Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Лапароскопія - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 45 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Лапароскопія Оцінка: ****- 2 Голосів

Користувач поза мережею   ашатан 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 травень 2009 - 08:45

Дівчата, поділіться, будь-ласка, враженнями, хто робив лапароскопію чи гістероскопію, де саме робили і чи допомогло це вам завагітніти ?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 09:33

Я робила лапароскопію на Батальній (львів), лікар Мороз М.М. заввідділом 2 гінекології, правда то було давно у 1998 році, завагітніли десь через 8-10 місяців. На Батальній багато хороших спеціалістів по лапароскопії.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 травень 2009 - 10:50

Мені робили лапароскопію, правда вимушену. У мене була позаматкова вагітність. Я так розумію вони там щось почистили, тому що через рік я завагітніла. На жаль, дитинка завмерла...
На жаль не знаю більше ніяких випадків щодо лапароскопії... Думаю, що в таких випадках потрібно прислухатися до думки компетентного лікаря, або й двох... Думаю, що хірургічне втручання потрібно тільки в тих випадках робити, коли дійсно все перепробувано і іншого виходу немає. Сім раз відмір- один раз відріж.

ашатан , а як давно Ви пробуєте завагітніти? що кажуть лікарі?
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 12:00

Sajka*, не можу завагітніти 5 років, в 2003 році був викидень, в 2004 - лікувалась від запалення. Робила ренген труб - слабопроходимі, 10 раз робила гідротубацію, 3 раза була на курортах гінекологічного напряму, зараз мені 32 роки - не хочу більше чекати, тим більше що в Буковинському центрі репродуктивної медицини (де я лікуюсь) направили на лапароскопію і гістероскопію. Але роблю операцію в Івано-Франківську.
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 12:08

ашатан , тепер розумію... Бажаю Вам успіху на лапор- ї!! І щоб після неї Ви завагітніли!!!
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яринка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 13:40

Привіт! Лапороскопію робила в березні 2008 року в Луцькій міській лікарні. Завагітніла через 5 місяців. Про результат можна прочитати на лінієчці :D . Бажаю Вам удачі!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 18:53

дуже близька мені дівчина теж робила лап-ію в Луцьку, через місяць завагітніла. Дуже важливо після операції повністю відновитись, щоб при вагітності не виникло проблем. ашатан, бажаю Вам успішної операції. Сподіваюсь, що скоро у вас з'явиться "вагітна" лінієчка :)))))
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanita_girl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 20:54

Перегляд повідомленняашатан (7.5.2009, 12:00) писав:

Sajka*, не можу завагітніти 5 років, в 2003 році був викидень, в 2004 - лікувалась від запалення. Робила ренген труб - слабопроходимі, 10 раз робила гідротубацію, 3 раза була на курортах гінекологічного напряму, зараз мені 32 роки - не хочу більше чекати, тим більше що в Буковинському центрі репродуктивної медицини (де я лікуюсь) направили на лапароскопію і гістероскопію. Але роблю операцію в Івано-Франківську.

ашатан Cкажіть будь-ласка, як робиться ренген труб? :unknw: :acute: :15_1_55:
My Signature
Зображення
Зображення
ГОСПОДИ ИСУСЕ, СЫНЕ БОЖИЙ, ПОМИЛУЙ МЕНЯ ГРЕШНУЮ.......
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 21:36

Перегляд повідомленняtanita_girl (7.5.2009, 20:54) писав:

ашатан Cкажіть будь-ласка, як робиться ренген труб? :unknw: :acute: :15_1_55:

Як мені пояснювали на хлопський розум: вводять якусь речовину і роблять ренген.
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2009 - 07:45

Перегляд повідомленняtanita_girl (7.5.2009, 21:54) писав:

ашатан Cкажіть будь-ласка, як робиться ренген труб? :wacko: :wacko: :wacko:

Ренген труб робиться в середині місячного циклу. Роблять укол ношпи. На спеціальному столі вводять контрасну речовину і роблять ренген. Відчувається біль під час процедури і 3 години після. Якщо в черевну порожнину виливається контрасна речовина -труби прохідні. Але недоліком цього методу є те, що від болю труби можуть зжатись і діагноз буде помилковим.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2009 - 14:46

Перегляд повідомленняашатан (8.5.2009, 7:45) писав:

Ренген труб робиться в середині місячного циклу. Роблять укол ношпи. На спеціальному столі вводять контрасну речовину і роблять ренген. Відчувається біль під час процедури і 3 години після. Якщо в черевну порожнину виливається контрасна речовина -труби прохідні. Але недоліком цього методу є те, що від болю труби можуть зжатись і діагноз буде помилковим.

Мені теж робили подібне,але називається Метросальпінгоскопія,і потім дивляться на УЗД. Просто я думала,що ренген труб-це щось інакше. Але всеодно дякую!!!!!!!!!!! :yahoo:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 травень 2009 - 18:34

Ось знайшла цікаву інформацію, може когось це зацікавить.

Вилікувати спайки й завагітніти

Один з найпоширеніших наслідків гінекологічних захворювань - це хронічний спаечный процес. У відповідь на запалення, эндометриоз, або оперативне втручання утвориться нежиттєздатна тканина - спайки. Вони як кокон обплутують репродуктивні органи жінки, позбавляють їхньої рухливості й дуже часто стають причиною безплідності. - Це безплідність абсолютне або все-таки виліковне? - На жаль, традиційними методами лікування перебороти його поки не можна. Спайки дуже швидко утворяться знову. Тому багато жінок лише витрачають дорогоцінний час, та й здоров’я. Адже тривалі вимотуючі болі, стомлюваність і депресія - вічні супутники хронічного спаечного процесу. А роки йдуть, репродуктивні органи стають усе більше нерухливими, порушується кровообіг, до них погано надходить кисень і живильні речовини. І в результаті шансів стати мамою здорового маляти стає ще менше. - Невже всі так безнадійно? - Процес утворення спайок можна загальмувати, але зупинити його повністю в більшості випадків поки ще не можна. Тому досить часто ми рекомендуємо жінці, не втрачаючи часу, прибігати до штучного запліднення. - Тобто не лікуватися зовсім? - Природно, певний курс лікування пройти обов’язково треба. Адже спайкам завжди супроводжують безліч неприємних відчуттів, у яких винні й подразнення кишечника, і застій крові в органах малого таза, і розвиток иммунно-гормональних захворювань, наприклад, эндометриоза. Більш того, без повноцінного болеутоления боротьба з ростом спайок взагалі приречена на провал. Адже біль викликає м’язовий спазм і недолік кисню в тканинах. Зрозуміло, що в таких умовах органам важко працювати на повну силу. - У чому суть такого лікування? - При хронічному спаечном процесі потрібно, у першу чергу, відновити правильну роботу яєчників і кишечника, зняти болючий синдром і депресивний настрой у жінки. Ми рекомендуємо також переглянути смакові пристрасті й разом з гарним гастроэнтерологом підібрати індивідуальну дієту, сприятливу для кишечника. Наполягаємо ми й на домашній лікувальній гімнастиці. Вона проста й разом з тим ефективна, незважаючи на те, що багато схильні недооцінювати її силу. Усього-Те треба 3 рази в день займати колінно-ліктьове й колінно-грудне положення. Допомагають і фізіотерапевтичні процедури. Вплив ультразвуком або струмами швидко знімає біль і активно бореться зі спайками. Добре зарекомендував себе й электрофорез - унікальний спосіб доставки речовин, наприклад, йоду, прямо до уражених органів. Однак не всім жінкам це підходить. У період загострення запалення фізіотерапія протипоказана. Деяким можуть допомогти радонові ванни. А от улюблена гінекологами лидаза, на жаль, не виправдує покладених на неї надій. Одного курсу фізіотерапії буде мало, але більше двох-трьох проводити недоцільно. При відсутності ефекту від такого лікування ми призначаємо лапароскопию, уточнюємо діагноз і при необхідності розсікаємо спайки. - И в результаті наступає довгоочікувана вагітність? - Приблизно кожній п’ятій жінці вдається після цього завагітніти природним шляхом. Але це можливо тільки за умови індивідуального підходу до лікування й строгому дотриманні всіх рекомендацій з режиму й способу життя. - А як же бути іншим? - Якщо протягом півтора - двох років після повноцінно проведеного лікування вагітність так і не наступила, то кращим виходом буде метод экстракорпорального запліднення - ”дитина із пробірки”. Це набагато краще й надійніше, ніж повторні операції й чергові курси медикаментозної терапії. Адже головне - не упустити дорогоцінне для кожної жінки час і витратити молоді роки не на нескінченну боротьбу зі спайками, а на виховання маляти.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jasya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 травень 2009 - 21:59

