Тато в декреті Ви змушені були вийти нароботу, в декрет пішов тато
Відправлено 15 квітень 2009 - 10:58
Відправлено 15 квітень 2009 - 16:26
Відправлено 15 квітень 2009 - 16:31
Відправлено 15 квітень 2009 - 16:44
Відправлено 15 квітень 2009 - 16:49
Коли ми з чоловіком вибираємось "в місто", то чоловік одягає "кенгуру". Жінки дивляться з таким захопленням, що чоловік іде з дитиною!
Так що можливо ваш чоловік саме через комплекс (що він сидить вдома з дитиною) думає, що на нього "криво" дивляться?
Відправлено 15 квітень 2009 - 17:16
Відправлено 15 квітень 2009 - 17:17
Відправлено 16 квітень 2009 - 00:04
часом бува то вигідніше (знайома, напр., отримує як на наші 17 тищ, то їй ясно краще щоб чоловік вдома прав, готував, дитину глядів), але здається то якось неприродно. Тоді сім'я догори лапками перекидається: жінка вся ділова, може дорікнути коли схоче чоловікові хто в хаті хазяїн і хто гроші приносить, а той, в свою чергу (в майці, спортивних штанах з випученими колінками, радянських таких..) нічим не може заперечити. Жінка ще більше пихи набирається і вже незадоволена стає що чоловік якийсь не такий, не мужчіна мрій, не фраєр на якого дівки мали б заглядатись і тоді криза ще далі поглиблюється.
Мудра жінка всіма методами чоловіка підтримає, переконає його що він мацьорий і т.д., тоді він все для неї зробить, все для сім'ї. ну і жінка тоді живе собі в злагоді.. як в бога за пазухою
Відправлено 16 квітень 2009 - 07:37
Відправлено 16 квітень 2009 - 08:31
Відправлено 16 квітень 2009 - 08:36
А от якщо жінка отримує в рази більше, ніж чоловік, то, швидше за все, ці люди з дещо різних соціальних прошарків (наприклад, жінка керівник в якійсь величезній компанії, а чоловік звичайний інженер на заводі). І тоді жінка завжди в оточенні успішних чоловіків в дорогих костюмах, а вдома на неї чекає власний чоловік у фартусі... От і вже чоловік мрій стає явно не той, що вдома...
У нас в сім"ї були ситуація, коли я працювала, а чоловік сидів вдома. І хоча це тривало, здається, місяць чи два, мій чоловік все рівно комплексував, хоча я жодним чином йому не дорікала і як могла підтримувала. Видно в суспільстві переконання, що раз чоловік вдома - значить якийсь неповноцінний, а в ідеалі він повинен забезпечувати сім"ю. Від того і комплекси.
А Ksu вірно підмітила - дорікати може не тільки працююча дружина своєму "домашньому" чоловіку, а й навпаки.
Відправлено 16 квітень 2009 - 08:44
А нарахунок заробляння грошей.....З нашою дибільною кризою і владою відмінили всі відрядження, а сидіти на один оклад.... зуби на полку.... і бомжувати.....І якщо любиш і поважаєш один одного то питання хто заробляє більше і хто кого кормить не виникає
Користувач подумав і додав через 11 хв.:
О забула розказати
Відправлено 16 квітень 2009 - 09:12
Хоча, вважаю, що батькові корисно "прочувствовать" на собі всю складність догляду за дитиною аби не складалось враження, що хтось весь день працює, а інший весело прогулюється з маленьким в парку!
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Р.S.:Ksu, poiu респект і уважуха ВАм і Вашим чоловікам!
Відправлено 16 квітень 2009 - 09:21
Відправлено 16 квітень 2009 - 09:35
Відправлено 16 квітень 2009 - 10:00
Відправлено 16 квітень 2009 - 10:39
Rimas (16.4.2009, 1:04) писав:
часом бува то вигідніше (знайома, напр., отримує як на наші 17 тищ, то їй ясно краще щоб чоловік вдома прав, готував, дитину глядів), але здається то якось неприродно. Тоді сім'я догори лапками перекидається: жінка вся ділова, може дорікнути коли схоче чоловікові хто в хаті хазяїн і хто гроші приносить, а той, в свою чергу (в майці, спортивних штанах з випученими колінками, радянських таких..) нічим не може заперечити. Жінка ще більше пихи набирається і вже незадоволена стає що чоловік якийсь не такий, не мужчіна мрій, не фраєр на якого дівки мали б заглядатись і тоді криза ще далі поглиблюється.
Мудра жінка всіма методами чоловіка підтримає, переконає його що він мацьорий і т.д., тоді він все для неї зробить, все для сім'ї. ну і жінка тоді живе собі в злагоді.. як в бога за пазухою
Я теж проти зміни ролей у сім"ї. Але...
так склалося, що у моїй сім"ї основну суму доходу (80%) приношу я. Свого часу не витримала буденного одноманітного декретного життя і вирвалася на роботу. Мови про те, щоб у декрет пішов чоловік не було, оскільки я вважала, що йому теж потрібно робити свою кар"єру і розвиватися, тай він зовсім не рвався. Він сказав: хочеш працювати придумай щось сама.
З дитятком залишилася моя сестра і на допомогу найняла няню, поступово вся робота переглягла на няньку.
я досягла свого ТЯЖКОЮ працею, недоспаними ночами і підірваним здоров"ям, оскільки хотіла встигнути все - сім"ю доглянути і роботу зробити якісно і вчасно. З ЖАХОМ згадую перший рік. У той же час мій чоловік вважав і вважає за доцільне полежати на дивані і переключати канали і ще помріяти про заміський будинок. з рештою, якщо ми починали з одного рівня, то зараз я набагато відірвалася вперед.
я розумію, що десь у глибині душі він комплексує і йому не комфортно і просто замовчую скільки отримую (щоб не "травмувати").
До речі, чоловіка я доглядаю, годую і лелію, завжди цікавивлюся як в нього на роботі і намагаюся допомогти чим можу. Я знаю він міг би перевернути гори, є зв"язки і підтримка, але лінь бере своє. Ось думай тепер мудра я жінка чи ні?
Відправлено 16 квітень 2009 - 11:01
Те, що чоловік почувається незручно у такій ситуації аж ніяк не справа комплексів. Це нормальний дискомфорт від замкненого простору і одноманітного життя. Згадайте, як важко адаптуватися працюючій жінці у декреті, як бракує спілкування і робочих буднів з новими зустрічами і щоденними робочими проблемами, як починають дратувати хатні турботи і постійне відчуття відірваності від життя. Але ж у жінки спрацьовує сильний материнський інстинкт і допомагає, як не крути, адаптації. І, якщо малятко на ГВ, то близькість з крихіткою у моменти годування і відчуття залежності малюка від маминого молочка також допомагає мамі заспокоїтись і вибудувати приорітети у виборі декрет-робота. А чоловік, перетворюючись на Фрекен Бок, чинавряд втішатиметься усвідомленням того, яку важливу справу робить. І навіть, якщо чоловік втрачає роботу і змушений сидіти вдома певний час, то змушувати його до безробіття і декрету все одно, як на мене, не варто. Кілька місяців вимушеної відпустки краще присвятити пошукам нової роботи, а не втягуванням у домашнє господарство.
А от допомога чоловіка і у домашніх справах, і у догляді за дитиною - це те, до чого чоловіка слід залучати і що по-своєму, особливо об'єднує молоду сім'ю з появою малечі.
Ну а про дорікання грішми з боку чоловіка і жінки, то тут, вибачайте, аж нік не справа у декреті-роботі, а у внутрішньосімейних проблемах. За нормальних, довірливих стосунків у родині, якщо між вами існує взаємна повага до праці один одного, таке питання не постане ніколи, байдуже, хто працює, а хто сидить у декреті.
Відправлено 16 квітень 2009 - 11:39
Щаслива зірочка (16.4.2009, 10:35) писав:
та з одної сторони хочеться щоб чоловік відчув який це "відпочинок", але з другої сторони дитинку шкода, щось мені важко повірити що чоловік сам без нагадувань вчасно її годуватиме, переодягатиме та ін.
Відправлено 16 квітень 2009 - 11:42

Допомога

[/url]