Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Подарунки на річницю одруження - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Подарунки на річницю одруження що подарувати батькам на річницю одруження? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   lvivyanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 27 травень 2009 - 01:15

Привітики всім!!!
У моїх батьків скоро річниця одруження - 30 років :nyam2: - дата серйозна, тому вирішила наперед подумати за подарунок.
Виявилося, що ідей не так вже і багато :nyam2:
Спочатку хотіла "відправити" їх на вихідні до Кракова, але зараз не до таких серйозних витрат тому можливі вихідні лише на дачі :D
Можна організувати романтичну вечерю - самі вони собі цього точно не організують
Щось краєм вуха чула за Карпатський трамвай - така собі одноденна мандрівка
Замки Львівщини вже відвідали...
Була ідея з квитками в театр....
на цьому моя фантазія мене покинула :nyam2:
Хто має ще якісь ідеї - поділіться, бо подія вже на носі, а я зовсім ще не готова...
Ну дуже хочу зробити їм приємний сюрприз :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 03:53

Наскільки я пам'ятаю, на 30-річчя весілля прийнято дарувати речі з льону. То, може, комплект розкішної постільної білизни з вишивкою?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 27 травень 2009 - 07:29

lvivyanka, ми також недавно святкували цю дату.
З братом замовили намалювати їх великий портрет. (взяли фотографію молодості).
Думаю кращого пам"ятного подарунка й бути не може!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 09:49

30 років - перлинове весілля. Більш детально у статті.
Прихований текст
Текст, що розкривається
Годовщины свадьбы и подарки
Первая годовщина - ситцевая свадьба.
Отношения еще ярки и непрочны, как эта легкая ткань, и - увы - так же непрочны. Подарками к ситцевой свадьбе должны быть предметы из ткани: скатерть, занавески... Молодожены дарят друг другу ситцевые платочки.
Рекомендовано дарить на годовщину гранат

Вторая годовщина - бумажная свадьба.
Бумага - материал непрочный, но "что написано пером, того не вырубишь топором".
Рекомендовано дарить золотые украшения

Третья годовщина - кожаная свадьба.
Она символизирует чувства, уже проверенные временем. Праздновать ее надо в кожаной одежде, а дарить лучше всего перчатки и сумки.

Четвертая годовщина - льняная свадьба.
Лен крепок и прочен, - пусть такими же будут и ваши отношения. Гости дарять комплект дорогого постельного белья из льна или хотя бы скатерть и полотенца для кухни.
Рекомендовано дарить голубой топаз

Пятая годовщина - деревянная свадьба.
Дерево - "теплый" и домашний материал. Однако он хорошо горит, так что надо следить, чтобы ссоры затухали как можно быстрее. Подарки на деревянную свадьбу, сделанные из дерева, придадут уют квартире.
Рекомендовано дарить сапфир

Шестая годовщина - чугунная свадьба.
Супругам удалось сделать свой брак крепким, почти "металлическим", но до "золота" еще далеко. Лучший подарок - сувенир.
Рекомендовано дарить аметист

Седьмая годовщина - медная или шерстяная свадьба.
Медь прекрасно проводит тепло, а шерсть согревает лучше других тканей. Главное в браке на данном этапе - взаимная теплота. На счастье каждый гость может бросить в поставленный у двери мешочек горсть медной мелочи.
Рекомендовано дарить оникс

Восьмая годовщина - жестяная свадьба.
Отмечать ее надо на природе, и обязательно - с пивом и консервами, ведь они закатаны в жестяные банки.
Рекомендовано дарить турмалин

Девятая годовщина - фаянсовая свадьба.
Фаянс - символ постоянства повседневности, налаженного быта. Положено дарить посуду.
Рекомендовано дарить лазурит

Десятая годовщина - оловянная или розовая свадьба. Это - первый серьезный юбилей. Мужу придется разориться в этот день - жена должна получить в подарок не менее десяти роз. А если муж имеет горячий характер, то год в браке с ним считается за два, соответственно увеличивается и количество роз.
Рекомендовано дарить оникс

Одиннадцатая годовщина - стальная свадьба.
К этому моменту брак должен стать крепким, как сталь, а отношения - столь же прочными и красивыми. В качестве подарка подойдет посуда и столовые приборы из нержавейки.
Рекомендовано дарить бирюза

Двенадцатая годовщина- отмечается никелевая свадьба -
- "половинка" серебряной.
Чтобы заслужить "серебро", надо как следует начищать "никель", не забывая о романтике и чувственности. Чайные мельхиоровые ложечки будут лучшим презентам "молодым со стажем".
Рекомендовано дарить нефрит

Тринадцатая годовщина - кружевная свадьба.
Поскольку с цифрой тринадцать издавна связывались различные мистические страхи, эта дата считается опасной для супругов. Название свадьбы - кружевная - своеобразный оберег. Судьбы переплетены между собой крепко, как кружево, и никаким бесам их не разъединить.

Четырнадцатая годовщина - агатовая свадьба.
Агат приносит людям долгую, здоровую жизнь. Если вы будете оберегать друг друга, как агат оберегает своего владельца, - "вам не страшен серый волк"…
Рекомендовано дарить агат

Пятнадцатая годовщина - хрустальная свадьба.
Вы уже видите друг друга насквозь, как стеклянный бокал. И поэтому сейчас ложью и изменой разбить отношения легко, как хрустальную вазочку…
Рекомендовано дарить опал

Двадцатая годовщина - фарфоровая свадьба.
Как правило, этого рубежа люди достигают в сорок - сорок пять лет. А, как известно, "сорок пять - баба ягодка опять, смело может загулять…" То же самое относится и к мужчинам. Недаром фарфор - легко бьющийся материал.
Рекомендовано дарить изумруд

Двадцатипятилетний юбилей - серебряная свадьба.
Брак теперь имеет особую ценность и благородство. Такую свадьбу отмечают в ресторане, подарки должны быть дорогими, а муж пусть вытрясет свою копилку - двадцать пять белых роз супруга должна получить утром, как только проснется… Кроме этого, можно к золотым кольцам, которые вы носите уже четверть века, добавить такие же серебряные. Вы обменяетесь ими при свидетелях, как когда-то.
Рекомендовано дарить серебряные украшения

Тридцатилетний юбилей - жемчужная свадьба.
Жемчуг - благородный камень, и ваши отношения должны быть так же чисты и прекрасны. Лучший подарок супругам в данном случае - совместная поездка к морю, где и приобретается какое-нибудь памятное украшение из жемчуга.
Рекомендовано дарить жемчуг

Тридцатипятилетняя годовщина - коралловая свадьба.
Союз ваш прочен, но, как и коралл, еще может видоизменяться с годами.
Рекомендовано дарить изумруд

Сорокалетний юбилей - рубиновая свадьба .
Если ваша любовь ярка, как пламя, живущее внутри рубина, вы сможете добраться и до такой даты. Лучший подарок супруге - кулон из рубина, ограненного в виде сердца. Впрочем, его может преподнести виновнице торжества не только муж, но и дети, и внуки.
Рекомендовано дарить рубин

Сорокапятилетняя годовщина - сапфировая свадьба.
Ваше счастье так же небесно-сине, как этот камень. За столь долгую совме6стную жизнь вы срослись, как два дерева, и превратились в единое целое. Наградой вам могут служить подаренные в это день родственниками сапфировая брошь и булавка для галстука, украшенная этим камнем.
Рекомендовано дарить cапфир

Пятидесятилетний юбилей - золотая свадьба.
Чувства, согревавшие вас полвека своим золотым пламенем, всегда были для вас дороже золота. Очевидно, у вас золотой характер и золотые руки. Теперь вы имеете полное право заменить золотые кольца, которые истерлись за пятьдесят лет, новыми.
Рекомендовано дарить: Золото

55 лет. Изумрудная свадьба Союз двоих также прекрасен, как изумруд.

60 лет. Бриллиантовая (Платиновая) свадьба
Отношения между супругами такие же прочные и сияющие, как бриллиант.
Уже ничто не сможет разрушить этот брак.
Дарите бриллианты! ;)

My Signature
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 12:21

Знайшла в інтернеті, що лляним або полотняним називають 35-річчя одруження, а не 30 років, так що перепрошую, що ввела в оману. А може, зробити для них спеціальний фотоальбом - зібрати фото за всі прожиті разом роки, красиво оформити, додати привітання від людей, які разом з ними на знімках, або якісь веселі спогади...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 червень 2009 - 23:22

Ей, народ, а чому темка примовкла? Ідеї у форумчан закінчилися? :hi:
18 липня в моїх діда і бабусі золоте весілля, :unknw: так що підкидуйте ідеї для подарунку. :unknw:
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 червень 2009 - 22:34

ей, народ відгукніться. :)
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 червень 2009 - 22:42

Масянічка, біографія життя їхня.... написана всією вашою родиною, ну і ікона Божої матері... це найкращий подарунок для них....чогось мені так здається :)
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Мандрагора 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 червень 2009 - 23:38

Життєві пріоритети з віком міняються,то я думаю,що справді зараз в цьомі віці найважливіші спогади.Зробіть гарний альбом,трохи розвідайте в них ці спогади юності,особливо - приємні.Вони будуть дуже раді зимовим вечором відкрити його і пролистати.Тим більше з програмами комп"ютерними зараз можна такееееееее зробити.....був би час!!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   AmirA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 липень 2009 - 12:15

Ідея з альбомом кльова!
А ще можна зробити календар з їхніми фото, попередньо обробленими у фотошопі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataly_diz 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 16:21

В моїх дідуся і бабусі був ювілей в 2002 році-50 років з дня їх одруження!
В 2005 році,нажаль, мого дідуся нестало......................
Я дуже довго думала,чим їх можна порадувати на ювілей.Всі подарунки були б недоречними.Вони всі матеріальні "блага"не вважали за потрібне, вони з "того"покоління,яке звикло обходитись малим. Але так хотілось їх чимось потішити...
Я вигадала одну річ,яка запалила вогники в їх очах і сльози радості зігріли серця.Я просто згадала славнозвісні рамки з фотографіями,яки висіли чи не в кожній сільській хаті,де фотографії наклеєні у вигляді своєрідного коллажу.Так от я зробила таке щось(формат десь як ватман),але з кольоровими фотографіями всіх рідних(які знайшла),в гарній рамці.А на звороті я написала вірш,який написала сама , присвячений їм ,з описом їхнього життя.
Цей витвір вони повісили дома у вітальні на самому видному місці.Я і зараз бачу як моя бабуся,залишившись без дідся,частенько зупиняється біля неї та посміхається.Адже все,заради чого ми живемо-це наша родина...а тут перед її очима "наглядно"все її життя...
My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 4
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 серпень 2009 - 17:21

Дівчата,дякую!
Але тільки зараз згадала чого я в цю тему "забрела"... :unknw:
Шукала тему про подарунки в річницю одруження.Справа в тім , що в мене 9 серпня(в цю неділю) буде річниця!!! 12 років як ми з чоловіком одружились!!! Я думаю про подарунок коханому...Хотіла почитати ваші думки з цього приводу,але знайшла тільки цю тему.......
....і увлеклась..........
а про себе "любимую"і забула!!!! :D

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
P.S...............в мене є 400 грн.

Повідомлення відредаговано Nataly_diz76: 06 серпень 2009 - 17:23

My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 15:57

А=у=у=у=у.... :blush:
Порадниці ви де??????????
Ніхто нічого не МО порадити....... :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   олеся!!! 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 16:04

Nataly_diz76, наперед вітаю з річницею, у нас також 9 серпня річниця, але перша.
чесно кажучи не знаю, що і порадити.ти хочеш щось особисто для чоловіка чи для двох?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 16:08

Nataly_diz76, ще є така тема
Прихований текст
!!!! Подивіться, можливо знайдете там поради дівчат!
12 річниця - нікелеве весілля
My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 07 серпень 2009 - 16:31

Nataly_diz76[u], привіт! Не знаю чи наштовхнуть тебе на щось мої поради, але спорбую. Особисто для мене вибрати подарунок для когось дуже важко. Особливо для мого милого. Певне я надто критична і все здається що це буде недорене, непотрібне...
Але завжди вибираючи подарунок, зважаю на його зацікавлення. До прикладу, йому дуже подобається георгафія (хоч це зовсім не професія:), тому минулого року на книжковому форумі купила атлас світу українською мовою (до слова, таких є небагато, все на рос.). Ним тішиться досі, і частенько в нього заглядає. А фізичний глобус за 40 грн. втішив його більше ніж будь-що.
Ще він фанат футболу - ото також хороша для мене підказка.
Тому не впадай у відчай, згадай його хоббі, чи просто захоплення і відразу щось спаде надумку. Успіхів! Поділишся результатом :)
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2009 - 19:48

дівчатка дякую!
Завтра маю останній день...
Є одна ідейка,потім доповім чи вдала :bye:
біжу.бо він вже вдома...

