Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Які пологи краще? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 30 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Які пологи краще? домашні чи в пологовому будинку Оцінка: -----

Опитування: Які пологи краще? (495 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Де треба народжувати дитину?

1. Безумовно вдома! (18 голосів [3.90%])

Відсоток голосів: 3.90%

2. Тільки в пологовому будинку! (173 голосів [37.53%])

Відсоток голосів: 37.53%

3. Вдома, але з лікарями (19 голосів [4.12%])

Відсоток голосів: 4.12%

4. В пологовому зі статусом "доброзичливого до дитини" (241 голосів [52.28%])

Відсоток голосів: 52.28%

5. Інше (10 голосів [2.17%])

Відсоток голосів: 2.17%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 16 січень 2008 - 13:00

Не випадково в мене виникло подібне питання, бо аналізуючи читані-перечитані оповіді про пологи в пологбудинках, роблю досить неприємний висновок. Що відношення до породіль в них жахливе. Й навіть самі породілі не завжди це розуміють. Ось наприклад фраза "пологи пройшли чудово, лікар - супер. Всього один шовчик наклали." Який же він супер, якщо жінка порвалась чи її порізали? Про оплату праці, я взагалі помовчу. Все більше жінок народжують вдома, але й тут є велика небеспека. Бо якщо потрапиш, не дай Боже на погану акушерку, то невідома чим все може закінчитися. Крімінальної відповідальності в нас немає, а злочинців - аферистів вистачає в будь-якій галузі. Я поки що другий раз не збираюсь народжувати, але й питання де висить поки у повітрі. Скажімо, так знову в пологовий я не хочу, але після патологічних перших пологів вдома теж не хочу, лячно, що щось піде знову не так. і що робити? А хто якої думки про це? :36_1_39:
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 січень 2008 - 13:35

В пологовому будинку зі статусом доброзичливого до дитини. Однозначно. Ніколи б не ризикувала і не народжувала б вдома. Все-таки лікар є лікар, йому краще знати, що йде не так. Без сумніву, не всі лікарі одинакові. Моя порада: знайти просто хорошого лікаря і спокійно народжувати в пологовому будинку!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 січень 2008 - 13:41

Вдома досить ризиковано народжувати, я згодна повністю, крім того, народжуючи в пологовому будинику буде менше мороки з папірцями, коли треба буде отримувати свідоцтво про народження, бо бюрократію ще ніхто не відміняв, а потім ще доводь, що це твоя дитина. Стосовно пологових, то я зараз боюсь навіть і тих, що мають статус доброзичливих до дітей, який же це доброзичливий, коли діток догодовують, і навіть там були випадки, коли породіллі принесли не її дитинку, і це при тому, що її чоловік там працював, виявилось, що бірочка в ковдру не та закотилась, але ж на дитині три бірочки, на одязі, на ручці і ніжці, це ж якими "уважними" треба було бути. Я вже мовчу про ввічливіть, хоча б не шкодили, от багато хто скаржиться, що перед пологами зробили клізьму з холодної води, в результаті - температура під 40, молоко прийшло, але дуже пізно, натвердіння, і загалом не давали місяць годувати груддю, бо температура трималась, і це ж знов в доброзичливому до діток пологовому будинку, і все це відбувалось з хорошими знайомими, а не десь почуте краєм вуха. Про ускладення чи жовтяницю через лікарів і говорити не треба, це скрізь і з кожним оже трапитись.
Та вибору особливого нема, доводиться все-таки їхати в пологовий, одна надія, що обереш хорошого лікаря, що в нього не тремтітимуть руки, чи не буде сонний чи просто не посвариться з домашніми, і на фізіологію жінки
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 13:48

Дівчата, зараз для вас це надактуальне питання. Ось мені цікаво, що значить хороший лікар? В мене з точки зору професіоналізму був хороший, я так важаю. А з точки зору природньості пологів - поганий. От Ви для себе вже визначились з тим як будуть проходити пологи? З лікарем обговорювали? Останнє питання біль Юлії поки стосується.
My Signature
Зображення
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:07

Перегляд повідомленняКапітошка (16.1.2008, 13:48) писав:

Дівчата, зараз для вас це надактуальне питання. Ось мені цікаво, що значить хороший лікар? В мене з точки зору професіоналізму був хороший, я так важаю. А з точки зору природньості пологів - поганий. От Ви для себе вже визначились з тим як будуть проходити пологи? З лікарем обговорювали? Останнє питання біль Юлії поки стосується.

Стосовно природньості пологів - то для мене це не актуально, в будь-якому випадку маю плановий кесарів розтин, хіба що от почну зараз нороджувати і швидка не встигне. З 1-го числа, насилу впросила, щоб не раніше, піду в лікарню, проведуть там якість дослідження, призначать дату, коли приходити, і я в той день прийду, дочекаються поки почнуться потуги, тоді і будуть починати операцію, якщо це буде 8-го, то тоді, якщо пізніше - то пізніше, ніхто різати не буде тільки того, що на 8-ме число призначили. З лікарем я це буду обговорювати 25-го числа детальніше. Якщо все буде нормально, то вже на 5-й день мене випишуть, якщо пологи почнуться раніше, то я зателефоную лікареві, він приїде, і все буде нормально, стосовно всього останнього, то мені сказали, що моя задача - спокійно доходити, а там все буде добре, просто маю домовленість і якщо чесно, то ще не знайома з лікарем, який оперуватиме, але обмінку мені вже підписали, заспокоїли, що все буде нормально... і різатимуть мене ну як самого себе б різали, стосовно того я спокійна, а як вже далі все пройде, то вже від мого організму залежить, але я чогось останнім часом стала спокійна як слон, все одно від мене вже нічого не залежить, лікаря поганого до мене не допустять, якщо хтось з медперсоналу почне хамити - то це буде його останній подвиг, спочатку від мене дістанеться, а потім вже і від чоловіка і від лікаря головного, тут я теж спокійна, аби тільки дитятко було здорове, а там не я перша - не я остання.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:21

Перегляд повідомленняЮлія (16.1.2008, 14:07) писав:

Стосовно природньості пологів - то для мене це не актуально, в будь-якому випадку маю плановий кесарів розтин, хіба що от почну зараз нороджувати і швидка не встигне. З 1-го числа, насилу впросила, щоб не раніше, піду в лікарню, проведуть там якість дослідження, призначать дату, коли приходити, і я в той день прийду, дочекаються поки почнуться потуги, тоді і будуть починати операцію, якщо це буде 8-го, то тоді, якщо пізніше - то пізніше, ніхто різати не буде тільки того, що на 8-ме число призначили. З лікарем я це буду обговорювати 25-го числа детальніше. Якщо все буде нормально, то вже на 5-й день мене випишуть, якщо пологи почнуться раніше, то я зателефоную лікареві, він приїде, і все буде нормально, стосовно всього останнього, то мені сказали, що моя задача - спокійно доходити, а там все буде добре, просто маю домовленість і якщо чесно, то ще не знайома з лікарем, який оперуватиме, але обмінку мені вже підписали, заспокоїли, що все буде нормально... і різатимуть мене ну як самого себе б різали, стосовно того я спокійна, а як вже далі все пройде, то вже від мого організму залежить, але я чогось останнім часом стала спокійна як слон, все одно від мене вже нічого не залежить, лікаря поганого до мене не допустять, якщо хтось з медперсоналу почне хамити - то це буде його останній подвиг, спочатку від мене дістанеться, а потім вже і від чоловіка і від лікаря головного, тут я теж спокійна, аби тільки дитятко було здорове, а там не я перша - не я остання.

В данному випадку, звичайно вдома не народиш. Але після народження виникнуть купа питань... І всі ці питання теж бажано вирішити до пологів. Якісь разом з лікарем, якісь з чоловіком, а якісь просто для себе. Психологічні питання. Це я маю на увазі дрібнички типу 5 гривень сестрі, чи не дрібнички щодо розціжування, наприклад. хоча я вже відхожу від теми, напевно. Це вже інші питання. :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:24

Перегляд повідомленняКапітошка (16.1.2008, 14:21) писав:

В данному випадку, звичайно вдома не народиш. Але після народження виникнуть купа питань... І всі ці питання теж бажано вирішити до пологів. Якісь разом з лікарем, якісь з чоловіком, а якісь просто для себе. Психологічні питання. Це я маю на увазі дрібнички типу 5 гривень сестрі, чи не дрібнички щодо розціжування, наприклад. хоча я вже відхожу від теми, напевно. Це вже інші питання. :blush:

А ну тут дійсно треба, я от наміняла по 5 гривень грошей, а стосовно сціджування, то я ці питання обговорю ще, не вирішила для себе, хтось каже, що треба, хтось, що не треба... але сам головне - це народити, і щоб все з малятком було добре, а там вже якось воно буде, прививки я взагалі не хочу ніякі робити, і догодовувати також, а про сціджування, то подивлюсь по ситуації, було б що сціджувати, а там вже побачимо
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:35

Перегляд повідомленняЮлія (16.1.2008, 14:24) писав:

А ну тут дійсно треба, я от наміняла по 5 гривень грошей, а стосовно сціджування, то я ці питання обговорю ще, не вирішила для себе, хтось каже, що треба, хтось, що не треба... але сам головне - це народити, і щоб все з малятком було добре, а там вже якось воно буде, прививки я взагалі не хочу ніякі робити, і догодовувати також, а про сціджування, то подивлюсь по ситуації, було б що сціджувати, а там вже побачимо

От, треба буде сто разів їм сказати про щеплення, бо як зроблять від гепатиту. БЦЖ роблять на третій день, зазвичай, то це легше проконтролювати, щоб не робили. Про догодовування, тут треба буде дивитися по ситуації, бо в організмі будуть певні ліки... А про розціжування - то напевно треба бути розцідитися коли почне приходити молоко. Без цього мало хто обходиться. Саме головне не запустити цей процес. Я маю на увазі саме розціжування, а не сціжування. Розцидитися в плані пробити потоки для молока, бо вони ще щильні і молоко може просто не виходити. для цього треба буде обережно масувати груди і розціжувати їх.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Светулькин 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 січень 2008 - 14:45

Мені здається безумовно краще таки народжувати в пологовому, в разі яких непередбачуваних ситуацій там же і медперсоналу більше, і медичне обладнання. Якщо вже така тема пішла і тут (бо я у форумчан вже цікавилась про це), чи є серед нас такі хто народжував при інституті педіатрії, акушерства та гінекології-НІІПАГ на Лукянівській. Чи можливо хто чув щось, яке там ставлення, що це за місце. На превеликий жаль я не маю змоги сама обрати пологовий за станом здоров"я, то ж хоч бі на лікаря там толкового натрапити.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:46

Перегляд повідомленняКапітошка (16.1.2008, 14:35) писав:

От, треба буде сто разів їм сказати про щеплення, бо як зроблять від гепатиту. БЦЖ роблять на третій день, зазвичай, то це легше проконтролювати, щоб не робили. Про догодовування, тут треба буде дивитися по ситуації, бо в організмі будуть певні ліки... А про розціжування - то напевно треба бути розцідитися коли почне приходити молоко. Без цього мало хто обходиться. Саме головне не запустити цей процес. Я маю на увазі саме розціжування, а не сціжування. Розцидитися в плані пробити потоки для молока, бо вони ще щильні і молоко може просто не виходити. для цього треба буде обережно масувати груди і розціжувати їх.

Спасибі, так і зроблю, скажу, а то й напишу відразу відмову від щеплення. А розціджуються самі, чи про це можна просто домовитись?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:48

Перегляд повідомленняЮлія (16.1.2008, 14:46) писав:

Спасибі, так і зроблю, скажу, а то й напишу відразу відмову від щеплення. А розціджуються самі, чи про це можна просто домовитись?

Треба запитати чи є в пологовому масажистка. Чи лікар при потребі зможе розцідити груди. Але краще самій, звичайно.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 14:59

Перегляд повідомленняКапітошка (16.1.2008, 14:48) писав:

Треба запитати чи є в пологовому масажистка. Чи лікар при потребі зможе розцідити груди. Але краще самій, звичайно.

Дякую, масажистка є, та, мабуть, сама буду.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Annette 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 16:57

Дівчата, народжуйте тільки в роддомах. Попитайте знайомих і друзів, знайдіть лікаря й поспілкуйтеся з ним. Як правило, ті що народжують вперше ще не знають як воно. Попитайте подруг з дітьми - як у них протекали пологи (вибачаюсь за російське слово - аналог щось не можу знайти). Чит більше буде інформації, тим краще.
Капітошка, добрий доктор чи ні - можна сказати тільки після пологів (коли самі народили - наскільки мені підходить цей лікар).
Скажу за себе, я дуже щаслива, що народила саме в цього лікаря. І хоча в мене були складні пологи, і народжувала я 2 доби, і порізали мене і зашили. Все це - дурня. головне, що я жива, без розтину (хоча всі лікарі прогнозували мені кесарів розтин із-за вузького тазу) і дитина жива. Все,що розрізали - заживе. Що ж поробишь, коли я була ну зовсім неєластична. як сказали лікаря. мені чи там біло розрізати, чи живіт. А так живіт цілий :D
Капітошка, що таке невдалі пологи я дізналася місяців зо два тому, в рідному гінекологічному відділені. Таких жахів про роди я ще не чула. Наша найменьша в палаті потім сказала - ви що з глузду з"їхали. що я ще після ваших розповідей народжувала? :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Annette 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 17:00

