Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Збираємось до санаторію - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Збираємось до санаторію Поділіться досвідом Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 квітень 2009 - 22:34

Отримали державну путівку для лікування сина. Їду разом з ним. Беру й меншого з собою. :good:
Поділіться досвідом. Що, де, як? Стою над валізами не знаю, що брати. :kiss3: Їду до Євпаторії. Хоча й південь, але ще не літо...
Може якісь організаційні поради...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 квітень 2009 - 23:41

Може мої поради стануть Вам у пригоді.
Для діток одягу взяти якмога більше, бо пральки-автомат в номері у вас не буде, а дітки бруднитимуться як завжди, тож рученькам прийдеться трішки попрацювати. Взуття - з дві пари на кожного.
Постільною білизною та рушниками вас забезпечить санаторій, тож для чого зайвий вантаж?
Звісно, необхідно взяти із собою засоби особистої гігієни, ну і аптечку із найнеобхіднішими ліками(жарознижуючі, знеболюючі, заспокійливі).
Можна взяти пару іграшок для малявок, щоб їм було комфортно в дорозі, та й на місці згодяться, краще спатиметься з улюбленим ведмедиком. Книжок набирати не варто, бо при кожному порядному санаторії ( а я не сумніваюсь, що Ви їдете саме в такий) працюють бібліотеки.
Не погано мати із собою невеличкий електрочайник чи кип"ятильник, бо часом вам захочеться чогось тепленього, а особливо перед сном...
Ну і звісно - фотоапарат!!! Ми з нретерпінням чекатимемо на ваш фоторепортаж з Євпаторії. ;)
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 квітень 2009 - 05:46

Сонячна! дякую. А не підкажете чи можна рушники санаторію носити на процедури(ванни, грязі...) Чи краще все-таки свої. А аптечка для чого? Санаторій- лікувальний заклад.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 04 квітень 2009 - 08:32

Перегляд повідомленняksyuta_m (4.4.2009, 6:46) писав:

Сонячна! дякую. А не підкажете чи можна рушники санаторію носити на процедури(ванни, грязі...) Чи краще все-таки свої. А аптечка для чого? Санаторій- лікувальний заклад.

Я думаю що можна. Свої трохи шкода буде і де ви їх потім відперете. Санаторій знаходиться на набережні, там дуже гарно і атракціонів вистачає. Тому трішки грошиків не завадить.
Ми у санаторіїї не були але у Євпаторії відпочивали і гуляли по набережні якраз біля санаторію.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 04 квітень 2009 - 09:45

ksyuta_m, аптечка-обов'язково, бо в дорозі можуть бути потрібні медикаменти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 04 квітень 2009 - 12:24

Перегляд повідомленняksyuta_m (4.4.2009, 6:46) писав:

Так,'ksyuta_m', їхні рушники можна носити із собою, більше того їх регулярно міняють. Але для водних процедур варто взяти із дому великий рушник, щоб вийшовши із ванни загорнутися у нього, бо санаторні замалі для цього. Ну а без аптечки, як без рук. Ситуації бувають всілякі, а нз-запас в санаторіях - це ношпа, анальгін і зеленка. Санаторій - це, швидше не лікувальний, а профілактичний заклад. А Ви їдете з дітьми, краще перестрахуватися і взяти із собою засоби від закрепів, від проносу - зміна клімату може двояко вплинути на дитячий організм. Ну і крім того ще багато всього. Якщо цікавить,то напишу, що я зазвичай беру із собою в далеку дорогу.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   smaili 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2010 - 17:07

Привіт всім форумчанам! Нам також в найближчому майбутньому пропонують їхати в санаторій в Великий Любінь. Відгукніться хто там був, які враження? Які процедури там роблять? Який обслуговуючий персонал? Мене цікавлять всі плюси і мінуси.
My Signature
Зображення
Зображення
Коли життя набуває сенсу – серце болить сильніше…
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Asta la vista 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 липень 2010 - 13:13

Хто отримував путівку "матері і дитини" в санаторій - поділіться досвідом:
чи є проблеми з прийомом в лікувальний заклад нещепленої дитини (були протипоказання, а зараз немає вакцин в поліклініці)?
Хто може зробити курортно-санаторну карту:дільнича чи потрібна ЛКК?
Чи потрібно здавати аналізи або проходити медогляд людині, що поїде з дитиною в санаторій?

Повідомлення відредаговано Asta la vista: 27 липень 2010 - 13:16

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   KатьАня 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 липень 2010 - 15:30

Перегляд повідомленняAsta la vista (27.7.2010, 14:13) писав:

Хто отримував путівку "матері і дитини" в санаторій - поділіться досвідом:
чи є проблеми з прийомом в лікувальний заклад нещепленої дитини (були протипоказання, а зараз немає вакцин в поліклініці)?
Хто може зробити курортно-санаторну карту:дільнича чи потрібна ЛКК?
Чи потрібно здавати аналізи або проходити медогляд людині, що поїде з дитиною в санаторій?

Привіт! Була по такій путівці 2 роки назад. Прививки дивились, це точно. А що Вам скажуть - не знаю... Сан-курортну може зробити дільнича, якщо попросите :blum1: . Дорослому теж потрібна сан-курортна картка. А найкраще зробити так: прогугліть назву, знайдіть телефон і запитайте, Вам все розкажуть! Удачі :dance:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 грудень 2010 - 18:28

А я маю до нового року пройти комісію, щоб стати на чергу в облздрав. Так хочеться отримати путівку, але мороки

З власного досвіду знаю, що в санаторій варто брати практично все.
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 грудень 2010 - 18:35

Пдкажіть будь ласка, що потрібно щоб отримати путівку матері і дитини?
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 грудень 2010 - 18:41

Перегляд повідомленняДжаді (14.12.2010, 19:35) писав:

Пдкажіть будь ласка, що потрібно щоб отримати путівку матері і дитини?

Для того дитині має бути не менше 4 років. Вона має стояти на обліку з якимось хронічними захворюваннями, або має стояти на диспансерному обліку як ЧАСТО ХВОРІЮЧА ( до 5 епізодів на рік ОРЗ) Саме так наші лікарі не хочуть ставити діток на такий облік аргументуючи тим, що це нічого не дає, але саме завдяки цьому мама може отримати повністю безкоштовну путівку в держави.
Ми оформляємось як Астматики та ЧХБ
My Signature
ЗображенняЗображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2010 - 09:42

і мене цікавит ця темка, на роботі профкогм мені також обіцяє путівку матері і дитини на літо, але каже вибирай або крим (на дихальні шляхи, в нас був бронхіт), або в Трускавець ( також маєм невеликі проблеми з нирками).
Дівчатка, так в Криму це один санаторій матері і дитини чи їх там багато таких? також цікавлять умови і їх харчування бо мала алергік.
От і не знаю що вибирати. А виявляється що будуть також проблеми із прививками, бо у настільки в роддомі.
Порділіться хто де був.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2010 - 09:47

Оксанаа, Зазвичай навіть в профільних санаторіях є супутні лікування, тому я б вибрала санаторій який більше потрібен дитині. Що до харчування то в кожному є дієт стіл з досить гарним раціоном, тому можете не хвилюватись
My Signature
ЗображенняЗображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2010 - 11:35

Перегляд повідомленняТатіка (14.12.2010, 18:41) писав:

Для того дитині має бути не менше 4 років. Вона має стояти на обліку з якимось хронічними захворюваннями, або має стояти на диспансерному обліку як ЧАСТО ХВОРІЮЧА ( до 5 епізодів на рік ОРЗ) Саме так наші лікарі не хочуть ставити діток на такий облік аргументуючи тим, що це нічого не дає, але саме завдяки цьому мама може отримати повністю безкоштовну путівку в держави.
Ми оформляємось як Астматики та ЧХБ

а дільничий може поставити на облік?, бо ми хворіємо кожний місяць, а на роботі в нас немає таких путівок.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2010 - 11:55

Перегляд повідомленняОксанаа (15.12.2010, 9:42) писав:

і мене цікавит ця темка, на роботі профкогм мені також обіцяє путівку матері і дитини на літо, але каже вибирай або крим (на дихальні шляхи, в нас був бронхіт), або в Трускавець ( також маєм невеликі проблеми з нирками).
Дівчатка, так в Криму це один санаторій матері і дитини чи їх там багато таких? також цікавлять умови і їх харчування бо мала алергік.
От і не знаю що вибирати. А виявляється що будуть також проблеми із прививками, бо у настільки в роддомі.
Порділіться хто де був.

Скажу за Трускавець. Брала туди малого, коли йому було 5 років. То був жах! Він втомлювався ходити до бювету, вередував, просився додому. Довелось брату приїхати і його забрати. Тому в Трускавець дитину до 7 років можна брати тільки, якщо їдете або разом з чоловіком, або в санторій, який поруч з бюветом(в самих санаторіях бювет якщо й є, то не дуже добрий). І взагалі приймати мінеральні води в Трускавці радять діткам з 7 -річного віку, за порадами лікаря. А от через півроку після Трускваця ми поїхали в санаторій матері і дитини в Євпаторію, то все було чудово, малий не вередував, бо не було триразових маршкидків до бювету, і віпочили чудово, хоч це вже був жовтень. Ми навіть купались в морі.

Повідомлення відредаговано ВОГНИК: 30 грудень 2010 - 14:12

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MELITINA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 грудень 2010 - 16:56

Я була в Гурзуфському санаторії в Криму.Путівку отримала на роботі,з великим напорством.Ходила навіть до начальника соцстраху.Власноручно занесла заяву,без ніяких секретарів.Зараз напевно не насмілилась,стільки було в мене наглості і напорства.Безкоштовно найшлася путівочка на 21 день.Дівчата це рай.Путівка була на одну дитину,я взяла двох.Ніхто нічого не мав проти.Одному було5,другому3.Харчування-супер.Їдьте не пожалкуєте.Лікують дихальні шляхи,є соляна шахта.Прогляньте,так і називається Гурзуфський санаторій.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2010 - 17:04

Джаді, так саме дільничий педіатр ставе на облік, робиться запис в карточці дитини і виноситься діагноз на першу сторінку

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Я вперше в санаторії була коли малій був всього навсього РІК. Дитина чудово переносила усі процедури у нас все було як звичайний день і ми навіть не розуміли що щось змінилось. Звісно були не за кошт держави, а за власний. Головне скажу, це щоб процедури були за таким графіком, щоб не перетворювались на бігатню. Тому мамі при складанні розкладу варто слідкувати за часом
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 січень 2011 - 11:54

Перегляд повідомленняВОГНИК (30.12.2010, 11:55) писав:

Скажу за Трускавець. Брала туди малого, коли йому було 5 років. То був жах! Він втомлювався ходити до бювету, вередував, просився додому. Довелось брату приїхати і його забрати. Тому в Трускавець дитину до 7 років можна брати тільки, якщо їдете або разом з чоловіком, або в санторій, який поруч з бюветом(в самих санаторіях бювет якщо й є, то не дуже добрий). І взагалі приймати мінеральні води в Трускавці радять діткам з 7 -річного віку, за порадами лікаря. А от через півроку після Трускваця ми поїхали в санаторій матері і дитини в Євпаторію, то все було чудово, малий не вередував, бо не було триразових маршкидків до бювету, і віпочили чудово, хоч це вже був жовтень. Ми навіть купались в морі.

От нам напевно туди і дадуть в Євпаторію Матері і дитини, а можна про нього детальніше, чи є дієтичне харчування, які процедури там є, як там на рахунок прививок
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 січень 2011 - 12:13

Перегляд повідомленняОксанаа (4.1.2011, 11:54) писав:

От нам напевно туди і дадуть в Євпаторію Матері і дитини, а можна про нього детальніше, чи є дієтичне харчування, які процедури там є, як там на рахунок прививок

За Євпаторію. Нам сподобалось, але мінуси були, просто старались не звертати уваги. Плюси . Наш санаторій був близько до моря. Також близько був бювет з місцевою мінеральною водою, дуже хорошою, до речі. Якщо будете пити регулярно, то почистите нирки не гірше, ніж в Трускавці. На трамваях зручно добиратись в старе місто на прогулянки чи по магазинах. Ціни нормальні, на дещо вищі, дещо й нижчі. Умови проживання за ту ж ціну, що і в Трускавці, трохи гірші. Наш звичайний номер в Трускавці був кращий, ніж напівлюкс в Євпаторії. До речі, по путівці у нас був звичайний номер, але варто доплатити 400 грн, щоб взяти напівлюкс, він хоч більш-менш нормальний. В номері було два ліжка, диванчик, телевізор, холодильник,стіл, шафа, тумбочки, санвузол. Харчування може й дієтичне, але дуже маленькі порції, і не дуже смачно. Я звикла їсти дієтичні страви і не багато, то мені було нормально. А діти то вередували. Доводилось через день їздити на трамваї в Фуршет і на базар за овочами, фруктами, молочними продуктами, бо інакше ходили б голодні. Тобто одразу доплюсовуйте до витрат мінімум 500 грн на додаткове харчування. Процедур чимало, і хороші., і на відміну від Трускавця, справді безкоштовні, тобто входять у вартість путівки. Єдине, за що доплачувала - це за масаж свій і дитини, але то за власним бажанням. Бо чула, що інші не платили. Розваг теж вистачало. І на набережній, і всанаторії. Там каруселі, а в санаторіії майже щовечора чи конкурси, чи вистави, чи сеанси мультиків. Ставлення персоналу до нас , гостей із Західної України, теж хороше. Медсестри так бігали біля мого кучерявого вередуна, тільки він скривиться в їдальні, одразу підбігали втішати, пропонували інші страви. Нам сподобалось, їхати варто, оздоровчий ефект точно є. Питайте, якщо є ще питання.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн