Якість: MP3 128 kbps
Тривалість: 7 год. 23 хв.
Розмір: 382 Мб.
Дивна річ – людські смаки. Строката. Тому і приємно, коли вони збігаються. От, наприклад, цей диск. Абсолютна більшість із зібраних тут казок – з числа тих, які я в дитинстві дуже любив. У нас вдома було дві великі книжки казок Андерсена, і обидві я прочитав свого часу вздовж і впоперек – дуже подобались майже всі казки. У всякому разі, жодна не лишала байдужим. Але дві казки з тих, які є на цій платівці – особливо пам’ятні. "Оле-Лукойє" та "Квіти маленької Іди". Завдяки цим двом історіям я з дитинства знаю і вірю, що весь світ, всі речі довкола, абсолютно все – живе. Не кожна людина вміє знаходити зо всім отим спільну мову – не кожна людина, власне, і хоче. Але Андерсен – умів, як, мабуть, ніхто. Не тільки розповідати. В першу чергу – слухати, як речі довкола проживають свої власні історії. Саме вміння слухати складає, мені здається, справжню глибоку основу будь-якої універсальної мови. Головне, що потрібне – велике серце. І Андерсен цією мовою, безумовно, володів. Тільки людина з великим серцем могла написати "Русалоньку"... © УМКА
Текст читає Галина Кутасевич.
Зміст:
- 01. Русалонька
- 02. Гидке каченя
- 03. Соловей
- 04. Оле-Лукойє
- 05. Принцеса на горошині
- 06. Нове вбрання короля
- 07. Свинопас
- 08. Кресало
- 09. Непохитний олов’яний солдатик
- 10. Дикі лебеді
- 11. Квіти маленької Іди
- 12. Дюймовочка
- 13. Снігова королева
- 14. Що не зробить старий – все гаразд.
01. Русалонька
02. Гидке каченя
03. Соловей
04. Оле-Лукойє
05. Принцеса на горошині
06. Нове вбрання короля
07. Свинопас
08. Кресало
09. Непохитний олов’яний солдатик
10. Дикі лебеді
11. Квіти маленької Іди
12. Дюймовочка