Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Література для розвитку особистості - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Література для розвитку особистості назви, автори, наші враження Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Котя 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 травень 2009 - 19:07

На створення окремої теми мене наштовхнула Naya, за що їй спасибі. Зараз є багато книг, які спрямовані на розширення людської свідомості і розвиток особистості. Поділіться, будь-ласка, враженнями від прочитаного, що для себе винесли з книги і чим нова інформація допомогла змінити життя. Незабувайте вказувати назву книги і автора (може кому знадобиться ).

Найперша книга, яка заставила глибоко замислитися - це Роберт Кіосакі "Якщо хочеш бути багатим, не ходи в школу". Працюю в школі і незвичний погляд автора на цю структуру додав інформації для роздумів чи правильно ми навчаємо і виховуємо, і взагалі, чи отримана нами інформація на уроках є практичною в реальному житті. Прочитайте не пошкодуєте.

Повідомлення відредаговано jane: 18 серпень 2009 - 10:39

My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ірина І 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 06 травень 2009 - 20:17

Ну, Кійосакі не кожна людина сприйме. От уявіть, що людина все життя працює на зарплату, а тут прочитає, що це неправильно і т.д.
А для людей,які пробують себе в бізнесі-книга супер!
я сама її перечитала минулого місяця і дотепер під враженнями.Доречі, я читала- Богатый папа,бедный папа.
І ще,дякуючи Коліжанці, прочитала книгу, його дружини- Богатая женщина, автор Ким Кийосаки. Це для жінок також непогана книжка.Багато корисних порад.

а чи не варто змінити назву теми -особистий ріст,а не особистісний, і розвиваюча література?(слова не граматично написані)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2009 - 21:18

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (6.5.2009, 21:17) писав:

а чи не варто змінити назву теми -особистий ріст,а не особистісний, і розвиваюча література?(слова не граматично написані)

Дякую за заувагу, змусило задуматись. Проте особистий - за означенням власний, приватний, а особистісний - від слова "особистість", а на рахунок розвиваюча чи розвивальна таки невпевнена. Ще пошукаю.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2009 - 15:37

Так Кійосакі прикольний автор.Прочитаєш і розумієш, що нас виховували в стилі "Бідного тата".
Я зараз читаю книжку Валерий Синельников "Возлюби болезнь свою"-дуже прикольна книжка про роботу над підсвідомістю, про те що кожна хвороба має якісь свої духовні причини, і кожну ситуацію позитивну чи негаивну ми самі притягуємо у своє життя своїми думками, словами, вчинками. Раджу дуже всім прчитати...
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2009 - 17:33

Перегляд повідомленняХристуся-Бамбінік (17.8.2009, 16:37) писав:

Я зараз читаю книжку Валерий Синельников "Возлюби болезнь свою"-дуже прикольна книжка про роботу над підсвідомістю, про те що кожна хвороба має якісь свої духовні причини, і кожну ситуацію позитивну чи негаивну ми самі притягуємо у своє життя своїми думками, словами, вчинками. Раджу дуже всім прчитати...
з цієї теми є ще книжки Лазарєва. Але вони не дуже легкі, і не всіма сприймаються
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христуся-Бамбінік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 серпень 2009 - 09:37

Перегляд повідомленняІрина І (17.8.2009, 18:33) писав:

з цієї теми є ще книжки Лазарєва. Але вони не дуже легкі, і не всіма сприймаються

І ще Луиза Хей
My Signature
Зображення

Якби мені тепер мати той розум, що буде через 5 років,
І той ентузіазм, що був 5 років тому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 серпень 2009 - 09:54

А мені дуже сподобалась книга "Материнская любовь" Анатолія Некрасова.Я вважаю що цю книгу повинна прочитати кожна жінка,щоб знати до чого призводить надмірна любов до дитини.Взагалі книжка класна.
My Signature
Зображення
ДВОЄ ДІТОК - ПОДВІЙНЕ ЩАСТЯ ...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 серпень 2009 - 09:56

А мені в житті дуже допомогла книга "Как быть когда все не так как хочется" автор Олександр Свіяш, в мене був дуже важкий період в житті, а після прочитання цієї книги я як на світ наново народилася! До речі, в нього є ще багато інших книг -і про здоров"я, і про гроші, і про сімейне життя.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 серпень 2009 - 10:01

Cherika, так Свіяша книги я дуже люблю Допомогла його методика розслабляння тіла. Дуже корисно, 20 хв і людина звнову повна сил і енергії
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дмитрия 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 серпень 2009 - 13:47

А мені в житті допомогла художня книжка Паоло Коельо "вероніка вирішує померти", може вона просто в потрібний період до моїх рук попала...
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Posmishka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 серпень 2009 - 09:44

А я довгий час ходила під враженням від книги Коельо "П"ята гора",епізод про те як Господь "забирає" з життя кохану та єдину жінку гол.героя,у людини яка все виконувала по волі Господній.Це дало можливість прийняти те ,що у кожної людини на землі є своя місія...
Зараз читаю Ліз Бурбо "Любов,любов,любов",книга про беззаперечну любов до себе та навколишніх.Дає можливість зрозуміти різницю між прийняттям,смиренням та покірністю,а також розпізнати любов сина чи дочки,братську,батьківську,сердечну,дружню,власницьку,любов-пристрасть та беззаперечну вюбов...Найбільше зацікавила теорія про те,що найбільше розчарувань у людей стосовно сподівань щодо інших людей.Читаю,аналізую!
My Signature
"Это-невозможно!"-сказала причина,

"Это-безрассудно!"-заметил опыт,

"Это-безполезно!"-отрезала гордость,

"Попробуй!!!"-шепнула мечта!!!
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2009 - 20:10

Дуже хороший журнал "Колесо жизни" Багато різнопланової інформації та різноманітних теорій. Ще дуже класно те, що кожен номер виходить під певною темою, тому можна обрати те, що потрібно саме зараз. Я його виписувала весь минулий рік, але зараз ні, бо дуже дорого виходить.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ok_sanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2009 - 20:25

А мені дуже сподобалась "Революція в навчанні" Джаннет Вос та Гордона Драйдена. Дуже багато про можливості людини, поради, як працювати над собою, як розвивати дитину. Цікаво і дохідливо написана, багато прикладів. Я її і в пологовому на підтримці читала, і після народження сина. усім раджу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 вересень 2009 - 20:32

Ok_sanka, підтримую. Теж маю цю книгу, перечитую регулярно. Гарний розділ про розвиток дитини. Оскільки працюю в школі, то багато чого в тій книзі виглядає як фантастика :aggressive: , ну, принаймні, не з нашою системою освіти :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 14:32

Колись, ще навчаючись в інституті, прочитала багато чого з Карнегі. Але все ж він трохи вже застарілий, та й чужий для нашого менталітету. Свіяш і Козлов мені теж подобаються. Але їх трохи важкувато читати, бо треба обмірковувати кожну фразу, перетравлювати.
Кілька тижнів тому закінчила читати Синельникова "Возлюби свою хворобу" - ДУЖЕ зацікавило. Може вона мені трапилася просто в такий момент? Хочу прочитати ще кілька його книжок. Ну і Луізу Хей - дуже вже Синельников її поважає.
А от Лазарєв щось дуже вже мені сектанством попахує - трохи в крайнощі входить. Та й є живі приклади, коли люди настільки захоплюються його методою, що з ними вже неможливо спілкуватися.

А ще на мене вплинула книжка Юстейна Гордера "Помаранчева дівчинка" - завдяки їй я дуже багато чого впорядкувала в своїй голові стосовно почуттів та людських стосунків. А найголовніше, що те, про що я й так знала, я пам"ятаю тепер кожен день: нема нічого ціннішого за день, годину, хвилину спілкування з близькими людьми. Ніякі гроші, речі, розваги не вартують хоча б однієї усмішки дитини, одного поцілунку коханого, доброго слова мами...!
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 5
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 14:42

Світла, Лазарєв трохи "цікаво" пише і не з першого разу я його сприйняла і не з другого.
Але я не захоплююсь ним чи його методикою, просто стараюсь почерпнути з кожного щось нове і цікаве для себе.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 14:56

Багато чого відкривається і змінюється світосприйняття із книжкою Анастаcии Новых "Сэнсэй"(на українській мові не знайшла). Усім раджу прочитати. Нестандартний погляд на влаштування світу, релігію, духовність....
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 15:11

Перегляд повідомленняСвітла (1.12.2009, 14:32) писав:

А от Лазарєв щось дуже вже мені сектанством попахує - трохи в крайнощі входить. Та й є живі приклади, коли люди настільки захоплюються його методою, що з ними вже неможливо спілкуватися.

А ще на мене вплинула книжка Юстейна Гордера "Помаранчева дівчинка" - завдяки їй я дуже багато чого впорядкувала в своїй голові стосовно почуттів та людських стосунків. А найголовніше, що те, про що я й так знала, я пам"ятаю тепер кожен день: нема нічого ціннішого за день, годину, хвилину спілкування з близькими людьми. Ніякі гроші, речі, розваги не вартують хоча б однієї усмішки дитини, одного поцілунку коханого, доброго слова мами...!

Я на одній фірмі працювала з такими фанатами Лазарева. І справді - з ними не можливо було спілкуватись - про що б не заводилась розмова, завжди починали свою пісню: "А от Лазарев про то пише, що....." :crazy: Мені декілька раз просто в руки засовували його книжки, з тою метою, щоб я ЩОСЬ зрозуміла. Почала читати... вибачайте фанати Лазарева..., але я НІЧОГО не поняла. Така я вже далека.

А от Юстейн Гордер мені набагато зрозуміліший і ближчий. :good: Закохалась у нього з "Помаранчевої дівчини"багато чого переосмислила...Ще декілька творів перечитала в такому ж філософському дусі. Взагалі, коли читаєш його твори, над багато чим починаєш задумуватись.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 15:27

Ірина І, зі всього можна почерпнути для себе щось цікаве, але то треба робити без фанатизму. Не всі здатні стримано сприймати певного роду інформацію
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jolia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 грудень 2009 - 15:32

дуже філософські і повчальні книжки Анастасії Нових, серії "Сенсей", ми з чоловіком навипередки одну на двох читали :D , і наступні теж прикольні.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів