.... У відповідь на рух плоду періодично з'являються напруги матки і перейми. Вони мало хворобливі і можуть продовжуватися 1-2 хвилини. Ці перейми називаються перейми Брестон-Гікса і зовсім не означають погрозу переривання. Матка "вчиться" скорочуватися і розслаблюватися, готуючись до родів. Якщо ці відчуття не дуже приємні і стомлюють, можна полежати на боці і почекати, поки вони пройдуть. Звичайно в день таких періодів напруг і розслаблень 10-15. Але якщо ви відчуєте, що перейми стають регулярними і супроводжуються болями, необхідно негайно звернутися до лікаря, тому що це може бути початком передчасних пологів.
От начиталась. Тепер чекаю, коли вони будуть ... які вони, перейми Брестон-Гікса ?
Колючка, в мене були десь на 38-му тижні вагітності. Відчуття - як легенькі регулярні перейми (болі) внизу живота, кожні 5-8 хвилин. Я вже хотіла дзвонити в пологовий, але за годину вони перестали... Потім таки подзвонила і мені порадили випити Но-шпи 2 таблетки. І - все. Нічого страшного в них немає. Тут основне - не бігти зразу в пологовий... бо, які б це перейми не були, в любому випадку їх краще перечекати вдома, в спокійній обстановці, чи ванні... тим більше при перших пологах! Хай щастить!
А в мене таке буває десь з тиждня 28, але зовсім не боляче. Тільки відчуваєш як животик твердне, а секунд за 30-60 знов м'якеньким стає. Ніяких ліків при цьому не п'ю. Тут на форумі дівчата вже десь описували, що часто ці пейми починаються коли змінюєш положення тіла, у мене, наприклад, коли довго лежу/сиджу а потім встаю. Але буває і просто так, під час руху, наприклад :)
я поки що нічого такого не відчуваю, це ж напевно не у всіх ці скорочення бувають? правда деколи так підниває внизу живота, як перед початком місячних, трошки полежу і проходить. може це воно?
А от я як ніхто відчуваю ци тренувальні схваточки...(За першою вагітністю нічого такого небуло). Біль внизу живота ниючий і дуже давить і жме низ живота і ніби на анальний отвір (вибачте за подробиці) . Повторюється це десь 1 раз в тиждень. Дуже болючі штуки.
А в мене таке буває десь з тиждня 28, але зовсім не боляче. Тільки відчуваєш як животик твердне, а секунд за 30-60 знов м'якеньким стає. Ніяких ліків при цьому не п'ю. Тут на форумі дівчата вже десь описували, що часто ці пейми починаються коли змінюєш положення тіла, у мене, наприклад, коли довго лежу/сиджу а потім встаю. Але буває і просто так, під час руху, наприклад :)
І в мене таке затвердіння було. Але я незнала що то перейми такі.
А мені останнім часом тисне на мочовий так, що очі вилазять на чоло... думаю що це малявка давить колінцями або ніжками... а може це ї є ці тренувальні перейми?
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
Я також вроді нічого такого невідчуваю, може і відчуваю, але незнаю чи то воно, деколи ниє внизу живота і "там", а животик часто твердне, але це скоро проходить.
А на мочовий вже давно давить, такий дискомфорт, здається деколи "впісяєшся")))
Мій блог:) Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
в мене як таких тренувальних переймів не було,чи може я не відчувала,а от тиск на мочовий був дуже,так що це нормально,дівчатка,на таких термінах як у вас :)
Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...
У першу вагітність уже не згадаю, коли вперше були, а зараз десь з тижня 26-27. Тільки у першу вагітінсть просто твердів живіт, а зараз ще деколи поболює шов при цьому. Veronika_S!
Так оті тверднення животика і є безболісні тренувальні перейми. Справжні перейми будуть такими ж тільки можуть супроводжуватись больовими відчуттями, а ці тренувальні, про які мова йде - безболісні.
Я частенько відчуваю тиск внизу живота і дискомфорт. Не знаю чи то оті перейми, але в більшості випадків мені хочеться скрутитись клубочком чи просто полежати на боці. У мене 27 тиждень, а животик як на 37. Можливо тому.
я теж відчуваю як твердне животик десь з 25-го тижня і досі... але це не боляче, просто трішки неприємно... животик завердіє на хвильку і відпустить... так буває до 5-7 разів на день, не частіше... коли лікарці своїй про це сказала, то вона при значила Магне-В6 але я його дуже рідко приймаю)))))))))))))) адже знаю, що це природньо і нічого страшного в цьому немає)))))))))))))
у мене таке почалося два дні тому.. але я чомусь подумала, що це та штука, яку називають маткою в тонусі завтра сходжу до лікарки, цікаво, що вона скаже..
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!
у мене таке почалося два дні тому.. але я чомусь подумала, що це та штука, яку називають маткою в тонусі завтра сходжу до лікарки, цікаво, що вона скаже..
Мені лікар казав слідкувати так: якщо затвердіння короткотривалі 30-60 секунд - то все гуд - це хибні перейми, якщо затягується на довше, то може бути тонус.
Мені лікар казав слідкувати так: якщо затвердіння короткотривалі 30-60 секунд - то все гуд - це хибні перейми, якщо затягується на довше, то може бути тонус.
у мене короткотривалі.. увечері це буває здебільшого.. то затвердіє животик, то відпустить.. вперше, коли це сталося, я мало не подумала, що в мене вже справжні перейми почалися: кожні 2-3 хвилини якість безболісні спазми були..
Мелодія кохання - це сміх дітей, народжених в любові!