Я робила лапароскопію в листопаді 2008 року.
Вагітність поки так і не настала.
А зараз виявилось, що проблема ще й в чоловіку (паталогічні зміни, які треба удаляти хірургічним шляхоми).
Тому зараз ми на порозі ще одного хірургічного втручання.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2009 - 10:55

ашатан, ви писали що були на курортах гінекологічного напрямку, можете підказати де саме були? порекомендувати щось? дякую наперед
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadusha 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 22 травень 2009 - 12:58

Перегляд повідомленняUkrajinochka (7.5.2009, 18:53) писав:

дуже близька мені дівчина теж робила лап-ію в Луцьку, через місяць завагітніла. Дуже важливо після операції повністю відновитись, щоб при вагітності не виникло проблем. ашатан, бажаю Вам успішної операції. Сподіваюсь, що скоро у вас з'явиться "вагітна" лінієчка :)))))

І моя подруга робила лап-ію в Луцьку і також не пройшло і місяця, як вона завагітніла, зараз має маленьке сонечко, яке звати Злата. Я також думаю наприкінці літа зробити цю операцію, бо вже 5 років не можу завагітніти (в мене полікістоз яйників).
Бажаю всім і в тому числі й собі відчути радість материнства!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Алішка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2009 - 13:06

Перегляд повідомленняашатан (7.5.2009, 9:45) писав:

Дівчата, поділіться, будь-ласка, враженнями, хто робив лапароскопію чи гістероскопію, де саме робили і чи допомогло це вам завагітніти ?

я коли лежала на Батальній ( Львів),то багатьом робили лапароскопію ! То всі були такі задоволені ! По перше шва немає а три маленькі дирочки,по друге вже на 3-й день виписують ! Набагато швидше стають на ноги ,ніж після звичайної операції ! Самі плюси ! В нас на Батальній дуже непогані лікарі і апарат новий !
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2009 - 08:20

Перегляд повідомленняvitalina (17.5.2009, 11:55) писав:

ашатан, ви писали що були на курортах гінекологічного напрямку, можете підказати де саме були? порекомендувати щось? дякую наперед

Я лікувалась в Бердянську, Кирилівці і Саках. Особисто мені сподобалось в Бердянську - медперсонал привітний і відноситься відповідально. В Саках гарні лікувальні властивості "грязюки". Я б порадила поїхати туди, але найкраще влаштуватись на квартирі, а в санаторії купити тільки процедури. В минулому році, я була в санаторії з одноіменною назвою "Саки". Іхала через профспілку, тому багато не заплатила за проживання і харчування, але тому хто купляв путівку на місці все обійшлось біля 5 тисяч. грн. (за один день лікування 80 грн., харчування - 70грн., проживання - 80 грн.). А в місцевих жителів можна прожити за 40 грн. в день. Не можу точно сказати чи допомогло мені лікування : на лапароскопії поставили діагноз ендометріоз на ранній стадії, але труби прохідні (може і за рахунок курортного лікування).
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   xrystyna_design 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2009 - 16:29

Привіт всім! :blush: Мені лікарка сказала настроюватись на лапороскопію, :36_1_66: бо плануємо вагітність вже з січня 2008 року і багато методів перепробували! У мене щось з яїчниками (непамятаю назви, щось типу полікістозу, але інша назва), ановуляторні цикли, брак прогестерону! Були дві стимуляції.

:36_1_66:
Хто вже робив цю процедуру?
Які результати??
Де саме робили?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 липень 2009 - 15:27

Перегляд повідомленняxrystyna_design (30.6.2009, 17:29) писав:

Привіт всім! :good: Мені лікарка сказала настроюватись на лапороскопію, :give_rose: бо плануємо вагітність вже з січня 2008 року і багато методів перепробували! У мене щось з яїчниками (непамятаю назви, щось типу полікістозу, але інша назва), ановуляторні цикли, брак прогестерону! Були дві стимуляції.

:girl_angel:
Хто вже робив цю процедуру?
Які результати??
Де саме робили?

Мені робили в Києві, в клініці Ісіда. Завагітніла через 2 місяця після лапароскопії (перший місяць сказали не пробувати вагітніти, це час відновлення)
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 липень 2009 - 21:50

Перегляд повідомленняCherika (15.7.2009, 16:27) писав:

Мені робили в Києві, в клініці Ісіда. Завагітніла через 2 місяця після лапароскопії (перший місяць сказали не пробувати вагітніти, це час відновлення)

'Cherika скажи будь-ласочка, якщо не секрет скільки ти заплатила в загальному за цю процедуру??????????
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 45 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів