бачу,давно не говорили про маленьких домашніх улюбленців
в кількох словах про мого "декоратива"... Подарували на весілля двох ( я назвала Тутті-Фрутті), вижив один. Думали, що дівчинка, виявилось-хлопчик. Дівчинку нам вже кволу підсунули. Як я ридала... Так от, той кролик мав бути міні.

Порода-висловухий ангорський баран. Зараз йому 2 з половиною роки і він, напевне, не відрізняється по розмірам від середнього кроля:))

Але як таке не любити. Цей Тутті-ціле повнометражне кіно:).

По догляду за кроликами з власного досвіду:
-не купуйте довгошерстих ангорських. якщо не вмієте стригти вівці, якщо немає тримера для бриття, чи не плануєте вичісувати дуже часто( ну дуже). До того ж, пухнастий кролик ( звичайно, вони гарніші) постійно гризе собі вузлики на шубі, робить такі котюхи, що...

До всього прекрасного, кролик не дасть себе перевернути на спину, взяти за задні лапи, чи підняти, що підстригти. В нас ціла епопея з тим процесом. ЩЕ- купати в воді кролика заборонено

, запах є, це факт..Існують сухі шампуні щоб їх чистити і шкребки щоб чесати. Я то свого у мисці купала пару разів, але все було в мене на одязі та голові: наливала воду так ( майже холодну, без всяких мил-гелів ( то категоречно-ні), щоб кролик лапами попав у ту воду, клала його туди, а воно,навіжене, вискакувало і давало драпака

То хоч лапи були чисті. Експеримент повторювати не раджу. Не можна використовувати будь-які ми.чі хім засоби ( і косметичні серветки)-може подохнути. А так-кролик Дуже чистоплотна тваринка-він весь день себе чистить, вушка передніми лапками миє, стоячи на задніх

, витягує задні лапи вперед як балерина, і чиститься...Кігті кроликам не стрижуть. Вони їх затуплюють самі з часом. То не декоративна собачка.
-кролика треба вакцинувати, обов'язково. Про це є у посібниках.
-кролик-гризун. В мене-цілий грізля. Нічого не хоче перекусити, крім проводів. Збитків поробив Нормально,хоч як ті проводи не заникували вище.. В нас він вискакував на диван, потім перелізав на стіл, і там-Фієста

!Два підзарядних до тел, шнури до компа, і шнурки у дорогих туфлях-жертви ( нас в полі зору не було 20 сек) Давайте кролику картонки чи палички гризти. Наш то бешкетує, він тулупає, що не можна, а його як тягне...Вигулювати треба тільки ідучи " по його слідам", і не "втрачати з виду". пальці не гризе, на людей не кидається ( скоріше, сам втікає, то ж зайчик:).Наш не реагує на шуми, тому що влітку на балконі тусується. На прогулянку на повідку брати проблематично, бо є безпритульні собаки, які можуть тому кролику інфаркт зробити... Можна вивозити на природу, і там на повідок, але він стає просто шалений, як бачить траву.

( багато чого з тієї трави кролику-НІЗЗЯ)І поїздки не дуже добре на таку малу тварину впливають.
-відходи кролика -смердять( їхня урина), то факт, треба постійноно ( 3 рази в день) прибирати за ними. Наш живе на балконі, так ми вирішили це питання, плюс постійна стрижка, щоб сам не засмердівся. Тирсу під туалет не треба сипати, можна тільки під сітку лотка-туалету, бо кролик любить погребти, і вся та тирса буде

навколо...Кролика можна залишити в клітці на добу-дві з кормом і водою, кінця світу не буде:))
- Кролику треба простір, щоб стрибав ( наш цілі трюки виробляє і в хованки грається). Дресируванню піддаються і до туалету теж, на ім'я реагують-ми над цим працювали:)))
-постійно має бути вода в поїлці та сухий корм для гризіння, трохи сіна в клітці, і, при можливості, якась коробка ( він її гризе і ховається за нею), або стрибає з неї і до неї.. В мого одне вухо стає догори, як у перо у індіанця-такий розбишака-хлопчисько
- дуже кумедне створіння, стоїть на задніх лапках, передні звісить, і просить петрушки чи ще якоїсь зелені- кіт зі Шреку відпочиває. Самий кращий антидепресант. А коли гладиш його, а він сопить, як їжачок і тикає своїм мокрим носом в руку чи коліно-серце добріє. І в реальності побачила, що кролики-розумні і розуміючі тваринки, що дуже тонко відчувають людину, погоду. Вони тисячократно відплачують за догляд та любов, тільки їх треба тому навчити. І мати відповідальність: воно не тільки гарне і веселе, за ним треба доглядати. По-серйозному.
отаке наше чудо-Тутті ( тут він у балетній пачці, бо був ще "дівчинкою":

якщо є питання-велком..