Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Страх авіаперельоту - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Страх авіаперельоту як себе поводити під час першого перельоту Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 24 квітень 2009 - 20:03

Я ніколи не літала на літаках, а цього року планую вперше це зробити. Признаюсь, що страшно, але з іншого боку дуже цікаво спробувати, те що ніколи не робила.
Отож, цікавить, чи боялись Ви, коли вперше заходили на борт літака, як справлялись з цим почуттям, за допомогою алкоголю(просто це мені всі радять), чи якось інакше? і взагалі що Вам допомагало відволікатись і не думати про погане?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 квітень 2009 - 20:55

Ой! Відразу пригадала собі наше повернення з Хургади ... з медового місяця ... Туди летіли дуже добре, я, навіть, визирала в ілюмінатор, все розглядала, фотографувала ... Клас. Класно взлетіли, класно сіли ... Була одна зона турбулентності, але - нічого страшного! А от назад ... Ми летіли 13 числа і рейс був на 13 год. День був дурацький :acute: Час відправлення перенесли, посилаючись на всілякі дурниці ... До речі, ми потім помітили, що в літаках немає 13 місця! Цілий день пробули в тому аеропорті ... Взлітали страшно :good: Трясло ужасно, таке враження було, що він не може добре набрати висоту ... Короче, я цілу дорогу молилась, а мій чоловік збоку сидів і РЕАЛЬНО стікав потом!!! Але, слава Богу, добрались благополучно!!! А одна жінка з перестраху просто "наробила" в штани ... Ось такий у нас був перший досвід! А алкоголь зараз в літаках не подають, так що із своїми страхами якось по іншому прийдеться боротись :D Я зараз, ніби не боюсь, але трохи моторошно ...
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:00

Ірина Ігнатова
Дуже цікаву вам пораду дали.... хоча як на мене - то це саме те, чого й не можна (не бажано робити).
Алкоголь і авіа переліт - не друзі. це тільки у фільмах показують як усі бухають на літаку, але користі вам від цього й так не буде. а лише гірше саме через обезводнення організму, яке в результаті приведе до втоми від польоту. А ще алкоголь може призвести до тошноти під час взльоту і посадки... так що в перший раз я б особисто не експерементував з цим.
Я налітався вже немало, і скажу так. Якщо у вас є страх - то випийте 1-2 таб. валерянки за 1 год до відльоту (не посадки) - саме краще, як вже пройдете систему конктролю.
При посадці в салоні, уважно слухайте інструкцію безпеки (бо наш народ чомусь дуже всезнаючий - лише тоді коли не треба). Сядьте зручно і спріться на спинку крісла. Може це і банально звичить, але бажано щось жувати в цей час (жуйка - саме краще або ще якась карамелька (без шоколаду). При розгоні літака і відриву коліс можете злегка привідкрити рот (або щось жувати) для кращої адаптації до зміни тиску - це саме стосується і посадки. А взагалі-то - це зовсім не страшно, і після першої хвилини польоту вже все стане на своє місце.

Шануймося!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:02

ага, бюджетні авіакомпанії алкоголь не дають.
хоча мені алкоголь побороти страх не допомагає.

з порад: купіть льодяники, щоб смоктати на взльоті/посадці.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:03

Як не дивно, коли починала літати - зовсім не боялася, навпаки, було цікаво :acute: А кілька років тому мала необачність подивитися серію документальних фільмів по National Geographic про рослідування авіакатастроф :good: Ото вже точно - менше знаєш, крепше спиш - після того стала реально боятись. Не до істерики, але боюсь. На борту намагаюсь розслабитись, помолитись подумки і подумати про вічне :db: Ну і алкоголь, само собою -мені помагає :D
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:10

Nattik, ой, ті фільми -то страшне! я дивилась колись, коли в мене цей канал показував, а потім ми накачали з інтернету і всією бандою дивились. Тепер всі будемо летіти разом, а половина з нашої компанії після цих фільмів бояться літати.

перечитала ваші дописи,уявила себе на літаку, аж ноги затрусились. Добре що зімною будуть адекватні люди, щоб за дитиною пригледіли. А на рах. заспокійливих-це буду мати на увазі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:22

Ірина Ігнатова, компанією не страшно! навіть веселіше, будете один одного підтримувати і розважати.

якщо чесно я літати боюся, дуже. але політ з чоловіком переношу набагато легше.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:23

Коли вперше летіла - боялася страшно! (тай зараз боюся) :good: Словом, випила свою бутилочку винця, потім - бутилочку сестри чоловіка, а потім ми попросили по ще одній :D Не знаю як кому, а для мене це ідеальний варіант, зважаючи на те, шо уколів "перед злетом - заснув, після приземлення прокинувся" ше не практикують... ;)

Попереджую запитання - вино в бутилочках по 100 чи 150 мл., якшо не помиляюся ;)

До речі, за моїх перельотів вино давали завжди, ше і вибрати можна було ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:34

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (24.4.2009, 21:10) писав:

Nattik, ой, ті фільми -то страшне! я дивилась колись, коли в мене цей канал показував, а потім ми накачали з інтернету і всією бандою дивились. Тепер всі будемо летіти разом, а половина з нашої компанії після цих фільмів бояться літати.

перечитала ваші дописи,уявила себе на літаку, аж ноги затрусились. Добре що зімною будуть адекватні люди, щоб за дитиною пригледіли. А на рах. заспокійливих-це буду мати на увазі.

Про діток - з нами на рейсі туди летіла трішки приибабахнута мамаша з маленькою дитиночкою десь максимум до пів рочку :36_1_41: Так вона, коли ми вже йшли на посадку, і сказали зайняти місця, і пристебнути ремні, її дитинча почало дуже кричати і вона все ніяк не сідала, а кричала : "ви що не бачите, що у мене дитина плаче!?" :D :D :D
А фільми такі взагалі краще не дивитись!!! І головно не думати про погане!!!
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Krizia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:43

якщо є компнаія,то авіапереліт дійсно легше переноситься,мені чоловік всю дорогу зуби заговорював,а я все одно боялась страшне,після того як приземлились,то в мене ноги ще довго тряслись,але ні валер'яни,ні алкоголю не вживала,проте бачила,як якусь кобіту стюардеси поїли валер'янкою :D а ще прикольно коли всі плескають при взльоті і посадці,коли приземлилась в нас у Львові,то я,мабуть,плескала найщиріше :36_1_41: :)
My Signature
Зображення Зображення

Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:43

мені в дитинстві завше було дуже стрьомно літати, я навіть для себе вирішила, що ніколи не літатиму, але так само я для себе вирішувала не народжувати=))
потім мене переконали, що набагато вищий шанс загинути по дорозі, чи взагалі десь в маршрутці, тому якось розслабилась. мене переконала думка, що це - як лотерея, тільки погана - попасти в якусь аварію. оскільки я в лотерею ніколи не вигравала, тобто нічого аж такого занадто хорошого зі мною не ставалось, тоді не станеться й нічого занадто поганого!
а взагалі, мені дуже сподобалось на злеті, коли літак розганяється - навіть більше, ніж сам політ. Коли трясе - то трошки страшно, але то треба перетерпіти
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 квітень 2009 - 21:49

Взагалі, кажуть, що літак - це найбезпечніший вид транспорту!
My Signature
Зображення

Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 квітень 2009 - 08:42

Особливого страху не маю, та і літала мало... Якось мені завжди випадало сидіти біля крила,і що для мене найстрашніший момент- це коли в турбулентності крило починає дико трястись і теліпатись, і моя буйна фантазія малює, що воно зараз відвалиться- воно ж металеве і важке!!! Ой людоньки! :36_1_41:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelsominka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 квітень 2009 - 10:44

ПРи посадці може в вухах поколювати. А алкоголь і справді не варто пити . Не відомо як ваше тіло взагалі зреагує на взльоти-посадки . Так як на висоті практично ніяких відчуттів. Хто зна можливо сподобається і в подальшому ви будете тільки літаками літати :) В зоні турбулентності потрясе трошки , але за умови , що ви в ту зону попадете.Я теж вже багато літала і не кожен раз доводилося по ямах літати :D ПРиємних вам вражень :sad:
My Signature
Зображення

Зображення
---------------------------------------------------------------------------
Все, что вы можете сделать для своих детей, это воспитать их;
но нельзя прожить за них жизнь.
Элизабет Тейлор.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 квітень 2009 - 11:03

Перегляд повідомленняТ@ня (24.4.2009, 21:49) писав:

Взагалі, кажуть, що літак - це найбезпечніший вид транспорту!

мабуть представники авіакомпаній кажуть :)
Я чув що залізниця найбезпечніша о_О

щодо темки, то сам недавно вперше політав. Загалом враження позитивні.
Погоджуюсь з користю жування жуйки - ото закладання вух справді не дуже приємне. Мені, правда, та жуйка не дуже помагала :) але й не дуже мучався.. може бути.
І ще, звернув увагу, чим меньший літачок, тим більше отих побічних ефектів. Він динамічніший, часом щось хрустить :) (коли крила починають відвалюватись), прискорення зазвичай в ньому краще відчуваються і т.д.
В більшому почуваєшся безпечніше. нема таких ривків.
А ще в літаку досить тісно :( я з своїми метрвісімдесятьшість не дуже просторо почувався
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 квітень 2009 - 11:15

ще згадала, якщо сидиш біля вікна одразу за крилом, то дивитись не треба!!! бо коли він повертає чи сідає, там щось на крилах починає відкриватись, звідти всякі проводочки-лампочки стирчать, я вперше побачила - так перелякалась! а, виявляється, так треба :)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Серенада 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2009 - 22:52

Так весело почитати усі ці дописи :D
Я літала не одну сотню разів. Мій коханий пілот. Найяскравіші мої спогади польоту в кабіні пілотів(зайцем). Враження не описати.
Авіапереліт - це найкращий вид пересування. Писали про зручності... от цікаво якби себе почував цей високий пан в авто, або в автобусі сидячи в кріслі такому ж або навіть в поїзді пересуваючись ну максимум зі швидкістю 120 км/год, а літаком - 700. Це приблизно в 6 разів швидше, а якщо за кордон, стояти на кордоні і т.д.
Я усім ЗА авіацію. Можна боятися загинути і в власному авто, коли не відомо хто їде на зустріч...
На рахунок жуйок та цукерок - мене страшенно нудить в польоті від цього. Я любуюся хмарами, в які химери вони складаються :D , там схоже на ведмедя, там на засніжену ялинку. Без хмарності розглядаю територію, як прикольно вона поділена на квадрати дорогами, і яка вона кольорова. А вночі можна поспати.
Не надумуйте собі всіляких нових страхів. Посмійтеся над своїми страхами, людина сильна.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lena5 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 14 травень 2009 - 19:28

Летать страшно, иногда приходится, но всегда страшно и это нормально, человек ведь не птица да и самолеты на Украине старенькие, просто стараешься во время полета не думать. У всех же получается, у меня тоже...жаль курить не дают на большинстве авиалиний
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 травень 2009 - 19:47

Як летіла вперше не пам*ятаю бо мені було аж 17 днів, щодо всього переліченого - якщо ви височенький - єдиний вихід завчасно приїхати до літовища і отримати місця в першому ряду там є місце для довгих ніг, літр горілки і справді не треба - бокал вина не завадить... і ще не написали детально про ті повітряні "ями" - таке враження що літак різко починає падати вниз - триває секунди, але дуже відчувається барабанними перетинками - треба або смоктати льодяники або за потреби максимально широко відкривати рота (щоб відкрилися євстахієви труби і зрівнявся тиск по обидва боки барабанних перетинок)... для першого разу найкращі місця на крилі, щоб їх отримати також треба їхати завчасно (посадковий талон з місцем видають вже після реєстрації на рейс)- там менше за все качає...
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 травень 2009 - 14:37

а я з тих, хто не боїться літати літаком. за останній рік довелося політати більше 10 разів. тепер, якщо є можливість вибору літак чи поїзд, обираю літак. можливо є деякі неприємні відчуття під час зльоту та приземлення. головне не думати ні проякі дурниці. а то роздути трагедію можна із будь-чого
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему