Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Які права батьків і обов'зки вихователів? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Які права батьків і обов'зки вихователів? як захиститись від не добрих вихователів у дитсадку Оцінка: -----

Користувач поза мережею   marichka_d 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 березень 2009 - 08:56

Привіт усім!
Дорогі форумчани,можливо хтось з вас стикався з проблемами з садочком, а точніше з вихователями.
Моя доня ходить у звичайний садочок,нещодавно я зварилась з вихователем через те, що дитина додому прийшла без майки,коли я почала виясняти що трапилось, то у відповідь почула ніхто незнає чому дитина без майки. Від своєї доці довідалась, що приходила якась цьоця і її роздяглнула. Я дальше почала виясняти з вихователями,і вияснилось, що у групу приходив логопед перевіряти дітей, попробував спинку моєї дитини, вона виявилась мокра і вирішила стягнути майку,не сказавши про це вихователю.
Коли я висунула претензії щодо вихователів групи, то вони ще мене звинулатили в усіх смертних гріхах.
Тому прошу вас, порадьте, як батькам захиститись від вихователів, точніше які взагалі права батьків і обов'зки вихователів?
І куди можна написати скаргу на садочок?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 березень 2009 - 11:01

Це ще "дрібниці". У чоловікової братової малий двічі сам приходив з садочку додому!! :aggressive:
Коли мама пішла сваритись, то їй сказали, що вона "погано виховує дитину і взагалі вихователі не винні, що їх садочок так близько до дому" :friends:
Братова перевела малого в інший садок :dance2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2009 - 11:13

Перегляд повідомленняmarichka_d (17.3.2009, 8:56) писав:

Привіт усім!
Дорогі форумчани,можливо хтось з вас стикався з проблемами з садочком, а точніше з вихователями.
Моя доня ходить у звичайний садочок,нещодавно я зварилась з вихователем через те, що дитина додому прийшла без майки,коли я почала виясняти що трапилось, то у відповідь почула ніхто незнає чому дитина без майки. Від своєї доці довідалась, що приходила якась цьоця і її роздяглнула. Я дальше почала виясняти з вихователями,і вияснилось, що у групу приходив логопед перевіряти дітей, попробував спинку моєї дитини, вона виявилась мокра і вирішила стягнути майку,не сказавши про це вихователю.
Коли я висунула претензії щодо вихователів групи, то вони ще мене звинулатили в усіх смертних гріхах.
Тому прошу вас, порадьте, як батькам захиститись від вихователів, точніше які взагалі права батьків і обов'зки вихователів?
Вимаєте всі права вимагати від вихователів, щоб вони доглядали Вашу дитину. Для цього можете для початку сходить до завідуючої, погомоніти з нею, так би мовити. Ящо ж вона тьоя неадекватна, тоді пишіть листа в районо. Я з проблемами шкільними правда зверталась і відразу написала у міський відділ освіти(м. Київ), відреагували як молнія-))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2009 - 12:16

Привіт усім!

" ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 вересня 1993 року N 688

ПОЛОЖЕННЯ
про дошкільний виховний заклад України

14. Права та обов'язки працівників дошкільного виховного
закладу визначаються посадовими інструкціями, що розробляються
відповідно до типових кваліфікаційних характеристик з врахуванням
умов роботи закладу.

15. Працівники дошкільного виховного закладу несуть
відповідальність за життя, фізичне і психічне здоров'я кожної
дитини відповідно до чинного законодавства.
56. Контроль за дотриманням дошкільним виховним закладом
державних стандартів дошкільної освіти здійснюється місцевими
органами державної виконавчої влади. "

Закон України "Про дошкільну освіту"

№2628-III, із змінами вiд 1 січня 2009 р.

Стаття 28.
Права дитини у сфері дошкільної освіти

1. Права дитини у сфері дошкільної освіти визначені Конституцією України, Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

2. Дитина має гарантоване державою право на:
безоплатну дошкільну освіту в державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;
безпечні та нешкідливі для здоров'я умови утримання, розвитку, виховання і навчання;
захист від будь-якої інформації, пропаганди та агітації, що завдає шкоди її здоров'ю, моральному та духовному розвитку;
безоплатне медичне обслуговування у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;
захист від будь-яких форм експлуатації та дій, які шкодять здоров'ю дитини, а також від фізичного та психологічного насильства, приниження її гідності;
здоровий спосіб життя.
Права та обов'язки педагогічних працівників у сфері дошкільної освіти визначаються Законом України "Про освіту", цим Законом та іншими нормативно-правовими актами."

Тому при необхідності пишете скаргу в двох екземплярах,одну з яких обов язково реєструєте, і подаєте до відповідного відділу освіти виконкому.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2009 - 14:29

Я думаю,що після розмови зі завідуючою ваші вихователі стануть" шовкові". Попросіть ,щоб вашудитину перевели в іншу групу.
Якщо не задоволені вихователями всі батьки,то ви можете написати листа до завідуючої,щоб поміняли вам вихователя. Якщо і це не допоможе,то тоді вже йти на крайні міри.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2009 - 15:17

Привіт усім!

Тут тільки одну бачу проблему, що на дитину не одягнули змінну майку, чия тут вина, або вихователя, який навіть не помітив, що дитя без маєчки, або ж, як не прикро, ваша, бо не було у що перевдягти. І не відомо що гірше, якби мала простудилась в мокрій майці чи простудилась, бо її не було. Але у будь-якому випадку вихователь мав подивитися за дитиною, це однозначно, тому зверніться до завідуючої або змініть вихователя
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2009 - 15:58

У моєї співробітниці дитина постійно втікала з садочка додому , на скарги батьків завідуюча садочком не реагувала. Одного разу після такої втечі (забула сказати що якщо мама дитини в час коли дитя вирішувало піти зі садочка була на роботі то дитина ішла до неї на роботу) вона завела дитину до брата і ввечері пішла за дитиною в садок. Можете собі уявити який там був переполох., дитину шукали всі вихователі, і тільки через 2 години вона подзвонила і сказала що дитина знайшлася. Можливо це було і деякою мірою жорстоко, але тільки так вона змогла вирішити свою проблему.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 березень 2009 - 18:12

marichka_d, я не думаю, що ця ситуація заслуговує на письмову скаргу з Вашого боку. Не знаю, з чим то пов"язано, та сьогодні, що вихователі, що батькі при найменшому непорозумінні готові звинуватити один одного у всіх смертних гріхах. Замість того, щоб співапрацювати, починають доводити свою правоту. Я бачила і не одну дитину, яку мама приводила у дитячий садочок без майки, бо та дуже рухлива, часто пітніє, а без майки легше дихати. Натомість те дитя у шафці мало з 4-5 сорочечок тощо. І якщо в групі багато діточок,то не дивно, що вихователь не помітила, що Ваша дитина під одягом не мала майочки. Якби ви не ставили претензій, а просто попросли вихователів пригледіти, щоб Ваша дитина не була без майки, то б і з їх боку не було такої атаки.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2009 - 12:35

Що я би порадила мамам у конфліктах з персоналом дитячого садка: в кожній дошкільній установі є свої посадові інструкці,якими регулюються конкретні ( загальні передбачені загальним законодавством) обов язки працівників конкретного закладу.Тому,якщо вас не задовільняє робота вашого вихователя,ви вважаєте,що вона не виконує свої функції,спробуйте підійти до завідуючої і попросити показати посадову інструкцію вихователів даної дошкільної установи. від того і відштовхуватися.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marichka_d 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2009 - 12:48

Дуже дякую дівчата Вам за поради! Я не конфліктна людина, стараюсь зрозуміти усіх, навіть вихователів. Їм дійсно важко.
Я завжди закривала очі і пробачала вихователям, коли вони на півгодини запізнювались на роботу.Сама через них теж запізнювалась на роботу.
Але після такого випадку я не хочу робити їм поблажок!

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Сонячна, але тоді вихователь хоча б сказала батькам що таке сталось. А у відповідь я почула,що вони просто незнаю чому дитина опинилась без майки.
Просто не захотіли визнати і признатись, що вони не проконтролювали.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галинка_я 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2009 - 15:16

Якщо, не дай Б-г, щось подібне повториться (недогляд за дитиною), раджу одразу переводити дитину в інший садок, з прискіпливим вибором саме вихователя вашої дитини а не загального вигляду садка. Сама маю гіркий досвід. Розмова з завідуючою дасть результат лише якщо вона адекватна, як тут вже було сказано. І особисті якості вихователя теж відіграють роль, бо є такі, які після звичайного зауваження починають на дитині мститися.
І ще одне - подивіться як дитина відноситься до садочка, чи з задоволення вранці іде в садок, чи легко від вас іде в групу, і чи не змінилась оця її поведінка останнім часом. Думаю, самі розумієте, до чого я.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 березень 2009 - 20:35

Перегляд повідомленняmarichka_d (19.3.2009, 13:48) писав:

Я завжди закривала очі і пробачала вихователям, коли вони на півгодини запізнювались на роботу.Сама через них теж запізнювалась на роботу.
Але після такого випадку я не хочу робити їм поблажок!

О, та тут цілий "букет" порушень! Все з ними ясно. Але якщо мають місце такі спізнення, то і до завідувачки йти марно, бо ж їй, напевне, відомо про це. Зробіть їм останнє китайське попередження, а далі якщо щось зверніться у районний відділ освіти.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 13:08

я теж про виховательку.... не те щоб вона була недобрососвісна, але робить різницю між дітьми... тобто є у нас в групі дівчинка мама якої має свій магазин одягу на ринку, привозить шмотки з Польщі ну і звісно виховательці щось перепадає... якось моя доця каже "мама, О.Т (вихователька) мене не любить" я питаю "чому?" вона каже, що підчас прогулянки вихователька Ірину тримає біля себе, дозволяє їй малювати за столиком а малу відігнала і інших дітей теж...
мама іншої дівчинки теж мені розповідала що її дитина запитувала "чого Ірину О.Т. люляє, коли лягають спати а інших сварить щоб замовкли?"
якщо чесно, не знаю як пояснити доні чому так... чому одним дітям багато уваги, а іншим ні... адже це тільки квіточки надалі такі ситуації траплятимуться все частіше (на жаль таке наше життя)... :dance2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 13:32

Звичайно те що я напишу декого неприємно вразить і почнеться кидання тапками, але ... Якщо ви хочите щоб ваша дитина було в садочку "більш " доглянутіша ніж інші дітки щомісяця платіть вихователю свою маленьку зарплату, ну наприклад гривень 100. Я розумію що тим ми породжуємо корупцію, і самі вчимо їх на гроші, але... Заради здоров"я дитини, її безпеки можна таким чином повпливати на ситуацію.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 13:40

платили в ясельні групі.... але тепер коли діти уже 5 річні.... тай не у кожного матеріальне становище таке щоб "утримувати" виховательку
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 квітень 2009 - 14:19

потім заради дитини будете платити вчителям, в інституті, а діткам в дворі заради безпеки дитини платити будете? щоб пасочками гратися давали?
це дійсно жахливо, подумайте, що ви своїми діями робите?, що робити матерям, для яких ці 100 грн не підйомна сума? ви розумієте, що купуючи гарне ставлення до дитини фактично дискредитуєте вихователя і визнаєте, що він не на місці?
я глибоко обурена. мені прикро, що моя дитина може опинитися в такому садочку та в такій групі.
краще вже найміть няню, аніж купуючи краще ставлення до своєї дитини обділяти інших.
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 14:29

няню найняти не можемо бо це нам не по кишені...
просто дитина запитує чому таке ставлення а я не знаю що відповісти і як пояснити
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 квітень 2009 - 14:33

доречі, в продовження і щоб дійсно в тему.
а якщо батьки дізнаються про такі підпільні заохочення як їм діяти? йти до завідуючої? чи вище і як це може завершитися?
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 14:41

а які докази у нас є? розповіді дітей, скажуть що це несерйозно... Натовкти виховательці пику? чи тій мамі яка носить подачки настріляти по вухах?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2009 - 14:47

а ви уявіть, якщо всі мами,наприклад, почнуть платити цю типу зарплату....то що тоді? почнеться все спочатку? чи хто більше всуне. Мої коліжанки,котрі мають дітей в садочках теж раз в місяць щось там всовують виховательці, але ж не гроші їм платити.
на мою думку, тре йти до завідуючої, хай розбирається, якщо ж не дасть раду, є вищі інстанції.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Марго, , дати в пику мамі - нічого не дасть. Може зберіться кілька мам і поговоріть з тою премудрою вихователькою. Не дійде - настраште її начальством. Тільки щоб такі методи потім ще гірше не відбилися на дітках....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему