Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: На що я маю право в поліклініці? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

На що я маю право в поліклініці? що нам можна вимагати від людей в білих халатах? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   withouthead 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 19 травень 2009 - 23:18

Я часто конфліктую в сучасних медичних закладах з медперсоналом. І абсолютно мене не задовільняє те, що все залагоджується тільки після того, як кладу купюру в кишеню їхнього халату!!!
Під час вагітності я зробила скандал через лікаря, в якого стояла на обліку. Вона, як багато хто з лікарів поступає, коли йдеш до них не по знайомству, жахливо до мене ставилась, ображала і навіть доводила мене до сліз. Чоловік до головного лікаря ходив, то мені гінеколога поміняли.
А от зараз я в поліклініці маю ставати з дитиною на облік. І лікар, який є по нашому району мене також абсолютно не задовільняє. Ні як спеціаліст, ні як людина. Чи маю я право обирати собі дільничого лікаря? і як це їм довести без скандалів?і чи зобовязана ходити до них по суворому чітко визначеному графіку? Бо як вагітна була, на кілька днів запізнилась, то вони додому видзвонювали, записки в дверях залишали, шоб я терміново зявилась. А сама лікар мене потім відчитувала, ніби я щось дуже зобовязана. Це ж я для себе ходжу. І для своєї дитини. І в той час, коли можу, а не коли їм потрібно.
My Signature
Зображення

The word "impossible" is not in my dictionary
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2009 - 23:42

в принципе я возмущаюсь только тогда, когда пытаются мне рассказать что я дура и ничего не понимаю

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
меня не очень то любят в поликлинике, но врача сменить не удалось
My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тоська2008 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 травень 2009 - 00:14

Перегляд повідомленняwithouthead (20.5.2009, 0:18) писав:

Я часто конфліктую в сучасних медичних закладах з медперсоналом. І абсолютно мене не задовільняє те, що все залагоджується тільки після того, як кладу купюру в кишеню їхнього халату!!!
Під час вагітності я зробила скандал через лікаря, в якого стояла на обліку. Вона, як багато хто з лікарів поступає, коли йдеш до них не по знайомству, жахливо до мене ставилась, ображала і навіть доводила мене до сліз. Чоловік до головного лікаря ходив, то мені гінеколога поміняли.
А от зараз я в поліклініці маю ставати з дитиною на облік. І лікар, який є по нашому району мене також абсолютно не задовільняє. Ні як спеціаліст, ні як людина. Чи маю я право обирати собі дільничого лікаря? і як це їм довести без скандалів?і чи зобовязана ходити до них по суворому чітко визначеному графіку? Бо як вагітна була, на кілька днів запізнилась, то вони додому видзвонювали, записки в дверях залишали, шоб я терміново зявилась. А сама лікар мене потім відчитувала, ніби я щось дуже зобовязана. Це ж я для себе ходжу. І для своєї дитини. І в той час, коли можу, а не коли їм потрібно.

Як лікар скажу вам так - ви маєте повне право обирати лікуючого лікаря, для цього потрібно написати заяву на ім'я головного лікаря. Я зі своєю участковою також не дуже дружу, проте я її не міняла, я просто до неї не ходжу і все. Перших 6 місяців ходила щомісяця, а відтоді не була жодного разу. :shok:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2009 - 21:56

А ще таке питання: чи можу я з дитиною стати в якусь інакшу поліклініку на облік? чи вони тоді прийдуть на виклик? бо ні я, ні дитина тут не прописані, навіть не у Львові прописані, а просто тут живемо.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тоська2008 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 травень 2009 - 23:00

Перегляд повідомленняwithouthead (20.5.2009, 22:56) писав:

А ще таке питання: чи можу я з дитиною стати в якусь інакшу поліклініку на облік? чи вони тоді прийдуть на виклик? бо ні я, ні дитина тут не прописані, навіть не у Львові прописані, а просто тут живемо.

На облік потрібно ставати не по місцю прописки, а по місцю проживання. Звичайно потрібно, щоб поліклініка знаходилася в районі, в якому ви проживаєте, щоб лікар мав можливість до вас прийти, якщо буде необхідність.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 20 травень 2009 - 23:21

Тема близька для мене. З першою дитиною ставала на облік не за місцем прописки, тре було брати дозвіл, який підписує сімейний лікар за місцем проживання, і зав сімейного відділення. Тоді проблем не було. Зара з мене попросили 30 грн. спонсорської допомоги на рахунок лікарні, і це поблату, бо мало бути 50. З цим папірчиком я пішла до сімейної, а скзала, шо на рахунок, то класно, але їй краще готівкою. І взагалі, вона була впевнена, шо ми прописані, бо інакше я мала за всі послуги платити. Мусила давати ше 50. А якщо ви спробуєте не за пропискою і не за місцем проживання, то лікар може і не захотіти, бо зовсім не зобов"язаний йи за чиєюсь чужою адресою. А гінекологу думаю байдуже.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 08:34

Перегляд повідомленняwithouthead (20.5.2009, 21:56) писав:

Не бачу ніякої проблеми, ми пару років назад переїхали в інший район, не прописувались, просто прийшли в поліклініку, написали заяву, що хочемо обслуговуватись в них і все, по місцю фактичного проживання нам і дали дільничу. Прописались ми аж перед другими родами. Так що проблем нема, і на виклик приходили, і все решта.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jukon 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 14:42

Перегляд повідомленняwithouthead (20.5.2009, 22:56) писав:

Можете и стать на учет, и на вызов придут. Обратитесь к заведующей поликлиникой по месту проживания, напишите заявление, отказывать вам у них причин нет - у нас действует принцип свободы передвижения и регистрация (прописка) носит формальный характер. Правда, иногда приходиться отстаивать свою позицию с кодексами и законами в руках :shok:
Мы с самого рождения стоим на учете по месту жительства, а не прописки. Потом квартиру купили, переехали, но не прописывались - несколько раз вызывали врача по новому участку, хотя числились по другому, приходили и даже не спрашивали почему вызываем с другого участка. Потом в конце концов перешли на новый участок.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2009 - 15:15

Мы тоже стоим на учете по месту проживания, заявления никакого не писали, но врач как специалист мне не очень нравится, мы ездим к другому врачу в другую поликлинику(естественно за отдельную плату она нас принимает), в нашу ходим только на прививки и взвесится и рост померять
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2009 - 09:52

Ну але все таки правда, що я не зобовязана ходити по чіткому графіку. Я от прийшла і мені сказали, наказовим тоном, що кожні 2 тижні приходити. питаю, хто знає, щоб я культурно відрізала, і більше не чіплялись
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2009 - 10:11

withouthead, я что-то не понимаю, какие 2 недели? ходить надо каждый месяц. По идее вы при постановке на учет, как ребенка, так и в ЖК, когда беременная становились подписываете бумагу, которую вклеивают в карту,где обязуетесь ходить по графику. В ЖК такой порядок : 4 дня после назначенного срока не пришли - будут звонить и приходить,если вы не позвонили,не сообщили где вы и что.
В детской поликлинике порядок - до года раз в месяц и это где-то прописанно.
Если станете на учет не в своем районе,то врач приходить не обязан.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jukon 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 10:37

withouthead, дійсно, постановою Кабінету Міністрів України від 5 серпня 1994 р. N 532 передбачений обов’язковий медичний огляд дітей від народження до 1 року один раз на місяць, дітей віком від 2 до 14 років - щороку. Тому вимога приходити раз на 2 тижні (якщо це не зумовлено станом здоров’я дитини) є незаконною.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ірина П. 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 серпень 2009 - 12:44

Сьогодні була в поліклініці. Правда попала не до свого лікаря.
А всі без черги пруться, то своїх ведуть , коли я лікарю про це сказала то вона мене просто "ПОСЛАЛА".
Як правильно поступити в даній ситуації, адже випадки можуть повторюватися.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Можливо скаргу написати на ім"я головного. Бо це вже виходить за рамки "преличія"
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jet 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2009 - 11:56

обидва рази ставала на облік не до свого лікаря (перший раз навіть не у свою ЖК) - і ніхто слова не сказав і навіть хабаря не несла. Пощастило, напевне. Коли не можу прийти через 2 тижні - ну і не приходжу, кажу, що не вийшло, власне, мене ніхто й не допитується.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн