Коли діти починають розмовляти?
Відправлено 09 січень 2008 - 09:52
Відправлено 09 січень 2008 - 13:37

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 09 січень 2008 - 15:40
Відправлено 09 січень 2008 - 16:04
Моїй ось три буде, ледве починаю її розуміти, а вона сердиться, що мама така тупенька :D
Відправлено 18 січень 2008 - 13:20
Відправлено 18 січень 2008 - 13:31
Оля-ля (18.1.2008, 13:20) писав:
У нас навпаки вийшло, хоча всім відомо, що дівчатка в розвитку випереджають своїх однолітків.
Дуже часто можна почути пораду: розмовляйте більше з дитиною і вона буде раніше говорити, але це не завжди спрацьовує. Діти дуже тонко все відчувають і надмірна увага мами до цього питання, може тільки загальмувати розвиток мовних навичок. Знаю випадок, коли одна мамуся з перших днів народження ДУЖЕ багато говорила зі своєю донечкою, як той турок "что вижу то й пою", на її велике здивування дитина вперто відмовлялась вчитись розмовляти, як кажуть, що занадто, то не здраво :)
Мудрості матусям та здоров'я малечі!
Відправлено 19 січень 2008 - 06:40
Відправлено 20 січень 2008 - 15:35
Друга донька ну зовсім інша у цьому плані. Зараз їй 1рік 2міс. а вона каже лише "па-па" коли махає ручкою на прощання. Ні "ма-ма та-та" я від неї не чую.
Відправлено 22 січень 2008 - 23:40
В нашого малюка від народження найкраща забавка це книжка , з нею ми лягаєм спати і просинаємся.
Всі діти розвиваються по різному,в чомусь ми випереджуєм ровесників а в чомуст їм і програєм.
Відправлено 26 січень 2008 - 18:23
Відправлено 26 січень 2008 - 18:28

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 26 січень 2008 - 18:39
Відправлено 26 січень 2008 - 18:42
Наталочка (26.1.2008, 18:39) писав:
Розумію. Ми сьогодні на прогулянці зустріли дівчинку, біля року їй. Вона посміхається, на малого - ляля, ляля. А він щось на своїй тарабарській сказав, типу кла-кла-кла, да-да-да і тікати від неї.

Відправлено 27 січень 2008 - 10:31
Дитині було три рочки і вона взагалі не розмовляла, що тільки батьки не робили, як не старались, до лікарів водили малого, а він навіть да-да не казав. Одного разу снідав він пом"ятою картоплею і каже: "А чого так погано пом"яли?", - всі його обступили, радіють, і питаються
- А чого ж ти, синку, нічого не говорив до цього?
- А до цього все нормально було...
Відправлено 27 січень 2008 - 13:30
Наталочка (26.1.2008, 19:23) писав:
Ми теж, Наталочка, такого віку і мало говоримо, проте розуміємо все, буть-яке звернення - цілком розуміється. Не хвилюйтесь, всьому свій час!
Відправлено 28 січень 2008 - 14:58
Відправлено 31 січень 2008 - 11:31
Всім привіт.
Мій старший син десь років до двох майже не говорив, і не тому, що не вмів. а просто не хотілося йому. А як почав гвоорити - не переслухаєш. Навіть в Інтернеті сидить, і то коментує кожну дію.
Моєї сестри двоюрідної син взагалі до двох років казав рівно два слова - мама і якась тарабарщина, що позначала все інше. А потім як прорвало.
Мій менший (зараз 1 рік і 5 місяців) каже слів 10, але розуміє все. Причому улюблене слово "два", а ще пробує казати "три".
Тому не хвилюйтеся, дівчата, усе буде. Читала в одній розумній книжці, що коли дитина мало говорить, але розуміє все, то її словниковий запас все одно розвивається, просто спочатку пасивний, а потім усе інше.
Відправлено 03 лютий 2008 - 16:39
Відправлено 04 лютий 2008 - 23:38
Перше слово наше було - баба (десь у 7 місяців), а "мама" вперше сказав у 10 місяців.
Відправлено 05 лютий 2008 - 00:54
ми теж маємо дуууже багато дитячих книжечок і стараємося часто їх "читати". ще зараз вивчаємо кольори, поки-що результату нема
думаю, кожна дитинка індивідуальна. їм видніше, коли почати говорити чи ходити. головне, що вони нас розуміють, а ми - їх ;)

Допомога