грудне вигодовування після півтора року ділимось досвідом, допомагаємо порадами
Відправлено 20 березень 2009 - 13:56
Відправлено 20 березень 2009 - 16:51
ОТ ЯКБИ ГОДУВАТИ ТІЛЬКИ ВНОЧІ. МРІЯ
Відправлено 20 березень 2009 - 16:58
Відправлено 20 березень 2009 - 17:11
Відправлено 20 березень 2009 - 17:14
Відправлено 20 березень 2009 - 17:37
lenmart, дочка ведет себя так как вы позволяете, надо обязательно устанавливать рамки дозволенного и удовлетворять все истеричные требования нельзя.
julchuk, "навіть лікарі кажуть" - это вовсе не показатель.
Відправлено 20 березень 2009 - 17:43
Я дуже шкодую що годувала ЛИШ 2 роки, дуже сумую за тим часом, зараз коли ми так важко хворіли мамине молочко нас би дуже підтримало...
Відправлено 21 березень 2009 - 12:48
Сеструлька - а ви тепер я так розумію зразу двох годуєте? РЕСПЕКТ.
Відправлено 21 березень 2009 - 14:11
Я своїх дітей годувала і на вулиці ,і вдома,правда прикривалась рушником. Перший раз важко відважитись,а потім над тим не задумуєшся.Це не є щось страшне,що можна побачити стороннім.
lenmart, не переживайте з віком дитина починає розуміти,що можна на вулиці робити,а що ні.Мій малий вдома просить цицю і тепер,а на вулиці перестав просити ще з 1року і 2місяців .
Відправлено 21 березень 2009 - 14:43
Також страшенно дратує його поведінка і головне, що відволікти НЕМОЖЛИВО.На кілька сек. чимсь зацікавлю, проте одразу ж шукає свою кіку знову.
Відлучати ще не хочу, бо справді при хворобі дуже допомагає ГВ, крім того зубів маємо лише 12,ще самі критичні моменти попереду.
Думаю, що різко відлучити ніяк не вдасться.Скоро тепло на вулиці буде,діток багато, думаю твоя доця сама забуватиметься, під час ігор.
Терпіння тобі! та й мені не завадило б :)

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 21 березень 2009 - 18:17
Відправлено 21 березень 2009 - 18:38

Відправлено 21 березень 2009 - 18:55
А по суті...У нас теж були періоди, коли було важко морально, коли висли на циці леди не цілий день але це було не постійно, а в певні періоди, коли лізли зуби, коли ми приїхали в гості до дідусів-бабусь і було багато незнайомих людей і чужих місць, коли хворіли, коли стрибок в розвитку...одним словом, коли дитині було некомфортно, вона шукала захисту біля циці. Іноді я це нормально сприймала, іноді дратувалася...але нічого, пережили. Десь читала, що такою поведінкою дитина ніби натякає мамі, що пора мамі десь тимчасово йти, мати свої справи, а дитині знайомитись з рештою оточення і ставати більш самостійною. Розумію, що то важко, коли сидиш в декреті і нема з ким дитину взагалі залишити, але треба шукати хоч якісь варіанти, хоч іноді, може записати на розвиваючі заняття.
А взагалі - терпіння вам, дівчатка!!! Цей час, коли ви годуєте, так швидко минає...повірте, будете ще його розчулено згадувати, дивлячись на дитинку, яка раптом так підросла...
А про користь для дитячого імунітету я навіть писати вже не в силі, стільки про це є інформації...реально бачу наслідки - моя дитина хворіє рідко і в легкій формі. Думаю, це заслуга тривалого ГВ.

Відправлено 21 березень 2009 - 18:59
Відправлено 30 травень 2009 - 23:02
Свою принцесу до останього дня годувала скільки вона просила і коли просила. А просила часто, до 10-12 разів на день, плюс вночі. Правда вона завжди чемно поводилась біля нями, то була лише їжа і ніяких забавлянок. Їли на вулиці прикриваючись слінгом, взимку заходила у кафе - ніколи ніхто не перешкоджав (найчастіше пропонували вільну банкетну залу, деколи кабінет директора).
Годуйте як найдовше, бо ГВ у будь якому віці це найкраща їжа для дитинки. Вже не памятаю в якій книжці (старій) прочитала, що в царських дітей годували грудьми до 6 років. Подумайте, царі зайвого не робили.
Відправлено 31 травень 2009 - 23:07
Тільки годували їх не цариці, а няньки, а там могло бути і кілька няньок, що їм шкода.
А впринципі треба до годування підходити свідомо, по свому бачу, коли твердо кажу ні, відволікаю то без проблем, заспокоюється і все (ну крім на ніч), а коли зайнята, з кимось розмовляю і тут дитина крутиться, ниє- то даєш аби відчипився. От після таких моментів діти розуміють як мамою маніпулювати, і тільки приходе слушна нагода, відразу нею користаються. Тому мама має бути завжди свідома в діях, думати перш ніж щось зробити, інакше дитина бере ініціативу в свої руки.
Відправлено 01 червень 2009 - 07:48
Відправлено 01 червень 2009 - 10:11
До речі, нещодавно у Львові проходила конференція щодо ГВ, так ось там говорилося про користь молока до 1 року, а пізніше йде просто контакт мама-дитина, який можна замінити обіймами, поцілункам і т.д.
А щодо царів, так їх хоч і годували до 6 років, але НЕ МАМИ, а це один із найважливіших компонентів ГВ.
Відправлено 05 червень 2009 - 15:16

Oljonka

Допомога

-