Істерики 2х річних дітей Як поводитися?
Відправлено 12 квітень 2009 - 18:16
Відправлено 12 квітень 2009 - 19:00
Але ми нажаль, також деколи вередуєм. не копіюєм інших дітей, але плачем і ниттям пробуєм добитися всього бажаного. Це трохи мене дратує, що дитина плачем хоче добиватись і пробує маніпулювати батьками. Бо бачить, що з бабусею в неї це добряче виходить.
А щодо істерик і плачів, то в мене дуже емоційна дитина, і коли довший час ми сидимо вдома і всі ігри їй не цікаві, то це частенько буває. Тоді найкращий варіант постійний режим для дитини, тобто всьому свй час, щоденні прогулянки, ігри, спілкування з іншими дітками, відвідування гуртків, можливо навіть басейну. Принаймі, коли в нас все організовано, то дитина не має часу на плачі і істерики, а завжди в русі і зайнята.
А ще я останнім часом деколи просто ігнорую безпідставний плач. Я розрізняю коли дитина плаче через потребу, а коли це просто капризи. Ігнор 2-3 хв, і дитина переключається, деколи зразу починає чимось бавитись. Хоч я спостерігаю такий факт, що дитина сама по собі так не капризує. Просто кричить,плаче один раз, баба чи тато біжать зразу задовільнити її потребу, принести те що вона вимагає. От така її поведінка тому і повторюється. Зараз намагаємся тодішніх помилок не повторювати.
Відправлено 12 квітень 2009 - 19:19
Відправлено 12 квітень 2009 - 19:22
Відправлено 12 квітень 2009 - 21:53
Відправлено 12 квітень 2009 - 22:16
Можна проводити ритуали перед сном- купання, годування, включити легеньке світло в кімнаті, поменше шуму(хоч в мене так не виходить, бо всі дуже пізно лягають спати), включати колискові, і так укладати дитину.
Ми так робимо, а коли вчасно не вкладемо, то без ниття не обходиться
Відправлено 13 квітень 2009 - 00:01
якщо мається на увазі "криза 2річок" можна пошукати в неті. переважно цю кризу розглядають на заході і пов"язують з процесом відділення дитини від матері, появою самостійності.
щось таке.
а якщо просто копіює інших діток, так то ж не криза. дітки таким чином освоюються, оолодівають правилами спілкування, життя в суспільстві, хай копіює ;) тільки приклади тре гарні підбирати ;)
Відправлено 13 квітень 2009 - 08:20
Відправлено 13 квітень 2009 - 20:27
RomaIIIka а з мамами ви на рахунок чого сваритесь?
Відправлено 13 квітень 2009 - 20:38
Відправлено 13 квітень 2009 - 22:56
Masik (13.4.2009, 21:38) писав:
Тут ще проблема навіть не в різних поглядах мамів, а в тому, що дитина буде робити, те що вона хоче, а не те чому її вчить мама (з власного досвіду). Я ж не вчу дитину сипати пісок на інших дітей і т.д., а говорю і пояснюю, що так робити не можна, але не завжди мене "чують".
Хоча інколи є мами, які не роблять зауваження своїм дітям, а діти роблять собі що заманеться....
Відправлено 14 квітень 2009 - 00:09
Відправлено 14 квітень 2009 - 08:45
P.S. Вибачте за офтоп але я напевно якась помішана мамочка, я вчора таке бачила що ледь не впала!!!!! Якщо дитячий майданчик наприклад біля 4 підїзду то та мамочка стоїть біля першого і курить собі спокійно. Хлопчик десь 1,4 -,1-6р одітий позимовому (+15 на вулиці) пішов на ту площадку і поліз на горку(він як колобок одітий і ходе то недуже). гірка десь 1,2 м. Заліз на горку, і впав набік з неї!!! Головою вниз. Мама дивиться і не ворухнеться, курить собі дальше, там всі чужі мамочки аж за серце вхопились. Дитина встала, поревіла і знов полізла, в цей раз зїхала головою вниз з горки і якась дівчинка його зловила. Потім дитина забрала чийсь мяч, порозпихувала ровесників, наїлась піску і коли мама докурила і наговорилась(десь за пів години) мама пришла і забрала його зі спокійним виглядом. Мама з крутою зачіскою, накрашена, на каблуках, дитина як бомж і в зимовому одязі. Я досі в шоці від цього інциденту.
Відправлено 14 квітень 2009 - 10:10
RomaIIIka (14.4.2009, 9:45) писав:
P.S. Вибачте за офтоп але я напевно якась помішана мамочка, я вчора таке бачила що ледь не впала!!!!! Якщо дитячий майданчик наприклад біля 4 підїзду то та мамочка стоїть біля першого і курить собі спокійно. Хлопчик десь 1,4 -,1-6р одітий позимовому (+15 на вулиці) пішов на ту площадку і поліз на горку(він як колобок одітий і ходе то недуже). гірка десь 1,2 м. Заліз на горку, і впав набік з неї!!! Головою вниз. Мама дивиться і не ворухнеться, курить собі дальше, там всі чужі мамочки аж за серце вхопились. Дитина встала, поревіла і знов полізла, в цей раз зїхала головою вниз з горки і якась дівчинка його зловила. Потім дитина забрала чийсь мяч, порозпихувала ровесників, наїлась піску і коли мама докурила і наговорилась(десь за пів години) мама пришла і забрала його зі спокійним виглядом. Мама з крутою зачіскою, накрашена, на каблуках, дитина як бомж і в зимовому одязі. Я досі в шоці від цього інциденту.
Буває і таке,коли дитина довгоочікувана і пізня.Тоді татусь і мамуся так путурають усім примхам,що дитина і в садочку і на дворі може вкусити або побити іншу дитину.Коли говориш це її батькам вони відповідають що не наказують і не пояснюють дитині нічого щоб її не засмутити.
Відправлено 14 квітень 2009 - 15:29
Відправлено 14 квітень 2009 - 15:48
Syana (13.4.2009, 22:56) писав:
І це є природнім,тому що для дитини у віці 1,5-3 роки,коли вони вже себе індитифікують окремо від мами, на прогулянці "авторитетом" стають його ровесники ("подібні собі"), а не мама.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 14 квітень 2009 - 16:04
Відправлено 15 квітень 2009 - 23:00
Ok_sanka (14.4.2009, 16:04) писав:
Думаю у вас ще все попереду, ми теж довго спостерігали за іншими. Я взагалі намагаюсь не водити малого на великі майданчики типу "рошен" знаю що не правильно, але сама боюся падати і тому за малого боюся що штовхнуть старші діти.
Відправлено 16 квітень 2009 - 09:25
Відправлено 16 квітень 2009 - 11:34
Я також не дуже люблю водити дитину на великі майданчики.
Ми ще малі, а там багато старших діток. Але деколи все таки туди ходимо.

Допомога