Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Година Землі - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Година Землі акція Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 березень 2009 - 13:00

Зображення
Що таке Година Землі

Все дуже просто.
Починалося все з акції, яка закликала жителів Сіднея вимкнути світло, а переросло в одну з найбільших світових кампаній за боротьбу зі зміною клімату. Цього року, 28 березня, о 20:30, люди по всьому світу вимкнуть світло на одну Годину – Годину Землі. Наша ціль – залучити до кампанії 1 мільярд людей, більш, ніж 1000 міст, що об’єднавшись разом у всесвітньому заклику продемонструють реальність боротьби з глобальним потеплінням.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, такі як Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд Coca Cola на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.

Година Землі 2009 це всесвітній заклик до дій, який має на меті привернути увагу кожної особистості, кожної організації та кожної спільноти. Заклик почати діяти, заклик взяти на себе відповідальність й долучитися до спільної праці задля сталого майбутнього. Видатні пам’ятки та визначні місця в Європі та Америці стануть темними. Люди по всьому світу вимкнуть світло та об’єднаються разом для підняття нагальної дискусії щодо майбутнього нашої дорогоцінної планети.

Понад 64 країни заявили про свою участь в Годині Землі 2009. Їх кількість продовжує зростати кожного дня, оскільки люди усвідомлюють, що такий простий вчинок може мати глибокі результати у стимулюванні змін.

Година Землі – це заклик надії та заклик до дії. Кожен з нас може зробити свій внесок.

Долучайтесь до Години Землі 2009, вимикайте світло на одну годину, Годину Землі, 28 березня 2009 року, о 20:30. Реєструйтесь на сайті
Прихований текст
Текст, що розкривається

Повідомлення від модератора Lara!
Прохання не залишати відкритих посилань на сторонні ресурси

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дика пантера 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 14:20

Я вже чула про цю акцію. Обовязково приймем в ній участь! :pardon:
My Signature
Зображення]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 14:25

Ми теж підтримаємо! :angel:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МаМуська 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 23 березень 2009 - 14:28

І ми також приймем участь!!!!! :)
My Signature
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 14:34

а я бачила в новинах один поважний дядько-енергетик сказав, що українські енергетики до такого не готові, і якщо відбудеться такий різкий спад споживання електроенергії, можливі порушення в роботі тих їхніх станцій

так що, вболівати потрібно іншими методами, а не розвалити ще й вітчизняні ЛЕП
імхо
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 18:42

Перегляд повідомленняPaNtera (23.3.2009, 14:34) писав:

а я бачила в новинах один поважний дядько-енергетик сказав, що українські енергетики до такого не готові, і якщо відбудеться такий різкий спад споживання електроенергії, можливі порушення в роботі тих їхніх станцій

імхо

А вимикати електроенергію без попередження на 3 години ввечері, або вмикати завелику напругу що спалює наші побутові прилади - їхні ЛЕП від цього чомусь не розвалюються! :praising:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дика пантера 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 18:52

Levandovskij, Повністю з тобою погоджуюсь. Думаю що від того що мивимкнемо свтло на годинку нічого страшного не станеться
My Signature
Зображення]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2009 - 18:54

Теж мені акція! Ось ми в січні разом з Росією майже на місяць вимкнули газ всій Європі - оце я розумію була акція! :)

Цитата

Никогда, слышите, никогда не пытайтесь одновременно с миллионом других людей включить или выключить свет. Чем вас будет больше, тем больше вероятность срабатывания защиты на электростанциях. Значительно сократив потребление электроэнергии на час, вы значительно же повысите шанс возникновения каскадного отключения, когда врубите свет обратно и дадите пиковую нагрузку на подстанции.

©
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PaNtera 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 березень 2009 - 10:54

Moon, :bye:
про газ мені сподобалось, класс)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 24 березень 2009 - 11:08

МИ ТІЛЬКИ ЗА!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   eugen74 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 24 березень 2009 - 18:12

Я підтримую ідею впровадження різних енергозберігаючих технологій, але суті цієї акції геть не розумію. Також я не розумію, чого у зв"язку з цією акцією ніхто не зверне на таку енергозберігаючу проблему, яка починає все більше дошкуляти мене і мою родину. Починаючи з 2002 року ми замінили всі лампи в квартирі на економні, й ось уже п"ять таких ламп вже вийшли з ладу. Ми знаємо, що в них міститься ртуть, і їх категорично не можна викинути в звичайний смітник, а десь відносити у спеціальні пункти. Але в Києві (як, здається, й у всій Україні) такі лампи ніде не утилізовують! І що, я довіку маю тримати їх у коробці в себе вдома в очікуванні, поки відкриють приймальний пункт? Те саме, між іншим, з батарейками, їх теж назбиралося три чималенькі коробочки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:06

:p Ну що всі підтримали "дурну" акцію?? Сумніваюся... всі забули! Я як не збиралася виключати світло, і не вимикала! :sad:
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   таня23 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2009 - 22:14

Перегляд повідомленняMoon (28.3.2009, 22:06) писав:

:p Ну що всі підтримали "дурну" акцію?? Сумніваюся... всі забули! Я як не збиралася виключати світло, і не вимикала! :sad:

Це точно.В цьму світі від нас нічого не залежить (в плані такої глобальності).На все воля Божа.А те чи я вимкну світло на годину дві чи три.........Раніше треба було думати,довели планету до такого стану тепер забили на сполох.
My Signature
Зображення
сьогодні ми кохаємо один одного більше ніж учора, але менше ніж кохатимемо завтра...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 березень 2009 - 00:02

Почула сьогодні таку думку, що якщо дійсно достатня всі люди в якомусь регіоні світло виключать, то вся електромережа накриється. Не знаю, наскільки це правда, але цікаво було б на таке подивитись))

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
А вимикати все місто примусово - то фігня якась імхо, люди ж різні бувають, діло навіть не в ставленні, бо комусь має дійсно бути потрібно світло.. Ми вимкнули для приколу і сиділи зі свічками - малому сподобалось) але не знаю, як там ефект на глобальне потепління від тих свічок, чи не гірше ніж від світла))

Неуважна, почитала вище - дійсно можуть трабли в мережі виникнути, якщо одночасно багато людей зроблять
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 00:58

Перегляд повідомленняPaNtera (23.3.2009, 13:34) писав:

імхо

повністю погоджуюсь. Енергетики дуже страждають від отих перепадів. Навіть коли люди просто ввечері всі разом запалюють все шо тікі можна запалити в хаті (світла у всіх хатах, тілівізори, компи тощо). В цивілізованих країнах намагаються розподілити ото навантаження більш рівномірно. впроваджують диференційований облік енергії (вдень дорожче ,вночі дешевше), тоді можна прання, на приклад, наготувати десь на 4 ранку і т.д. Але то стосується мабуть приватних будиночків, а не бідацтва що по квартирах тісниться.. Не думаю що комусь хотілося б прокидатись під завивання пралки о 4 ранку :D

Перегляд повідомленняeugen74 (24.3.2009, 17:12) писав:

Я підтримую ідею впровадження різних енергозберігаючих технологій, але суті цієї акції геть не розумію. Також я не розумію, чого у зв"язку з цією акцією ніхто не зверне на таку енергозберігаючу проблему, яка починає все більше дошкуляти мене і мою родину. Починаючи з 2002 року ми замінили всі лампи в квартирі на економні, й ось уже п"ять таких ламп вже вийшли з ладу. Ми знаємо, що в них міститься ртуть, і їх категорично не можна викинути в звичайний смітник, а десь відносити у спеціальні пункти. Але в Києві (як, здається, й у всій Україні) такі лампи ніде не утилізовують! І що, я довіку маю тримати їх у коробці в себе вдома в очікуванні, поки відкриють приймальний пункт? Те саме, між іншим, з батарейками, їх теж назбиралося три чималенькі коробочки.

дуже свідома позиція! Якби всі поміняли свої жарівки на економні лампи - толку було б більше ніж від 1 години один раз на рік (!) =)
а батарейки та лампочки най поки полежать. Хто зна, може хтось візьметься за то за пару-8 років. На крайняк мона знайомими передати до тієї ж польщі :) - тут батарейки збирають часом.. В нас в інституті навіть смітничок спеціальний є. тепер ніколи в сміття не викидаю.
А ще, для зменшення об'єму сміття, можна зминати пластикові пляшки та пакети від соку. Самому легко пляшечку по мінералці зкомкати, а уявіть скільки енергії тре щоб зім'яти контейнер в якому 1000 таких пляшок!! (ще й з позакручуваними корками :D )

Невесело якось.. :-/
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 березень 2009 - 04:07

ой, а то сьоні було? знову я все пропустила :(
вимикати світло я не планувала, чоловік мені б вимкнув, він якраз нову ОС, якута макос з цифрами, ставив і вчив якусь цьотку в тому компі говорити. але хотілося прогулятися, подивитися хто долучився, хто ні, в блокнотик записати...
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 10:20

Rimas сказав:

повністю погоджуюсь. Енергетики дуже страждають від отих перепадів. Навіть коли люди просто ввечері всі разом запалюють все шо тікі можна запалити в хаті (світла у всіх хатах, тілівізори, компи тощо).

Не розумію, що спонукає вас до захисту енергетиків і електромереж? невже ви жодного разу не матюкали тих енергетиків за несвоєчасно вимкнуте світло??? і ще при тому що за нормативними документами про відімкнення зобов'язаны повыдомити населення завчасно!
Приєднатись до акції некого не змушували, це особиста справа кожного. А Львів офіційно не приєднувався до акції, на відміну від Чернівців і Одеси, де цьому сприяло міське керівництво.

Цитата

Чернівці долучилися до «Години Землі»

Чернівчан закликали відгукнутися на звернення Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів та 28 березня долучитися до екологічної акції «Година Землі 2009» і разом з усім свідомим світом вимкнути електрику з 20.30 до 21.30. Про це ЗІК повідомили у прес-центрі міської ради.

У Чернівцях 28 березня під час «Години Землі» буде вимкнено зовнішнє освітлення площ та історико-архітектурних будівель, адміністративної будівлі Ратуші.

«Є надія, що свідома громадськість міста, тисячі чернівчан долучаться до екологічної акції і свідомо 28 березня на годину вимкнуть зайве освітлення, демонструючи солідарність із світовою спільнотою», – йдеться у зверненні прес-центру міської ради.

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 10:54

Перегляд повідомленняeugen74 (24.3.2009, 19:12) писав:

чому ж не утилізують? у нас в Рівному є така фірма. я це знаю, тому що на роботі стикалася з утилізацією ламп денного світла і акумуляторів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2009 - 11:10

Перегляд повідомленняLevandovskij (29.3.2009, 10:20) писав:

Не розумію, що спонукає вас до захисту енергетиків і електромереж? невже ви жодного разу не матюкали тих енергетиків за несвоєчасно вимкнуте світло??? і ще при тому що за нормативними документами про відімкнення зобов'язаны повыдомити населення завчасно!
Приєднатись до акції некого не змушували, це особиста справа кожного. А Львів офіційно не приєднувався до акції, на відміну від Чернівців і Одеси, де цьому сприяло міське керівництво.

хм.. то я Вас не розумію =)
Хочете сказати що якщо у вас колись позапланово вимикали світло і спалили (не дай Боже) телевізор, то тре зараз всім разом об'єднатись під гаслами акції і спалити нах оту злощасну мережу до тла! :) щоб знали :search:
Ну а далі сидіти собі круглий рік при свічках, з почуттям виконаного обов'язку :D Головне тепер ніхто не насмілиться раптово відключити світло.

Не розумію я отих "акцій"... :unknw:
Якщо ви в себе вдома щодня вимкнете світло в кімнаті де нікого на даний момент нема на 20 хв, то за рік назбирається 5 діб (!) без світла, не те що година якась...
Ще можна під'їздом зкинутись на автоматику освітлення, щоб не горіло цілодобово (чи всю ніч). Але нашо?! все одно ж за то не платимо, правда? :search:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн