Страх авіаперельоту як себе поводити під час першого перельоту
Відправлено 24 квітень 2009 - 20:03
Отож, цікавить, чи боялись Ви, коли вперше заходили на борт літака, як справлялись з цим почуттям, за допомогою алкоголю(просто це мені всі радять), чи якось інакше? і взагалі що Вам допомагало відволікатись і не думати про погане?
Відправлено 24 квітень 2009 - 20:55
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:00
Дуже цікаву вам пораду дали.... хоча як на мене - то це саме те, чого й не можна (не бажано робити).
Алкоголь і авіа переліт - не друзі. це тільки у фільмах показують як усі бухають на літаку, але користі вам від цього й так не буде. а лише гірше саме через обезводнення організму, яке в результаті приведе до втоми від польоту. А ще алкоголь може призвести до тошноти під час взльоту і посадки... так що в перший раз я б особисто не експерементував з цим.
Я налітався вже немало, і скажу так. Якщо у вас є страх - то випийте 1-2 таб. валерянки за 1 год до відльоту (не посадки) - саме краще, як вже пройдете систему конктролю.
При посадці в салоні, уважно слухайте інструкцію безпеки (бо наш народ чомусь дуже всезнаючий - лише тоді коли не треба). Сядьте зручно і спріться на спинку крісла. Може це і банально звичить, але бажано щось жувати в цей час (жуйка - саме краще або ще якась карамелька (без шоколаду). При розгоні літака і відриву коліс можете злегка привідкрити рот (або щось жувати) для кращої адаптації до зміни тиску - це саме стосується і посадки. А взагалі-то - це зовсім не страшно, і після першої хвилини польоту вже все стане на своє місце.
Шануймося!
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:02
хоча мені алкоголь побороти страх не допомагає.
з порад: купіть льодяники, щоб смоктати на взльоті/посадці.
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:03
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:10
перечитала ваші дописи,уявила себе на літаку, аж ноги затрусились. Добре що зімною будуть адекватні люди, щоб за дитиною пригледіли. А на рах. заспокійливих-це буду мати на увазі.
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:22
якщо чесно я літати боюся, дуже. але політ з чоловіком переношу набагато легше.
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:23
Попереджую запитання - вино в бутилочках по 100 чи 150 мл., якшо не помиляюся ;)
До речі, за моїх перельотів вино давали завжди, ше і вибрати можна було ;)

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:34
Ірина Ігнатова (24.4.2009, 21:10) писав:
перечитала ваші дописи,уявила себе на літаку, аж ноги затрусились. Добре що зімною будуть адекватні люди, щоб за дитиною пригледіли. А на рах. заспокійливих-це буду мати на увазі.
Про діток - з нами на рейсі туди летіла трішки приибабахнута мамаша з маленькою дитиночкою десь максимум до пів рочку
А фільми такі взагалі краще не дивитись!!! І головно не думати про погане!!!
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:43
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:43
потім мене переконали, що набагато вищий шанс загинути по дорозі, чи взагалі десь в маршрутці, тому якось розслабилась. мене переконала думка, що це - як лотерея, тільки погана - попасти в якусь аварію. оскільки я в лотерею ніколи не вигравала, тобто нічого аж такого занадто хорошого зі мною не ставалось, тоді не станеться й нічого занадто поганого!
а взагалі, мені дуже сподобалось на злеті, коли літак розганяється - навіть більше, ніж сам політ. Коли трясе - то трошки страшно, але то треба перетерпіти
Відправлено 24 квітень 2009 - 21:49
Відправлено 25 квітень 2009 - 08:42
Відправлено 25 квітень 2009 - 10:44
Відправлено 25 квітень 2009 - 11:03
Т@ня (24.4.2009, 21:49) писав:
мабуть представники авіакомпаній кажуть :)
Я чув що залізниця найбезпечніша о_О
щодо темки, то сам недавно вперше політав. Загалом враження позитивні.
Погоджуюсь з користю жування жуйки - ото закладання вух справді не дуже приємне. Мені, правда, та жуйка не дуже помагала :) але й не дуже мучався.. може бути.
І ще, звернув увагу, чим меньший літачок, тим більше отих побічних ефектів. Він динамічніший, часом щось хрустить :) (коли крила починають відвалюватись), прискорення зазвичай в ньому краще відчуваються і т.д.
В більшому почуваєшся безпечніше. нема таких ривків.
А ще в літаку досить тісно :( я з своїми метрвісімдесятьшість не дуже просторо почувався
Відправлено 25 квітень 2009 - 11:15
Відправлено 28 квітень 2009 - 22:52
Я літала не одну сотню разів. Мій коханий пілот. Найяскравіші мої спогади польоту в кабіні пілотів(зайцем). Враження не описати.
Авіапереліт - це найкращий вид пересування. Писали про зручності... от цікаво якби себе почував цей високий пан в авто, або в автобусі сидячи в кріслі такому ж або навіть в поїзді пересуваючись ну максимум зі швидкістю 120 км/год, а літаком - 700. Це приблизно в 6 разів швидше, а якщо за кордон, стояти на кордоні і т.д.
Я усім ЗА авіацію. Можна боятися загинути і в власному авто, коли не відомо хто їде на зустріч...
На рахунок жуйок та цукерок - мене страшенно нудить в польоті від цього. Я любуюся хмарами, в які химери вони складаються :D , там схоже на ведмедя, там на засніжену ялинку. Без хмарності розглядаю територію, як прикольно вона поділена на квадрати дорогами, і яка вона кольорова. А вночі можна поспати.
Не надумуйте собі всіляких нових страхів. Посмійтеся над своїми страхами, людина сильна.
Відправлено 14 травень 2009 - 19:28
Відправлено 14 травень 2009 - 19:47

Бобро перемагає козло!
Відправлено 15 травень 2009 - 14:37

Допомога