Пустушка, дурник - чи варто давати дитині?
Відправлено 24 березень 2009 - 12:38
Особисто я катерично проти, а ви?

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 24 березень 2009 - 12:52
Я сама пустушку смоктала 4 місяці, поки не прорізався перший зубчик і я її не прокусила, а іншої просто не захотіла. У мене все гаразд з прикусом, наприклад. А от сестра смоктала десь до 2,5 років, потім довго прикус виправляли, і з шлунком мала проблеми з раннього дитинства. Не впевнена, що це виключно пустушка була причиною, проте зі своєю дитиною ризикувати і провокувати зайві проблеми не хотіла.
До інших дітей, котрі смокчуть дурника ставлюсь спокійно, кожна мама вправі обирати сама.
Відправлено 24 березень 2009 - 12:57
Незнаю чи шкодить вона дитині, але не люблю дітей з сосками.
Відправлено 24 березень 2009 - 13:00
Загалом завжди не розуміла лише одного - чому дуже часто наші мамочки, як тільки дитина народиться, вже тулять їй ту пустушку?
Користувач подумав і додав через 9 хв.:
Ірина Ігнатова (24.3.2009, 12:57) писав:
Ірина Ігнатова, так шось я собі нагадала - за кордоном, принаймні там, де ми жили, дуже рідко побачиш діток з пустушками

Відправлено 24 березень 2009 - 13:41
Відправлено 24 березень 2009 - 13:43
еще: старший до 6 месяцев,пока не смог кататься сидя на улице орал постоянно и не в груди дело...но и соска ее помощник была
Відправлено 24 березень 2009 - 13:45
Наші діти були на гв. Малій давала соску перед сном. Допомагало заснути, заспокоїтись. Користувались десь до 1року 5 місяців.
Малому не давала соски. Засипав дуже важко, тому привчили засинати біля грудей. Можливо, якби мав соску було б трохи легше...
Відправлено 24 березень 2009 - 13:46
Відправлено 24 березень 2009 - 13:51

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 24 березень 2009 - 13:57
Ми ж самі завжди і всім кажемо, що МАМА КРАЩЕ ЗНАЄ, ЩО ДОБРЕ ДЛЯ ЇЇ ДИТИНИ. А тут самі критикуємо тих мам, що дають пустушку. Нехай кожна з нас сама вирішує:) Ми ж усі начитані, питаємо інших форумчанок та консультанта з ГВ порад і аж тоді робимо вибір. ;) :)

Відправлено 24 березень 2009 - 14:05
Відправлено 24 березень 2009 - 14:11
1) перед пологами, начитавшись, я була впевнена, що дурник - це вселенське зло.
2) лялі вже рік і я розумію, що вселенським злом пустушку назначили консультанти з ГВ, оскільки це найлегший і водночас найскладніший спосіб вирішувати проблеми з лактацією.
багато жінок дають пустушку і, якщо вони звернуться з тих чи інших причин до консультанта перша і основна рекомендація буде відомою. у мене склалося враження, що дурником інколи приховують некомпетентність тих самих консультантів або їх небажання працювати. значно легше сказати - дурник зло, значно важче розбиратися у проблемі кожної окремої жінки.
дуже легко сказати - не хочете викидати дурника, ніц не вийде, важко ввійти у розуміння і шукати інший вихід.
терміново тре йти. потім допишу.
Відправлено 24 березень 2009 - 14:11
Відправлено 24 березень 2009 - 14:29
Ми були до 3 міс. на змішаному вигодовуванні. Соска в ротику була частенько, а пустушку лиш смоктали перед сном. Моя дитина була набагато спокійніша, ніж дітки подруг, швидше засинала, а дурник відразу забирала з ротика, ось і все. А вночі навіть не користувалися ним. Проблем з відучуванням від пустушки також не було, на руках не носилися цілими днями, колік не було і привкус нормальний. :)
А брат мого чоловіка не йшов в садочок ( 6 років!!!) без бутилочки з молоком і печивом українським :D . Дурником також довго "бавився" і нічого страшного, з травленням і привкусом було все ОК.
Відправлено 24 березень 2009 - 14:41

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 24 березень 2009 - 14:48
Відправлено 24 березень 2009 - 14:49
Відправлено 24 березень 2009 - 16:30
Думаю, є випадки, коли пустушка допоможе і не завдасть жодної шкоди.
Згадала одну свою знайому, яка радила мені в пологовий взяти пустушку і соску для дитини, бо без них не обійтись... оце як на мене крайність.
Якось пробувала і я дати дитині пустушку (це був той випадок, який, як я вважаю, є виправданий), але моє сонечко виплюнуло її дуже далеко. А коли дідусі/бабусі переконували мене, що дитині конче треба та гума (і коли не діяли жодні мої заперечення), я просто показувала фокус з випльовуванням пустушки :D Більше не чіплялись.
Відправлено 24 березень 2009 - 19:06
Відправлено 24 березень 2009 - 19:22

Допомога

-