Іпотерапія
Відправлено 07 квітень 2009 - 14:15
Рівну, як вода, сильну, як порив вітру, жарку, як вогонь, і потужну, як земля. Це стихії миру, і силу цих стихій кінь зможе передати вам.
Відправлено 14 квітень 2009 - 12:50
Відправлено 27 квітень 2009 - 07:22
Київ. Центр іпотерапії Олени Пертусевич
Адреса: пр. Глушкова,1. Національний виставковий центр, павільйон 14.
Телефон: 8 (044) 251-91-75
Харків. Іпотерапевтичний центр «Кентавр»
Адреса: Харківська обл. с.Бабаї
Телефон: 8 (067) 445-02-18 Наталя
АР Крим. Євпаторійський дитячий клінічний санаторій міністерства оборони України.
Адреса: м.Євпаторія, вул. Дувановська, 21
Телефони: 8 (06569) 3-05-648; 8 (06569) 3-11-50
Відправлено 18 травень 2009 - 22:51
Маргаритка (14.4.2009, 12:50) писав:
До 3 років іпотерапія не рекомендується тому, що кістково-скелетна система ще дуже ніжна і навантаження на коні можуть принести шкоду замість користі, особливо в області хребта. Але після 3 років - результати дуже хороші (я- реабілітолог, кілька років була асистентом у дипломованого іпотерапевта). Дітки, з якими я працювала і які проходили також іпотерапію, показували кращі результати!

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 04 червень 2009 - 11:31
Switljachok підкажіть будь-ласка де можна пройти іпотерапію у Львові?
Відправлено 05 червень 2009 - 00:06
Інший варіант - зверніться на іподром. Можливо, хтось із нових студентів працює. Але я можу дати гарантію лише Насті.
Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 15 серпень 2009 - 16:29

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 11 грудень 2009 - 18:41
Відправлено 24 січень 2010 - 22:39
Відправлено 25 січень 2010 - 01:25
За роки мого навчання та роботи у навчально-реабілітаційному центрі спеціальної літератури набралось багатенько:
- матеріали занять курсу реабілітації, які викладали спеціалісти з Канади;
- книги з бібліотеки нашого Центру (а літературу ми поповнювали усі хто звідки міг - хтось побачив у магазині, хтось поїхав у інше місто, хтось привозив з гостей...);
- матеріали різних семінарів-навчань-конференцій...;
- переклади закордонних книг;
- спеціальні книги, випущені Асоціацією фахівців фізичної реабілітації...
Перечислити усі матеріали нереально.
Напишіть, що саме Вас цікавить, у якій галузі (іпотерапія/фізична реабілітація/якась певна методика).
А ще - з якого ви міста?

Відправлено 25 січень 2010 - 23:36
Відправлено 26 січень 2010 - 00:40
Нінуська (26.1.2010, 0:36) писав:
Нінуська, так як ви ще не можете користуватись приват-скринькою, можете зателефонувати мені (8-097-999-84-07). Поспілкуємось більше. Бо якось не зовсім по темі.
Якщо цікавить саме іпотерапія, можу познайомити з іпотерапевтом - вона розповість вам усе докладніше.
Можливо, ви зацікавлені у розвитку й інших груп?

Відправлено 27 січень 2010 - 00:13
Відправлено 24 лютий 2010 - 22:27
Відправлено 24 лютий 2010 - 23:44
oksy (24.2.2010, 23:27) писав:
Однією з ознак професійної роботи іпотерапевта є його документація, у якій відмічається прогресування дитини по різних параметрах (напр., рівновага, розтяг, сила м'язів, емоційний стан та ін.) Чи вашу дитину обстежували перед курсом, чи буде повторне обстеження? Коли? Це повинно показати вам відношення спеціаліста і його професійність (хорошого фахівця цікавить результат, а любителя - процес).
Якщо говорити про "парне" катання (з терапевтом), то дійсно, на початку, коли дитина має страх, практикується таке катання. Частенько для цього беруть близьку людину (маму, брата...) Але це повинні бути лише декілька занять, а далі - самостійне, але з участю 3 осіб - один веде коня, ще двоє - терапевт і помічник - з обох боків.

Відправлено 24 лютий 2010 - 23:58
У Луцьку проживає понад 200 дітей, хворих на церебральний параліч. Одним із найкращих реабілітаційних курсів для таких діток є іпотерапія (метод лікування, заснований на взаємодії дитини з конем), стверджують медики. Відтак, міське управління охорони здоров’я разом із Луцькою дитячою кінно-спортивною школою та громадським об’єднанням "Особлива дитина" планують спільними зусиллями започаткувавти безкоштовні курси іпотерапії. Для цього кінно-спортивна школа виділить двоє коней та інструктора, який супроводжуватиме хворих дітей, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Луцької міської ради. Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, механізм дії іпотерапії на організм людини такий самий, що й будь-якої іншої форми лікувальної фізкультури У процесі верхової їзди в роботу включаються всі основні групи м’язів тіла. Це в свою чергу спонукає до активної роботи як здорові, так і уражені м’язи. Протипоказань для проходження реабілітації методом іпотерапії майже немає. Щоправда, як зауважив Федір Кошель, поки що існує проблема транспортування хворих діток до кінно-спортивної школи, яка розташована у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Відправлено 25 лютий 2010 - 11:21
Відправлено 25 лютий 2010 - 14:54
oksy (24.2.2010, 22:27) писав:
Я трошки втручуся в вашу з Switljachok розмову і розкажу про наші заняття. Ми спочатку займались з одною тьотьою малий їздив з нею разом. Але так бачу, що радості від тих занять було мало.Ще й до того заняття проводились в менежі. Була трохи така сіра нагнітаюча обстановка.Потім ми перейшли до іншого інструктора. Займаємося на вулиці. В малого радості і емоцій, хоч відбавляй... І до того він їздить сам на коні. Ми з чоловіком по різних боках його підстраховуємо. Теперішній інструктор каже, що набагато більше користі, коли тепло від коня йде безпосередньо до дитини. Крок коня-це імітація кроку людини. Ми задаволені заняттями і будемо продовжувати займатися. Ми почали займатися ще з 2,8 і нам рекомендували до трьох років по одному заняттю в тиждень. Ми вже дивились по дитині, деколи і було два заняття в тиждень. А так як вам вже більше ніж 5рочків, то можна. Але то все залежить від дитини.А в кого ви займаєтесь? Може в клубі "Вікорія"?
Відправлено 25 лютий 2010 - 23:55
smaili (25.2.2010, 14:54) писав:
Нашого інструктора звати Оля, її коника Вега, щодо назви клубу не знаю, ще сама не зорієнтувалась, їхали по описам.Займалися в манежі,обіцяли, коли буде тепло, перейти на вулиці.Важливо щоб інструктор зуміла допомогти перебороти цей страх. Дуже вдячна за вашу розповідь,наразі подивимось, чи будуть якісь результати.
Відправлено 23 травень 2010 - 23:46

Допомога