Сторінка 1 з 1
Дитина все за всіма повторює
Відправлено 15 травень 2009 - 13:07
Дитині вже майже 9 років а вона не хоче "думати своєю головою". Повторює все і за всіма - чи то за нами з чоловіком, чи то за однокласниками, чи то за трирічними малятами. Як цього позбавитись? Як навчити дитину жити "своїм розумом"?
Відправлено 15 травень 2009 - 13:35
Xenia (15.5.2009, 14:07) писав:
Дитині вже майже 9 років а вона не хоче "думати своєю головою". Повторює все і за всіма - чи то за нами з чоловіком, чи то за однокласниками, чи то за трирічними малятами. Як цього позбавитись? Як навчити дитину жити "своїм розумом"?
На мою думку, треба вчити дитину відстоювати власну думку, для початку, наприклад, у розмові з батьками, навіть у якихось дрібничках. Варто постійно підводити до того, щоб дитина висловлювала власну позицію, вміла її сформувати, або якщо, як ви кажете вона "не хоче думати своєю головою", щоб умовно кажучи, усвідомила, що та голова у неї є, вона дана для того, щоб думати, що думати можна і треба і що це виявляється дуже класно. я наприклад змалечку завжди запитувала думку своєї дитини з того чи іншого приводу, навть з батьками суперечки були, мама каже. що я так розбалую, що дитина дуже буде перебирати і т. д. Частково воно так, "ми" інколи буваємо вперті і стоїмо на своєму до кінця, але я вже зараз бачу, що моя дитина має власну думку і відстоює її. Зараз синуля пішов у перший клас, в школі зявились нові друзі. інокли його "несе" і він готовий "йти" за тими, хто йому подобається, але я я вважаю, що у житті треба мати здоровий глузд і потійно йому пояснюю. що перед тим, як щось робити, потрібно думати власною головою, а не тільки тому, що так сказав Назар, Роман чи Петрик.
Відправлено 16 травень 2009 - 21:03
Та справа в тому, що вдома так і є. Ми завжди питаємо у неї її думку і вона досить чітко її висловлює. Але разом з тим повторює, невідомо чому
Відправлено 21 травень 2009 - 20:35
Xenia, думаю, що Вам потрібно звернутися до Такая , вона дитячий психолог і дасть Вам хорошу пораду. Пройдіть по цій ссилці: http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...c=4160&st=0

Щастя бути мамою...
Відправлено 29 березень 2011 - 19:59
Мені здається,що дитина потім якось сама зрозуміє...У багатьох таке буває,і це нічого,головне об"ясніть дитині,і згодом вона почне думати "своєю головою"
Поділитися темою:
Сторінка 1 з 1

Допомога