Ой, забула.
Як буде можливість - обов"язково хай допоможе лікар чи акушерка розцідитись. Мені один раз розцідили (через день, як молоко прибуло) і було достатньо. Кілька місяців тому родила знайома й не схотіла, щоб її в роддомі розцідили, мовляв я сама в дома. А потім почався такий мастіт, що різали груди. Годувати грудьми вона вже не могла (вісока температура й затвірдіння).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анюта 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 17:57

Я теж вважаю, що народжувати потрібно в роддомі. І обирати хорошого лікаря, а не умови (як дехто). І настроюватися потрібно на позитив. Буде все найкраще, правильно і природно. А то наслухаєшся всіх і вся, і ходиш потім шугана. Їдеш до пологового, як на каторгу...
Потрібно просто буди добре інформованою і нікого не слухати. Люди різні, випадки різні, в нас буде все як найкраще!!!! :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2008 - 19:01

Перегляд повідомленняAnnette (16.1.2008, 17:00) писав:

Ой, забула.
Як буде можливість - обов"язково хай допоможе лікар чи акушерка розцідитись. Мені один раз розцідили (через день, як молоко прибуло) і було достатньо. Кілька місяців тому родила знайома й не схотіла, щоб її в роддомі розцідили, мовляв я сама в дома. А потім почався такий мастіт, що різали груди. Годувати грудьми вона вже не могла (вісока температура й затвірдіння).

О то у вашої знайомої явний признак незнання основ ГВ
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 18 січень 2008 - 11:14

Перегляд повідомленняYaremko (16.1.2008, 19:01) писав:

О то у вашої знайомої явний признак незнання основ ГВ

То розкрийте, будь ласка, усім секрети ГВ!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2008 - 11:42

Перегляд повідомленняAntic (18.1.2008, 11:14) писав:

То розкрийте, будь ласка, усім секрети ГВ!

А ви їх знаєте!
Основні помилки при ГВ
Найперша помилка мало годували по графіку, коротко, тільки тоді коли дитина починає плакати. Догодовування дитини, допоювання, дурачок, роздільний сон, відсутність нічних годівель. Неправильні дії при лактостазі а потім маститі а потім абсцесі і т.д.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 січень 2008 - 00:00

Однозначно, родити пторібно лише у пологовому. Там і медперсонал (всеодно попадеться хоча б один толковий серед усьго їхнього набору), і обладнання (яке не яке але є, не те, що вдома лише акушерка, і дай Бог якщо хоч трошки професією своєю володіє). Добре якщо ті хто народжував вдома і вдало, та чиц випадків не так вже й багато. А роди не та річ якою варто ризикувати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кравчоля 

• Найцікавіше інтерв'ю, Сонечко семикрапкове, Розумниця року,
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 січень 2008 - 11:11

А для мене питання таке й не стояло -"де". Я з невеличкого містечка, і якби сказала, що народжуватиму вдома, то, мабуть, про мене в газеті написали б. Я навіть не хотіла народжувати в нашому пологовому. Поїхала в інше місто. І правильно зробила! Моя місцева лікарка мені постійно торочила, що в мене все добре з дитинкою, а як поїхала на консультацію перед пологами, то виявилось, що дитина йде ніжками. У такому випадку лише плановий кесарів. Що було б зі мною у нас в райцентрі, я не уявляю. Це не в плані пологів, а мій переляк відносно самої опереції, що я була морально неготова до цього. І той кесарів як би пройшов - ще одне питання. Нарозповідали жахів, як жінки серед операції прокидаються і ніяк не скажуть, що наркоз вийшов. Та що там говорити про ці лікарні в райцентрах! Хто живе, то знає... А так я була впевнена, що все буде добре, підготувала себе до думки, що не сама народжуватиму, зважила плюси і мінуси. Навіть попросила місцеву анастезію, щоб бачити процес народження малюка. Операція пройшла добре, і догляд в післяопераційному блоці був непоганий, та я й так себе добре почувала. А от коли перевели у звичайну палату, то відчула багато незручностей: сестри забігали лише поміряти температуру і тиск, лікарі лише на обході заходили, я з тим швом ще ледь ходила, ще дитину толком не могла взяти (і не вмію, і болить рана). Казали, щоб кликала за допомогою, але ж постійно не кликатиму памперси міняти, тим більше, якщо не я одна там така. А про груди там взагалі нічого не розповідали (хоча я теж бовдур - і не запитувала), якби не мами-тьоті-подруги, то і не знала б, які проблеми можуть бути від недогляду.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 30 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему