Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Варикозне розширення вен - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Варикозне розширення вен як з цим боротися? чим лікувати? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olgastyle 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 травень 2009 - 10:51

Дічкатка, підкажіть будь - ласка яким кремом користувалися? Раніше були не великі зірочки на ногах і ніколи не турбували, а тепер стало боліти. Передалося по спадковості від мамочки та бабуці.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 10:58

я користувалася всим отим "непотрібом" (це тепер я знаю шо воно таке), що рекламували по ТБ. Результат плачевний, мабуть, прийдеться видалять кусок тієї вени. А якби відразу звернулася до лікаря, можливо, й спаслися б. ТО моя Вам порада, креми-кремами, але йдіть до лікаря і лікуйте обовязково цю заразу, бо потім хотьба перетворюється на муки-( Ви ж така молода ще-)) і Вам бігать і бігать ще за дітками-))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:04

varvara, до якого лікаря краще звернутися?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:09

olgastyle, сходите к флебологу,тем более вам еще беременность отходить надо будет, а при беременности оно только усиливается. Очень хорошо пиявки помогают в этом деле, если найти специалиста,то должен помочь.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:09

Перегляд повідомленняolgastyle (29.5.2009, 12:04) писав:

хм...я то вже до хірурга маю йти-( а Вам думаю з терапевта треба починати...
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:12

Перегляд повідомленняolgastyle (29.5.2009, 12:04) писав:

этой проблемой занимается флеболог
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галі 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:17

В мене на ногах в деяких місцях є судинна сіточка, але мені шось здається, що креми не допоможуть. В мого тата проблеми з венами то думаю, що і в мене можуть бути в майбутньому. Я десь читала, що судинної сіточки можна позбутися лазером, але я так розумію що це вирішення тільки косметичної проблеми.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 29 травень 2009 - 11:22

якщо у вас підозра що маєте варикоз то треба піти на УЗД. у львові можна у судинну хірургію у мед інст або приватно. (як хочете приватно пораджу, бо варто звертатися до тих лікарів хто в судин. хірургії працює).
в загальному (оск я працювала при лікарях які тим займаються) схема дій така.
якщо вас нічого не турбує а є лише оті зірочки, то це лише косметичний ефект. його можна забрати (робиться купа маленьких укольчиків і воно пропадає)-результат тривалий але не до кінця життя. з точки зору здоровя зірочки не страшно мати.
якщо все ж торбує (чи маєте схильність тощо) йдіть на узд вен нижніх кінцівок. там вам мають подивитися основні вени і сказати чи є на них рефлюкс. паталогічний рефлюкс це коли клапани на вені не до кінця спрацьовують і кров вертається назад. якщо є рефлюкс то є варикоз. якщо ні-то ні.
далі вже залежно від результату. при незначному рефлюксі лікарі рекомендують профілактику. при значному-операцію.
профілактика полягає у:
1. носити спеціальні колготки чи панчохи чи підколінки . залежно від місця варикозу. вони стігують вену і полегшують роботу клапанів. підкажу: серед панчох найкращі німецькі. фірму не памятаю-вони дуже дорогі - зате на рік вам точно вистачить. а дешеві (польські) на одне одягання.хто поширює панчохи підскажу також (і дорогі і дешеві).або питайтеся в лікарів узд. вони в курсі.
2. ноги частіше (особливо ввечері) піднімати дороги. щоб пяти були вище стегна. це полегшує відтік кровію
3. старатися довго не стояти і не сидіти. щоб кров не застоювалася.
4. старатися не приймати дуже гарячі ванни, сауни тощо.
коротше кажучи основні поради такі щоб допомогти венам працювати.
якщо цього не робити то незначне погіршення роботи клапанів буде розвиватися і вже через пару років підете на операцію.
розкажу про операції.
такі роблять у нас добре в мед інст. там майже всі лікарі суперові. після операції здається чи в той чи на наступний день відпускають додому. через 2 тижні людина здорова. використовують різні методики для проведення операцій. найсучасніша (роблять таке приватно) за допомогою лазера. деталі не знаю.
коротше кажучи суть така що все рівно не варто до операції тягнути. бо вен у нас не безмежна кількість. як одну видалять то піде навантаження на інші велике. і вони будуть у небезпеці...
ну чим змогла тим допомогла.
слідкуйте за собою!
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:31

в мене також "сині " ноги.ще до вагітності сіточка капілярів "прикрасила" мене.після родів під колінами повилазили вени. пила троксивазин, і мазала троксивазиновою маззю.
після консультації у лікаря (флеболога), назначили препарат - флебодія. таблетки. але я не люблю лікуватися, краще скажу, забуваю приймати.

зверніться справді до лікаря.в нас в обласній лікарні є хороші спеціалісти того профілю.

небачила попереднього допису,але повністю підтримую!!!!

Katerinka напишіть вскриньку про лазерне лікування, хто тим займається?. наперед вдячна.
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:35

в мене в коліжанки якраз така проблема після вагітності ,то що вона тільки не пробувала ! І креми всякі різні і стягувала і все що можна - нічого ! Їй лікарі кажуть що то можна виправити тільки хірургічним шляхом.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:45

у львові варикозом займаються судинні хірурги (і профілактикою токолж).
піявки-НЕ СТАВТЕ! лікарі категорично проти цього. існує дуже великий ризик отримання зараження. а результату воно вам ніякого не принесе. оск лікувати треба проблему а не наслідки.
проблему тат погана робота клапнів. наслідки-надмірне накопичення крові у судині. тому піявки випють ту надмірну кров а вона потім знову натече і розширить вену. а от ті ж панчохи не дадуть судині розширитися , піднімання ніг вгору забеспечит відтік крові.

ще одне дуже важливе зауваження: на око діагнозу варикоз неможливо поставити. тому що варикоз- це розширення вен яких не видно. а сіточка це дрібненькі судинки які грають лише косметичну роль...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:50

В мене є поодинокі вен, які вже почали боліти. Швидше всього після М.. піду до лікаря.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 11:50

мазі креми і таблетки також не ефективні тому що...написала у попередньому пості.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Перегляд повідомленняolgastyle (29.5.2009, 12:50) писав:

В мене є поодинокі вен, які вже почали боліти. Швидше всього після М.. піду до лікаря.

а вам тим більше треба до лікаря-раз плануєту вагітність. я не мала таких проблем і то в середині вагітності вже потребувала ноги догори закидати бо трохи неприємно було в ногах. а під кінець ваг то взагалі болі були. але дякувати Богу пройшло все. наразі не маю проблем.
тому вам скоріше всього всю вагітність треба буде ті колготи носити. тому ви собі підплануйте (на скільки це реально -сама знаю) щоб після 5 місяця погда була не спекотною (тобто щоб не треба було в панчохаз в +30 ходити). бо ви не зможете в жару ще одягатися а ногам буде зле...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 12:04

Проти варикозного розширення вен дуже допомагає яблучний оцет -потирання і вживання розбавленого. Обов'язково масажувати ноги щоб покращити кровообіг. Вправа "велосипед" лежачи на спині теж сприяє покращенню кровообігу.
  • 3
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 12:22

Katerinka, я не знаю какие врачи против гирудотерапии при варикозе, но мои знакомые врачи за. О каком именно заражении вы говорите? Моя знакомая врач пролечила пиявками довольно много людей от разных болезней. Если проблемная вена одна-две-три, то пиявки очень хорошо помогают, если же все ноги, или половые органы в венах,то конечно нет, но облегчат состояние. Проблема варикоза не только клапаны, а и стенки сосудов. После снятия пиявок на мето,где она отсасывала кровь кладется впитывающий материал(можно прокладку)и приматывается эластичным бинтом. Результат может сохраняться очень долго и ничего снова не вылазит. моей подруге так пролечили вену около 5ти лет назад, после этого она выносила ребенка и родила 1,5 года назад и вена не вылезла снова...и это после одной процедуры. А профилактика, конечно хорошо, но давайте смотреть правде в глаза, поднять ноги и потом одеть чулки в реале мало решает проблему и к тому же ходить в этих чулках летом все равно,что в скафандре.
[spoiler]http://girudovarikoz...-help.ru/metodi
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 12:32

Дівчатка, дякую всім велике за поради. Через тиждень буду вирішувати що робити далі.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 13:06

[img]http://http://www.piluiko.com.ua/postimg/prog_5.jpg[/img] Бiоптрон і лазеротерапія в місцях розширених вен для поліпшення трофічних процесів в судинах і навколишніх тканинах.
ЗображенняМікрохвильова резонансна терапія по заданій схемі має протизапальну, судинорозширювальну дію.
Зображення Гідромасаж з аромотерапією має м'яку протизапальну дію, знімає початкові прояви трофічних розладів - сверблячка, роздратування, гіпергідроз стоп, або, навпаки, їх надмірну сухість

Зображення Особлива роль в лікуванні варикозного розширення вен відведена лікуванню секретом медичної п'явки Не дивлячись на свою давність, цей метод достатньо ефективний, особливо в комплексі з медикаментозною корекцією. Гірудин має виражену тромболітичну дію, секрет активізує регенеративні процеси внутрішньої стінки судини, робить її поверхню більш гладкою, що протидіє виникненню тромботичних нашарувань. Схема постановки п'явок розробляється індивідуально, враховуючи стан самих розширених вен і навколишніх тканин.

Лікування варикозу

Текст, що розкривається
Окреме місце в лікуванні судинних захворювань нижніх кінцівок займає програма "Варикозне розширення вен".

Варикозне розширення вен - це прогресуюча патологія судинної стінки, що супроводжується її розширенням і відкладенням тромботичних нашарувань, створенням варикозних вузлів і пристіночних тромбів, які є джерелом емболії (закупорки) судин і загрозою для життя (інфаркт, інсульт, тромбоз мезентаріальних судин).
Тромбофлебіт - це ускладнення варикозного розширення вен нижніх кінцівок.

Учені дотепер сперечаються про причини варикозу. Не останню роль грає спадкова схильність і природжена слабкість сполучної тканини, яка укріплює стінки вен. Як правило, виявляють приховану хворобу вагітність, важкі фізичні навантаження; тривале стояння на ногах сприяє її розвитку. Недаремно варикоз звуть «хворобою хірургів, продавців і перукарів». Сприяють розвитку варикозу захворювання шлунково-кишкового тракту, застійні процеси в малому тазу при ряді гінекологічних проблем, а також надмірна вага і гормональні порушення.
Коли приймати міри ?

Підступність варикозної хвороби полягає в тому, що дуже довго вона залишається лише косметичним дефектом і не доставляє людині особливих незручностей. Поява відчуття важкості і втоми в ногах, невеликих розширених вен на гомілці (судинних «зірочок» і «сіточок») - це перший сигнал про неблагополуччя. Коли з'являються набряки, шкіра темніє і стає «лаковою», забої і порізи на ногах довго не заживають - це вже другий, тривожніший сигнал: організм вичерпав можливості справитися з хворобою самостійно і терміново потрібна допомога фахівця. Небезпечна варикозна хвороба і своїми ускладненнями. Трофічні виразки виникають через поганий відтік крові, і щонайменша травма провокує їх розповзання по всій гомілці. І це ще не вся біда. У варикозно розширених венах часто утворюються тромби, які у разі їх відриву від стінки судини з потоком крові потрапляють в легеневу артерію. Виникає так звана тромбоемболія. Це вже загроза не тільки здоров'ю - життю. От чому з варикозом необхідно боротися на будь-якій стадії, не чекаючи ускладнень.
Для досягнення успіху в лікуванні потрібно впливати на основні механізми розвитку хвороби: укріплювати стінку судини, покращувати властивості реологій крові і стан внутрішньої стінки судин. Безумовно, ефект лікування залежить від стадії хвороби, на якій воно почато. Лікувально-реабілітаційна програма суміщає фізіотерапевтичне лікування і медикаментозну корекцію.
Ще деякі поради з цього приводу:
Не сидіть довго, відмовтесь від звички класти "ногу на ногу".
Під час сну підніміть ножний кінець ліжка на 10-15 см.
Не носіть високі підбори
Не піднімайте важке
Не приймайте гарячі ванни
Не "печіться" на сонці
Випивайте у день приблизно 1.5 літра води

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla Sky 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 19:27

В мене проблеми з венами були ще мабуть за кілька років до вагітності. Спочатку користувалася кремами (здається Ліотоном), ефекту як такого не було. А потім мені порадили приготувати ліки:
1. цвіт каштана (якраз була весна) настояти на спирту.
2. вазон каланхое мілко порізати і настояти на спирту.
Ось такі "мазї" я втирала, допомогло, також носила спеціальні колготи.
І за час вагітності проблем з венами у мене практично не було, завжди намагалася ставити під ноги подушечку чи валік, щоб були вище.
Єдине, що не знаю, чи можна користуватися такими настойками під час вагітності.
My Signature
Зображення
Вместе мы сделаем этот мир ярче!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 травень 2009 - 14:28

У мене вже давно проблема з венами, тому можу поділитися тим, як я їх лікую
Кремами користуватися можна. Вони не лікують, але добре знімають біль. Я використовую за потребою Троксевазин вранці і ввечері.
Ноги кладу на тверду диванну подушкуи і леже кожен день хоч півгодини, часто так і сплю вночі.
Про вправи "велосипед" уже тут писали. Добре допомагає і "берізка". Але, звичайно, не вагітним.
Ще мені робили спеціальну процедуру. Здається, склерозування вени. Це було 7 років тому. Вводяться спеціальні ліки у вену, і її частина стає непроникною для крові. При цьому ніякої операції непорібно. Операцію роблять, коли вже вени полізли добре (моїй мамі робили), і це в крайьому випадку, бо після цього ноги болять ще довго. Часто період до повного відновлення триває півроку. Самий важкий період - місяць.
Про піявки нічого сказати не можу, бо не випробувала на собі. Тай людей, які ними користувалися, не знаю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 травень 2009 - 17:46

я не дивуюся що є лікарі які використовують піявки. просто кажу що бачила багатьох пацієнтів з проблемами після такого лікування.
ті методи боротьби з варикозом що я описала використовуються на кафедрі судинної хірургії у львівському медичному унівеситеті. тому вважаю їх найбіль правильними. - це логічно.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему