Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Коли діти починають розмовляти? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 24 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Коли діти починають розмовляти? Оцінка: ****- 1 Голосів

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 січень 2008 - 09:52

Дівчата, в кого дітки постарше, коли ваші дітки почали розмовляти більш менш зрозуміло вам та оточуючим. Бо я вже чекаю чекаю, та окрім микання нічого не чую. :(
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 09 січень 2008 - 13:37

Ми теж мукаємо. Зрозуміло каже всі ті ж мама, баба, сіся. Я нічого путнього особливо ще не чекаю. Моя плимінниця у свої 2,5 рочків каже теж не багато. Речень не складає навіть з двох слів. На все свій час.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Варвара 24 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 січень 2008 - 15:40

Привіт! Наша доця почала казати мама, папа, ну, десь слів 5-6 з 8 місяців. Розговорилася літом, ми в селі у мами були, там людей багато, цілий день хтось є. А в 1.5 вона вже розказувала кицю-муру. Зараз Таня розказує казку "Колобок"(ну, звичайно, може щось або додумати, або зплутати), віршики, розмірковує. А сіла і лазила в 7 міс, пішла в рік і 2 неділі. Це я до того, що кожному своє і в свій час. А брат мій двоюрідний почав говорити в 3 роки. Отож не переживайте. Як видасть ваше дитя потім, не зможете все переслухати :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2008 - 16:04

Яблучко, непереймайся, це нові дітки, вони говорити починають пізніше, ніж ми в їх віці :)
Моїй ось три буде, ледве починаю її розуміти, а вона сердиться, що мама така тупенька :D
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оля-ля 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2008 - 13:20

Переважно хлопчики пізніше починають говорити, ніж дівчатка. У нас у знайомих дівчинка на 6 днів старша від нашого Андрійка, вона у 1,5 роки вже віршики розказувала, а наш синочок тільки декілька слів говорив. Зараз йому 2,5 роки, говорить реченнями з 3-5 слів. У кожної дитини свій розвиток, тому, я вважаю, не потрібно змушувати дитину слухати казочки чи вчити віршики, якщо вона того не хоче. Шукайте те, що дитині подобається, щоб просто іншим способом розвивати пам'ять, логіку. Не віршиками, а чимось іншим. Ми, наприклад, вчимо геометричні фігури, букви і клавіатуру комп'ютера. Андрійкові це дуже подобається. Хоч він вимовити з цього всього може мало, але вже розрізняє трапецію, паралелограм, трикутник і т. д. Тобто все одно память ми розвиваємо, не віршиками, яких він взагалі не хоче слухати. А говорити він буде пізніше. Я не переживаю. Кожній дитині своє.
My Signature
Зображення
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 січень 2008 - 13:31

Перегляд повідомленняОля-ля (18.1.2008, 13:20) писав:

Переважно хлопчики пізніше починають говорити, ніж дівчатка...

У нас навпаки вийшло, хоча всім відомо, що дівчатка в розвитку випереджають своїх однолітків.
Дуже часто можна почути пораду: розмовляйте більше з дитиною і вона буде раніше говорити, але це не завжди спрацьовує. Діти дуже тонко все відчувають і надмірна увага мами до цього питання, може тільки загальмувати розвиток мовних навичок. Знаю випадок, коли одна мамуся з перших днів народження ДУЖЕ багато говорила зі своєю донечкою, як той турок "что вижу то й пою", на її велике здивування дитина вперто відмовлялась вчитись розмовляти, як кажуть, що занадто, то не здраво :)
Мудрості матусям та здоров'я малечі!
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 січень 2008 - 06:40

Справді, у кожної дитини свій час. У мене між старшим і середнім - 1,5 року різниці, а говорити почали одночасно. Зате старший уже читав у 4 роки, хоча в три ще не говорив. Зараз і донечка не більше як півтора десятка слів вимовляє (2, 5 року), але трохи букв знає і пару цифр... Так що рано говорить - це не показник розвитку, а швидше показник комунікабельності.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 січень 2008 - 15:35

Кожна дитина індивідуальна, це точно! Моя старша донька у 6 міс. почала вимовляти "ма-ма , ба-ба, та-та, гав, мяв" У 1,5 роки почала складати речення. У 2 роки Маринка всім розповідала букви з "Абетки" і маленькі віршики. Та й тепер в неї "рот не закривається" :15_5_7: весь час щось говорить.
Друга донька ну зовсім інша у цьому плані. Зараз їй 1рік 2міс. а вона каже лише "па-па" коли махає ручкою на прощання. Ні "ма-ма та-та" я від неї не чую. :drinks: :drinks:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2008 - 23:40

Моя Настя належить якраз до тих діточок , що в 1,5 рочки вже розказують віршики.Реченнями почала говорити вже в рік і 3 місяці.На даний час говорить все.Знає багато віршиків і розказує казочки .
В нашого малюка від народження найкраща забавка це книжка , з нею ми лягаєм спати і просинаємся.
Всі діти розвиваються по різному,в чомусь ми випереджуєм ровесників а в чомуст їм і програєм.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2008 - 18:23

А я щось починаю хвилюватись.Ми ходимо на заняття, де всі дітки такого віку як мій малий. То всі дітки вже купу слів говорять і все повторяють, а мій говорить тата, мам, але не як звертання.Правда він говорить дюдюда на гойдада,знає що песик говорить гав і каже дай)дя). А нам вже 1,5 року, і от я собі думаю ,чи то на заняттях так попало , що всі дітки так добре говорять, чи то мій в цьому відстає.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2008 - 18:28

Наталочка, ми трохи старше Вас, але говоримо ще меньше. Так що причин для хвилювань нема. Всі діти по-різному розвиваються.
My Signature
Зображення
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталочка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2008 - 18:39

Дякую за заспокоєння , я себе також заспокоюю, що всі дітки розвиваються по різному , але коли спостерігаю за іншими дітками, то так хочу щоб і мій Данька вже так добре говорив
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 січень 2008 - 18:42

Перегляд повідомленняНаталочка (26.1.2008, 18:39) писав:

Дякую за заспокоєння , я себе також заспокоюю, що всі дітки розвиваються по різному , але коли спостерігаю за іншими дітками, то так хочу щоб і мій Данька вже так добре говорив

Розумію. Ми сьогодні на прогулянці зустріли дівчинку, біля року їй. Вона посміхається, на малого - ляля, ляля. А він щось на своїй тарабарській сказав, типу кла-кла-кла, да-да-да і тікати від неї.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2008 - 10:31

Дівчата, не переймайтесь так цим, заговорять і віршики розповідатимуть - на все свій час. А щоб веселіше, то весела історія в тему:
Дитині було три рочки і вона взагалі не розмовляла, що тільки батьки не робили, як не старались, до лікарів водили малого, а він навіть да-да не казав. Одного разу снідав він пом"ятою картоплею і каже: "А чого так погано пом"яли?", - всі його обступили, радіють, і питаються
- А чого ж ти, синку, нічого не говорив до цього?
- А до цього все нормально було...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 січень 2008 - 13:30

Перегляд повідомленняНаталочка (26.1.2008, 19:23) писав:

А я щось починаю хвилюватись.Ми ходимо на заняття, де всі дітки такого віку як мій малий. То всі дітки вже купу слів говорять і все повторяють, а мій говорить тата, мам, але не як звертання.Правда він говорить дюдюда на гойдада,знає що песик говорить гав і каже дай)дя). А нам вже 1,5 року, і от я собі думаю ,чи то на заняттях так попало , що всі дітки так добре говорять, чи то мій в цьому відстає.

Ми теж, Наталочка, такого віку і мало говоримо, проте розуміємо все, буть-яке звернення - цілком розуміється. Не хвилюйтесь, всьому свій час!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Utaru 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 січень 2008 - 14:58

А ми говоримо все тільки першими слогами. Просить дитина "ГО" - ну горщик, вона плаче, ні, каже "ГО", довели дитину до сліз доки зрозуміли, що це книжка про фламінГО.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2008 - 11:31

:prapor:
Всім привіт.
Мій старший син десь років до двох майже не говорив, і не тому, що не вмів. а просто не хотілося йому. А як почав гвоорити - не переслухаєш. Навіть в Інтернеті сидить, і то коментує кожну дію.
Моєї сестри двоюрідної син взагалі до двох років казав рівно два слова - мама і якась тарабарщина, що позначала все інше. А потім як прорвало.
Мій менший (зараз 1 рік і 5 місяців) каже слів 10, але розуміє все. Причому улюблене слово "два", а ще пробує казати "три".
Тому не хвилюйтеся, дівчата, усе буде. Читала в одній розумній книжці, що коли дитина мало говорить, але розуміє все, то її словниковий запас все одно розвивається, просто спочатку пасивний, а потім усе інше.
:unknown:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 лютий 2008 - 16:39

Я нарешті дочекалася від своєї Катрусі довгожданне слово "МАМА" Це сталося у 1рік і 2 міс. Тепер бігає і мамкає до мене . Так приємно. Ще почала казати "на", "кіць", "кака", "баба".
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Улянка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 лютий 2008 - 23:38

Нам зараз 1,7 і ми говоримо "мама", "тато", баба", "дудо" (дідо), "на" (на слова "на" та "дай"), "тьотя", "дядя", "йду" "ням ням" (їсти), "лила" ( сусідка "Ліля"), "люла" ("Юля" Тимошенко), "гав-гав", "няв", "пепе" ("мишка" і компютерна в т.ч.), "кококо", "кууу" (кукуріку), "му", "ме," "бе", "ву" (вовчик"), гагага (гуска"), гого (сова), ка-ка (ворона, жаба, кава, кашка і звичайна кака), ме(мед), кукор (цукор), кока (цукорка). :D От таке ми балакаємо.
Перше слово наше було - баба (десь у 7 місяців), а "мама" вперше сказав у 10 місяців.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Golka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 лютий 2008 - 00:54

Моя Настунька вперше сказала "ма" десь в 5 міс., пізніше то було "мим", а зараз так гарно "Мама" (страшенно приємно, коли таке Чудо говорить до Тебе). До року ще були такі слова: "тя-тя", "ді" (дідо), "баба", "тота", "дя-дя" (дядя)). зараз їй майже 1рік 3 міс. вміє таке: , "Сяня" (нашу бабцю звати Оксана), "Аня" ( так звати сестричку), "Іка" (сусідня дівчинка ВІка, що приходить до нас в гості), "окі" (око)"бося" (що значить - боса), "Бозя" (образ), "ика" (показує і озвучує, яка велика), "де ти" (коли бавимося схованки), "ня" (на або дай), інколи "да-да-да" (дай) "кіць","мау", "гау", "бе", "бзь"(так як бджілка каже), "му", "ко" (курочка). Крім того, постійно щось булькотить, розмахує руками, дуже емоційно про щось розповідає; я, звичайно, уважно слухаю і вдаю, що все розумію. практично кожен день можна почути щось нове. Останніми днями намагається повторювати слова за мною. Страшенно цікаво, коли дітки починають говорити.
ми теж маємо дуууже багато дитячих книжечок і стараємося часто їх "читати". ще зараз вивчаємо кольори, поки-що результату нема
думаю, кожна дитинка індивідуальна. їм видніше, коли почати говорити чи ходити. головне, що вони нас розуміють, а ми - їх ;)
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 24 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів