Кімнатні рослини
Відправлено 06 грудень 2007 - 21:57
Відправлено 07 грудень 2007 - 00:52
Viktoriya (6.12.2007, 21:57) писав:
А ви доглядаєте за нею як звично. Герань така живуча, що їй нічого не страшно.
В мене стояла на балконі, почались приморозки і її добре "обморозило". Стояла потім дома тижнів три, як нежива
Тож забезпечіть комфортні умови і герань відживе!
Відправлено 07 грудень 2007 - 10:30
Відправлено 07 грудень 2007 - 11:35
Відправлено 07 грудень 2007 - 11:55
Viktoriya (6.12.2007, 21:57) писав:
Вона не любить тепла і вологи надмірної, в більш холодну кімнату винести, обрізати. В мене вона взагалі до заморозків в землі була на вулиці висаджена, а зараз в ящику живе, теж була страхолюдна декілька тижнів, а зараз цвісти починає, правда, я її мамі сплавила, запах мені почав дуже заважати від неї, потім заберу, взагалі вдома тільки пальми залишила і фіалки.
Viktoriya (7.12.2007, 11:51) писав:
все було чудово проки вона не попала в мої "золоті ручки"
О, мабуть, блакитна чи ніжно-рожева. В мене блакитна колись була, та я її кумі подарувала, бо їй дуже сподобалась. А там їй малий наказав довго жити, подобалось йому листячко обривати і коли голий стовбур, то й горшок перевертати. Та не хвилюйся, обріж її та винеси в кімнату, де не більше 12 градусів, вона відійде.
Відправлено 07 грудень 2007 - 12:10
Viktoriya (7.12.2007, 12:03) писав:
Та чого ти так засмучуєшся? Так, вона вся жовта, без листя, і стовбур світлий?
Чи стовбур почорнів і стоїть без листя взагалі? В обох випадках це ще не кінець. Відійде. От іще, на кухні їй жити протипоказано, ти її десь в іншому місці тримай, і протягів не любить, і сильного холоду також. Це не квітка - просто якась примхлива принцеса, і щоб поруч не росли троянди в горшку чи хризантеми, з пальмами зживається, а так пропаде все...
Відправлено 07 грудень 2007 - 14:10
Юлія (7.12.2007, 12:10) писав:
Чи стовбур почорнів і стоїть без листя взагалі? В обох випадках це ще не кінець. Відійде. От іще, на кухні їй жити протипоказано, ти її десь в іншому місці тримай, і протягів не любить, і сильного холоду також. Це не квітка - просто якась примхлива принцеса, і щоб поруч не росли троянди в горшку чи хризантеми, з пальмами зживається, а так пропаде все...
Юль, спасибі :)
Вона вся аж світиться, прозоросалатово-жовта, листя чорніє, обриваю почорнилі, а воно знову, вже одна палка залишилась і декілька листочків
Про кухню спасибі, що сказала, я її навпаки на кухню перенесла, думаю місце неподобається... про принцесу точно замітила :)
може їй колискових поспівати, щоб краще росла
Відправлено 07 грудень 2007 - 14:11

Відправлено 07 грудень 2007 - 18:27
Viktoriya (7.12.2007, 14:10) писав:
Вона вся аж світиться, прозоросалатово-жовта, листя чорніє, обриваю почорнилі, а воно знову, вже одна палка залишилась і декілька листочків
Про кухню спасибі, що сказала, я її навпаки на кухню перенесла, думаю місце неподобається... про принцесу точно замітила :)
може їй колискових поспівати, щоб краще росла
Та ні. Видто, ти її на літо зовсім на вулиці поселила, от вона від температурних перепадів і почала жовтіти, вона відійде потихеньку. Ти якісь добавки в маркетах для герані подивись. Може, їй ще грунт не подобається. Хоча зараз її пересаджувати також не найкраще, нехай спочатку відійде. Я от для фіалок добрива в Кишені сьогодні купила
Відправлено 07 грудень 2007 - 20:29
Юлія (7.12.2007, 18:27) писав:
А я, наприклад, не прихильниця всіляких добавок. Ну не довіряю я їм.
Можна для підкорму 1 раз в тиждень поливати герань ледь підсолодженною водою.
А ще спробуйте пересадити її, але зробіть це лише до обіду (коли сонечко йде до сходу). Мені це допомогло: так я спасла свою пальмочку.
Взагалі всі квіти потрібно садити лише до обіду.

Відправлено 08 грудень 2007 - 08:52
Viktoriya (7.12.2007, 11:51) писав:
все було чудово проки вона не попала в мої "золоті ручки"
а покажи фото. бо для мене герань- це така вонюча палка з рожевими квіточками :D
я ще читала що для герані потрібна низька температура 8-10, та нажаль в квартирі з центральним опаленням маарно сподіватися. В мене азалія росте, так та взимку бідна ледве дихає вже.
Відправлено 08 грудень 2007 - 23:04
oksanocka (7.12.2007, 20:29) писав:
Взагалі всі квіти потрібно садити лише до обіду.
Раніше наші пращури кімнатних квітів не мали, тому все садили до обіду, щоб не в спеку, або пізно ввечері, а так я садила коли було зручно, і всі квіточки наче в нормі. А що за пальмочка? Драцена чи ще щось? Я от бальзамін кучерявий кімнатний посадила, ввечері, прийнявся, а це ще примхливіше герані квіточка, але ж гарно цвіте. Може, на Новий Рік мені зробить подарунок.
Яблучко (8.12.2007, 8:52) писав:
Так і повинно бути. Вона перші два роки хворіє, а потім розростається, не знатимеш яке відро для неї купляти. Хоча в мене не хворіла. Може, того, що я її раз на тиждень поливала і на вікно біля балкону поставила, там трохи прохолодніше, та й я люблю прохолоду в квартирі, бо вічно нема чим дихати. І в мами прижилась, не хворіла. Може, їй грунт не підходить? Чи горщик затісний чи завеликий... не знаю.
Відправлено 09 грудень 2007 - 00:13
Які вам добре росли, які були і гарненькі, і не вибагливі?
Я живу у високому будинку (на 11поверсі), тому з вітрами не всі мої квіти зживались...
Були в мене настурція (боїться вітру), іпомея (теж вітер її ворог, а ще вона виявилась дуже вразливою до шкідкиків, якась гадість її знищила повністю), лобелія (дуже помало росла, я запізно її висадила), хрезантема (гарно росла але цвіте аж осіню), чорнобривці (найбільш невибагливі, проте й красою не особливі). Отож цього року рясно квітучого балкону в мене не вийшло.
Може хтось порадить якісь кущеподібні рослини, щоб були пишні і густо цвіли дрібними квіточками
Відправлено 09 грудень 2007 - 10:16
Юлія (8.12.2007, 23:04) писав:
Моя прикольніше називається - ХОВЕЯ. Але така ж вимоглива. Трішки змінилась температута, і вона вже капризнічає

Відправлено 09 грудень 2007 - 10:47
Сонце (9.12.2007, 0:13) писав:
Які вам добре росли, які були і гарненькі, і не вибагливі?
найкраще всього в мене ростуть чорнобривці як ви вже зауважили вони невибагливі та не дуже гарні та в'юнки. Ще гарно росли анютіни глазки та маграгитки, я весною купляю на базарі кущиками і вони гарно цвітуть
Відправлено 09 грудень 2007 - 12:02
Сонце (9.12.2007, 0:13) писав:
Петунія, портулак, маргаритки, вербени можна посадити, вони бувають просто різних відтінків. Матіолу спробуй, вона дуже гарно пахне по вечорам і зовсім невибаглива, але на балконі її ще я не садила.
oksanocka (9.12.2007, 10:16) писав:
Я от на літо всі горшки до мами відвожу, вони там прямо в землі на городі живуть, а потім знов в горшки - і перестали вередувати. Пальма так гарно розрослась, вже відра їй мало, грошове дерево вигнало так, навіть цвісти хотіло. Якби і в я могла 30 кв. метрів виділити тільки для рослин, то я б також могла завести собі оранжерею... от тобі і переваги приватного будинку.
Відправлено 09 грудень 2007 - 12:33
Юлія (9.12.2007, 12:02) писав:
Дякую за пораду, цього літа спробую. А стосовно матіоли, то вона справді гарно пахне. Виходиш на балкон, а там такий аромат - на весь район

Допомога