Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Набирання ваги дитини при природньому грудному вигодовуванні - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Набирання ваги дитини при природньому грудному вигодовуванні стандарти ВООЗ щодо ваги дитини Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 грудень 2007 - 11:55

Одним із основних пунктів переходу із грудного вигодовування на штучне є мала вага дитини, але всі лікарі орієнтуються на норму штучно вигодовуваних дітей, так які ж є норми для дітей на повному грудному вигодовуванні
Вага дитини

Збільшення у вазі дитини на грудному вигодовуванні - один з основних показників його харчування, росту, розвитку й психологічного стану.
Після народження в перші дні життя для дитини фізіологічна втрата у вазі до 8-10%. Це пов'язане з переживанням родового стресу, і адаптацією до нових умов життя. Це період молозивного вигодовування, і обсяг харчування тут не має першорядного значення. Молозиво виробляється в маленькій кількості, але цього досить дитині.
Відповідно до рекомендацій ВООЗ по пологовій допомозі: "Політика виписки з пологового будинку не повинна визначатися лише критеріями маси тіла дитини, а повинна бути орієнтована на можливість більш ранньої виписки".
Для оцінки тижневого збільшення у вазі потрібно зважувати дитину двічі - в одній і тій же одежі, на тих самих вагах, у той самий день тижня, у ту саму годину, але з різницею в один тиждень. Різниця показників - це і є тижневе збільшення. При цьому дитина повинна ссати груди більше 12-15 разів у добу, і бути з погляду педіатрії здоровою.

Причини та фактори що спричиняють виникнення та розвитку
1.Недостатня кількість молока (дитина до 6 місяців на повному ГВ без догодовування та допоювання навіть в жаркі дні) ВИЗНАЧАЄТЬСЯ;
1.1.за кількістю сечовипускань, дитина старше 7 днів має пісяти більше 12 разів у добу;
Увага: якщо в дитини сечовипускань менше ніж 6 в добу (для перших місяців життя) дитина ослаблена, в’яла це ознака сильного зневоднення і потребує негайної допомоги. Дитя або хворе, або не отримує молока за рахунок дії інших факторів. Годування "по колу" + стискання грудей по Ньюмену + дуже часті годування - інколи цього достатньо, інколи потрібні зціджування, а інколи й догодовування додатковим молоком.
1.2.Недостатнє збільшення маси тіла дитини ( менше 500 г за 1 місяць або 125 г за тиждень, або 20-30 г на добу (для перших 3-4 місяців)).
2.Дитина може недоодержувати жирного молока, якщо;
2.1.неправильно ссе груди - неефективне ссання ускладнюють відділення жирових клітин із заднього молока. Неправильному ссанню сприяють годування з пляшечки і ссання дитиною дурачка;
2.2.рідко ссе, менш 10-12 разів у добу, і мама обмежує тривалість ссання;
2.3.мама часто міняє груди - маля не встигає висмоктати заднє, жирне молоко.
3.Стан здоров'я й психологічний комфорту. Якщо дитина хвора, вона може не додавати у вазі, а навіть губити. Те ж саме може бути, якщо проводиться лікування або масаж.

Лікування
1.збільшити частоту годувань неменше 10-12 разів на добу (якщо дитина дуже спокійна і спить по 3-3,5 години, потрібно будити її кожні 1 - 1,5 години і пропонувати груди) (молоко потрібно постійно прибирати з грудей, щоб швидше утворювалося нове);
2.обов’язкові нічні годування (з 3 по 8 год. мінімум 3 прикладання);
3.не давати дитині імітаторів соска (драчка, соску);
4.не використовувати накладки на сосок для годування;
5.не обмежувати час дитини біля грудей;
6.виключно грудне вигодовування (без допоювання та догодовування) в перші 6 місяців;
7.при потребі Годування "по колу" + стискання грудей по Ньюмену + дуже часті годування - інколи цього достатньо, інколи потрібні зціджування, а інколи й догодовування додатковим молоком;
8.правильне введення пригодовування (на 5-6 місяці);
9.зробити тест на мокрі пелюшки: порахувати мокрі пелюшки тепер і через декілька днів;
10.постаратись зберігати душевну рівновагу, не хвилюватись і відкласти усі сумніви на потім. Сконцентрувати свої думки на дитині;
11.Практикувати тісний контакт з дитиною (постаратись знаходитись з нею в ліжку не менше 12 годин).
12.Забезпечити психічний комфорт дитині.

Профілактика
1.часте прикладання дитини до грудей не рідше ніж що 1.5-2 год.
2.слідкування за правильністю прикладання до грудей;
3.не обмежувати час дитини біля грудей, забирати груди після того як дитина їх відпустила;
4.не давати імітатора соска;
5.Нічні годівлі мінімум 3 (з 3 год. - 8 год).
6.виключно грудне вигодовування (без допоювання та догодовування) в перші 6 міс.;
7.правильний ввід пригодовування;
8.практикувати тісний контакт з дитиною (постаратись знаходитись з нею в ліжку не менше 12 годин).
9.Забезпечити психічний комфорт дитині.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 грудень 2007 - 11:58

ВОЗ тоже может ошибаться!
ВОЗ признала, что в течение 40 лет вредила здоровью грудных детей![i]
Заинтересовались?
А теперь более спокойное, ближе к тексту переведенное название статьи из Британской Sunday Times. http://www.timesonli...2147863,00.html
Собственно, единственное, что в статье совсем ново - это именно официальное признание наносимого вреда, а о том, что таблицы левые, мы и так давно догадывались.
В течение 40 лет матерям давались вредные советы
Кормящим матерям давались потенциально вредные советы по питанию младенцев в течение последних 40 лет, признала Всемирная Организация Здравоохранения (ВОЗ).
Таблицы роста-веса, используемые в Британии для определения оптимальных физических показателей ребенка были основаны на темпах и особенностях роста детей, вскармливаемых искусственными смесями.
Организация теперь заявляет, что советы, которые давались миллионам кормящих матерей, были неверны, поскольку дети, вскармливаемые искусственно прибавляют вес куда быстрее нормы.
Этих кормящих матерей ложно информировали о том, что их дети не получали достаточно питания и росли недостаточно быстро, и им советовали, нередко оказывая давление, увеличить прибавки веса ребенка путем перевода его на смесь или форсированным прикормом твердой пищей.
Эксперты в области здравоохранения считают, что эти таблицы роста-веса сыграли свою роль в развитии детского ожирения и связанных с ним проблем, таких как диабет и сердечные заболевания, в последующей жизни. Исследование, проведенное правительством, показало, что более четверти детей в средних школах Англии страдают лишним весом (с диагнозом "клиническое ожирение"), что почти вдвое превышает показатели десятилетней давности.
На этой неделе ВОЗ опубликует новые таблицы роста-веса, основанные на изучении более 8000 детей, вскармливаемых грудью, из шести стран мира. По ним можно будет узнать, каков на самом деле оптимальный вес грудного ребенка.
Этот шаг должен заставить британских врачей заменить свои привычные таблицы, по которым, в последние четыре десятилетия, все дети сравнивались с искусственниками, темпы роста которых принимались за норму.
Профессор Тим Коул из Института детского здоровья Лондонского университета говорит: “Нам необходимо заменить таблицы на грудничковые. В течение первого года жизни они не прибавляют столько веса, как искусственники. Грудные дети с меньшей вероятностью будут страдать от ожирения в будущем и развивать такие осложнения, как диабет и болезни сердца.”
Шесть лет назад Коул разработал альтернативную таблицу роста-веса, основанную на показателях грудных детей, но она так и не была официально принята и рекомендована к использованию британскими медицинскими властями. Фонд Роста Детей, благотворительная организация Соединенного Королевства, проводит кампании в поддержку таблиц Коула.
Фонд утверждает, что грудные дети в среднем к году достигают веса 22 фунтов, примерно на 0,45 кг меньше, чем искусственники. Предполагается, что грудные дети растут медленнее на первом году жизни, потому что они сами контролируют свое кормление, а не привязаны к родительским представлениям о "времени еды".
Мерседес де Онис, координатор стандартов роста детей ВОЗ, говорит: "Грудные дети, похоже, сами регулируют поступление энергии на более низких уровнях. У них иные темпы метаболизма и режим сна. Искусственники получают больше энергии с пищей, что отражается на их большем весе."
Американская Академия Педиатрии предупреждала о детском ожирении как ключевом факторе риска развития болезней сердца и диабета.
Дети, ставшие моделями для новых стандартов ВОЗ, были отобраны по признаку хорошего здоровья. Они все вскармливались грудью, их матери не курили и все они имели доступ к качественному медицинскому обслуживанию ВОЗ рекомендует исключительно грудное вскармливание для детей до 6 месяцев. В Британии к этому возрасту на исключительно грудном вскармливании находится менее 10% детей.
Королевский Колледж Педиатрии и Детского Здоровья должен собраться этим летом для обсуждения новых стандартов ВОЗ.
Департамент Здравоохранения комментирует: "Когда ВОЗ опубликует новые таблицы, мы подумаем над тем, нужно ли пересматривать таблицы роста-веса в Соединенном Королевстве."
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 19 грудень 2008 - 13:45

У мене дитина 5 міс. По табл. недобирає вагу на 500 гр. Виключно на Гв. Радять давати прикорм у вигляді каш. Порадьте, будь ласка, що робити.
прикладаю до грудей дууже часто, але проблема, що вона не хоче смоктати. Годую в основному уві сні. Інколи всю грудь виїсть, а потім багато зригує. Може, неварто нічого давати поки що. Вроді спокійна, не капризує надміру від свого характеру )))).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 13:54

Я думаю не стоит переживать все детки индивидуальны, не могут же все развиваться так как в таблице написано.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 13:59

Всі ті таблиці складені для діток на штучному вигодовуванні. А дитинка на ГВ набирає стільки скільки саме їй потрібно. Якщо дитина спокійна, нормально розвинута для свого віку то хвилюватися нема чого.
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 14:05

Моя старша мала постійно недобирала ваги і постійно мені в поліклініці морочили цим голову. Вона і зараз маленька і худенька. Ну то й що?? Напевне в неї така природа. :36_1_51:
Думаю, що не вартує шукати проблему там, де її немає.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 15:57

Оленка2008, МанунА, Даша_ дякую. Я читала, що перший прикорм можна вводити замість овочевих сочків, пюре - каші ( не суміші). І думаю, може варто з них починати. Але, напевно, не буду ще зараз почекаю до 6 міс.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Hodr 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 16:42

В мене дитина виключно на ГВ була аж до 10 міс., потім я стала вводити кашки,пюре і т.д.Наша вага в рік була 13кг і трималася до осені, тепер ми важим 14кг при рості 85см. В нас своя таблиця росту і ваги,ми не переживаємо.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 16:44

hodr, Дякую. Тепер не буду точно спішити.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 16:55

Когда начинать прикорм это дело личное. Мы молоко ели до 4 мес. правда смешанное кормление началось с 2 мес., и яблочко начала давать с 3мес. причём свежее нам лучше заходит чем печёное, с 4 мес даю малыш с гречкой и овсянкой, а вот уже 4 день едим картошечку сегодня уже с морковочкой.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 23:43

Коліжанка Ми в перший місяць набрали 1.800кг
в другий 650гр третій і четвертий по 1.200кг
Так от коли я прийшла в перший місяць то мені сказали що я її перегодовую і дійсно я їй постійно цицьку тикала боялась щоб молоко не пропало, а вона бідненька наїсться а потім зригуе.
В другій місяць каже медсестра щось мало тож я на все це плюнула і стала не зважати на ту вагу.Кормила коли манюня просила. Зараз ми десь 16кг та я знаю в кого вона така пішла, в нашого татка. А старший в мене тої ваги по таблиці не набирав , та і зараз в нас він теж невеличкий бо пішов в мамину вдачу.

Головне що вона в вас спокійна і не капризуе, тож може їй вистачае те що вона отримуе від матусіного молочка!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 грудень 2008 - 01:04

Коліжанка, та не переживай ти за ту вагу!
Я малу вже місяць як важу і вага стоїть майже на місці, близько 6,5. А по вигляду вона явно виросла і поправилась, просто більше рухлива стала :)
А скільки твоя важить? :)
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 01:07

ирис, Можливо, дійсно, просто вона така ніжна у мене, справа у тому, що ми за 1 міс набрали 900 гр, а далі менше і менше(((.
Даша, я, напевно, зачекаю з прикормом. Хочу ще з лікарем порадитися. Дякую, дівчата, Ваші відповіді для мене дуже важливі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 01:33

У мене малий так все не добирав, та й не добирав. І я просто з 6-ти місяців почала пропонувати не овочі-фукти, а кашки.
Але реально дитина почала поправлятись десь після року, у нас проснувся апетит, і тепер ранок в нас починається з "мама, АААММ!" :D
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 01:46

Настюша, я вже не переживаю ( переживала в 2,5 міс, та ти знаєш),я просто не знаю як правильно поступити. Моя важить 6500, а має важити 7100, десь так.

Мануна, дякую,от я про це і писала, що може прикорм починати з кашок і може не чекати повних 6 міс.,хоча не впевнена, що вона зразу стане суперїдоком :15_5_11: Ну вже тепер не буду спішити.

Все таки вага дитини - це один з показників здоровя та нормального розвитку в перші міс. життя. Але, погоджуюся, що це дуже індивідуально.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 09:34

Коліжанка, вставлю и свои 5 копеек. Мне кажется вполне можно начать первый прикорм с кашек в вашем случае, так и пишут,что при плохом наборе веса начинают с каш,при нормальном с овощей. Если есть желание ввести его раньше 6ти месяцев, то мне кажется можно попробовать в 5,5. Только не настаивать,а предложить ложечку попробовать и если деть не будет выталкивать язычком, отворачиваться, то уже готов.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 20:10

Сеструлька, , я теж так подумала. Почекаю до 5,5, а потім потрошки почну. Дякую, Сеструлька.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 грудень 2008 - 15:35

Коліжанка, ми з кашок починали, бо овочі нам не пішли. як тільки зникне виштовхувальний рефлекс, якщо є харчовий інтерес - можна починати
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксана Кравець 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 грудень 2008 - 23:53

Дівчата от я прочитала все по даній темі а відповідь так і не знайшла. Моя донечка дуже мало набрала минулого місяця 450 гр їй 3 місяця Цього місяця - 600, теж небагато. Лікарка зробила висновок що в мене замало молока і перейти на змішане харчування. :36_3_16: Але вона не плаче і старші люди мені радили що дитина плаче коли голодна і не спить і не треба звертати увагу на вагу скільки їй треба стільки вона і їсть, я пробувала догодовувати смессю вона її випльовує і починає плакати. Пісяє часто, спить багато, спокійна може мені не звертати увагу на стандарти :gv:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 грудень 2008 - 00:13

В моєї вже дась місяці два вага стоїть на місці. В середньому 9.500 деколи більше, деколи менше. Їсть вона так собі, не багато, в основному цицю. Та я аніскілечки не переймаюся, бо дитина активна,здорова. Я думаю що дитина коли починає більше рухатися - повзати,ходити, то енергія йде на ці процеси, а не відкладається у тканинах організму.

Оксана Кравець якщо дитина спокійна, то не варто догодовувати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему