Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: як не дуже поправитися під час вагітності - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

як не дуже поправитися під час вагітності потребую поради Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 березень 2009 - 21:36

У мене проблема. Під час своїх попередніх вагітностей я набирала приблизно по 20 кілограмів, які потім дуже важко скинути. Останнім часом я лише почала приходити у форму після народження Жені. Тільки почала дивитися на себе в дзеркало без сліз, як звістка - знову вагітна.
Тому прошу поради дівчат, які набирали небагато під час вагітності, що краще їсти і що не їсти. Що пити і не пити? Словом, як мені не перетворитися знову на бегемотика?
Поки що не набрала нічого, але й строк невеликий.
З понеділка маю себе обмежувати в їжі, але так, щоб не зашкодити дитині.
Фізичні врпави на даному етапі неактуальні, бо в мене ще не пройшов тонус.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 21:47

Из рациона уменьшить до минимума булочки, печенье, все мучное, сладкое. Лучше вообще отказаться! Заменить черным хлебом. А так правильно питаться, без излишеств, по возможности вести активный образ жизни. Да у тебя двое малышей, у тебя он уже активный! :D Голодать нельзя!!
Не переживай! И вставляй линеечку!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:00

мамаПашіЖені, сьогодні якраз на цю тему дивилась передачу. То там лікарка казала що під час вагітності головне правильно харчуватись. Не їсти багато, а краще потрохи але частіше. Ще казала їсти фрукти замість солодкого, менше білого хліба(краще взагалі від нього відмовитись і перейти на чорний), пити молоко або кисломолочні продукти.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:13

Привіт мамаПашіЖені ! Своєї практики немає, тож поділюся тим, що розказували подруги. Обоє виглядають так, ніби й ненароджували.
Побільше овочів та фруктів. Відмовитися, або скоротити до мінімума торти, шоколад, печиво... Поменше мучного. Тож можна забути про хліб (чорний можна), булочки, макарони і т.п. Не зловживати газованою солодкою водою, краще чайок попити. :)
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Нуся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:22

Я за всю вагітність набрала 11 кг,ні в чому себе не обмежувала,багато рухалася.Народила малого і знову важиила так як на початку вагітності 55кг.Так як проживаємо окремо без батьків і нам суттєво ніхто не допомагає,то зараз за 2 місяці скинула ще три.Просто їла і їм 2 рази на день повноцінно,голод перебиваю яблуками.Думаю,це все таки закладено генетично,в мене подруга себе постійно обмежувала,мало того,що все таки набрала 20 кг за вагітність,то й всю вагітність була зла,через те,що не харчувалася за вподобаннями.Мабуть просто треба себе настроїти так,що і це пройде.Удачі вам,і не переймайтесь,просто потрібен час.
My Signature
Зображення
Зображення

Все в наших руках, тому їх не можна опускати. CHANEL
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:50

Щодо "багато фруктів" хочу Вас попередити :sad: Согодні отримала прочух від лікаря (буде у нас роди приймати) Наказав не зловживати фруктами і усім що може викликати здуття (соки, газовані напої і т.п.) бо здуття сприяє тонусу матки тому бутьте обережні в такій дієті :sad:
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 березень 2009 - 23:31

Лікар,що вела мою вагітність ,радила мені "розгрузочні" дні-раз в тиждень їсти гречку(1 стакан зварити без солі) і 400 грам м"яса (або риби) теж відвареного., все це запивати відваром ізюму...Так не буде накопичуватись лишня вода в організмі-менше буде отікань ніг,рук і т.д.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 23:48

мамаПашіЖені, думаю, що дієта дієті не рівня. Може Вам переглянути пару статтей і підібрати, що для Вас саме оптимальне. Зайдіть по наступних ссилках, може знайдете щось зікаве для себе :)
Прихований текст

My Signature
Щастя бути мамою...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 04:30

я напевно одна з рекордсменок по набору ваги.
58 до вагітності, біля 64 перед пологами.
відразу кажу, я чітко поставила собі завдання більше 65 не набирати. 65 це був вирок для мене, оскільки з такою вагою мені б довелося лежати, маю проблеми зі спиною.

так що все можливо, дівчата вже дали поради, хочу лиш сказати, що головне налаштуватися правильно і їсти потрохи.
я їла все, булочки пекла через день, але в мене була маленька мисочка і я їла тільки з неї. в останні місяці могла через годину їсти, але малими порціями. пила багато рідини.
ваги, аби контролювати не мала, я контролювала себе.

але, мені здається, що набір ваги і відновлення після пологів дуже індивідуальні, можливо навіть генетично закладені, залежать від конституції людини. тому, якщо не вдається і нема серйозних показів, то мож і не тре?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 10:04

Та я теж під час вагітності майже не поправилась (ну окрім дитини=))
На першому місяці ще десь 4 кг скинула якось випадково, з 57 до 53, так що під кінець важила десь 62-63, якщо не менше, не пам"ятаю навіть..

За своїм харчуванням спеціально не слідкувала, просто намагалась корисне їсти, не корисне не їсти.
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 11:48

мамаПашіЖені , харчуватись під час вагітності потрібно так само як і годуєш дитину, тобто їсти корисну їжу як для себе, так і для малюка, під час вагітності моє меню складало, кожен день творог зі сметаною, різноманітні каші, салати заправлені оливковою олією, м"яско тушене старалася їсти зі сметанкою і маслом /телятина, кролик, індик/, пила чаї/не солодкі, я ніколи цукром не п"ю, каву не вживаю/, фруктові і овочеві соки, самі фрукти вживала посезонно, ти сама повинна зорієнтуватися, яка корисна їжа, а яка ні, а отже як їсти картоплю, жарену, тушену, мясо жирне, всякі зажарки, майонези, булки, вермішелі, багато солодкого... і т.д. ...ніякої користі для тебе, а тим більше для дитини... їсти потрібно частіше десь 5-6 разів на день, головне не переїдати...вставати за столу не повністю ситою... і все я думаю буде в тебе ок...

P.S.
Норма набирання ваги за вагітність 12 кг... ну одним словом до 15 кг...
Незабувайся.. здорова їжа - здорове самопочуття в мами і дитини... Удачі тобі!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ok_sanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 12:15

Я за вагітність набрала 10 кілограмів (для мене й цього виявилося забагато, але мусіла два місяці лежати, от лежання і вилізло боком). Моя лікарка порадила їсти менше булочок, більше кисломолочних продуктів і фруктів. Як на мене, головне - не зловживати своєю вагітністю, їсти всього в міру, достатньо рухатися - і все буде гаразд.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 14:25

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (28.3.2009, 21:36) писав:

У мене проблема. Під час своїх попередніх вагітностей я набирала приблизно по 20 кілограмів, які потім дуже важко скинути. Останнім часом я лише почала приходити у форму після народження Жені. Тільки почала дивитися на себе в дзеркало без сліз, як звістка - знову вагітна.
Тому прошу поради дівчат, які набирали небагато під час вагітності, що краще їсти і що не їсти. Що пити і не пити? Словом, як мені не перетворитися знову на бегемотика?
Поки що не набрала нічого, але й строк невеликий.
З понеділка маю себе обмежувати в їжі, але так, щоб не зашкодити дитині.
Фізичні врпави на даному етапі неактуальні, бо в мене ще не пройшов тонус.

Я не набрала багато під час вагітності, ні в чому себе не обмежувала,
огранізм вагітної жінки сам знає що коли і скільки їсти, так що нічого не видумуй, після пологів я схудла до попередньої ваги, а от як почала годувати - то мене рознесло на 25 кг, і нічого такого я собі не дозволяла, ні солодких вод, ні булочок, ні мучного, підозрюю, що це все від гормонального фону залежить, і ганяла постійно з малою, і старалась взагалі нічого не їсти - пропадало молоко, тут я і зупинялась, все одно ефекту нуль, а дитині треба молоко.
А ти конкретно набираєш коли носиш дитя чи коли годуєш? Бо після пологів вага в жінки через пару тижнів повертається на поперднє значення, принаймні у мене так було, я і подумати не могла що через рік стану таким коровиськом. Якщо під час вагітності, то просто старайся не їсти по ночам, і їсти часто і потрошки, і нічого не буде, саме головне - не розтягувати шлунок, бо потім просто звикаєш до великих об"ємів їжі.
Ти побільше гуляй і нічого не бери до голови, я от думаю, що догодую дитинку - тоді і про себе, кохану, подумаю, дітки - то головне, і хорошої людини має бути багато, принаймні хоча б поки вона вагітна :unknw:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 березень 2009 - 15:23

Всім привіт. Вставлю і я свої 5 копійок. Рекордсменка напевне по ненабиранню ваги я. Я коли на третьому тижні ставала на облік то важила аж 84,5 кг . Цілі схуднути я собі не ставила, токсикозу жахливого не було, перші 12 тижнів майже не вставала бо була загроза але дуже схудла, і продовжувала худнути аж до 32 тижня :unknw: тоді я важила 74 !!!! На мене вже всі лікарі сварилися, постійно перевіряли чи з манюньою все добре. Було все ок, в 32 тижні узі казало що вона 2.300 важе. Потім за останні 2 місяці я набрала по 2.5 кг в місяць (трохи більше ніж по 600 грам в тиждень)і важила до родів 79(різниця між початком і кінцем вагітності -5,5 кг), і це притому що я налягла на варену зущонку, причом банками а не по ложечці. Після пологів було 71 кг. Мала з книжною вагою 3.300 родилась (на 39 тижні), тобто вона своє отримала сповна. І гормони я пила до 16 тижня, часто в лікарнях була, але схудла чогось. Але я в день випивала не менше пакета молока і постійно мені гречки хотілось, бо молоко залізо вимивало на скільки я зрозуміла і був низький гемоглобін. Мене майже не тошнило, але небуло апетиту зовсім. Підходила до холодильника, відкрила, подивилась, закрила, розверталась і йшла назад :). Видно організм сам відкорегував вагу. Але поки кормила я знов вернулась до довагітної ваги, та зараз я знаю що мені допомагає - підрахунок калорій. Навчили мене в одній клініці, не буду писати якій щоб не було реклами але зараз я знов важу 70 і худну потрошки до 68. За їхніми данними вагітна не повинна їсти за двох, перші три місяці їсти як завжди, другий триместр +300 калорій, третій триместр +500-600 калорій на дитину, не більше. Треба їсти побільше простих страв і поменше спецій. В мене на ура йшла запечена телятинка з запеченою картопелькою, обовязково кожен день якийсь суп, це головне правило, також обовязково кожен день якась кашка, хоч 100 грам та обовязково, обовязково білковий продукт(риба, мясо, творог, яйця). Ну і ще, якщо ну дуже хочеться чогось солодкого то можна зїсти трохи кураги чи ізюму, горіхів або один кубик шоколаду. Краще зїсти манююююсінький кусочок того що тобі хочеться ніж відмовляти собі певний час а потім зірватись і наїстись вдосталь. Грубо говорячи я їм кожен день по кубику корони, це краще ніж би я місяць її хотіла а потім втоптала цілу плитку. І ще одна порада, ніколи не доїдайте за дітьми, і самі звикніть трохи залишати в тарілці.Це дуже корисна звичка, недоїдених продуктів звичайно шкода, але краще хай їх з'їсть собачка чи пташки ніж вони ляжуть зайввим кілограмом на вашій талії. Щоб не було як у анекдоті :
Прийшла жінка до дієтолога і каже що хоче схуднути, як вияснилось вона доїдає за чоловіком і дітьми. Лікар каже:
-Ну то купіть собі собаку
-Ага, ще за собакою доїдати....

P.S. Це моя історія і моя думка, аж ніяк не панацея, у кожного індивідуальні потреби, але ви нічого не втратите якщо спробуєте.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 16:46

мамаПашіЖені, згадалаще одне. я постійно говорю тим,хто хоче похудати. вівсянка щоранку. перевірено.
щоправда, вже рік ми вівсянки навіть не купуємо, а чоловіка нудить, коли чує це слово (бо я заставляла його їсти вівсянку разом, і він їв. потім аж сказав, що не хотів вагітній перечити).
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 17:26

Перегляд повідомленнягра з вогнем (29.3.2009, 16:46) писав:

я постійно говорю тим,хто хоче похудати. вівсянка щоранку. перевірено.

гра з вогнем а чим вівсянка зранку помагає похуданню? Я їм вівсянку майже кожного ранку, але це тільки для того, щоб кишечник на протязі дня краще працював. Я десь читала, що вівсянка зранку, так би мовити, там все "змазує" і тим самим, наприклад, добра тим людям, хто має проблеми із шлунком чи гастріт і тому подібне...
гра з вогнем , а Вашому чоловіку це допомогло? Треба і мені тоді свого посадити на вівсянку, але він не погодиться... :nea: Каже, що з дитинства її не любить :bad:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 17:30

Sajka*, думаю саме тому,що вівсянка стимулює роботу кишечника :)
мому допомогло :) він тепер трохи повніший, а був вже зовсім худющик :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 17:33

Перегляд повідомленняRomaIIIka (29.3.2009, 15:23) писав:

Всім привіт. Вставлю і я свої 5 копійок. Рекордсменка напевне по ненабиранню ваги я.
....

Та ні-тут вже хтось розповідав,що похудав на 20 кг за вагітність...
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvito4ka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 17:48

А я до вагітності була 60кг,в перші 3 міс схудла до 57(через токсикоз).А на 9_му була вже 78 кг_нівчому себе не обмежувала! Після родів за 4-5 місяців схудла до 48 кг,то чоловік почав сваритися,що дуже худа,зараз я важу 50кг.
My Signature
Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 17:54

Перегляд повідомленнягра з вогнем (29.3.2009, 17:30) писав:

мому допомогло :) він тепер трохи повніший, а був вже зовсім худющик :)

гра з вогнем мому б також не завадило трохи похудати. Але вівсянку ну ніяк не хоче. І відмовитися від м"яса, ковбаски- теж ніяк... Але нічого літо на підході. Може якось на салатикі посаджу :nea:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 16 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему