Чи підсолюєте ви їжу діткам?
Відправлено 09 січень 2008 - 11:08
Відправлено 09 січень 2008 - 12:19
Кажуть, що сіль не дуже корисна дітям, але ж без неї їжа як трава, жодного смаку. Думаю, в малих кількостях не зашкодить.
Відправлено 09 січень 2008 - 14:07

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 23 січень 2008 - 14:12
Іжу я солю не багато , бо сама люблю недосолене
Відправлено 23 січень 2008 - 15:43
А їжу теж почали з року підсолювати.
Відправлено 07 лютий 2008 - 23:43
Відправлено 08 лютий 2008 - 08:26
Відправлено 08 лютий 2008 - 08:39
Цікаво, що не хоче їсти з власних мисочок, а от як тільки побачить, що тато щось їсть, обовязково має з ним і його миски їсти. От і виходить, що мушу їсти недосолене і нежирне.
Цукор вона отримує з фруктів і сухофруктів...

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 09 лютий 2008 - 22:10
Відправлено 10 лютий 2008 - 23:57
Відправлено 11 лютий 2008 - 11:47
Відправлено 23 лютий 2008 - 16:28
Відправлено 05 березень 2008 - 22:57
denysko (23.2.2008, 16:28) писав:
А яку зупку Ви даєте дитинці у 4 місяці? Я пам"ятаю здається до п"ти місяців боялася взагалі щось вводити у харчування крім грудного молочка.....
Відправлено 06 березень 2008 - 08:12
Відправлено 06 березень 2008 - 11:23
Відправлено 17 квітень 2008 - 14:47
Відправлено 17 квітень 2008 - 16:34
Всю таку їжцуїсть з задоволенням. А стосовно батьківських тарілок - то просто дітям цікаво і тому їм звідти все і подобається, від цього нікуди не дінешся :)
Стосовно огірків: на мою думку, це те саме, що з основною масою дорослих продуктів. Сіль - це та сама харчова добавка. Причому - дуже різко виражена. За рахунок чого діти так люблять чіпси і т.п.? Саме через харчові добавки, сіль - в принципі одна з них. Тому дітей й важко відтягти від некорисних продуктів.
А тепер уявіть: ви їсте все без цукру і солі, смак кожної страви - свій, неповторний, але часто - дуже тонкий і не ярко виражений. Але дитина з самого початку ТАК їсть і їй подобається, хоча МИ можемо взагалі не розрізняти тих смаків (ось чому нам без солі і цукру здпється зовсім не смачним, у нас до таких тонкощів смакові рецептори просто вже не чутливі :()... але що ж далі???
Дитині потрапляє до рота ОГІРОК!!! Смак просто б"є по рецепторах - результат: дитина в захваті!!!
От вам і пристрасть до огірків.
Тому й багато спорів стосовно того солити чи ні. Бо одні кажуть, що дитина все одно спробує і солоне, і солодке, і крім того, начебто дитину від цього все одно не вбережеш,а інші кажуть - чим пізніше, тим краще.
Я належу до останніх.
1. чим міцніше вже дитина (і доросліша) і менше відчувала на собі дії солі та цукру, тим легше организм перенесе й подальше можливе шкідливе навантаження.
2. вберегти дитину від того, щоб вона не їла не такого, як ви хочете дуже легко: не їсти такого самим. Це важко, але можливе, якщо це ваше свідоме рішення. Тим більше, як на мене, поки діти маленьки, легше зробити це, наприклад, стараючись їсти переважно не в їх присутності. А при них - не їсти такого.
3. чим доросліше дитина буде, коли таке спробує, тим міцніше у неї в голові буде вже сидіти, що це шкідливо, тож легше буде й боротися зі спокусою
4. ВАМ же потім буде легше, коли не доведеться вже з дитсадка тягати дитину по лікарях (а статистика така, що кількість дітей з ураженнями органів травлення та порушеннями ендокринної системи - величезна)
5. а те, що ми виросли на солі і цукру (як і на манці) і все добре... то це далеко не факт. У більшості з нас (якщо порівняти наш вік зі станом наших матусь у той самий вік) здоров"я набагато гірше. А з бабусями часто навіть й порівнювати не треба. (у мене одній бабусі вже 92, так вона й досі з"ївши вже прокислий сир нічого й не відчує... а мого брата після подібного вже в 10 років треба було тиждень реабілітувати...)
Відправлено 17 квітень 2008 - 21:04
Відправлено 22 травень 2008 - 14:38
Відправлено 22 травень 2008 - 18:38

Допомога