Які права батьків і обов'зки вихователів? як захиститись від не добрих вихователів у дитсадку
Відправлено 17 березень 2009 - 08:56
Дорогі форумчани,можливо хтось з вас стикався з проблемами з садочком, а точніше з вихователями.
Моя доня ходить у звичайний садочок,нещодавно я зварилась з вихователем через те, що дитина додому прийшла без майки,коли я почала виясняти що трапилось, то у відповідь почула ніхто незнає чому дитина без майки. Від своєї доці довідалась, що приходила якась цьоця і її роздяглнула. Я дальше почала виясняти з вихователями,і вияснилось, що у групу приходив логопед перевіряти дітей, попробував спинку моєї дитини, вона виявилась мокра і вирішила стягнути майку,не сказавши про це вихователю.
Коли я висунула претензії щодо вихователів групи, то вони ще мене звинулатили в усіх смертних гріхах.
Тому прошу вас, порадьте, як батькам захиститись від вихователів, точніше які взагалі права батьків і обов'зки вихователів?
І куди можна написати скаргу на садочок?
Відправлено 17 березень 2009 - 11:01
Коли мама пішла сваритись, то їй сказали, що вона "погано виховує дитину і взагалі вихователі не винні, що їх садочок так близько до дому"
Братова перевела малого в інший садок
Відправлено 17 березень 2009 - 11:13
marichka_d (17.3.2009, 8:56) писав:
Дорогі форумчани,можливо хтось з вас стикався з проблемами з садочком, а точніше з вихователями.
Моя доня ходить у звичайний садочок,нещодавно я зварилась з вихователем через те, що дитина додому прийшла без майки,коли я почала виясняти що трапилось, то у відповідь почула ніхто незнає чому дитина без майки. Від своєї доці довідалась, що приходила якась цьоця і її роздяглнула. Я дальше почала виясняти з вихователями,і вияснилось, що у групу приходив логопед перевіряти дітей, попробував спинку моєї дитини, вона виявилась мокра і вирішила стягнути майку,не сказавши про це вихователю.
Коли я висунула претензії щодо вихователів групи, то вони ще мене звинулатили в усіх смертних гріхах.
Тому прошу вас, порадьте, як батькам захиститись від вихователів, точніше які взагалі права батьків і обов'зки вихователів?
Відправлено 18 березень 2009 - 12:16
" ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 вересня 1993 року N 688
ПОЛОЖЕННЯ
про дошкільний виховний заклад України
14. Права та обов'язки працівників дошкільного виховного
закладу визначаються посадовими інструкціями, що розробляються
відповідно до типових кваліфікаційних характеристик з врахуванням
умов роботи закладу.
15. Працівники дошкільного виховного закладу несуть
відповідальність за життя, фізичне і психічне здоров'я кожної
дитини відповідно до чинного законодавства.
56. Контроль за дотриманням дошкільним виховним закладом
державних стандартів дошкільної освіти здійснюється місцевими
органами державної виконавчої влади. "
Закон України "Про дошкільну освіту"
№2628-III, із змінами вiд 1 січня 2009 р.
Стаття 28.
Права дитини у сфері дошкільної освіти
1. Права дитини у сфері дошкільної освіти визначені Конституцією України, Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.
2. Дитина має гарантоване державою право на:
безоплатну дошкільну освіту в державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;
безпечні та нешкідливі для здоров'я умови утримання, розвитку, виховання і навчання;
захист від будь-якої інформації, пропаганди та агітації, що завдає шкоди її здоров'ю, моральному та духовному розвитку;
безоплатне медичне обслуговування у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;
захист від будь-яких форм експлуатації та дій, які шкодять здоров'ю дитини, а також від фізичного та психологічного насильства, приниження її гідності;
здоровий спосіб життя.
Права та обов'язки педагогічних працівників у сфері дошкільної освіти визначаються Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами."
Тому при необхідності пишете скаргу в двох екземплярах,одну з яких обов язково реєструєте, і подаєте до відповідного відділу освіти виконкому.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 18 березень 2009 - 14:29
Якщо не задоволені вихователями всі батьки,то ви можете написати листа до завідуючої,щоб поміняли вам вихователя. Якщо і це не допоможе,то тоді вже йти на крайні міри.
Відправлено 18 березень 2009 - 15:17
Тут тільки одну бачу проблему, що на дитину не одягнули змінну майку, чия тут вина, або вихователя, який навіть не помітив, що дитя без маєчки, або ж, як не прикро, ваша, бо не було у що перевдягти. І не відомо що гірше, якби мала простудилась в мокрій майці чи простудилась, бо її не було. Але у будь-якому випадку вихователь мав подивитися за дитиною, це однозначно, тому зверніться до завідуючої або змініть вихователя
Відправлено 18 березень 2009 - 15:58
Відправлено 18 березень 2009 - 18:12

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 19 березень 2009 - 12:35

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 19 березень 2009 - 12:48
Я завжди закривала очі і пробачала вихователям, коли вони на півгодини запізнювались на роботу.Сама через них теж запізнювалась на роботу.
Але після такого випадку я не хочу робити їм поблажок!
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Сонячна, але тоді вихователь хоча б сказала батькам що таке сталось. А у відповідь я почула,що вони просто незнаю чому дитина опинилась без майки.
Просто не захотіли визнати і признатись, що вони не проконтролювали.
Відправлено 19 березень 2009 - 15:16
І ще одне - подивіться як дитина відноситься до садочка, чи з задоволення вранці іде в садок, чи легко від вас іде в групу, і чи не змінилась оця її поведінка останнім часом. Думаю, самі розумієте, до чого я.
Відправлено 19 березень 2009 - 20:35
marichka_d (19.3.2009, 13:48) писав:
Але після такого випадку я не хочу робити їм поблажок!
О, та тут цілий "букет" порушень! Все з ними ясно. Але якщо мають місце такі спізнення, то і до завідувачки йти марно, бо ж їй, напевне, відомо про це. Зробіть їм останнє китайське попередження, а далі якщо щось зверніться у районний відділ освіти.

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 29 квітень 2009 - 13:08
мама іншої дівчинки теж мені розповідала що її дитина запитувала "чого Ірину О.Т. люляє, коли лягають спати а інших сварить щоб замовкли?"
якщо чесно, не знаю як пояснити доні чому так... чому одним дітям багато уваги, а іншим ні... адже це тільки квіточки надалі такі ситуації траплятимуться все частіше (на жаль таке наше життя)...
Відправлено 29 квітень 2009 - 13:32
Відправлено 29 квітень 2009 - 13:40
Відправлено 29 квітень 2009 - 14:19
це дійсно жахливо, подумайте, що ви своїми діями робите?, що робити матерям, для яких ці 100 грн не підйомна сума? ви розумієте, що купуючи гарне ставлення до дитини фактично дискредитуєте вихователя і визнаєте, що він не на місці?
я глибоко обурена. мені прикро, що моя дитина може опинитися в такому садочку та в такій групі.
краще вже найміть няню, аніж купуючи краще ставлення до своєї дитини обділяти інших.
Відправлено 29 квітень 2009 - 14:29
просто дитина запитує чому таке ставлення а я не знаю що відповісти і як пояснити
Відправлено 29 квітень 2009 - 14:33
а якщо батьки дізнаються про такі підпільні заохочення як їм діяти? йти до завідуючої? чи вище і як це може завершитися?
Відправлено 29 квітень 2009 - 14:41
Відправлено 29 квітень 2009 - 14:47
на мою думку, тре йти до завідуючої, хай розбирається, якщо ж не дасть раду, є вищі інстанції.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Марго, , дати в пику мамі - нічого не дасть. Може зберіться кілька мам і поговоріть з тою премудрою вихователькою. Не дійде - настраште її начальством. Тільки щоб такі методи потім ще гірше не відбилися на дітках....

Допомога