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
КМР,бачу тобі в тій темці (яку ти мені радиш)так і не відповіли...... :good:
і що? тобі вдалось щось тоді придумати?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ма_мочка Ромчика 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 02 червень 2011 - 23:13

Хочу поділитись своєю ідейкою,щодо подарунків на річницю(В моїх батьків минулого місяця було Срібне весілля).Вони його не святкували,але я вирішила трішки підняти їм настрій і вночі на двері спальні приклеїла ось цей плакат
Зображення
А на обід їх чекав цей тортик
Зображення
Взавтра брат ще привезе шампанське,де на етикетці їхнє фото і вітання з річницею.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Міс Посмішка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2011 - 23:16

1 рік - Ситцева весілля або Марлева весілля
Перша річниця сімейного життя. У цей день молода дружина надягає ситцеве плаття та дружини дарують один одному ситцеві хусточки.

2 рік - Паперове весілля
Другий рік - перевірка терпіння і терпимості у молодій сім'ї. Дуже часто до другої річниці у родині з'являється малюк, і дуже важливо бути добрішими один до одного, щоб будувати дружну і міцну сім'ю. Папір - символ слабкості, тому тільки від чоловіка з дружиною залежить, чи зможуть вони зберегти нетривке рівновагу шлюбу. Гості дарують книги з порадами, рецептами, красиві картини, фотоальбоми на згадку.
3 роки - Шкіряне весілля
Сім'я начебто міцна, але зміни в ній все ще відбуваються, відносини продовжують мінятися як шкіра. Намагайтеся дарувати на цей ювілей вироби з натуральної шкіри, які б служили молодим довго: сумки, портмоне, папки, ремені.

4 роки - Воскова весілля
На святковому столі обов'язковим атрибутом повинні бути мерехтливі вогники, а в подарунок красиві свічки. Як перевірка подружніх відносин у День річниці запалюється парна свічка, яка повинна стояти в кімнаті протягом усього дня. Скільки годин вона простоїть, не погаснув, стільки щасливих років проведуть чоловік з дружиною разом.

5 років - Дерев'яне весілля
Дерево символізує міцність сімейних відносин, це вже не ситець, не папір і навіть не шкіра. У цей день гості приносять подружжю дерев'яний посуд, ложки, шкатулки, дрібні предмети меблів. Чоловік сам повинен зробити яку-небудь дерев'яну виріб для дому, щоб довести, що він не розучився працювати руками. А дружина, в свою чергу, покриє цю саморобку лаком на доказ своєї жіночої поступливості.

6 років - Чавунне весілля
Чергова криза в подружніх стосунках. Чавун, не дивлячись на свою зовнішню міцність і вагу, дуже крихкий метал, який може тріснути від будь-якого удару. Відносини молодих, незважаючи на чималий термін, необхідно підтримувати, як і вогонь сімейного вогнища. Гості можуть подарувати чавунні горщики, сковороди, а дружина обов'язково повинна спекти в чавунному посуді якесь сімейне фірмове блюдо, щоб довести свою спроможність як господині дому.

6,5 років - Цинковий весілля
Ця річниця нагадує, що і на шлюб, як і на оцинкований посуд, треба з часом наводити глянець. Кризи вже позаду, тому основним завданням родини стає облаштування будинку. Гості дарують молодим набори посуду, каструль, які-небудь корисні кухонні набори.

7 років - Мідне весілля
Перша благородна і впевнена річниця. І хоч мідь і не настільки міцний метал, але все-таки благородний. Подружжя обмінюється мідними монетами, щоб дзвінким було щастя.

8 років - Бляшана весілля
Міцність сім'ї підвищується з роками, тому символом стає жерсть - міцна, але гнучка структура. На ці роковини прийнято дарувати: вироби з жерсті, такі як підноси, дека, форми для випічки, а також кухонне начиння, побутові електроприлади. Все це додає поваги до господині дому.

9 років - Фаянсова весілля
Ніхто вже не сперечається про міцність сім'ї. Вона міцна як ніколи. Тому на річницю даруються фаянсові чашки, які приваблюють своєю красою. Крім того, ці чашки - символ згуртованою і дружної сім'ї (можна подарувати сервізи), яка наповнює свою сімейну чашу достатком. Кращий подарунок подружжю у цей день - фаянсовий посуд, вироби з кришталю.

10 років - Рожеве весілля

Символом десятиліття є троянди, які вручають подружжю, щоб їх життя було прекрасним і цвіла як троянди.

11 років - Сталева весілля
Відлік нового десятиліття сімейного життя показує, що відносини загартувалися, стали міцнішими і міцнішими. Прийнято дарувати сувеніри зі сталі, а так само різний електроінструмент.

12,5 років - Нікелеве весілля

У чомусь ця річниця нагадує цинкову весілля, і сенс святкування - в оновленні подружніх відносин в нагадуванні того, що необхідно підтримувати блиск сімейних відносин. Святкується вузьким сімейним кругом. В якості подарунків можна підносити ювелірні вироби.

13 років - Мереживна весілля або Ландишева весілля
Життя йде своєю чергою і плете свої мережива. У цей день подружжю дарують мереживні серветки, скатертини, ажурні вироби, зв'язані з тонкої вовни. У цей ювілей можете подарувати один одному конвалії, такі світлі і ніжні, як ваша любов.

14 років - Агатова весілля
З кожним роком відносини набувають нові фарби, сімейне вогнище набуває все нові і нові фарби, як сам камінь агат, відомий своїми різноманітними формами. Подружжю прийнято дарувати вироби з агата або слонової кістки.

15 років - Скляне весілля або Кришталева весілля
Ця річниця - уособлення чистоти і ясності сімейних відносин, безхмарного щастя двох люблячих людей, яке настільки тендітний, що може розбитися в будь-який момент. Це скоріше ювілей віри в себе і сім'ю. У цей день прийнято дарувати подарунки з скла.

17 років - Олов'яна весілля (практично не святкується)
18 років - Бірюзова весілля (практично не святкується)
19 років - Криптонові весілля (практично не святкується)

18 років - Бірюзова весілля
Яскравість бірюзи символізує закінчення всіх складних і кризових ситуацій, що мучили сім'ї на другому десятку її існування. У цю річницю дарують прикраси з бірюзи.

20 років - Фарфорова весілля
У новий сімейний ювілей святковий стіл сервірується нової фарфоровим посудом, яка свідчить про підвищення (у порівнянні з фаянсової весіллям) достаток сім'ї. Дарують цього дня також фарфор.

21 рік - Опалова весілля (практично не святкується)
22 роки - Бронзова весілля (практично не святкується)
23 роки - берилові весілля (практично не святкується)
24 роки - Атласная весілля (практично не святкується)

25 років - Срібне весілля
Чверть століття прожита разом - це вже немало! Срібло як благородний метал є символом прекрасного і міцного сімейного союзу. Срібну весілля прийнято відзначати разом з усіма родичами і друзями. Подружжя обмінюється срібним колечками і згодом носять їх разом з обручками протягом усього ювілейного року. Гості ж несуть у дар срібний посуд і столові прилади. Чоловік одягає костюм темного кольору, дружина - сріблясто-сірий наряд.

26 років - Нефритова весілля (практично не святкується)
27 років - Весілля червоного дерева (практично не святкується)
29 років - Оксамитова весілля (практично не святкується)

30 років - Перлова весілля

Перли є символом бездоганних сімейних відносин, оскільки справжні перли ніколи не тьмяніє. А 30 років як 30 Перлини, нанизані на нитку часу. В цей день чоловік підносить дружині перлове намисто. Цей подарунок - свого роду нагадування про тих сльозах, що були пролиті дружиною під час сімейних негараздів, чоловік ніби просить прощення за свої невдалі слова і вчинки.

31 рік - Смуглява весілля (практично не святкується)

34 роки - Янтарна весілля
Янтар - магічний камінь, він повинен пролежати декілька сторіч, щоб стати таким, яким він є. Так і сім'я до цього ювілею стає зразковою. Практично ідеальною. Подарунками до ювілею можуть стати прикраси з бурштину.

35 років - Полотняна весілля або Лляна весілля або Коралова весілля
Символом цієї річниці є полотняна скатертина, втілюючи собою світ, благополуччя і домашній затишок. Ця річниця - прославляння господині будинку, якій вдавалося всі ці роки зберігати тепло домашнього вогнища. У подарунок підносять полотняні скатертини, серветки, покривала, рушник і простирадла. А також, оскільки річниця має і іншу назву, дарують вироби з коралів.

37 років - муслінову весілля (практично не святкується)

37,5 років - Алюмінієве весілля
Ця половинчаста річниця свідчить про міцне подружнє щастя і про те, що така міцна сім'я готова святкувати свята завжди і у великій і дружній компанії. Прийнято дарувати побутові вироби з алюмінію та інших металів, а також сувеніри.

38 років - Ртутна весілля (практично не святкується)
39 років - крепова весілля (практично не святкується)

40 років - Рубінове весілля
Рубін - це символ полум'яної любові. Він покликаний нагадати подружжю про ті почуття, що вони відчували, коли вирішили стати однією сім'єю. Крім того, цей ювілей говорить про те, що близькість подружжя стала кровної, оскільки колір рубіна такий схожий на кров. У цей день прекрасним подарунком для дружини стане кільце з рубіном від люблячого чоловіка.

42 роки - Перламутрова весілля (практично не святкується)
43 роки - фланелева весілля (практично не святкується)
44 роки - топазові весілля (практично не святкується)

45 років - Сапфірова весілля
Символом цієї річниці є камінь вірності - сапфір. Вважається, що цей камінь не тільки позбавляє від важких дум, але і освіжає почуття, додає сил для боротьби з негараздами й хворобами. У цей день подружжю дарують ювелірні вироби з сапфіром. Крім цього, цей ювілей відзначається разом з друзями, які були разом з дружинами всі ці роки.

46 років - лавандова весілля
Лаванда - гірська рослина, яка здатна протистояти навіть найскладнішим природним катаклізмам. Зазвичай дарують букетик лаванди, чий ніжний і сильний запах буде зберігатися дуже-дуже довго.

47 років - кашеміру весілля, або Вовняне весілля
Подаруйте подружжю одяг з вовни або кашеміру, затишну, теплу і надійну, як їхнє кохання.

48 років - Аметистова весілля
Чоловік дарує дружині прикрасу з аметиста на знак подружньої вірності. Цей камінь символізує чесність і ясність намірів, які за 48 років спільного життя повинні були остаточно визначитися.

49 років - кедрова весілля
Це дерево таке міцне, надійне і тепле, як ваші відносини. Прийнято дарувати віяла з дерева, а так само різні різьблені скриньки.

50 років - Золоте весілля
Дожити до цього ювілею випадає вибраним, а тому ця річниця святкується урочисто і пишно. Запрошують рідних і близьких, обов'язково дітей, онуків, правнуків, друзів і товаришів по службі. Головним подарунком на золоте весілля стають нові обручки замість тих, що були подаровано 50 років тому. Адже золото могло істереть з роками, тому старі кільця передаються як сімейна цінність неодруженим внукам і правнукам. У день 50-річчя весілля можна влаштувати повторний обряд одруження.

55 років - Смарагдове весілля
Яскравість почуттів та не втратиться з роками! Яскраво-зелений камінь смарагд має підтвердити те, що подружжя до цих пір мають один до одного яскраві емоції. На ці роковини прийнято дарувати подружжю прикраси із смарагдом.

60 років - Діамантове весілля або Алмазна весілля
Діамант - символ цієї річниці, це самий твердий з дорогоцінних каменів. Він символізує міцність шлюбного союзу. У цей день діти та онуки дарують подружжю прикраси з діамантами.

65 років - Залізне весілля
Ця річниця - досить рідкісна подія, яка свідчить про міцність сімейних уз, що за такий час стали твердими, як залізо. Зазвичай у цей день даруються ажурні залізні підставки або сувеніри з заліза.

67,5 років - Кам'яна весілля
Камінь живе дуже довго, але і він схильний до руйнування. Але любов, яка прожила стільки років, не зможе зруйнувати ніщо.

70 років - Благодатна весілля або Вдячна весілля
У цей день збирається разом вся родина: з дітьми, онуками і правнуками. Озираючись назад, подружжя розуміють, що така вірна і довга любов послана небом. І це є благодать і справжнє щастя.

75 років - Коронне весілля чи Друга діамантове весілля
Ця річниця вінчає довголітню і щасливе життя двох люблячих подружжя. Святкується широким колом родичів, дітей і онуків.

80 років - Дубова весілля
Ваше сімейне життя так само міцна, як дубові гілки і так само довго живе, як живе дубове дерево. У цей день подружжю дарують дубові чотки.

100 років - Червона весілля
Звичайно, ця річниця зустрічається нечасто. Вашу сім'ю славлять всім світом! Назва сторічного ювілею не так давно запропонували подружжя-довгожителі Агаєв з Азербайджану: 126-річний Ніфтулла і його 116-річна дружина Балабеім. Вони прожили разом ціле століття.
My Signature
Зображення
Ти знаєш, котик, кохання наркотик ... і від неї росте животик ...
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн