Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Годую одною груддю... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Годую одною груддю... Хтось має такий досвід? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Катінька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 травень 2009 - 10:27

В 6 місяців мій малий почав їсти з одної грудді два рази а з іншої раз,так було до 9 місяця.І в мне вже одна грудь велика,а друга маленька,і він почав їсти з одної великої і все.В маленькій молоко не закупорюється,але якщо я ціджу,то тече.А от форма моїх грудей не дуже :acute:
My Signature
Зображення Зображення
не більше двох лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 10:52

Катінька, я би радила налагодити годування меншою груддю: намагайтесь частіше пропонувати дитині саме її (особливо вночі), якщо дитина відмовляється і вередує, спробуйте годувати сонну дитину.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 10:55

Моя кума-подруга годувала свою доньку однією груддю до 5,5 місяців, в другій за її словами нічого не було... так само казала, смішно дивитися в дзеркало було, одна більше другої в два рази /груди/... далі перестала кормити, ще довго форму грудь вертала, зараз її Анастасії 1,5 рочки каже, що груди нормальні, хіба трішки видно в розмірі... чоловік сказав їй, що так еротичніше.. я чуть не впала, може... :acute:
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 11:01

Перегляд повідомленняВишенька (21.5.2009, 11:52) писав:

Катінька, я би радила налагодити годування меншою груддю: намагайтесь частіше пропонувати дитині саме її (особливо вночі), якщо дитина відмовляється і вередує, спробуйте годувати сонну дитину.

Тоді в мене буде застій в великій груді.А шо ти думаєш,що це не добре кормити однією ? :acute:
My Signature
Зображення Зображення
не більше двох лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 11:20

Катінька, та для дитини (на мою думку) не має значення - чи її годують по черзі двома грудьми, чи постійно однією. Наприклад, якщо у мами двійня - то теж получається, що одній дитині припадає тільки одна грудь :)
Моя порада про налагодження годування меншою груддю швидше через те, щоб повернути однаковий розмір грудям.

Щодо застою: по-перше кількість молока залежить від того, скільки його їсть дитина (відомо, що чим більше дитину прикладати, тим більше буде вироблятись молока і навпаки), по-друге у вас дитина уже велика, а відповідно їсть багато і може "виїсти" за один раз все молочко з більшої циці. А ще почитайте тему, де консультує River - вона уже комусь давала поради щодо налагодження годування обома грудьми (все ж її поради є більш професійними, ніж мої, бо вона є консультантом з ГВ)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 11:24

А де мені найти її поради?
My Signature
Зображення Зображення
не більше двох лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 11:28

Катінька, конечно если есть возможность,то лучше вернуть лактацию в проблемной груди, если есть возможность такая. Но выкормить одной вполне возможно. Застоя не бойтесь, просто будьте внимательны к груди и все ок будет.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аліска 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 травень 2009 - 11:30

На мою думку не дуже добре, і потрібно налагоджувати годування двома грудьми, знаю приклади коли знайомі годували однією і груди покищо залишилися різними за розміром. Застою не буде, зціджуйте її до полегшення, якщо буде дизкомфорт але давайте почергово груди. В мене теж десь з 4 місяця одна грудь завжди м ягша за іншу, але це не означає що там немає молока.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 21 травень 2009 - 11:35

Катінька, В мене є такий досвід.Годуємося однією груддю з 9-ти міс.Що я не робила, аби налагодити годування по-черзі - ніяк дитина не хотіла брати не улюблену цицю.
Зараз нам вже пізно відновлювати лактацію, наближаємся зо завершення ГВ, проте, якщо ви палнуєте годувати ще довго, то обов"язково спробуйте повернутися до годування почергово обома грудьми.По-перше дуже негарно виглядає, коли одна ціця більше-друга менша.В мене вже комплекс виробився.Тим більше літо йде-відкритий одяг.будете почувати себе дискомфортно.( коли малий поїсть -груди стають однаковими, проте коли одна наповнена- сміх та й годі)
По друге зараз маю проблеми з тим, що малий дуже сильно насмоктує грудь,сильні болісні відчуття, а так- годувала б двома, кожна ціця мала б "відпочинок".
Одним словом-пробуйте.А щодо того, що в більшій буде застій- зціджуйте до відчуття полегшеності.Якщо лактація налагодиться в меншій все прийде в норму.Успіху!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 травень 2009 - 11:38

Перегляд повідомленняКатінька (21.5.2009, 11:24) писав:

А де мені найти її поради?

ось тут!!!
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 16:00

Моя донька вже кілька разів намагалася відмовитися від однієї груді.
Спочатку у неї боліло вушко (правда ми це згодом дізналися). Вона починала смоктати і біль посилювався і цицька з протестом випльовувалася.
потім, коли почалися газики, доня не могла смоктати на лівому боці.
я вдавалася до різних акробатичних трюків, щоб запхнути їй ту цицьку, яку я хочу, на тому боці, на якому вона хоче.
коли проблема відпадала, дитина вільно їла з обох грудей.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 16:14

У нас теж так було: спочатку їла дві із задоволенням, потім чомусь одна перестала їй подобатись :unknw: Я пропонувала, а мала в сльози, кричала, відверталась ... Але я стояла на своєму, навіть, якщо вона не хотіла їсти цю грудь, я її все одно підсовувала :D І з часом все налагодилось :dance2:
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 16:22

Т@ня,
скажіть, це була права грудь?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 16:25

Мій маленький їсть праву грудь :dance2:
My Signature
Зображення Зображення
не більше двох лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 21 травень 2009 - 21:17

у меня получилось почти аналогично. все дело было в том что мелкий спит у стенки и я кормила одной грудью по ночам. сейчас вижу что она ниже чем другая...поэтому поменяла местами кровать. (ноги и голову поменяла). мне тоже казалось что пупсу не нравится другая грудь-но потом я поняла что это мне так кажется. просто правая больше и молоко из нее аж течет. а из левой ему надо сосать.так что давайте другую грудь и не думайте над этим слишком много:-)
My Signature
Зображення
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 21:42

Розумієте я кормлю однією уже2 місяці,а коли даю йому маленьку грудь ,то він кусає...

Додано:
Розумієте я кормлю однією уже2 місяці,а коли даю йому маленьку грудь ,то він кусає...
My Signature
Зображення Зображення
не більше двох лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 21 травень 2009 - 21:52

Я теж така різногруда тепер, а ще дізналася, що це в нас сімейне: моя мама теж мене годувала тільки з правої груді, і тьотя моя дочку свою - тільки з правої. Я ухитряюся неробочу грудь усунути в зуби або вночі, або під ранок (зараз Яринка просинається один раз за ніч, щоб поїсти), вона голодна, сонна, не може ще розібрати, що й до чого, присмокчується, старається тягти, але забрати тоді дуже важко, як п"явка, так можна і без соска залишиттись, зважаючи на наявність у нас вже шести зубів. Зате хоч трохи та грудь побуває в неї в роті.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lvivyanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 14:18

І в нас так було. Спочатку ми їли дві циці. Але з правої молоко лилося рікою, що доця не встигала ковтати, (тому така гарненька що молочком вмивалася :) ) а щоб поїсти з лівої тре було попрцювати. Лікар пояснила, що напевно закручені молочні протоки і дитині важко тягнути. Тому після лівої я завжди давала праву щоб догодувати. А потім якось (навіть не памятаю як) ми почали їсти тільки праву цицю причому ліву я ніколи не зціджувала, вона в мене не твердла і мене не турбувала. Я з тим змирилася і навіть знайшла купу плюсів - не треба памятати якою останній раз годувала і вночі зручніше - завжди з одного боку. Звичайно різниця в розмірі грудей була і то досить значна. Так я годувала малу до рік і 9 місяців. Вже 3 тижні як цицю не їмо і розмір грудей зрівнявся ( що мене дуже тішить :D )
Отак - в кожного по різному :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анабель 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 вересень 2009 - 13:02

Ми також на одній циці живемо. Поки що молока вистачає. Спочатку я кормила і плакала, потім зявились жахливі тріщини і кров, потім з жахом чекала миті коли треба буде годувати тією груддю, потім там перегоріло молочко..... Розумію і усвідомлюю що вина цілком моя в цьому, але нажаль скільки я не прпобувала і не старалась все ж "перезавантаження" не вийшло. Так і годуємось правою цицьою, а лівою просто балуємось як постушкою, та молочко не зявляється...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanjushka 

• Ніжність кохання
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 вересень 2009 - 15:06

ми зараз фактично теж їмо одну грудь (ліву).. через втягнуті соски ще в роддомі, коли пробували вперше мацьопу прикласти до грудей, акушерка взагалі сказала, що нічого з того не буде - не міг малий захопити грудь і все... добре що в нас була дитяча, яка була тільки за грудне вигодовування. сказала, що суміш дитині дати завжди встигнем, треба пробувати розробити груди.. почала пробувати годувати через силіконові накладки, витягувала коректором, хоча найбільше і формуванні соска поміг молоковідсмоктувач, але чомусь на правій так і не вдалось сформувати так, як це получилось в лівій.. ліву малий вже до місяця почав брати без накладки, що мене дуже радує... тільки от як до правої пробую прикласти, щзою і її довести до пуття, то все закінчується істерикою... молока в правій було від початку менше, а зараз тиим паче мало.. я й далі стараюсь розробляти праву грудь, зціджую, щоб молоко там не пропало зовсім - все надіюсь, що з правої малюк теж зможе зїсти.
може, хтось стикався з подібною проблемою???
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів