Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Тато в декреті - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Тато в декреті Ви змушені були вийти нароботу, в декрет пішов тато Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ksu3 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 квітень 2009 - 10:58

Ванюші ще не було навіть 3-х місяців як я вийшла на роботу. А тепер дуже сумую за неї. інколи навіть ревную її до чоловіка.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 16:26

А моїй донечці було 3,5 місяці як я вийшла на роботу, і наш тато також в дикретній відпустці. Але добре що я працюю тільки пів дня і можу іншу половину дня присвятити дитині.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 16:31

А я повний робочий день, тому дуже скучаю за мацьопою. Мій чоловік має трохи комплекс......Стрьомно ходити гуляти з малою.... Бо всі мами з калясками дивляться як на чудо природи....
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 16:44

А мій навпаки каже що чекає коли більше потепліє що піти в парк де по більше молодих мам повиходе з дітьми( жартома звичайно).
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 16:49

Ksu, я думаю, що мамочки дивляться на чоловіка з коляскою не з осудом, а якраз навпаки.

Коли ми з чоловіком вибираємось "в місто", то чоловік одягає "кенгуру". Жінки дивляться з таким захопленням, що чоловік іде з дитиною!

Так що можливо ваш чоловік саме через комплекс (що він сидить вдома з дитиною) думає, що на нього "криво" дивляться?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 17:16

Ksu, молодець ваш чоловік!!!!! :clapping: а інші мами просто заздрять що є такі татусі, от і дивляться :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 квітень 2009 - 17:17

Я теж своєму пропунувала жартома. Якби у мене були такі доходи як у нього, то напевно пішов би таки декретувати, але наразі ні.
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 00:04

думаю то не правильно коли чоловік та жінка ролями міняються :-/
часом бува то вигідніше (знайома, напр., отримує як на наші 17 тищ, то їй ясно краще щоб чоловік вдома прав, готував, дитину глядів), але здається то якось неприродно. Тоді сім'я догори лапками перекидається: жінка вся ділова, може дорікнути коли схоче чоловікові хто в хаті хазяїн і хто гроші приносить, а той, в свою чергу (в майці, спортивних штанах з випученими колінками, радянських таких..) нічим не може заперечити. Жінка ще більше пихи набирається і вже незадоволена стає що чоловік якийсь не такий, не мужчіна мрій, не фраєр на якого дівки мали б заглядатись і тоді криза ще далі поглиблюється.
Мудра жінка всіма методами чоловіка підтримає, переконає його що він мацьорий і т.д., тоді він все для неї зробить, все для сім'ї. ну і жінка тоді живе собі в злагоді.. як в бога за пазухою
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 07:37

Rimas, а чому не правильно? якщо в жінки є можливість краще забезпечити родину, то чому б і ні? ви кажете що жінка стає діловою і може дорікнути чоловікові, але ж таке саме можуть зробити і наші чоловіки :) сказати що я заробляю а ти сиди тихенько і мовчи і.т.д. ;)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 08:31

В мене у подруги, яка в декреті, чоловік постійно дорікає, що він їх утримує. Так що питання хто кормить сім"ю дуже спірне. А жінка повинна сприймати свого чоловіка як батька дитини а не як іждєвєнца. Якби в нас була така можливість як залюбки сиділа в декреті, а так ми знімаємо квартиру і теба платити великі гроші.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 08:36

Rimas, як на мене оце вже комплекси говорять - якщо жінка працює, а чоловік ні, то значить чоловік не "мацьорий". Якщо обоє мають приблизно однаковий рівень доходів, а чоловік з якоїсь причини не працює, то чому йому одразу вдома ходити в розтягнутих спортивних штанах? А якщо жінка якимось чином насміхається з чоловіка, що він тимчасово вдома, то це вже проблеми в сім"ї і оце сидіння вдома просто їх виявило.

А от якщо жінка отримує в рази більше, ніж чоловік, то, швидше за все, ці люди з дещо різних соціальних прошарків (наприклад, жінка керівник в якійсь величезній компанії, а чоловік звичайний інженер на заводі). І тоді жінка завжди в оточенні успішних чоловіків в дорогих костюмах, а вдома на неї чекає власний чоловік у фартусі... От і вже чоловік мрій стає явно не той, що вдома...

У нас в сім"ї були ситуація, коли я працювала, а чоловік сидів вдома. І хоча це тривало, здається, місяць чи два, мій чоловік все рівно комплексував, хоча я жодним чином йому не дорікала і як могла підтримувала. Видно в суспільстві переконання, що раз чоловік вдома - значить якийсь неповноцінний, а в ідеалі він повинен забезпечувати сім"ю. Від того і комплекси.

А Ksu вірно підмітила - дорікати може не тільки працююча дружина своєму "домашньому" чоловіку, а й навпаки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 08:44

Мій наприклад нелюбить ходити вдома в штанах взагалі, йому більше в трусах подобається. І описана ситуація до нього не підходить
А нарахунок заробляння грошей.....З нашою дибільною кризою і владою відмінили всі відрядження, а сидіти на один оклад.... зуби на полку.... і бомжувати.....І якщо любиш і поважаєш один одного то питання хто заробляє більше і хто кого кормить не виникає

Користувач подумав і додав через 11 хв.:
О забула розказати :blush: Вчора приходить з прогулянки і такий довольний. Питаю вчому справа. Розказує, що добре що свята на носі всі мамочки готуються до свят, а татів відіслали з малечами гуляти, ось і познайомився з одним, взяв телефон і тепер як будуть іти гуляти будуть зізвонюватись. Урааааа! Тепер буде їм не скучно з двома дівчатками гуляти.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 09:12

Тато в декреті це велике випробовування для сім"ї в психологічному плані. Тому мудро себе поводити треба обом: і жінці, щоб не зловживати своїм становищем годувальника,знайти якийсь підхід до чоловіка, який зважаючи на стереотипи почуває себе ніяково, а щей не розувіритись у ньому, не втратити повагу. Для мене це було б ой як непросто! А чоловіку як складно перебороти себе і нормально відноситись до цього факту!
Хоча, вважаю, що батькові корисно "прочувствовать" на собі всю складність догляду за дитиною аби не складалось враження, що хтось весь день працює, а інший весело прогулюється з маленьким в парку!

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Р.S.:Ksu, poiu респект і уважуха ВАм і Вашим чоловікам!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Leda 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 09:21

Зарплатня у мене з чоловіком приблизно однакова, досі в декреті сиділа я, а тепер так сталося що з одного декрету я потрапляю одразу в другий і як подумаю скільки мені ще сидіти, стає недобре, дичію я сама вдома з дитиною. До того ж чоловік постійно притикає що він працює а я відпочиваю цілими днями (наївно вважає виховання і догляд за дитиною відпочинком). Тому все більше задумуюсь чи не взяти декрет з другою дитиною йому? Він сприймає це несерйозно, не вірить що я зможу лишати малу дитину. А я собі планую посидіти з другою півроку, тоді старшу відправити в дитсадок, а молодшу лишати на татка. Як думаєте на скільки це реально і чи варто?
My Signature
Зображення
Тобі справді так зле? Тобі хочеться впасти, занурившись обличчям в м’який оберемок минулого? Заплакати так, як плачуть діти безутішно і щиро, згорнувшись калачиком під ковдрою? Падай.. І починай віджиматись..
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 09:35

Leda, а чому це може бути нереально? он в дівчат сидять татусі з дітками і все добре :unknw: , просто поговоріть з чоловіком, поясніть що ви хочете попрацювати, а він хай "відпочине" вдома з дітками :D , тоді і дорікати перестане вам що ви відпочиваєте ;)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 10:00

Да догляд за дитиною це важка праця... Колись як я була з малою він казав, о а чо ти то не зробила і т.д. А тепер як прихожу додому, каже як я стомився мацьопа всі сили забирає.....Інколи навіть не встигає посуду помити чи зварити..Так що PodSolnuwka давайте агітуйте свого чоловіка нехай спребує смак декрету!!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 10:39

Перегляд повідомленняRimas (16.4.2009, 1:04) писав:

думаю то не правильно коли чоловік та жінка ролями міняються :-/
часом бува то вигідніше (знайома, напр., отримує як на наші 17 тищ, то їй ясно краще щоб чоловік вдома прав, готував, дитину глядів), але здається то якось неприродно. Тоді сім'я догори лапками перекидається: жінка вся ділова, може дорікнути коли схоче чоловікові хто в хаті хазяїн і хто гроші приносить, а той, в свою чергу (в майці, спортивних штанах з випученими колінками, радянських таких..) нічим не може заперечити. Жінка ще більше пихи набирається і вже незадоволена стає що чоловік якийсь не такий, не мужчіна мрій, не фраєр на якого дівки мали б заглядатись і тоді криза ще далі поглиблюється.
Мудра жінка всіма методами чоловіка підтримає, переконає його що він мацьорий і т.д., тоді він все для неї зробить, все для сім'ї. ну і жінка тоді живе собі в злагоді.. як в бога за пазухою

Я теж проти зміни ролей у сім"ї. Але...
так склалося, що у моїй сім"ї основну суму доходу (80%) приношу я. Свого часу не витримала буденного одноманітного декретного життя і вирвалася на роботу. Мови про те, щоб у декрет пішов чоловік не було, оскільки я вважала, що йому теж потрібно робити свою кар"єру і розвиватися, тай він зовсім не рвався. Він сказав: хочеш працювати придумай щось сама.
З дитятком залишилася моя сестра і на допомогу найняла няню, поступово вся робота переглягла на няньку.
я досягла свого ТЯЖКОЮ працею, недоспаними ночами і підірваним здоров"ям, оскільки хотіла встигнути все - сім"ю доглянути і роботу зробити якісно і вчасно. З ЖАХОМ згадую перший рік. У той же час мій чоловік вважав і вважає за доцільне полежати на дивані і переключати канали і ще помріяти про заміський будинок. з рештою, якщо ми починали з одного рівня, то зараз я набагато відірвалася вперед.
я розумію, що десь у глибині душі він комплексує і йому не комфортно і просто замовчую скільки отримую (щоб не "травмувати").
До речі, чоловіка я доглядаю, годую і лелію, завжди цікавивлюся як в нього на роботі і намагаюся допомогти чим можу. Я знаю він міг би перевернути гори, є зв"язки і підтримка, але лінь бере своє. Ось думай тепер мудра я жінка чи ні?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 16 квітень 2009 - 11:01

Я думаю, що чоловік дуже-дуже специфічного типу зможе сидіти у декреті і доглядати малятко, одержуючи від домашнього господарства масу задоволення. І, як на мене, якщо доходи жінки високі і їх відсутність суттєво впливає на рівень життя родини і власне родина не готова жити певний час без цих доходів, то оптимальним виходом буде найняти няньку. Так, це нелегко і потрібно знайти саме ту людину, але так сім'я позбавиться багатьох проблем і непорозумінь. Я розумію, що важко довірити дитину чужій людині, страшно, але, зрештою, при хороших доходах простіше потавити кілька камер у квартирі, щоб більш-менш уявляти, що робить няня за вашої відсутності, аніж залишати чоловіка вдома.
Те, що чоловік почувається незручно у такій ситуації аж ніяк не справа комплексів. Це нормальний дискомфорт від замкненого простору і одноманітного життя. Згадайте, як важко адаптуватися працюючій жінці у декреті, як бракує спілкування і робочих буднів з новими зустрічами і щоденними робочими проблемами, як починають дратувати хатні турботи і постійне відчуття відірваності від життя. Але ж у жінки спрацьовує сильний материнський інстинкт і допомагає, як не крути, адаптації. І, якщо малятко на ГВ, то близькість з крихіткою у моменти годування і відчуття залежності малюка від маминого молочка також допомагає мамі заспокоїтись і вибудувати приорітети у виборі декрет-робота. А чоловік, перетворюючись на Фрекен Бок, чинавряд втішатиметься усвідомленням того, яку важливу справу робить. І навіть, якщо чоловік втрачає роботу і змушений сидіти вдома певний час, то змушувати його до безробіття і декрету все одно, як на мене, не варто. Кілька місяців вимушеної відпустки краще присвятити пошукам нової роботи, а не втягуванням у домашнє господарство.
А от допомога чоловіка і у домашніх справах, і у догляді за дитиною - це те, до чого чоловіка слід залучати і що по-своєму, особливо об'єднує молоду сім'ю з появою малечі.
Ну а про дорікання грішми з боку чоловіка і жінки, то тут, вибачайте, аж нік не справа у декреті-роботі, а у внутрішньосімейних проблемах. За нормальних, довірливих стосунків у родині, якщо між вами існує взаємна повага до праці один одного, таке питання не постане ніколи, байдуже, хто працює, а хто сидить у декреті.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Leda 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 11:39

Перегляд повідомленняЩаслива зірочка (16.4.2009, 10:35) писав:

Leda, а чому це може бути нереально? он в дівчат сидять татусі з дітками і все добре :clapping: , просто поговоріть з чоловіком, поясніть що ви хочете попрацювати, а він хай "відпочине" вдома з дітками :D , тоді і дорікати перестане вам що ви відпочиваєте ;)

та з одної сторони хочеться щоб чоловік відчув який це "відпочинок", але з другої сторони дитинку шкода, щось мені важко повірити що чоловік сам без нагадувань вчасно її годуватиме, переодягатиме та ін.
My Signature
Зображення
Тобі справді так зле? Тобі хочеться впасти, занурившись обличчям в м’який оберемок минулого? Заплакати так, як плачуть діти безутішно і щиро, згорнувшись калачиком під ковдрою? Падай.. І починай віджиматись..
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 11:42

Незнаю, за своїм чоловіком я ніякого "специфічного типу" не наблюдала. А що тільки жінка має виносити, народити, виховати + вся хатня робота???? Краще коли ці всі обов"язки крім виносити і народити можна розділити на двох, і декрет в тому числі. Доця пізня і бажана і тому тато не може нею намилуватись, і мала його краще слухається.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему