Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Сад, город - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Сад, город Вирощування фруктів, овочів, ягід, зелені Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 квітень 2009 - 02:19

Ми цього року вирішили з чоловіком спробувати дещо виростити самі. Хочеться малого хорошими овочами годувати. Незнаю, що з цього вийде, але спробувати треба. Йому це звично - він виріс в селі, а для мене усе вперше, і все невідоме. Плани були наполеонівські, але зробивши першу розсаду (брюсельська капуста і селера) я трошки остила. На неї напали шкідники і я довго з ними боролась. Ось так не дуже вдало я почала, але тепер знаю, що таке павутинний кліщ і як від нього рятуватись :) От тепер я думаю як же її пікувати правильно, сподіваюсь вона від моїх експериментів вся не загине. Будем вчитись потрошки.

Може серед нас є такі, хто займається вирощуванням овочів і фруктів. Давайте ділитись досвідом!

Ще багато хто вирощує зелень, помідори, полуничку і інші культури просто в себе на балконі. Я не пробувала, у нас дуже темний балкон, але може є хтось, хто може розповісти і напевно це комусь пригодиться.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 01 квітень 2009 - 08:00

На рахунок планів,то в мене кожного року-двічі Наполеонівські: купую насіння, журнали та всілякі інші штучки...
Але на ділі все трохи складніше... Минулого року мала власні жовті помідори сорту "Апельсин",вирощені мною з насіння. І вони того вартували-були дуже смачні. Цього року маю три сорти помідорів,але ще нічого не сіяла,бо постійно чогось бракує.
Але найбільше люблю вирощувати листковий салат-зараз такі сорти є,що просто їх цікавості сію. І, як екзотику, вирощую стручкову квасолю :фіолетову,жовту,зелену. Але ніхто її не любить (крім мене).
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 08:07

Ми теж 8) хоч і мешканці кам*яних джунглів 8) щороку потроху щось там копаємо :D
Я радити нічого не буду, бо 100% незнайко в цій справі, єдине на що хочу звернути увагу, це книга

Зображення

книга цікава ледацюгам типу мене - бо там всі основи нашого "городу" обгрунтовано заборонені - не копати, не полоти, не вивозити траву, не виривати з корінцями і т.д. і т.п. вона коротенька читати цікаво і багато часу не згаяти... - винагородою за лінощі - казкові врожаї :D відвідайте також його сайт там є продовження, якщо буде цікаво :)
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 01 квітень 2009 - 08:17

а в мене 8 сотиків городу працюю без фанатизму але і не лінуюсь, хитромудрих технологій не вигадую, головне щоб не заглушила трава овочі і щоб поливати вчасно коли спека, огірки вирощую під плівкою у парничку, вже 5 років не купую огірків. свої їмо ціле літо і засолюємо на зиму, а ще полуниця для дитини, зелень морква буряк і картопелька , не супер-пупер але своя без хімії....+ кілька кущиків смородини малина і яблуньки :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 09:07

Перегляд повідомленняLuna (1.4.2009, 8:07) писав:

Ми теж 8) хоч і мешканці кам*яних джунглів 8) щороку потроху щось там копаємо :D
Я радити нічого не буду, бо 100% незнайко в цій справі, єдине на що хочу звернути увагу, це книга

книга цікава ледацюгам типу мене - бо там всі основи нашого "городу" обгрунтовано заборонені - не копати, не полоти, не вивозити траву, не виривати з корінцями і т.д. і т.п. вона коротенька читати цікаво і багато часу не згаяти... - винагородою за лінощі - казкові врожаї :D відвідайте також його сайт там є продовження, якщо буде цікаво :)

То ти плоскорізом користуєшся? Розкажи,як воно. Бо мамі купила,а собі ще ні-думаю....
My Signature
Зображення

Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 09:15

Я прочитала лишень цією зимою - тож ще нічим не користувалася але як малий дасть то спробую цим літом ну і за нагоди поділюся враженнями :)
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 09:34

Перегляд повідомленняLuna (1.4.2009, 9:15) писав:

Я прочитала лишень цією зимою - тож ще нічим не користувалася але як малий дасть то спробую цим літом ну і за нагоди поділюся враженнями :)

Тоді будемо разом(паралельно) вчитися розумній землеобробці ;)
My Signature
Зображення

Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 17:12

Перегляд повідомленняLuna (1.4.2009, 8:07) писав:

... єдине на що хочу звернути увагу, це книга

А посилання на цю книгу не маєте? Цікаво почитати.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняТетянка (1.4.2009, 8:00) писав:

Минулого року мала власні жовті помідори сорту "Апельсин",вирощені мною з насіння. І вони того вартували-були дуже смачні. Цього року маю три сорти помідорів,але ще нічого не сіяла,бо постійно чогось бракує.

Я також хотіла помідори садити, але неризикнула. Кажуть вони потребують особливого догляду. Думаєте ще не пізно розсаду зробити? Як саме ви за ними доглядаєте? Що потрібно знати основне?
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 17:59

Перегляд повідомленняSophy (1.4.2009, 17:12) писав:

Я також хотіла помідори садити, але неризикнула. Кажуть вони потребують особливого догляду. Думаєте ще не пізно розсаду зробити? Як саме ви за ними доглядаєте? Що потрібно знати основне?

Ще не пізно-домашня розсада має свою специфіку(відрізняється від тепличної). Вона буде меншою,але точно того сорту,який захочеш(якщо,звісно, з насінням не надурять ;) )
Садити краще вже пророщене насіння-тоді можна по одній рослинці зразу в горщечок(стаканчик) розміщувати і таким чином регулювати кількість майбутніх кущів.
Ніякого супер-пупер догляду не треба: посадив розсаду,підв"язав(якщо високорослий сорт),при потребі полив. Обробляти від хворіб-то вже як захочеш чи як треба буде. Нічого важкого. Зате можна мати точно не хімічні помідори хоча б влітку поїсти,а згодом,як піде,то і консервувати свої будеш.
My Signature
Зображення

Ричард Бах "Иллюзии"
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 18:58

При нагоді(обіцяю якнайшвидше) поділюсь деякою інформацією з журналів "Дім.Сад.Город" та "Огородник"... ;)
My Signature
Зображення

Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 квітень 2009 - 21:21

Тетянка, а помідори ти на балконі вирощувала чи на дачі? Бо в мене лоджія на південній стороні, і дуже багато місця... думаю, може собі спробувати помідорчики виростити?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 17:26

Перегляд повідомленняUkrajinochka (1.4.2009, 21:21) писав:

Тетянка, а помідори ти на балконі вирощувала чи на дачі? Бо в мене лоджія на південній стороні, і дуже багато місця... думаю, може собі спробувати помідорчики виростити?

розсаду на вікні та балконі,а помідори-на дачі.
Є спеціальні сорти для балкону-з дрібними плодами типу "БАЛКОННОЕ ЧУДО"
Помидоры - на окне
Текст, що розкривається
Огород на двух-трех окнах в собственной квартире - это не только свежие овощи, но и заготовки впрок. Агрономы советуют выращивать дома мелкоплодные томаты еще и потому, что в их плодах гораздо выше концентрация витаминов, органических кислот и минеральных солей, чем в крупноплодных.

Семена специальных комнатных помидоров не всегда найдешь в магазинах. В свое время мне удалось приобрести семена сортов Крайова, Мини, Японский карлик. Все они компактные, хорошо адаптированы к малой площади питания и пониженной освещенности. Высота их 35-40 см, вес плодов 60-100 г.
Землю перед посевом семян полезно продезинфицировать: проморозить на улице или пролить крутым кипятком. Состав почвы для выращивания комнатных помидоров должен состоять на 10 процентов перегноя, 80 процентов огородной земли и 10 - песка.
После образования двух-трех настоящих листьев сеянцы пикируют в горшки 6х6х6 см или сразу в большие горшки для постоянного выращивания. Через неделю после пикировки начинают удобрительные поливы (20-30 г комплексного удобрения - «Стимул», «Нитроаммофоска», «Огородная смесь» и так далее - на 10 л воды), чередуют их с поливами чистой водой, и так до конца вегетации. После начала цветения томаты ежедневно опыляют, потряхивая цветочные кисти или все растение. Это самый важный агротехнический прием при выращивании комнатных помидоров. Если этого не делать, плоды не завязываются, а цветки опадают. Учтите это и при выращивании пасленовых в тепличных условиях. При затянувшейся безветренной погоде или с целью повышения урожая пасленовых в открытом грунте их тоже полезно опылять вручную.
В полной мере раскрывают свои потенциальные возможности комнатные помидоры в открытом грунте при хорошей освещенности и достаточной площади питания. Растения сплошь усеяны плодами и урожай их в пересчете на квадратный метр выше, чем у традиционных сортов. В этом случае на одном квадратном метре размещают 12-15 растений. При этом они образуют толстый стебель и мощную корневую систему. Кроме того, они более устойчивы к болезням и низким температурам. Уход за такими томатами предельно прост, ведь их не нужно ни подвязывать, ни пасынковать, а при угрозе заморозков низенькие кустики можно легко укрыть пленкой.
Затягивать со сбором урожая не следует: чем чаще снимаются плоды, тем больше их будет. Как только помидорчики начинают краснеть, их срывают и дозаривают.
Я использую на семена первые крупные плоды с самых урожайных растений. Таким образом ежегодно закрепляются признаки скороспелости и урожайности. Используя этот томатный конвейер «комната-открытый грунт-комната», можно иметь свежие помидоры круглый год.

My Signature
Зображення

Ричард Бах "Иллюзии"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 квітень 2009 - 21:42

автра порулю шукати насіння, буду пробувати щось виростити :) бо до цього часу я лишу все "гроблю" :))))
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   daryna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 вересень 2009 - 12:14

у нас цього року шалений врожай помідорів, мене вже від них нудить.
Всього до 30 кущів у недоробленій теплиці. Лише накритій пластіком.
Можу порадити рецепт для запобігання фітофторі. 1л. води, 1 стакан молока, 10 капель йоду - в пульверизатор і кропінь наздоров"я

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
а щодо навчання городній справі, то моя думка - досвід тут найкращий вчитель. Треб садити і спостерігати...звісно час витрачається, але такі знання найцінніші.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2010 - 12:44

Мені минулого року чоловік зробив парник. Посадила 3 кущики помідорів. На одному виросло аж 56 помідорів.
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ostap 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2010 - 13:02

я заядлий городник і садівник. люблю щоб все виростало і щоб було своє.. парники роблю невеличкі тільки на весну, а сажу і сію все що попадає в руки.. зараз ми їмо з вікна помідорчики "чері" .. рекомендую посіяти крес-салат - швидко буде готовий до вживання і вітаміни класні і смак..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   denysko 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2010 - 13:29

А крес салат можна садити у звичайний горщик на вікно?
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2010 - 13:46

denysko, можна... я беру пластиковий ящик від фруктів ті що в супермаркетах викидають або продають за 1 грн., вистеляю поліетиленом дно, насипаю землю і сію все що хочеться. Крес салат може рости в приміщенні.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Romashka_2009 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 09:12

Привіт, дівчата. В мене є бажання виростити помідори на балконі. Що порадите? В чому найкраще їх садити?
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 23:56

Romashka_2009, бери горшок побільше або пластикове відро з грунтом і щоб грунт був з перегноєм (можна змішати з торфом). але залежить який сорт садити. я зараз маю на вікні "черрі" і малеча їсть щодня по одному помідорчику.. на кущі достигають десь з 20-30 плодів і далі є квіти. Запилюю шляхом дотикання квіток одна до одної і треба щоб на сонячному вікні стояв горшок. Для цього сорту - горшечок невеликий - на 3-5 літрів. і підливати треба іноді з добривом. я розвожу курячий послід і слабоконцентрований розчин підливаю.. ростуть т.т.т. )))
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів