Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Вагітна на курсах водіння? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Вагітна на курсах водіння? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Кучерява 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 квітень 2009 - 22:32

Вирішила йти на курси водіння, оскільки вже давно планувала ходити, та тільки з роботою ніколи часу на то не вистарчало. Тепер вже вільного часу буде достатньо (в декрет іду через два тижні) :15_1_55: Та тільки от мене переконують, що мені то зараз не потрібно - зайві стреси, шкода для дитини, загроза травмування і т.д і т.п... :((((
Але яка ж там шкода? Скільки вагітних до самих пологів керували авто..
А стреси? Що ж там на тих курсах такого страшного?
І як взагалі то може пошкодити дитині? :gv:
Розкажіть, хто вже має досвід, будучи вагітною чи ні проходив курси водіння.
І чи варто починати ходити з сьомого місяця вагітності?
My Signature
Зображення Зображення Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 квітень 2009 - 22:53

Якщо говорити про теоретичні заняття, то шкоди ніякої. А от на практичних - водінні, вагітній та ще й на 7-му місяці однозначно немає чого робити. Та й медогляд Ви не пройдете - одним з необхідних лікарів є гінеколог, який Вас заверне додому вітаміни жувати :D . Відкладіть це на кращі часи.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 квітень 2009 - 22:57

Кучерява,залежить скільки часу триватимуть курси,якщо ви їх встигнете закінчити до пологів,то можете спробувати,а якщо ні,то в перші дні з немовлятком дуже важко все встигати(особливо,якщо дитина на грудному вигодовуванні.
У вас будуть 2або 3 рази на тиждень лекції по3год(залежно від тривалості курсів),крім цього ви маєте від"їздити 10 годин,якщо я не помиляюсь, в додатковий час.
Перші рази важковато їздити,якщо взагалі нема досвіду і дійсно велика напруга,бо не знаєш на що натискати і як переводити передачі,а ще потрібно дивитися за дорогою і знаками.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кучерява 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2009 - 23:08

soloha26, Ті курси, на які я планую ходити вже розпочалися, тобто було одне ознайомче заняття. 2 заняття в тиждень, а екзамен в кінці червня. Народжувати мені в середині липня... то ж я сподівалась, що встигну.... бо потім дійсно вже буде ніяк вирватись...
Але кажете що не варто, бо велика напруга... може й справді - я ж ні разу авто ще не керувала :15_1_55:
My Signature
Зображення Зображення Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2009 - 23:16

Кучерява,якщо ви сильна і бойова жінка з міцною нервовою системою,то можете спробувати.
Я думаю,що краще ходити на курси,коли дитині буде пів року- рік,якщо буде кому бавити.Всі ваші хвилювання будуть відбиватися на дитині,а ще ви несете відповідальність не тільки за себе,а й за дитятко.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2009 - 23:17

Кучерява , ну навіщо Вам той стрес? Не приведи Боже налякаєтеся чого... (ТТТ) І воно Вам треба? У Вас залишилися 2 важливих місяця попереду. Тим паче після народження малюка у Вас не буде часу їздити і призабудете практику їзди. Я б на Вашому місці спершу народила, а водіння відклала б до кращих часів. А зараз проводьте час в спокої. У мене ще немає дірок, але думаю, що народження здорового малюка важливіше чим права водіння...
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 00:29

Якою супер-пупер сильною, витривалою, міцною і т.д. не була б жінка, вагітність вносить свої "корективи" і такі якості як увага, концентрація, швидкість реагування, нажаль, притуплюються, бо все крутиться навколо пузожителя. Та й впиратися животиком в кермо не дуже добре й приємно. Спробуйте просто посидіти на місці водія протягом 20- ти хвилин і, можливо, Вам перехочеться :D . Запишіться краще на аквааеробіку для вагітних - корисніше (принаймі зараз) і цікаво проводитимете час. :15_1_55:
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ama 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 08:12

Перегляд повідомленняСонячна (29.4.2009, 1:29) писав:

Якою супер-пупер сильною, витривалою, міцною і т.д. не була б жінка, вагітність вносить свої "корективи" і такі якості як увага, концентрація, швидкість реагування, нажаль, притуплюються, бо все крутиться навколо пузожителя. Та й впиратися животиком в кермо не дуже добре й приємно. Спробуйте просто посидіти на місці водія протягом 20- ти хвилин і, можливо, Вам перехочеться :D . Запишіться краще на аквааеробіку для вагітних - корисніше (принаймі зараз) і цікаво проводитимете час. :36_1_69:

А я водила машину до самих пологів,і все ок! Але звичайно з мене приклад можливо брати і не потрібно.... :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 квітень 2009 - 08:59

Кучерява, моя думка така- варто зараз почати ходити, поки почнеться практика, нормально теорію вивчити, а потім можна і після пологів на водіння ходити. Трошки можна відтермінувати, домовитись з ними. Бо знаю по собі, що якщо під вагітності щось не зробити, то потім, коли народиться маля часу не буде. А так, залишиться тільки походити не практику.
Щодо стресів- то тут варто спробувати. Що для одного стрес, то для іншого норма.
Щодо медогляду- то тут взагалі нема про шо говорити. 100 грн. і його вам люба медсестра з реєстратури зробить. Хоч я сама всі кабінети проходила, бо мала час, та й грощі не хотілось платити за те,що сама могла зробити.
п.с. Можливо варто перенести тему в розділ за кермом?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 09:38

Кучерява, я б пішла, тим більше якщо буде можливість закінчити все ще до пологів. а може вас чоловік трохи підівчить їздити десь на майданчику, так би легше було. бо мене інструктор в перший раз водіння посадив за кермо і я сама їхала на майданчик :crazy: а на рахунок уваги на дорозі, то напевно в кожного по-різному. я коли зараз їду то більш уважніша і обережна бо знаю що відповідаю не тільки за себе, а й за пузік :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 09:55

Кучерява, тільки не ображайтесь. На мою думку, з водінням вам потрібно зачекати. Маю достатній досвід керування авто, тому черпаю свої поради з власного досвіду. Якщо ви ніколи не були за рульом, піддавати себе таком стресу на такому терміні не варто. У вас настав такий час , коли пріорітети дити стають на перше місце і потрібно поступитися своїм бажанням. З цим ще не раз стикнетеся після народження дитини і змушені бути миритися. Проте не відмовляйтеся від своєї мети, поставте конкретну ціль і заручіться допомогою своїх близьких. Думаю, навіть з малою дитиною при бажанні можна викроїти 2 години 2 рази на тиждень. Чи не так?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 21:18

Я теж водила машину до самих пологів, навіть в пологовий родити сама себе везла - але це зовсіи інша річ. В мене досвіду більше 7 років. А ось вчитись зараз не варто ( практика), теорія - так, а ось з практикою я би зачекала. Дорога стресуе людину, різні водіїї бувають на дорозі. Тут і не вагітна часом розізлишся. а вже в такому цікавому положенні - треба себе берегти. Будьте уважніші до свого здоров я!!!
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   okodemig 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2009 - 16:25

водити машину можна і до пологів. і себе пузатеньку завести в пологовий. А от вчитися на третьому триместрі це нелегко. Стрес, піт, .... увага.... та нашо то вам..... моя дружина на ІІ вагітності хотіла йти на курси (7 місяць). Її не взяли. Класно звичйано - часу - КУПА.....
але навчилася їздити через рік. і нічого - всіх нас возить....

А курси? всім жіночкам тре проходити всілякі курси до! (весілля, вагітності,.... )
My Signature
не бійтеся!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   x21x 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2009 - 17:13

Я теж думаю краще вчитись в інший час. Навіть при всьому усвідомленні відповідальності важко уникнути стресу. Водії зі стажем 20 років, матеряться на дорозі :(
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мацьопка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2009 - 14:30

Перегляд повідомленняКучерява (28.4.2009, 22:32) писав:

Вирішила йти на курси водіння, оскільки вже давно планувала ходити, та тільки з роботою ніколи часу на то не вистарчало. Тепер вже вільного часу буде достатньо (в декрет іду через два тижні) :dance2: Та тільки от мене переконують, що мені то зараз не потрібно - зайві стреси, шкода для дитини, загроза травмування і т.д і т.п... :((((
Але яка ж там шкода? Скільки вагітних до самих пологів керували авто..
А стреси? Що ж там на тих курсах такого страшного?
І як взагалі то може пошкодити дитині? :unknw:
Розкажіть, хто вже має досвід, будучи вагітною чи ні проходив курси водіння.
І чи варто починати ходити з сьомого місяця вагітності?

Ти, бачу, дуже вже хочеш водити авто, бо сама себе намагаєшся переконати в цьому...Я також зараз маю можливість навчитися керувати авто, та ще й безкоштовно( курси від центру зайнятості!), проте сьомий місяць вагітності- це не перший триместр, і ризикувати дитинкою заради якихось курсів- це безвідповідально, тому я і відмовилася , хоча до декрету мені ще тижнів 4....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЛЮБЛЮ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2009 - 16:16

Думаю на 7 місяці йти на курси занадто круто. Памятаю коли я вчилась водити, то був суцільний стрес. Може в когось інакше. Хоча я досі сама себе вожу в ЖК, і у всі необхідні місця. Може й в пологовий сама поїду, щоб нікого не напрягати :db:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ir4ik 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2009 - 17:22

Я ходила на курси водіння вагітна, на практичних уроках сртесу ніякого я не отримала,адже в інструктора також є додаткові педалі. А от потім самій, без інструктора, да ще й в такому положенні то це справді стрес.А поки є час то курси можна закінчити.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 листопад 2009 - 13:34

Водити, коли вмієш водити - то одне а вчитися - то інше. Я закінчувала курси, то животика ше не було видно, але дуже хвилювалась, бо рухів тоді ше не відчувала, а була кілька таких випадків, що справді лякалась, поки їдеш весь час внапрязі, не думаю, шо то добре.
А на сьомому точно не варто, я недавно їздила, то переживала, бо від керма до пуза не так багато місця лишаєця, і навіть при не дуже різкому гальмування кермо в"їде в пузо, а при екстреному, можуть точно бути проблеми. А поки вчилась їздити, то в мене десь два випадки було, шо інструктор бив по гальмам, шоб в когось не в"їхати, хоча я була хорошою ученицею їздила обережно і все таке...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЛЮБЛЮ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 листопад 2009 - 13:40

Перегляд повідомленняzyabka (2.11.2009, 13:34) писав:

Водити, коли вмієш водити - то одне а вчитися - то інше. Я закінчувала курси, то животика ше не було видно, але дуже хвилювалась, бо рухів тоді ше не відчувала, а була кілька таких випадків, що справді лякалась, поки їдеш весь час внапрязі, не думаю, шо то добре.
А на сьомому точно не варто, я недавно їздила, то переживала, бо від керма до пуза не так багато місця лишаєця, і навіть при не дуже різкому гальмування кермо в"їде в пузо, а при екстреному, можуть точно бути проблеми. А поки вчилась їздити, то в мене десь два випадки було, шо інструктор бив по гальмам, шоб в когось не в"їхати, хоча я була хорошою ученицею їздила обережно і все таке...

В мене на щастя таких випадків не було. Але 3 дні назад по серед міста вїхала в стовп. Я 4 роки воджу машину, жодного разу нічого не робила. А тут на тобі. Злякалась, хоч там більше звуку було ніж удару.
Між іншим, в нас з тобою однакові лінієчки!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jolia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 листопад 2009 - 16:43

для мене це питання теж було "навяжчивою" ідеєю, але зваживши всі за і проти, вирішили відкласти курси поки малеча не народиться і трошки підросте, хоча я не уявляю як потім знайдеться час :give_rose: . Я зараз я вважаю, як більшість тут писали, що вагітність потрібно відходити спокійно, без стресів, а так як зима насувається то ще й не перемерзать. Отже всі чекаєм літечка :D
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів