На що я маю право в поліклініці? що нам можна вимагати від людей в білих халатах?
Відправлено 19 травень 2009 - 23:18
Під час вагітності я зробила скандал через лікаря, в якого стояла на обліку. Вона, як багато хто з лікарів поступає, коли йдеш до них не по знайомству, жахливо до мене ставилась, ображала і навіть доводила мене до сліз. Чоловік до головного лікаря ходив, то мені гінеколога поміняли.
А от зараз я в поліклініці маю ставати з дитиною на облік. І лікар, який є по нашому району мене також абсолютно не задовільняє. Ні як спеціаліст, ні як людина. Чи маю я право обирати собі дільничого лікаря? і як це їм довести без скандалів?і чи зобовязана ходити до них по суворому чітко визначеному графіку? Бо як вагітна була, на кілька днів запізнилась, то вони додому видзвонювали, записки в дверях залишали, шоб я терміново зявилась. А сама лікар мене потім відчитувала, ніби я щось дуже зобовязана. Це ж я для себе ходжу. І для своєї дитини. І в той час, коли можу, а не коли їм потрібно.
Відправлено 19 травень 2009 - 23:42
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
меня не очень то любят в поликлинике, но врача сменить не удалось

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 20 травень 2009 - 00:14
withouthead (20.5.2009, 0:18) писав:
Під час вагітності я зробила скандал через лікаря, в якого стояла на обліку. Вона, як багато хто з лікарів поступає, коли йдеш до них не по знайомству, жахливо до мене ставилась, ображала і навіть доводила мене до сліз. Чоловік до головного лікаря ходив, то мені гінеколога поміняли.
А от зараз я в поліклініці маю ставати з дитиною на облік. І лікар, який є по нашому району мене також абсолютно не задовільняє. Ні як спеціаліст, ні як людина. Чи маю я право обирати собі дільничого лікаря? і як це їм довести без скандалів?і чи зобовязана ходити до них по суворому чітко визначеному графіку? Бо як вагітна була, на кілька днів запізнилась, то вони додому видзвонювали, записки в дверях залишали, шоб я терміново зявилась. А сама лікар мене потім відчитувала, ніби я щось дуже зобовязана. Це ж я для себе ходжу. І для своєї дитини. І в той час, коли можу, а не коли їм потрібно.
Як лікар скажу вам так - ви маєте повне право обирати лікуючого лікаря, для цього потрібно написати заяву на ім'я головного лікаря. Я зі своєю участковою також не дуже дружу, проте я її не міняла, я просто до неї не ходжу і все. Перших 6 місяців ходила щомісяця, а відтоді не була жодного разу.
Відправлено 20 травень 2009 - 21:56
Відправлено 20 травень 2009 - 23:00
withouthead (20.5.2009, 22:56) писав:
На облік потрібно ставати не по місцю прописки, а по місцю проживання. Звичайно потрібно, щоб поліклініка знаходилася в районі, в якому ви проживаєте, щоб лікар мав можливість до вас прийти, якщо буде необхідність.
Відправлено 20 травень 2009 - 23:21
Відправлено 21 травень 2009 - 08:34
withouthead (20.5.2009, 21:56) писав:
Не бачу ніякої проблеми, ми пару років назад переїхали в інший район, не прописувались, просто прийшли в поліклініку, написали заяву, що хочемо обслуговуватись в них і все, по місцю фактичного проживання нам і дали дільничу. Прописались ми аж перед другими родами. Так що проблем нема, і на виклик приходили, і все решта.
Відправлено 21 травень 2009 - 14:42
withouthead (20.5.2009, 22:56) писав:
Можете и стать на учет, и на вызов придут. Обратитесь к заведующей поликлиникой по месту проживания, напишите заявление, отказывать вам у них причин нет - у нас действует принцип свободы передвижения и регистрация (прописка) носит формальный характер. Правда, иногда приходиться отстаивать свою позицию с кодексами и законами в руках
Мы с самого рождения стоим на учете по месту жительства, а не прописки. Потом квартиру купили, переехали, но не прописывались - несколько раз вызывали врача по новому участку, хотя числились по другому, приходили и даже не спрашивали почему вызываем с другого участка. Потом в конце концов перешли на новый участок.
Відправлено 21 травень 2009 - 15:15
Відправлено 26 травень 2009 - 09:52
Відправлено 26 травень 2009 - 10:11
В детской поликлинике порядок - до года раз в месяц и это где-то прописанно.
Если станете на учет не в своем районе,то врач приходить не обязан.
Відправлено 27 травень 2009 - 10:37
Відправлено 21 серпень 2009 - 12:44
А всі без черги пруться, то своїх ведуть , коли я лікарю про це сказала то вона мене просто "ПОСЛАЛА".
Як правильно поступити в даній ситуації, адже випадки можуть повторюватися.
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Можливо скаргу написати на ім"я головного. Бо це вже виходить за рамки "преличія"
Відправлено 19 листопад 2009 - 11:56

Допомога

-