Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Бісквіт - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Іконка Важливе оголошення

Любі наші відвідувачі, сайт працює!
Якщо десь побачите жучка (баг) прошу повідомляти в темі
http://www.malecha.o...
Під жучками мається на увазі будь-яка некоректна робота ресурсу після відновлення.

Щира та безмежна подяка Павлові, чоловікові нашої Shady Lady за реанімацію сайтів!


Увага!
Події місяця!

- Військово - креативний квест

- Любіть Україну, Патріотичний поетичний флешмоб

- Раді Вас запросити на новий обінник- квест "Шоколадний нікнейм"


  • 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Бісквіт ділимося рецептами та секретами Оцінка: -----

#41

Користувач поза мережею   Серенада 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 234
  • Реєстрація: 16 березень 09
 

Відправлено 07 листопад 2010 - 00:11

Існує три способи приготування бісквіту і декілька обов"язкових правил.
Правила.
- Посуда для збивання повинна бути ідеально чиста та суха;
- форму для випікання необхідно приготувати заздалегіть, помастити твердим жиром і посипати мукою, або сухариками; можна викласти помащеним пергаментом;
- збиту масу перемішувати з мукою швидко, але легко знизу вверх (мука важка і падає вниз);
- готове тісто відразу ставити пекти, бо швидко сідає;
- ставити пекти у добре розігріту духовку;
- процес збивання має бути неперервним.
Способи приготування.
1. Відділити білки і охолодити. Жовтки взбити з 2/3 цукру, а білки з 1/3. Цукор додаємо в 2-3 прийоми. Білок вимішуємо з жовтками вперемішку з мукою.
2. Відділити білки і збити в густу піну. Під кінець збивання додати цукор. Коли розчиниться + жовтки. Вимішати з мукою.
3. Цілі яйця вибити в посудину і збивати близько 15 хв. Додати цукор і ще бити хв 10. Легко вимішати з мукою.

А мій рецептик простий: на 1 яйце 1ст л муки та 1 ст л цукру. Якщо печу пляцок з яблуками то завжди заміняю половину яєць водою(1яйце-1ст л води).Збивати потрібно яйця 10хв+воду збивати 5хв, тоді цукор. Бісквіт не сяде, якщо він добре збитий. Тому бити треба довго. Я ніколи не шкодую часу на збивання.
Готую завжди 3-м способом, ніколи не даю розпушувач, чи щось подібне. Бісквіт не падає. Витягую відразу, але обережно.

Спробуйте спекти пляцок з яблуками. Ням-ням.
Яблучка добре кислі, почистити і посікти не грубо(але не терти!)
Вистелити форму пергаментом і помастити маргарином. Висипати яблука(сухарями я не підсипаю, нема потреби). За той час взбиваються яйця і гріється вже духовка. Вимішую з мукою і відразу заливаю яблука. Яблук нарізаю ну дуже багато, не менше ніж 1см до верху.
Випікаю хв 30. Витягую. В дечці стоїть ще 10 хв(щоби підсох верх, бо відразу перевернувши він відсиріє і чіпляється до дощечки). Тоді перевертаю і легко знімаю пергамент. Посипаю відразу яблучка пудрою. Смачного!

Цей пляцок буває не встигає повністю охолонути, як його вже неМА. Також він дуже-е-е смачний з ревенем.
Я на дечку формату як листочок А4 роблю бісквіт на 6 яєць (читаємо 3яйця+3ст л води).

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Юлька-мамулька, вибач може за дурне питання, а що таке афини?
  • 5
  • Back To Top

#42

Користувач поза мережею   Vesta* 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 1 547
  • Реєстрація: 19 серпень 09
 

Відправлено 07 листопад 2010 - 00:35

Tanusi4ka, Ну ти человєчище !!!! Я в свої 33 таких речей про бісквіт не знала , село ..Тепер буду пробувати робити бісквіт.
А афини - це чорниці.:)
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#43

Користувач поза мережею   Серенада 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 234
  • Реєстрація: 16 березень 09
 

Відправлено 07 листопад 2010 - 00:55

Vesta*, печи на здоров"я.
То я тоже певно з села, бо не чула, що так називають чорниці. Дяку.
  • 0
  • Back To Top

#44

Користувач поза мережею   olgakr 

 
  • Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 58
  • Реєстрація: 27 червень 09
 

Відправлено 12 листопад 2010 - 12:15

А що таке афини?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#45

Користувач поза мережею   olgakr 

 
  • Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі
  • Повідомлень: 58
  • Реєстрація: 27 червень 09
 

Відправлено 12 листопад 2010 - 14:01

ой вже побачила,вибачаюсь
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

#46

Користувач поза мережею   НАТАЛІЯ Д. 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 377
  • Реєстрація: 21 січень 11
 

Відправлено 29 січень 2011 - 13:45

В мене бісквіт спочатку гарно піднімається, коли трошки припечеться, то зменшую трошки тампературу. В духовку не заглядаю і зразу не виймаю, а він потім починає в середині дуже просідати. Що я роблю не так?
My Signature
Спойлер
  • 0
  • Back To Top

#47

Користувач поза мережею   Дiна 

 
  • Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 647
  • Реєстрація: 28 березень 09
 

Відправлено 16 травень 2011 - 14:42

Дівчата, почну з того, що я в випічці новачок . На наст. тиждень в чоловіка ДН. Я спочатку хотіла йому замовити торта, але він каже, що йому було б значно приємніше, щоб я його спекла. Хочу спробувати спекти із бісквітних коржів + маковий крем та крем із згущонки . Щоб бісквітні коржі були із маком та із какао (шоколадні). Так от, якщо я додам мак, то чи є ризик, що корж не виросте??? І ще, чи можна ті коржі спекти трохи швидше (в середу-четвер) і обвинути в плівку??? Із рецептом ще не оприділилась, мабуть, щось вибиратиму із вами запропонованих.
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#48

Користувач поза мережею   Каська-маська-к@т 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 724
  • Реєстрація: 29 листопад 09
 

Відправлено 16 травень 2011 - 15:53

рецерт бісквіту. в мене не падав ні разу. пекла купу разів.

на форму діаметром 20 см
5 яєць
5 ст.л цукру
5 ст. л борошна
1 пачка розрихлювача (я беру доктора Еткера 25 гр)

починаю збивати білки з дрібкою солі. збиваю до збільшення в н-разів. поступово додаю по 1 ст. л цукор збиваючи до стійких піків блискучих. поступово вводжу по оному жовтку і далі збиваю до гарної пухкої маси. муку з розпушувачем змішую та просіюю. обережно вводжу в массу з яєць та цурку і обережно перемішую лопаткою. форму вистиляю папером промазаним олією або пергаментний папір і в дузовку на 190 градусів на 40-45 хв. духовку не відкриваю (особливо перші 15 хв). в кухні не відчиняю вікна коли витягаю бісквіт. готовий бісквіт рум"яний зверзу і пахне супер.
якшо любите шоколладне - замінюю 1 ложку борошна на 1 ложку какао.

а ще ставити треба в гарячу духовку. я вмикаю як тільки починаю збивати яйця щоб прогрілась.

якшо форма більша то кожен інградієнт збільшити на 1
7 яєць
7ст.л цукру
7 ст. л борошна
і т.д.

смачного!!!

Цитата

Дівчата, почну з того, що я в випічці новачок . На наст. тиждень в чоловіка ДН. Я спочатку хотіла йому замовити торта, але він каже, що йому було б значно приємніше, щоб я його спекла. Хочу спробувати спекти із бісквітних коржів + маковий крем та крем із згущонки . Щоб бісквітні коржі були із маком та із какао (шоколадні). Так от, якщо я додам мак, то чи є ризик, що корж не виросте??? І ще, чи можна ті коржі спекти трохи швидше (в середу-четвер) і обвинути в плівку??? Із рецептом ще не оприділилась, мабуть, щось вибиратиму із вами запропонованих.


я додавала і мак і какао - виростав бісквіт. він має пружинити як спечеться і запах ммммммммм який йтиме.
наперед спекти то на скільки днів? ну на 1-2 дні можна а на більше певно не варто. і обготати в плівку - може в мішечок з тканини щоб не запрів???
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#49

Користувач поза мережею   Юлька-мамулька 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 2 474
  • Реєстрація: 02 серпень 10
 

Відправлено 16 травень 2011 - 21:32

Спробувала і я сьогодні спекти бісквіт,правда на 4 яйця...вийшло непогано....але муки трошки багацько дала....тепер вже буду знати.
Пекла без добавок,тобто порошку до печива
My Signature
Зображення


Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#50

Користувач поза мережею   Юлька-мамулька 

 
  • Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 2 474
  • Реєстрація: 02 серпень 10
 

Відправлено 17 травень 2011 - 07:33

Перегляд повідомленнягра з вогнем (15.6.2009, 13:53) писав:

ділюся своїм секретом. як то кажуть на гіркому досвіді та добрих порадах зіпсула днями шарлотку. не те, щоб взагалі зіпсула, але до цього розу було значно краще.

для мене при випічці бісквіта головне.
окремо збивати білки (з половиною цукру) та жовтки (з половиною цукру).
частину збитих білків додати у жовтки. акуратно перемішати. ні в якому випадку не коловими рухами, а так немовби складаєте лист паперу.
суміш додати до решти білків і знову акуратно перемішати.
досягати однорідності не варто.
і нарешті додати просіяну муку по третині за раз і так само перемішувати немовби перегортаєте книжку.

як я зробила, що бісквіт не вдався. прочитала начебто дуже успішний рецепт, де мука додається в жовтки і потім перемішується з білками. ніколи так не робіть! правильно вимішати не вдасться!

дуже влучно сказано...це мабуть і є моя помилка..хоча дивилася МК,де муку додають саме до жовтків..
My Signature
Зображення


Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#51

Користувач поза мережею   ksushaF 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 449
  • Реєстрація: 25 грудень 08
 

Відправлено 17 травень 2011 - 10:06

Дівчатка, усім дякую за нові рецептики!!! Зараз почнеться скоро сезон свіжих ягід, то я планую потішити своїх діток смачненьким.
My Signature
Спойлер

  • 0
  • Back To Top

#52

Користувач поза мережею   Дiна 

 
  • Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 647
  • Реєстрація: 28 березень 09
 

Відправлено 17 травень 2011 - 10:49

ось ще знайшла корисні посилання, як спекти добрий бісквіт, може кому знадобиться
Прихований текст

Вирішила чоловікові на ДН спекти ось такий торт із бісквітами (тільки інший крем робитиму). Хто більший знавець, ніж я по випічці, гляньте чи все там добре по рецепту.
Прихований текст

My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 1
  • Back To Top

#53

Користувач поза мережею   dracon 

 
  • Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 154
  • Реєстрація: 14 січень 10
 

Відправлено 18 травень 2011 - 16:02

діна робила такий тортик,навіть вчора-в мене рецепт називається "три мушкетери".Там в оригінальному рецепті крем з халвою.Але я робила із згущеним вареним молоком - моїм сподобалось.Ще один раз робила замість коржа з ізюмом - з какао-тоже смачно.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

#54

Користувач поза мережею   Дiна 

 
  • Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 647
  • Реєстрація: 28 березень 09
 

Відправлено 18 травень 2011 - 23:39

І ще 1 питання, бо читаю на різних форумах по-різному: яйця для збивання мають бути холодними чи кімнатної температури???
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#55

Користувач поза мережею   Каська-маська-к@т 

 
  • Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 724
  • Реєстрація: 29 листопад 09
 

Відправлено 19 травень 2011 - 10:20

Перегляд повідомленнядіна (19.5.2011, 0:39) писав:

І ще 1 питання, бо читаю на різних форумах по-різному: яйця для збивання мають бути холодними чи кімнатної температури???

я взивала на бісквіт білок і з холодильника і такий що вже трошки постояв в кухні. головне гарний міксер і терпіння до взбивання. спочатка починаю збивати на повільній швидкості білки з додаванням дрібки солі - вже коли білки добре збільшились в об"ємі тоді додаю цукор і збиваю до стійких піків а вже тоді жовьки і теж збиваю шоб не було рідини з жовтків, тобто теж трошки часу йде на взбивання білків разом з жовтками. окремо ніколи не робила. бісквіти завжди росли. ну і порошок даю для печева для пухкості
My Signature
Спойлер

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#56

Користувач поза мережею   Дiна 

 
  • Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі
  • Повідомлень: 647
  • Реєстрація: 28 березень 09
 

Відправлено 19 травень 2011 - 13:57

Каська-маська-к@т, тобто треба збивати білки і жовтки в 2 окремих посудинах, так??? А тоді з"днати разом і вже додавати муку і решту інградієнтів??? Там по тому рецепту не дається порошок для печива, але я напевно все ж його додам, думаю зайвим не буде. Але то вже напевно не треба тоді соди гасити оцетом, пра???
My Signature
Зображення

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#57

Користувач поза мережею   bogun 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 486
  • Реєстрація: 15 травень 09
 

Відправлено 19 травень 2011 - 18:46

Можна і ручним "вінчиком" - головне добре збивати.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Щоб мені бісквіт не падав, то вже перевірений роками рецепт такий:
5 свіжих (!!!) яєць
1 склянка цукру
1 склянка муки
1 ч.л. амоняку
Випікати при Т=175 градусів

Користувач подумав і додав через 13 хв.:
До речі, вчора спекла ось так вийшов:
Зображення
і такий тортик:
Зображення

Користувач подумав і додав через 25 хв.:
Ще раз перечитала питання і відповіді, тому напишу:
збиваємо білки з 4/5 цукру до утворення піни
збиваємо жовттки (одремо від білків) з 1/5 цукру
зливаємо ці дві маси
не перестаючи збивати, підсипаємо 1 склянку муки
додаємо амоняк
виливаємо у форму.

Повідомлення відредаговано bogun: 19 травень 2011 - 18:49

  • 4
  • Back To Top

#58

Користувач поза мережею   Марі_я 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 385
  • Реєстрація: 08 лютий 11
 

Відправлено 19 травень 2011 - 19:36

Ще десь читала. що ставити бісквіт у дуже розігріту духавку, а потім трішки зменшити температуру

Нагороди:

переглянути всі
  • 0
  • Back To Top

#59

Користувач поза мережею   bogun 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 486
  • Реєстрація: 15 травень 09
 

Відправлено 19 травень 2011 - 19:42

Я при випіканні будь-чого спочатку добре розігріваю духовку при Т яка необхідна для певного виробу. Або можна на більшу температуру, а топім треба зменшити ще перед тим як ставити бісквіт, бо занадто висока Т зіпсує бісквіт.
  • 0
  • Back To Top

#60

Користувач поза мережею   bogun 

 
  • Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі
  • Повідомлень: 486
  • Реєстрація: 15 травень 09
 

Відправлено 19 травень 2011 - 20:33

діна, як вийшов бісквіт?

Повідомлення відредаговано bogun: 19 травень 2011 - 20:33

  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:




  • 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему



1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Реклама


Останні зміни статусу

Коли я не знаю чогось - іду на форум.... Коли маю що розказати особистого - в щоденник... Коли хочу поділитися цікавим висловом, афоризмом, картинкою чи просто думкою без продовження і коментів - іду в статуси... Це ж так просто, логічно і виховано...

Айра світлина

Айра  УРА! УРА! УРА! Малеча знову з нами)))

Сьогодні, 15:41

Shady Lady  світлина

Shady Lady   І я не знаю, Як світанок настає, І як закінчився Улюблений альбом, Бо не бажаю Ні хвилини самоти. І там живу, немов літаю я, Так немов літаю я Кожну мить, коли зі мною ти!.. І я на небі! ОЕ

Вчора, 22:50

Показати коментарі (1)

lenasl світлина

lenasl  Як же малечі не вистачало!!!

Вчора, 20:17

Жива вода  світлина

Жива вода   Слід пам'ятати яке сьогодні значне свято і який важкий шлях пройшла св. Анна до народження діви Марії. Особливо це важливо для тих, хто мріє про діток ;)

Вчора, 16:00

Показати коментарі (2)

Фіало4ка світлина

Фіало4ка  любі переміни несуть в собі нові можливості

Вчора, 14:00

юлія 27 світлина

юлія 27  Вітаю всіх татусів з днем батька(чоловіка

Вчора, 03:55

;)малявка;) світлина

;)малявка;)  ну що ж, обіймаю тебе моя подруго, малеча.Сумувала без тебе...

Вчора, 01:38

Euphoria світлина

Euphoria  Я так за тобою сумувала!

20 вер 2014 20:01

Amanda світлина

Amanda  Юхуууу!!! Тішуся, як мала дитина!!! Ви би знали, як я страждала всі ці дні без Малечі...

20 вер 2014 18:57

Сплюшок світлина

Сплюшок  дякую усім, хто допоміг відновити ресурс!

20 вер 2014 16:57

Всі зміни →

Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків


birthday Іменинники ( 22 вересень 14 )

  • З днем народження
    ilash 
    - Вік: 39
  • З днем народження
    мама Анюти 
    - Вік: 28

Пиши українською Перекладач онлайн