Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Скільки ви здаєте на ремонт групи в садочку? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Скільки ви здаєте на ремонт групи в садочку? Побори все зростають Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Галинка_я 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 02 квітень 2009 - 14:46

Мене зацікавило питання, як з цим справи у інших містах. Якраз вчора на зборах вирішували скільки будемо здавати на ремонт. Стартова сума,яку назвала вихователька, була 200 гривень. Минулого року переходили в нову групу після ясельок і робили ремонт з умовою "раз і на три роки". Зараз же мова йде про те, що садок в старому фонді, а значить ремонт потрібно буде робити щороку. Одним ремонтом вихователька не обмежується, додається килим у спальню, 20 стільчиків (10 дерев’яних є, решта на даний момент пластмасові, які необхідно замінити), євроремонт у коридорі. Це все під лозунгом "для ваших дітей". Я ніколи не була проти, щоб за батьківські кошти щось робилося в садку. Але вважаю, що в час, коли майже над кожним висить загроза скорочення, коли зарплати виплачують у гривнях і не індексують на інфляцію (бо те, що додають не враховує реальний рівень інфляціїї), вважаю, що потрібно обмежувати свої запроси. Акцент робити на тому, що найнеобхідніше для дітей. Косметичний ремонт групи - так, коврик під ноги у спальню - так. А євроремонт коридору та стільці, щоб показники садочка підняти - це надлишок.
Коли я висловила свої міркування, на жаль, мене ніхто з батьків не підтримав. Після зборів, у роздягальні, шептались про невиплату зарплат, а в очі виховательці бояться щось сказати. Хоча, в принципі, вона у нас дуже нормальна. Минулого року якраз через те, що ми просили її дати нам на групу вихователем, ми і погодилися на ті суми. На неї тисне завідуюча, якій потрібні лише показники. Але й вона повинна розуміти ситуацію, адже в одній країні живемо. Шкода, що батьки у нас залякані якісь і не висловлюють свою думку прямо.

Фактично я піднімаю два питання:
Скільки ви здаєте на садочок і ремонт?
Чи враховує ваш вихователь можливості батьків?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 14:52

ми у вересні перерейшли в середню групу і там теж сказали що треба зробити ремонт, здавали по 40 грн. а потім ще по 60 зробили ремонт в групі і в роздягалці, правда всі роботи проводив батько дитина якого в нашій групі то за роботу грошей не взяв, ага чуть не забула, ще 1 500 грн. виділило райвно для ремонту нашої групи то завідуюча їх теж додала, рахуйте 32 дітей по 100 грн. + 1500=4700 . карнизи і штори теж купили нові, на 3 здоровенних вікна.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
щодо того "Чи враховує ваш вихователь можливості батьків?" ніхто з батьків не відмовлявся здавати, просто казали типу "здам на поч. місяця коли отримаю зарплату"...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 02 квітень 2009 - 14:58

Перегляд повідомленняГалинка_я (2.4.2009, 14:46) писав:

Мене зацікавило питання, як з цим справи у інших містах. Якраз вчора на зборах вирішували скільки будемо здавати на ремонт. Стартова сума,яку назвала вихователька, була 200 гривень. Минулого року переходили в нову групу після ясельок і робили ремонт з умовою "раз і на три роки". Зараз же мова йде про те, що садок в старому фонді, а значить ремонт потрібно буде робити щороку. Одним ремонтом вихователька не обмежується, додається килим у спальню, 20 стільчиків (10 дерев’яних є, решта на даний момент пластмасові, які необхідно замінити), євроремонт у коридорі. Це все під лозунгом "для ваших дітей". Я ніколи не була проти, щоб за батьківські кошти щось робилося в садку. Але вважаю, що в час, коли майже над кожним висить загроза скорочення, коли зарплати виплачують у гривнях і не індексують на інфляцію (бо те, що додають не враховує реальний рівень інфляціїї), вважаю, що потрібно обмежувати свої запроси. Акцент робити на тому, що найнеобхідніше для дітей. Косметичний ремонт групи - так, коврик під ноги у спальню - так. А євроремонт коридору та стільці, щоб показники садочка підняти - це надлишок.
Коли я висловила свої міркування, на жаль, мене ніхто з батьків не підтримав. Після зборів, у роздягальні, шептались про невиплату зарплат, а в очі виховательці бояться щось сказати. Хоча, в принципі, вона у нас дуже нормальна. Минулого року якраз через те, що ми просили її дати нам на групу вихователем, ми і погодилися на ті суми. На неї тисне завідуюча, якій потрібні лише показники. Але й вона повинна розуміти ситуацію, адже в одній країні живемо. Шкода, що батьки у нас залякані якісь і не висловлюють свою думку прямо.

Фактично я піднімаю два питання:

оце почитала Ваш допис і волосся дибки стає, ці здавання мені як сіль на рану. Меньшому 4,5, ходить в садок, самий звичайний, теж все підстаркувате. За ввесь час здали 100 гривень на ремонт садка (загалом), 50 гривень на килим в групу і на новий рік - подарунки вихователям плюс дід мороз - 50 гривень. А ще я стіл письмовий з роботи їм подарувала-)) Оце і все поки що. Були потуги "батьківського комітету" ще збирать на всяко-різне, але мене цим не проймеш, олівці-книжки-туалетний папір-серветки і таке інше, якщо є в цьому потреба, то я купляю і приношу натурою. Який нафіг євроремонт коридору!!!!!!!! Я б на Вашому місці знайшла підтримку хоч одного з батьків і виступила б проти! Я знаю що це нелегко, бо більшість пнуться з останнього аби тільки не висовуватися-((( Але ж яке нахабство у працівників вашого садка...тьху....Не хочуть Вас підтримати ніхто, то й байдуже, Ви тільки почніть і за Вами потягнуться... Забула додати-)) ми живемо в Києві
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 14:58

стільці і столи в нас дерев"яні нові, на це гроші не збирали, це з державних коштів купили, так само як і постільну білизну, взагалі в нас завідуюча нормальна, старається зайвий раз з батьків не дерти грошей, біьше просить помогти фізично помити після ремонту, замінити кришку на унітазі або щоб поприкручували батьки дверцята в шафках....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:00

Перегляд повідомленняГалинка_я (2.4.2009, 15:46) писав:

...Фактично я піднімаю два питання:

У нас раніше говорили про ремонт заздалегідь і суму розбивали на частини, так багатьом легше здавати.
Про можливості, потрібно не з вихователькою, а з завідуючою потрібно розмовляти, запропонуйте іншу, посильну вам допомогу, з тим же ремонтом. Насправді всі вони бояться скарг і ні на кого тиснути не будуть, вихователям гроші не можна збирати, цим повинен займатися батківський комітет, щоб до вашого маляти в садочку нормально відносились, принесіть в групу "старих" іграшок, книжечок, може розмальовок купіть.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:05

Ми здавали за увесь час на стільчики по 50грн, бо справді потрібно було, та й те вихователька сказала не спішити, а коли хто зможе на протязі 2-3 місяців, щоб не накладно, казала, що можна і частинами. А на ремонт за раз не збираємо, просто здаємо на потреби садочка 15грн на 3 місяці, тобто 45 грн на рік виходить. І все, зав.садочком уже вирішує, де найнеобхідніше і що робити. Ну, якщо хтось може, то фарби може принести, чи з роботою допомогти, але то за бажанням. Я стільчик малій фарбувала вдома у рожевий колір, а банки фарби були лише літрові, то я все, що лишилося, а то майже вся фарба, віднесла у садочок. Чемно подякували, сказали, що їм такий колір дуже пригодиться у павільйоні квіточки розмальовувати. Та й я бачу, де те все йде, бо у нас все відремонтоване, все працює, майданчики пофарбовані щораз свіженько, різнобарвно, ще й квітники, дерева-ялини, за якими самі вихователі доглядають. Але таких поборів, як ви описуєте, Галинка_я, немає близько. Я за допомогу садочку обома руками, але дітям зовсім не потрібні євроремонти у коридорах, малята ще не оцінять таких дизайнерських вишуканостей. А от чисто побілені стіни, на яких малюнки з героями казок діткам сподобаються ще й як, як на мене.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галинка_я 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:18

Дякую за відповіді

Витрати я ж не всі ще описала!
- по 100 гривень приблизно йде у серпні на купівлю різного приладдя і миючих засобів;
- по 45 поквартально (тобто 15 на місяць) ми здаємо на потреби групи і садочка, це 180 гривень на рік;
- по 20 гривень на Новий рік, 8 Березня, день вчителя, дні народження вихователів та нянечок;
- ще 20 гривень на зборах "вирішили" здати завідуючій на обиття пластиком вестибюля, підозрюю що потім нам скажуть що це обійшлося набагто дорожче і треба ще доздати...

Якщо додати щомісячну офіційну плату, то садок обходиться у кругленьку суму!

З завідуючою марна справа говорити - будь які скарги називаються "невмінням вихователя працювати з батьками". Така політика нашого управління освіти - вони вимагають у завідуючої "працювати з батьками", а вона - у вихователів.

Я тепер принципово не буду здавати більше 100 гривень. І якби побачила що відношення людське, то пообіцяла б допомогу чоловіка у ремонті. А так, вірите, нічим не хочеться допомагати.

Звичайно, дуже сподіваюсь, що на моїй дитині все це ніяк не відзначиться!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:18

При поступленні в садок купили тільки 2 ножі на кухню і тарілку, ложку, вилку, кружку дитині. Потім 20 грн. на іграшки. А коли почали робити в садочку ремонт взагалі цікаво вийшло. Почали з яслів, ну ми скинулись не пам'ятаю чи 50 чи 100. Зробили ремонт. Коли перейшли в іншу групу почали робити ремонт там, знов скинулись. А на третій рік коли знов перейшли в іншу групу - знов ремонт. Я не проти давати гроші на ремонт, але виходить що моя дитина (і вся її група) кожен рік переживають в групах ремонт (деколи грязюка, передітися ніде, діти дихають тою хімією і так кожного року по декілька місяців), цікаво в четвертій також буде чи може нарешті пронесе.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Syana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:31

ото і нас таке мабуть скоро чекає -мене взагалі цікавить одне питання - невже потрібно робити ремонт кожнен рік!!! - коли я ходила в садок щось такого не памятаю - чи то діти зараз більше все ламають і нищать чи то я не памятаю бо була мала і на це увагу не звертатала...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:35

Перегляд повідомленняГалинка_я (2.4.2009, 15:18) писав:

Дякую за відповіді

Витрати я ж не всі ще описала!
- по 100 гривень приблизно йде у серпні на купівлю різного приладдя і миючих засобів;
- по 45 поквартально (тобто 15 на місяць) ми здаємо на потреби групи і садочка, це 180 гривень на рік;
- по 20 гривень на Новий рік, 8 Березня, день вчителя, дні народження вихователів та нянечок;
- ще 20 гривень на зборах "вирішили" здати завідуючій на обиття пластиком вестибюля, підозрюю що потім нам скажуть що це обійшлося набагто дорожче і треба ще доздати...

Якщо додати щомісячну офіційну плату, то садок обходиться у кругленьку суму!

З завідуючою марна справа говорити - будь які скарги називаються "невмінням вихователя працювати з батьками". Така політика нашого управління освіти - вони вимагають у завідуючої "працювати з батьками", а вона - у вихователів.

Я тепер принципово не буду здавати більше 100 гривень. І якби побачила що відношення людське, то пообіцяла б допомогу чоловіка у ремонті. А так, вірите, нічим не хочеться допомагати.

Звичайно, дуже сподіваюсь, що на моїй дитині все це ніяк не відзначиться!

про політику управління освіти це Вам мабуть завідуюча наплела.... Я не думаю, що політика в Чернівцях різко відміняється від політики в Києві. А відділ освіти у нас ой як добре реагує на такі сигнали, та навіть не сигнал, а просто подзвонить туди і запитати, наприклад:"От з нас збирають таку то суму, а чи видіяє щось районо на ремонт...?" Я думаю, що колесо закрутиться і завідуючий подзвонять з районо ....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:40

Галинка_я зараз в кожному садочку практично однакова ситуація. З державного бюджету кошти виділяються малі, в основному на ЗП персоналу, комунальні послуги, 50% на харчування і якийсь там невеликий відсоток на ремонт приміщення. :prapor:

В нас в садочку збирають раз в рік на ремонт садка, цього року 35 грн.
На ремонт групи ми збирали небагато, бо тільки цього року перейшли в молодшу і та група, що була до нас робила ремонт. А зараз здавали на циклювання паркету і лак тільки по 40 грн. і все.
Поставили бойлер коштами батьків, що є дуже корисною справою і я думаю він окупиться на здоров"ї діток першочергово :good:
На потреби групи здаємо щомісяця по 10 грн. На канцтовари і предмети посуду, гігієни і побутову хімію здавали на початку навчального року 175 грн.
Але наша вихователь є дуже доброю і лояльною людиною і завжди вважає на становище батьків.
За що ми їй вдячні. :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 15:45

Галинка_я, не переймайтися ви так, у нас в садочку суми побільше ваших будуть, але все залежить від садочка.
Тримайтеся, бо ми того варті :)

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняvarvara (2.4.2009, 16:35) писав:

про політику управління освіти це Вам мабуть завідуюча наплела.... Я не думаю, що політика в Чернівцях різко відміняється від політики в Києві. А відділ освіти у нас ой як добре реагує на такі сигнали, та навіть не сигнал, а просто подзвонить туди і запитати, наприклад:"От з нас збирають таку то суму, а чи видіяє щось районо на ремонт...?" Я думаю, що колесо закрутиться і завідуючий подзвонять з районо ....

От таке точно не варто робити, тут розмальовками не "віддєлаєшся", от до таких діток, ще те ставлення...мдя.
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2009 - 20:14

Цього року сказали здати 30 грн. Подібні збори грошей в нас робляться раз на рік. Більше здавали лише коли "вступали" до садка - 50 грн. в якості благодійного внеску.
Вихователі завжди зважають на думку батьків (аж самій дивно :sneeze: )
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2009 - 21:12

цього року менша доня поступала в садок платили 200 грн і ще майже 600 міняли вікна в групі некажучи про все інше
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іруня 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 17:35

Перегляд повідомленняLara! (2.4.2009, 15:05) писав:

Ми здавали за увесь час на стільчики по 50грн, бо справді потрібно було, та й те вихователька сказала не спішити, а коли хто зможе на протязі 2-3 місяців, щоб не накладно, казала, що можна і частинами. А на ремонт за раз не збираємо, просто здаємо на потреби садочка 15грн на 3 місяці, тобто 45 грн на рік виходить. І все, зав.садочком уже вирішує, де найнеобхідніше і що робити. Ну, якщо хтось може, то фарби може принести, чи з роботою допомогти, але то за бажанням. Я стільчик малій фарбувала вдома у рожевий колір, а банки фарби були лише літрові, то я все, що лишилося, а то майже вся фарба, віднесла у садочок. Чемно подякували, сказали, що їм такий колір дуже пригодиться у павільйоні квіточки розмальовувати. Та й я бачу, де те все йде, бо у нас все відремонтоване, все працює, майданчики пофарбовані щораз свіженько, різнобарвно, ще й квітники, дерева-ялини, за якими самі вихователі доглядають. Але таких поборів, як ви описуєте, Галинка_я, немає близько. Я за допомогу садочку обома руками, але дітям зовсім не потрібні євроремонти у коридорах, малята ще не оцінять таких дизайнерських вишуканостей. А от чисто побілені стіни, на яких малюнки з героями казок діткам сподобаються ще й як, як на мене.

Lara, а в який саме садочок ходить Ваша доця? Бо я в який садок не зайду, там все таке порозвалюване :unknw: , майданчика або взагалі нема, або просто стоїть пісочниця без піску :lol: ...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 08 квітень 2009 - 19:35

Садочок №18, на вул.Лепкого (так здається вона називається, бічна від Бандери, такий провулочок навпроти нового будинку з аптекою). Зайдіть, подивіться. Я садочком більш, ніж задоволена. У мене перед вікнами садочок Нового Світу, це просто жах, і відгуки сусідів просто ну дуже погані, а тут реально з дітьми займаються і ДУЖЕ гарно доглядають. Тільки туди трошки проблематично попасти, там всього 3 групи: у найменшій 12 діток, у 2-х старших по 15. І гроші завідувачці пропонувати немає сенсу, вона не бере, наші деякі мами намагалися, то мало не зі сходів їх спустила. То садочок логопедичний, тому групи такі маленькі, але якщо попадете, думаю, будете задоволені. Щотижня у дітей музичне заняття, 2 рази - заняття з логопедом (1 раз групове, 1 раз індивідуальне), багато малюють, ліплять, тощо... Годують гарно, на прогулянку водять завжди, ну хіба погода не дозволяє. Гарні ранки влаштовують з малятами, зовсім маленьких, таки, як моя Юлька, то і погодують, і одягнуть, і декого до горщика привчали. Ну, тобто, я задоволена. :yahoo:
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 14:25

Шановні батьки! А чому вихователь вирішує шкільки грошей потрібно на ремонт чи ін.? А де батьківський комітет? Коли ми відвідували садок нас (батьків дітей) попросили зробити ремонт у спальні. Ми самі порахували вартість матеріалів, роботи і розділили цю суму на всіх. За всі витрачені кошти голова батьківського комітету звітував час від часу. Крім того, вихователям і завідуючій ми сказали що це подарунок садочку від нашої групи і ніяких більше "випускних подарунків" не буде. Зараз у школі аналогічно, батьки знають куди була витрачена кожна гривня.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ulik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2009 - 18:56

Ми на ремонт групи здаємо 100грн., та ще по 10грн. на протязі року щомісяця на фонд садочку (за рік зробили ремонт "мама не горюй" - хоч коштів не жалко, в садочку приблизно 300 дітей то за місяць виходить близько 3000грн., а за рік 30000грн.) незнаю чи буде така сама оплата з вересня бо ремонтувати вже нічого, хіба що площадки на вулиці та поставити склопакети. На свята від 35грн. до 60грн. (день вчителя, новий рік і миколая, 8 березня), на потреби групи перелік миючих близько 100грн., на канцтовари -50грн. На випускиний 130грн.
А от благодійний внесок в цьому році аж зашкалює в порівнянні з попереднім 500грн. з кожного новоприбулого. (десь біля 100 дітей)
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 травень 2009 - 08:22

Дівчата, можу сказати, що вам ще дуже почастило із завідуючими та вихователями. Я кожного року на ремонт здаю не меньше 200 грн (вже третій рік). Це при тому що самі ремонтні роботи виконують деякі батьки, бо вони є фахівцями - з них грошей не беруть. Бувало таке що весною називали одну суму, а осінью доводилось ще доплачувати, бо при ремонті виходили за заазначену цифру. Я сама працюю в сфері будівництва і чудово розумію, що не можливо закілька місяців на перед точно назвати суму необхідну на ремонт, бо ціни на матеріали зараз зростають щотижня.
На потреби групи здаю кожного місяця 10 гр. За ці гроші вихователі самі купують канцтовари, побутову хімію. На потреби садочка також кожного місяця по 10. За цей рік поміняли всі труби, збираються класти новий асвальт, бо старий вже і асвальтом назвати важко - одні калюжі.
Який ремонт робити батьки вирішеють разом із вихователями (вони краще знають всі не видимі дефекти) Всіма грошовими моментами займається батьківський комітет. І розповідає про кожну копійку. Тому нема жодних сумнівів куди поділись гроші.
А вступні кожен вирішує з завідуючим, як може. Я особисто принесла фарбу для дитячих майданчиків. Батьки дівчинки, що на днях прийшла до нас в групу принесли новий великий килим для ігрової зони. Хтось, розповідав, що давали гроші 2тис. Кому як зручніше.
А наш садочок ще не найдорожчій у місті. В мене хресниця ходить у садочок Монтесорі. Так вони щомісяця здають 150-200грн на фонд групи. Вступні 1тис $. А садочок переповнений. Так що вам ще дуже почастило.....
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadya_ryzhyk 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2009 - 15:38

Намагаюся не плюсувати докупи всі ті затрати, бо мене починає боліти голова і тиснути жаба, як щиру українку, хоча в нас ще не такі великі запити в садку. Цього року ремонтуємо групу глобально, бо восени її затопило, то здали на ремонт 70 грн і на садочок купили дві банки лаку (ще 100 грн). А ті всі щомісячні 10, 20, 30 грн здає тато, бо він, як правило, водить малого до садка, то я навіть достеменно не знаю тієї суми, мені так навіть легше
My Signature
Зображення

Вчитися ніколи не пізно!

А в душі я біла і пухнаста... переважно ;-)
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів