008 - 23:21
Ми спали з малою разом з місяця часу, я щось спочатку не наважувалась. Потім лікарка нам порадила спільний сон, задля збільшення лактації, спокою дитини і мого відпочинку.
Хочу сказати, що мама яка спить із малюком ніколи не придушить його в сні, хіба що у випадку прийняття снодійного чи алкоголю. Насправді, коли я спала з малою, то відчувала кожний її рух. Мати мимоволі налаштовує себе на не глибокий і не міцний сон.
Згодом з 10 міс мала почала всю ніч спати не прокидаючись. Ми потрохи почали її класти у своє ліжечко. Відселення пройшло дуже просто і природньо. Годувала я малу ввечері перед сном і зранку, беручи її до себе в ліжечко.
Останній місяць почала відлучати дитину від ГВ і ми засинаємо на руках, і потім кладу її в ліжечко.
Відправлено 20 січень 2008 - 02:51
Відправлено 20 січень 2008 - 11:37

Відправлено 20 січень 2008 - 15:57
Від самого народження я в більшості випадків клала доньку окремо. Її ліжечко я ставила біля себе так, що можна бачити її, поправити одіяло. У нас було так що Катюша спала вночі тримаючи мене за палець, це її і мене заспокоювало. Звичайно вставати для ГВ важко, але... для мене це більше підходило ніж спати разом.
Бувають випадки, що ми спимо разом. Це коли донька хворіє або нездужає від прорізування зубків.
Відправлено 20 січень 2008 - 21:00
Але я вважаю що в ідеалі мама з дитиною повинні спати разом. Це закладено навіть на психологічному рівні. В мене, наприклад, перші три місяці уві сні було відчуття що Данька зі мною. І завжди коли я просиналась то шукала малого і боялась порухатись, навіть чоловік будився.І були випадки коли навіть з чоловіком відбувалось те ж. Але , на жаль , розміри нашого ліжка не дозволяли нам спати втрьох.
Відправлено 21 січень 2008 - 00:29
Відправлено 29 січень 2008 - 15:30
Да і чесно кажучи, дуже багато знайомих мають проблеми з привчанням до особистого ліжка після спільного сну. Ми спимо разом тільки в гостях у батьків, але ми з чоловіком погано висипаємося, бо дитина починає спати не по людськи: голова у мене на шиї, обличчі деінде, ноги на татусеві. Одного разу перелізла уві сні через його голову, видерлася аж на борт дивану і я ледь встигла підхопити, щоб не звалилася.
А так спить сама. Хоча засинання у нас дуже демократичне: частіше засинає у нас на дивані, потім перекладуємо, інколи проситься в своє ліжко зразу, і лише час від часу - на руках. А от наприклад у подруги, хоч віком і старше, засинає виключно на руках з цицею в зубах :)
І на мою думку, статевому життю батьків це, поклавши руку на серце, також часто заважає, чи не так?
Хоча, кожна сім,я = свої рішення :)
Відправлено 29 січень 2008 - 22:52
Ми цю проблему вирішили так.Ліжечко присунули впритик до великого ліжка , зняли боковинку, і тепер Настя спить разом з нами але в своєму ліжечку.Коли щось срашне присниться то перелазить до мене,і дальше спить.
Відправлено 30 січень 2008 - 00:45
А після півроку киця остаточно переселилася до мене, на цей раз причина - зуби, але тепер я вже навчилася спати з дитиною і нема для нас обох більшої радості.
Відправлено 05 лютий 2008 - 16:07
Відправлено 16 лютий 2008 - 18:54
Відправлено 16 лютий 2008 - 19:28

Бобро перемагає козло!

Допомога