Скільки ви здаєте на ремонт групи в садочку? Побори все зростають
Відправлено 02 квітень 2009 - 14:46
Коли я висловила свої міркування, на жаль, мене ніхто з батьків не підтримав. Після зборів, у роздягальні, шептались про невиплату зарплат, а в очі виховательці бояться щось сказати. Хоча, в принципі, вона у нас дуже нормальна. Минулого року якраз через те, що ми просили її дати нам на групу вихователем, ми і погодилися на ті суми. На неї тисне завідуюча, якій потрібні лише показники. Але й вона повинна розуміти ситуацію, адже в одній країні живемо. Шкода, що батьки у нас залякані якісь і не висловлюють свою думку прямо.
Фактично я піднімаю два питання:
Скільки ви здаєте на садочок і ремонт?
Чи враховує ваш вихователь можливості батьків?
Відправлено 02 квітень 2009 - 14:52
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
щодо того "Чи враховує ваш вихователь можливості батьків?" ніхто з батьків не відмовлявся здавати, просто казали типу "здам на поч. місяця коли отримаю зарплату"...
Відправлено 02 квітень 2009 - 14:58
Галинка_я (2.4.2009, 14:46) писав:
Коли я висловила свої міркування, на жаль, мене ніхто з батьків не підтримав. Після зборів, у роздягальні, шептались про невиплату зарплат, а в очі виховательці бояться щось сказати. Хоча, в принципі, вона у нас дуже нормальна. Минулого року якраз через те, що ми просили її дати нам на групу вихователем, ми і погодилися на ті суми. На неї тисне завідуюча, якій потрібні лише показники. Але й вона повинна розуміти ситуацію, адже в одній країні живемо. Шкода, що батьки у нас залякані якісь і не висловлюють свою думку прямо.
Фактично я піднімаю два питання:
оце почитала Ваш допис і волосся дибки стає, ці здавання мені як сіль на рану. Меньшому 4,5, ходить в садок, самий звичайний, теж все підстаркувате. За ввесь час здали 100 гривень на ремонт садка (загалом), 50 гривень на килим в групу і на новий рік - подарунки вихователям плюс дід мороз - 50 гривень. А ще я стіл письмовий з роботи їм подарувала-)) Оце і все поки що. Були потуги "батьківського комітету" ще збирать на всяко-різне, але мене цим не проймеш, олівці-книжки-туалетний папір-серветки і таке інше, якщо є в цьому потреба, то я купляю і приношу натурою. Який нафіг євроремонт коридору!!!!!!!! Я б на Вашому місці знайшла підтримку хоч одного з батьків і виступила б проти! Я знаю що це нелегко, бо більшість пнуться з останнього аби тільки не висовуватися-((( Але ж яке нахабство у працівників вашого садка...тьху....Не хочуть Вас підтримати ніхто, то й байдуже, Ви тільки почніть і за Вами потягнуться... Забула додати-)) ми живемо в Києві
Відправлено 02 квітень 2009 - 14:58
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:00
Галинка_я (2.4.2009, 15:46) писав:
У нас раніше говорили про ремонт заздалегідь і суму розбивали на частини, так багатьом легше здавати.
Про можливості, потрібно не з вихователькою, а з завідуючою потрібно розмовляти, запропонуйте іншу, посильну вам допомогу, з тим же ремонтом. Насправді всі вони бояться скарг і ні на кого тиснути не будуть, вихователям гроші не можна збирати, цим повинен займатися батківський комітет, щоб до вашого маляти в садочку нормально відносились, принесіть в групу "старих" іграшок, книжечок, може розмальовок купіть.
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:05
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:18
Витрати я ж не всі ще описала!
- по 100 гривень приблизно йде у серпні на купівлю різного приладдя і миючих засобів;
- по 45 поквартально (тобто 15 на місяць) ми здаємо на потреби групи і садочка, це 180 гривень на рік;
- по 20 гривень на Новий рік, 8 Березня, день вчителя, дні народження вихователів та нянечок;
- ще 20 гривень на зборах "вирішили" здати завідуючій на обиття пластиком вестибюля, підозрюю що потім нам скажуть що це обійшлося набагто дорожче і треба ще доздати...
Якщо додати щомісячну офіційну плату, то садок обходиться у кругленьку суму!
З завідуючою марна справа говорити - будь які скарги називаються "невмінням вихователя працювати з батьками". Така політика нашого управління освіти - вони вимагають у завідуючої "працювати з батьками", а вона - у вихователів.
Я тепер принципово не буду здавати більше 100 гривень. І якби побачила що відношення людське, то пообіцяла б допомогу чоловіка у ремонті. А так, вірите, нічим не хочеться допомагати.
Звичайно, дуже сподіваюсь, що на моїй дитині все це ніяк не відзначиться!
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:18
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:31
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:35
Галинка_я (2.4.2009, 15:18) писав:
Витрати я ж не всі ще описала!
- по 100 гривень приблизно йде у серпні на купівлю різного приладдя і миючих засобів;
- по 45 поквартально (тобто 15 на місяць) ми здаємо на потреби групи і садочка, це 180 гривень на рік;
- по 20 гривень на Новий рік, 8 Березня, день вчителя, дні народження вихователів та нянечок;
- ще 20 гривень на зборах "вирішили" здати завідуючій на обиття пластиком вестибюля, підозрюю що потім нам скажуть що це обійшлося набагто дорожче і треба ще доздати...
Якщо додати щомісячну офіційну плату, то садок обходиться у кругленьку суму!
З завідуючою марна справа говорити - будь які скарги називаються "невмінням вихователя працювати з батьками". Така політика нашого управління освіти - вони вимагають у завідуючої "працювати з батьками", а вона - у вихователів.
Я тепер принципово не буду здавати більше 100 гривень. І якби побачила що відношення людське, то пообіцяла б допомогу чоловіка у ремонті. А так, вірите, нічим не хочеться допомагати.
Звичайно, дуже сподіваюсь, що на моїй дитині все це ніяк не відзначиться!
про політику управління освіти це Вам мабуть завідуюча наплела.... Я не думаю, що політика в Чернівцях різко відміняється від політики в Києві. А відділ освіти у нас ой як добре реагує на такі сигнали, та навіть не сигнал, а просто подзвонить туди і запитати, наприклад:"От з нас збирають таку то суму, а чи видіяє щось районо на ремонт...?" Я думаю, що колесо закрутиться і завідуючий подзвонять з районо ....
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:40
В нас в садочку збирають раз в рік на ремонт садка, цього року 35 грн.
На ремонт групи ми збирали небагато, бо тільки цього року перейшли в молодшу і та група, що була до нас робила ремонт. А зараз здавали на циклювання паркету і лак тільки по 40 грн. і все.
Поставили бойлер коштами батьків, що є дуже корисною справою і я думаю він окупиться на здоров"ї діток першочергово
На потреби групи здаємо щомісяця по 10 грн. На канцтовари і предмети посуду, гігієни і побутову хімію здавали на початку навчального року 175 грн.
Але наша вихователь є дуже доброю і лояльною людиною і завжди вважає на становище батьків.
За що ми їй вдячні.
Відправлено 02 квітень 2009 - 15:45
Тримайтеся, бо ми того варті :)
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
varvara (2.4.2009, 16:35) писав:
От таке точно не варто робити, тут розмальовками не "віддєлаєшся", от до таких діток, ще те ставлення...мдя.
Відправлено 07 квітень 2009 - 20:14
Вихователі завжди зважають на думку батьків (аж самій дивно
Відправлено 07 квітень 2009 - 21:12
Відправлено 08 квітень 2009 - 17:35
Lara! (2.4.2009, 15:05) писав:
Lara, а в який саме садочок ходить Ваша доця? Бо я в який садок не зайду, там все таке порозвалюване
Відправлено 08 квітень 2009 - 19:35
Відправлено 07 травень 2009 - 14:25
Відправлено 07 травень 2009 - 18:56
А от благодійний внесок в цьому році аж зашкалює в порівнянні з попереднім 500грн. з кожного новоприбулого. (десь біля 100 дітей)
Відправлено 20 травень 2009 - 08:22
На потреби групи здаю кожного місяця 10 гр. За ці гроші вихователі самі купують канцтовари, побутову хімію. На потреби садочка також кожного місяця по 10. За цей рік поміняли всі труби, збираються класти новий асвальт, бо старий вже і асвальтом назвати важко - одні калюжі.
Який ремонт робити батьки вирішеють разом із вихователями (вони краще знають всі не видимі дефекти) Всіма грошовими моментами займається батьківський комітет. І розповідає про кожну копійку. Тому нема жодних сумнівів куди поділись гроші.
А вступні кожен вирішує з завідуючим, як може. Я особисто принесла фарбу для дитячих майданчиків. Батьки дівчинки, що на днях прийшла до нас в групу принесли новий великий килим для ігрової зони. Хтось, розповідав, що давали гроші 2тис. Кому як зручніше.
А наш садочок ще не найдорожчій у місті. В мене хресниця ходить у садочок Монтесорі. Так вони щомісяця здають 150-200грн на фонд групи. Вступні 1тис $. А садочок переповнений. Так що вам ще дуже почастило.....
Відправлено 01 червень 2009 - 15:38

Допомога