Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи вміємо ми пробачати(прощати)? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи вміємо ми пробачати(прощати)? Чого би Ви ніколине пробачили? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Каміла 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 квітень 2009 - 13:06

Всім привіт!
Умене виникла думка створити таку тему:Чи вміємо ми пробачати(прощати) людям? І що б ви ніколи не пробачили коханій людині?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RoksanaVW 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 квітень 2009 - 13:10

Зраду і тільки зраду....
А ще я ніяк не можу пробачити своїй свекрусі те що вона так образила моїх батьків....:( не получається і все.....
Мені за сеье не обідно ....я то таке....а ось за маму ....не можу...це вище моїх сил......Хоча Бог сказав прощати..
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 13:22

Можу простити все. Коли мені людина робить щось дуже погане (чи в моральному чи в фізичному плані), я можу позлитися, поображатися, проаналізувати її вчинок, поговорити з людиною вирішити проблему (конфлікт), можу дати в морду, чи просто поморозитися від людини, але досить скоро я людину прощаю. У будь-якому випадку. Єдине, я не можу до людини ставитися, як до цього випадку, я прощаю, але моє ставлення до люини змінюється. я ніколи не відкрию їй більше душу і не буду перейматися її проблемами, не допоможу цій людині і навіть можу більше з нею не мати ніяких контактів. Я її прощаю і не тримаю зла. Така моя позиція в житті і перевірена вона багатьма випробовуваннями.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RoksanaVW 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 13:44

Перегляд повідомленняЛіньтяйка (14.4.2009, 14:22) писав:

Можу простити все. Коли мені людина робить щось дуже погане (чи в моральному чи в фізичному плані), я можу позлитися, поображатися, проаналізувати її вчинок, поговорити з людиною вирішити проблему (конфлікт), можу дати в морду, чи просто поморозитися від людини, але досить скоро я людину прощаю. У будь-якому випадку. Єдине, я не можу до людини ставитися, як до цього випадку, я прощаю, але моє ставлення до люини змінюється. я ніколи не відкрию їй більше душу і не буду перейматися її проблемами, не допоможу цій людині і навіть можу більше з нею не мати ніяких контактів. Я її прощаю і не тримаю зла. Така моя позиція в житті і перевірена вона багатьма випробовуваннями.

Знаєте я до недавна теж думала що я не злопамятна...що можу пробачити будь -що ...а оказується...дуже помилилася...
Я дуже за вас рада...за вашу щирість і вміння пробачати....і бажаю вам щоб ви завжди залишалися такими....
Бо зліть і образа це так мучить..і мішає жити....а гірше всього що нічого не можеш з цим вдіяти....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 13:52

підтримую Ліньтяйку, теж можу все пробачити, але потім з тією людиною спілкуватись або взагалі не буду, або мінімально в разі необхідності і другий раз ніколи вже довіряти не буду. Колись раніше ще виникало бажання відімстити, але зрозуміла що всерівно та помста потім до мене і вернеться
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Syana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 14:43

Перегляд повідомленняRoksanaVW (14.4.2009, 14:10) писав:

Зраду і тільки зраду....

Наразі це єдине, а далі поживомо-побачимо....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Каміла 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 14:50

Мені дуже приємно,що Ви не байдужі до такої теми!!!!!!! Я сама особисто теж ніколи би не пробачила зради, і приниження перед іншими людьми!!! А так я така людина,що хоча мені і буде образливо за те ,що мені зроблять чи скажуть-вибачаю,просто відпускаю.А знаєте чому? Томущо наше життя,вчинки як бумеранг-коли тобі роблять погане воно обовязково тій людині вернеться.Це я знаю точно!

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галі 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 квітень 2009 - 14:55

Ну я злість в собі не довго тримаю, відходжу швидко проте можу розчаруватись в людині і тоді вже не можу щиро ставитись. Чоловікові не пробачила б зради, ні моральної ні фізичної, хоча не вважаю,що це правильно. Така вже я людина, знаю що в душі не пробачила б йому ніколи. А взагалі треба людям прощати, кожен може помилитись, а потім щиро розкаятись.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelsominka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 14:37

Якщо стосовно коханої людини , а тепер і батька майбутньої дитини , то пробачила б все. Хоча мабуть його б трохи помучила , щоб не думав , що все так легко і просто . Але до недавна , навіть маленький проступок з боку чоловічого роду або не прощався , або просто розривалися стосунки і ставилася крапка. Мабуть дорослішаю :D
My Signature
Зображення

Зображення
---------------------------------------------------------------------------
Все, что вы можете сделать для своих детей, это воспитать их;
но нельзя прожить за них жизнь.
Элизабет Тейлор.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 16 квітень 2009 - 22:58

Є приказка: ніколи не кажи "ніколи"... Немає таких речей на світі, яких не можна пробачити, час гоїть рани, ми вже не так гостро сприймаємо образу... Інше питання: а чи можна забути колись ту образу? Вже ніби й зла не тримаєш на людину, вже можеш спокійно дивитися на неї, але те, що вона колись накоїла, як щит, завжди стоїть між вами.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ameli 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 23:22

Важко мені буде пробачити коханому зраду, проте не можу сказати ніколи чи нізащо, час змінює все та й ставлення до даного випадку. Але наразі взагалі дуже важко мені пробачити якусь підлість напевне я таки дуже злопам"ятна. Все минає та осад завжди залишається.
My Signature
Зображення

Зображення

Постійно хочу дві речі: схуднути і поїсти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 23:48

Не знаю шо i сказати. Мене рідко ображали чи ображають... Найбільше наслухалася образ від власних батьків, і, якшо чесно, відклалося мені оте все десь глибоко в душі і дуже повпливало на мої до них почуття :( Ніби і відносини у нас суперові, і все добре, і образ давно - ніяких, але все-рівно у мене вже не ті почуття, як раніше, коли мама була найріднішою для мене людиною, і я вважала, шо кращої мами просто не буває на світі... Мабуть я таки не вмію прощати :( Погоджуюся з Ameli - все минає, а осад залишається.
А коханому не пробачила би нічого, що б трошки сильніше ніж легенько зачепило мої почуття ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ales 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2009 - 23:55

Є такі люди в моєму житті, що так нагадили в душу словами .та щей не просто сторонні люди,а дорога родина.апе я вирішила все забути і вдаю ніби нічого не було. і при зустрічі не зручно не мені, а їм!
My Signature
[Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   orhid 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2009 - 07:45

Щасливі ті люди, які вміють прощати!!! Але, напевно, не так важко простити, як просто забути те, що тобі зробили чи наговорили!!! Не варто від чогось зарікатись бо всяке в житті трапляється!!! Те, що для тебе сьогодні є неприпустимим, може завтра стати нормою!!!
А особисто я дуже не люблю брехні зі сторони близьких для тебе людей!!! :scratch_one-s_head:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2009 - 08:09

не пробачу грубого і агресивного поводження , тим більше рукоприкладства як по відношенню до себе, так і своєї дитини
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 квітень 2009 - 09:10

Читаю одного автора і ще більше впевнилась у необхідності пробачати в першу чергу для себе. Коли ми реально щиро і від душі пробачаємо, то відпускаємо неприємну ситуацію і вже не згадуємо її, по думки не повертаємось до неї знов. ЦЕ правда! хоча часом простити буває дуже важко. Для себе вирішила не зарікатись що "Ніколи" і прощати -прощати!

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Погоджуюсь з orhid, є люди, які легко прощають, але можна і потрібно навчитись прощати
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 квітень 2009 - 12:16

Робити вигляд, що нічого не сталося і по справжньому пробачити - це речі абсолютно різні. "Носити камінь за пазухою" можна усе життя, а на людях мило всміхатися і казати, що все гаразд. Але прощення - це стан душі! Нелегко,ой як нелегко позбутися того болю, спричиненого ще й людиною, яка тобі не байдужа. Та намагатися варто. День за днем посилати в адресу людини, яка тебе образила любов. І тоді,помалесеньку, образа випаровуватиметься. Я не відкрию нової зірки, якщо скажу,що задавнені образи матеріалізуються, перетворюються у злоякісні утвори...
Сьогодні тобі здається, що "це" чи "те" ти ніколи не пробачиш, але час міняється і наше ставлення до тих чи інших речей міняється теж. "Ніколи не кажи ніколи". Навіть зраду можна пробачити, якщо сильно кохаєш.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gelsominka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 10:59

Мені здається , що нехай краще образять мене , я з своїми почуттями впораюся .Ніж я ображу когось , а потім думати , чи справді ця людина мене вибачила , чи не тримає все таки чогось на мене глибоко в середині душі. Для мене це набагато важче .
My Signature
Зображення

Зображення
---------------------------------------------------------------------------
Все, что вы можете сделать для своих детей, это воспитать их;
но нельзя прожить за них жизнь.
Элизабет Тейлор.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МіркаЕ.І. 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 11:31

Моя думка така - пробачити можна все, тільки все залежить від людини. От я, наприклад, дуже "обідчива" людина. Я зможу пробачити, але після того, як мене відпустить образа. А коханому,я думаю, ВСЕ зможу пробачити, хоча це я так тепер думаю, а якби була образа- хто зна...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 13:28

Дочиталась до техніки прощення.Спробую розповісти своїми словами.
1. Пропонується прийняти факт, що людина ненавмисно Вас образила, а в той час якоюсь мірою відображала Ваші негативні думки,
2. Подумати якою своєю думкою Ви викликали таку реакцію (перед тим були знервовані,розлячені, винили себе або інших в чомусь і т.д.
3. Подумки подякувати за ситуацію, що склалась, побажати тій людинці усього доброго і подарувати позитивну ємоцію,якої не вистачає цій людинці. Мені сподобалось,хоча трохи часу займає! Цікаво, що після цього відношення до Вас змінюється або надалі не зустрічаєтесь з цією людиною.
А взагалі,який настрій маєш, такі події з тобою і трапляються! Перевірено! :dance2: :sorry: :lol:
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів