я тобі -ти мені обмін іграшками
Відправлено 17 березень 2009 - 12:02
Відправлено 17 березень 2009 - 12:30
А на рахунок того, щоб мінятися чимось це взагалі, я б таке не дозволила, підійдіть до вихователя і поясніть ситуацію, щоб такого більше не трапилося. Якщо вихователь добра, то поставиться до цього з розумінням. А ні, то чекайте відповіді: "Не давайте нічого в садок дитині!!!"
Мій малий ходить в садок вже другий рік, і таких випадків як у вас я не зустрічала. На вашому місці я б забрала свою річ. Удачі! ;)
Відправлено 17 березень 2009 - 12:39
Лі*Куся (17.3.2009, 12:30) писав:
А на рахунок того, щоб мінятися чимось це взагалі, я б таке не дозволила, підійдіть до вихователя і поясніть ситуацію, щоб такого більше не трапилося. Якщо вихователь добра, то поставиться до цього з розумінням. А ні, то чекайте відповіді: "Не давайте нічого в садок дитині!!!"
Мій малий ходить в садок вже другий рік, і таких випадків як у вас я не зустрічала. На вашому місці я б забрала свою річ. Удачі! ;)
А в нас це просто пошесть- обовязково треба шось своє взять, та ще й те що найкраще.... Звісно вихователька нас "культурно пошле", бо ж іграшки в групі є. Забирать не пішла в цей раз, з сином провела виховну годину на цю тему, але ж самі знаєте як воно в цьому віці- в одне вухо влетіло в інше вилетіло. Просто дивує позиція "тієї сторони".
Відправлено 17 березень 2009 - 12:43
Ну як це не мінятися??? Обмін між дітьми є і бути повинен, це колектив. І якщо дитина бере у садочок іграшку, то мама автоматично повинна бути готова, що дитина поміняється. Звичайно, обмін може бути максимум до наступного ранку, але говорити тут треба уже з мамою дитини, з котрою обмін іграшками відбувся, якщо наступного ранку іграшку не повернули.
Ну от ви би хотіли, щоб вашій дитині приглянулася чиясь забавка і нею не поділилися. І кожне маля сиділо б у куточку і бавилося тільки своїми іграшками??? Це діти і ігри повинні бути спільні. А давати в садочок найдорожчі іграшки-книжки не варто, звичайно. У нас цілий стос книжечок тільки для садочка, їх важче порвати, вони не такі дорогі як ті, котрі вдома читаємо. Те саме про іграшки, дорогі забавки не даю, пояснюю, що це для ігр вдома з друзями, але вже те, що даю, то навпаки наголошую, що ділитися треба.
Ну а що обміняв дорогу машинку на дешевий старий журнальчик, то погодьтеся, що у дітей цінність того, чим вони розважаються, дещо відрізняється від нашої з вами.
Якщо ж ви про те, що помінялися діти "назавжди", то ще раз кажу, поговорть з батьками дитини. Поясніть, якщо вони самі цього не розуміють, що діти можуть обмінятися для гри на певний час, але про обмін на "постійній основі" мови бути не може, не дітям вирішувати такі питання. Побавилися і обмінялися назад.
Відправлено 17 березень 2009 - 13:21
Lara! (17.3.2009, 12:43) писав:
Ну як це не мінятися??? Обмін між дітьми є і бути повинен, це колектив. І якщо дитина бере у садочок іграшку, то мама автоматично повинна бути готова, що дитина поміняється. Звичайно, обмін може бути максимум до наступного ранку, але говорити тут треба уже з мамою дитини, з котрою обмін іграшками відбувся, якщо наступного ранку іграшку не повернули.
Ну от ви би хотіли, щоб вашій дитині приглянулася чиясь забавка і нею не поділилися. І кожне маля сиділо б у куточку і бавилося тільки своїми іграшками??? Це діти і ігри повинні бути спільні. А давати в садочок найдорожчі іграшки-книжки не варто, звичайно. У нас цілий стос книжечок тільки для садочка, їх важче порвати, вони не такі дорогі як ті, котрі вдома читаємо. Те саме про іграшки, дорогі забавки не даю, пояснюю, що це для ігр вдома з друзями, але вже те, що даю, то навпаки наголошую, що ділитися треба.
Ну а що обміняв дорогу машинку на дешевий старий журнальчик, то погодьтеся, що у дітей цінність того, чим вони розважаються, дещо відрізняється від нашої з вами.
Якщо ж ви про те, що помінялися діти "назавжди", то ще раз кажу, поговорть з батьками дитини. Поясніть, якщо вони самі цього не розуміють, що діти можуть обмінятися для гри на певний час, але про обмін на "постійній основі" мови бути не може, не дітям вирішувати такі питання. Побавилися і обмінялися назад.
Ситація на майданчику була геть інша. Мінятися іграшками під час гри це звичайна річ і НЕ ПРО ЦЕ Я ХОЧУ СКАЗАть. Мова йде про обмі "назавжди". Я з мамою того хлопчика говорити не хочу, це в її сина опинилась наша "недешева" іграшка, я вважаю, що вона б мала просто нам її повернуть. Ну а якщо ні, то хай це буде їм подарунок....Просто буду контролювати пильніше ввечері, коли будем забирать. Я не хочу, щоб син був жадіною чи чимось таким, але я не маю так багато грошей, щоб на всих накупити іграшок, а поганих іграшок купувати теж не хочу. Ми ж дорослі то розуміємо це. Синові я нічого не казала про те, що він виміняв шило на мило, йому цього не зрозуміть ще. Отаке-))))І забороняти зовсім не брати тоже наче не можу, у групі всі дітки носять з собою щось.
Відправлено 17 березень 2009 - 13:38
Відправлено 17 березень 2009 - 13:44
а ще в нас надто багато іграшок вони займають місце в хаті і мала ними вже не бавиться то я їх спакувала і віднеслі в садок щоб в групі залишились...
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Маріте але ж чуже завжди краще ніж своє... у нас теж багато іграшок і одягу але треба власне такі джинси як у Вікусі
Відправлено 17 березень 2009 - 15:54
varvara (17.3.2009, 13:21) писав:
І дуже даремно. Це діти і ви не знаєте, яка ситуація склалася. Може мама і не знає про обмін, її дитина могла просто залишити вашу іграшку серед садкових у групі, щоб бавитися нею наступного дня. Може у тій сім'ї батьки цілком адекватні і розуміють, що такі "обміни назавжди" між дітьми не є нормою, от дитина собі тихенько одержала бажане. А може мама зранку іграшку принесла до садочка, а дитина не віддала, а знову таки залишила собі побавитися.
А якщо все-таки мама знає, що її дитина помінялася і реагує спокійно на такі речі, то обов'язково треба у спокійній, але твердій формі дати їй зрозуміти, що у вас позиція цілком протилежна. А мовчанням ви провокуєте можливість повторення такої ситуації у майбутньому.
Відправлено 17 березень 2009 - 16:44
І врешті-решт varvara запитайтеся вихователя чи немає її серед іграшок у групі, бо й така ситуація точно може бути, діти гралися закинули і забули.
Я своєму синкові завжди кажу бери щось в садочок погратися, він як бере то ввечері завжди приносить додому. Такий собі "господар" малий :D Все береже. І на рахунок обміну іграшками я тільки "ЗА", це виховує в дитині доброзичливість і щирість. Бо ж старенькі іграшки, що переходять з року в рік одні і ті ж вже проїлися і діткам завжди хочеться чогось нового і цікавого.
Відправлено 17 березень 2009 - 16:50
Відправлено 17 березень 2009 - 16:59
Lara! (17.3.2009, 15:54) писав:
А якщо все-таки мама знає, що її дитина помінялася і реагує спокійно на такі речі, то обов'язково треба у спокійній, але твердій формі дати їй зрозуміти, що у вас позиція цілком протилежна. А мовчанням ви провокуєте можливість повторення такої ситуації у майбутньому.
може й так, діти всяко можуть наробить, але там ситуація така з тим хлопчиком у нас склалась- він неодноразово забирав у нашого машинки і нам доводилося чемно увечері вигрібати з його шафки чи просить виховательку, щоб забрала, чи самі забирали. Мама його знає про це, бо там вся група нарікає на нього...а мама, як мама - каже що це норма для її дитини... Коли син підросте і буде свідомо мінятися(хай навіть шило на мило), то вже тут я і заперечувать мабуть не буду, але зараз проти, ну бо не втямкує він ще того.
Відправлено 17 березень 2009 - 17:15
Якщо батьки скаржаться вже давно потрібно було зробити зауваження. Не давайте дитині ніяких іграшок в садок і будете мати спокій.
Відправлено 17 березень 2009 - 17:22
varvara, можу вам в цьому випадку тільки поспівчувати з такою мамочкою. Тут винна тільки вихователька, або їй паралельно все або в неї якісь особливі відносини з цією сімейкою.
Якщо батьки скаржаться вже давно потрібно було зробити зауваження. Не давайте дитині ніяких іграшок в садок і будете мати спокій.
[/quo
ех...от вам свыжы "новини". сьогодны син пышов у садок з тим злощасним журналом, так той хлопчик ы журнала выдыбрав ы машинку ж звичайно не повернув-((( я не скандалыстка АЛЕ ЦЕ ВЖЕ НЕПОДОБСТВО!
Відправлено 17 березень 2009 - 19:55
Тому я й кажу, що з мамою потрібно говорити, а не мовчати, бо подібне буде продовжуватися. І говорити дуже твердо, без претензій одразу, але твердо, щоб у неї не виникло сумнівів, що таку ситуацію ви не потерпите.
А виховательку я б не звинувачувала одразу, якщо мама не реагує на зауваження інших батьків, які є зацікавлені, бо речі-то їхні, то зауваження виховательки вона взагалі буде ігнорити, а може й нахамити. Тому розбиратися треба з мамою напряму і власне вам, а ні - то збирати батьківські збори і говорити з мамою всім разом у присутності вихователя і, наприклад, зав.садком.
Відправлено 17 березень 2009 - 20:31
Я недавно схожу ситуацію бачила зі своєю сестрою - 5,5 років, в садочок ходить. В неї там дівчинка в групі іграшки виманює, типу "ти мені сьогодні дай коника, а я тобі завтра свого котика принесу". Але тут вже навіть не обмін, а швидше видурювання, бо це завтра розтягується на довго - "забуває" дитина принести... мама в таких випадках напряму каже батькам дівчинки, і це як правило вирішує проблему. А чекати свідомого обміну, чи зваженого рішення, думаю, ще зарано. В групі різні діти, один буде свого добиватись чесним способом, а інший піде по головах..
Відправлено 05 серпень 2009 - 20:39
Мій сінуля був вже у 3 класі і мінявся на всяку єрунду, але для нього це НЕ була єрунда.ю було цінне.
Так що, тепер малу вчу завжди мінятися тільки на трохи, помінялися, трохи погралися і знову помінялися. Коли є ще час, то можно знову пару раз помінятия. Так всім добре я думаю.
Хоча останнім часов чогось мала стала жаднічати, коли 2 іграшки, то ділиться, а коли 1, то ні. Да тут діти не буруть з собою майже, инколи, да і самі міняться і давати НЕ хочуть.
Відправлено 03 березень 2010 - 13:17
Просто більш такої не куплю, буде без іграшки. Не знаю, якось же треба вчити відповідати за свої вчинки?
Відправлено 03 березень 2010 - 13:41
Відправлено 03 березень 2010 - 13:51
дінуля, а навіщо дитина має залишати свої іграшки? Те, що дає побавитись, уже великий прогрес у такому віці. Зрештою, це ж її особисте, чому вона повинна віддавати? Ви, доросла, свою косметику часто на роботі роздаєте? Я - ні, не те що я аж така жадібна, просто не розумію, навіщо. :)
Вітуля), як на мене, то зарано ще у 2 з лишком рочки вчити таким чином відповідати за свої вчинки. Думаю, просто треба дуже багато разів і терпляче пояснювати, що потрібно побавитися і віддати, а якщо дала комусь свою забавку, то це чудово, але її потрібно забрати, коли той хтось набавиться. Дитинка у такому віці ще не може зв'язати дві події і зробити правильні і логічні для нас, дорослих, висновки. Якщо її наказали за, те, що віддала своє і вона втратила від того іграшку, то наступного разу дитина взагалі не поділиться. Зробити висновок про те, що мама наказала за те, що віддала іграшку, але не забрала назад, заскладно дитині у такому віці. ІМХО.
Я за те, щоб дитина ділилася обома руками, але що занадто, то теж не на користь дитини.
Відправлено 03 березень 2010 - 13:56

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках