Військове училище
Відправлено 27 травень 2009 - 17:20
Як вважаєте чи піде хлопцю на користь навчання у такому закладі.
Які недоліки та переваги військових училищ?
Відправлено 27 травень 2009 - 17:55
Маю багато знайомих і хлопців і декількох дівчат які там вчились. Всі мають хороші роботи зараз.
тут все залежить від усвідомлення людини куди саме вона йде навчатись, немаловажливий казарменний режим.
Відправлено 27 травень 2009 - 18:10
Відправлено 27 травень 2009 - 19:26
Я сам встиг відслужити ще в совєтскій армії, маю досить знайомих та родичів військових, так-що можу з впевненістю сказати, що не така-то вже романтика, як показують у фільмах...

Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому. (1 Ів. 4:16)
There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle. (Albert Einstein)
Відправлено 27 травень 2009 - 19:44
Відправлено 27 травень 2009 - 20:04
я говорю про випадок, коли дають маленьких і коли вибір роблять батьки.
правильно Мартин сказав, я трохи романтично ставлюся до цієї професії, тому цікаво як насправді і як діє система тих навчальних закладів.
Відправлено 27 травень 2009 - 20:05
Звичайно, все вищенаписане не стосується всіх військових і випускників військових училищ, але те, що певна тенденція є, то для мене факт. ІМХО.

Відправлено 27 травень 2009 - 20:10
Щодо серіалів типу Солдати чи Кадети, то мій тато часто сміється з того яку казочку там показують. Насправді все зовсім по-іншому.
Але якщо батьки хочуть і син непроти, то спробувати варто.
Дідовщина є всюди, одні ламаються, інші стають сильнішими.
Це так як школа чи дит. садок, одним важко, іншим ні.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
zajka, а до того,що військові люблять промивати мізки і навіть нав'язувати свою думку-типу я один правий, це слушне зауваження. Зразу в голові прокрутила всіх знайомих,згадала іхню манеру розмови.
Відправлено 27 травень 2009 - 20:47
Відправлено 28 травень 2009 - 12:56
Відправлено 28 травень 2009 - 13:21
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
мій свекор-полковник у відставці. "Настоящий полковник".Жоден з його синів не захотів йти по його стопам.15-20 років назад,львівське суворівське училище ( теперішній ліцей Героїв Крут) давав дуже хорошу освітню підготовку.випускників з радістю приймав будь-який вуз. як зараз-не знаю.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 28 травень 2009 - 14:48

Відправлено 28 травень 2009 - 15:32
Я б свого сина віддала в заклад схожого типу. Я не кажу про військове майбутнє, але саме в такий перехідний період 15-17 років для хлопця, це хороший варіант. :)
Відправлено 28 травень 2009 - 16:16
а з іншого боку я караю себе за те, що хочу перекласти відповідальність за виховання дитини на систему (оскільки армія - це система), і чи не зламає ця система дитину.
чогось зараз в мене такі думки, тому і створила тему.
Відправлено 28 травень 2009 - 16:30
Відправлено 28 травень 2009 - 16:40
Я свого за власної волі туди віддавати не буду - хіба сам захоче. Чоловік (він як знаєте - військовий) - теж не хоче. Якщо просто відівчитися в ліцеї - це одне. Так, хлопцям в такому віці корисно дисципліна, розпорядок, контроль, чоловіче виховання, але пов"язувати своє життя з військом - ліпше не тре. Принаймні таким, яким є воно зараз.
Просто треба намагатися в синах виховувати самостійність, відповідальність, охайність, не прив"язувати їх до своєї спідниці. Бо інакше майбутні невістки нам не подякують.
Ну а якщо не під силу самим - то хай це роблять професіонали.

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 28 травень 2009 - 16:41
Перш за все потрібно зрозуміти, чи хоче хлопець бути військовим, чи ні! Якщо це воля тільки батьків, то слід врахувати, що дитину вони бачитимуть лиш кілька годин під час вихідних днів! У неділю. До того ж пільг на вступ у Військові інститути у них не є дуже багато! Багато хлопців можуть просто не поступити. До того ж за таких умов у хлопців крадеться частина дитинства чи юності. Бачив я кілька курсантів ліцею ім Героїв Крут - діти це, діти! Як на мене краще, най йдуть вчитися у 10-11 класи, після яких най йдуть вступати у Військові інститути. Щодо шкарпет зашивання і прасування сорочок і штанів, то це не проблема - місяць-два без уваги батьків і будь-хто навчиться не тільки шкарпети зашивати і прасувати сорочки, а й готувати різноманітну їжу. гуртожиток - це може бути саме таким середовищем.
А мужніють дітлика і вдома, бо то якраз вік такий, от тільки батьки, діти яких в ліцеї бачать дітей рідко, тому і результат очевиднішей. Іші батьки, бачать дитину щодня і не помічають, як дитина дорослішає! Можу сказати лише одне - ліцей краде дитинсво, але робить дітей самостійнішими.
Якщо дитина самостійнов виявляє бажання навчатися в ліцеї - най йде вчитися.
І ще, я вступав у Військовий інститут, коли мені було 19 років! Я дуже хотів бути військовим, провчився в інституті рік - зрозумів, як добре що я не став курсантом!

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 29 травень 2009 - 11:47
Відправлено 18 січень 2010 - 15:58
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
тобто там і тренування окремо існують
Відправлено 07 лютий 2011 - 20:09

Допомога