человек человеку......., хто по-вашому? люди і соціум
Відправлено 13 березень 2009 - 12:58
є робочий колектив. коли було все добре в економіці, були більш-менш ЗП нормальні, людей не скорочували цей колектив активно "грався" у дружню робочу сімю. Чаювання, походи колективні різні, ну загалом всякі модні штучки робили для укріплення корпоративного духу, хоча "мишина возня" зі всяки обсмоктуваннями колег велася завуальовано. І от настала так звана криза. Людей скоротили, набавили роботи та ще й ЗП зменшили, короче не "сахар". На цьому фоні звільняють одного з колег, так як він вроді і не потрібен був і тоді (взяли бо бюджет дозволяв), а тепер і подавну. Одна з колег вирішила поговорити тет-а-тет з начальницею (а у того звільненого і тої начальниці ще й романчик був), щоб залишити хлопця, бо він молодий, бо не по людськи так, ну і так далі. Інша колега тут же приєдналася до неї і замість того, щоб зробити це тет-а-тет, як планувалося, напала на ту начальницю і при всіх підлеглих звинуватила її у всьому, чому тільки можна-))))) При цьому вона давно мріє про крісло тієї начальниці. Із чотирьох підлеглих залишилася тільки одна людина, яка тримала нейтралітет, не стала ні на чию сторону. Так після того, як вилилося це болото назовні - ВСІ гуртом напали на ту "нейтралітетну" і обвинуватили її буквально в тому, що вона "криса" і не стала зі всіма в ряд на захист. Той захист нічого не дав, тільки всі "скелети" з шаф повилазили. "Нейтралітетна" заявила, що тут робота, а не багадєльня і кожен в першу чергу сам про себе дбає......Вийшло заплутано і довго....Так у мене питання, як ви думаєте, чи як би ви поступили в аналогічній ситуації? Мабуть у кожного на роботі зараз розвиваються такі сценарії.....
Відправлено 14 березень 2009 - 17:32
А у вас там бачу взагалі балаган. Я б на місці начальства за таке негайно б позвільняв, чи зарплату урізав, силно активним поради давати ;)
Відправлено 14 березень 2009 - 20:17
Криза... Біда в тому, що замість того, що б підтримати один одного, створються справжній балаган...

Щастя бути мамою...
Відправлено 14 березень 2009 - 22:47
А щодо ситуації, то я також за нейтралітет.
Якщо вже так хотіли Ваші колеги (чи не Ваші) захистити цього юнака, так могла одна з них свою посаду йому запропонувати, а сама звільнитися )))) . Тепер всюди такі ситуації, що людей скорочують...
Відправлено 14 березень 2009 - 23:02
Відправлено 15 березень 2009 - 02:07
По данной ситуации собралось две группы у каждой свой взгляд на ситуацию. А молодой парень и человек, который занял нейтральное положение с третьей группы, которая была в меньшинстве, вот их как говориться съели. Но в природе свойственно всему меняться, и тот, кого сегодня съели, завтра съест их же.
Відправлено 15 березень 2009 - 02:28
Якось у їдальні вони так почали за якісь дурниці сваритися, що я просто не витримала і відсіла від них, бо на нас 4ох почали звертати увагу інші люди з інших відділів. Вони потім обидві до мене вчепилися і накинулися, що я їх ігнорую. Я сказала, щоб вони свій настрій і проблеми залишали вдома. А якщо у них життєва потреба сваритися, то нехай виясняють відносини поза територією місця праці. Ще ніколи не бачила таких сварливих і неделікатних бабів.

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 16 березень 2009 - 14:56
Відправлено 25 березень 2009 - 09:24
Нейтралітет - це, звичайно, добре, але в тих випадках, коли це тебе не стосується. Для чого пхати носа в чужі справи, адже за це пізніше будеш ще й винним (ою). Хоча трапляються і такі ситуації, як ваша.
Rimas, бачу, на місці начальника, звільняти всіх готовий, але з ким він тоді працював?
На моє переконання, приборкувати такі ситуації, але це має бути життєва позиція начальсва, можна дуже просто і ефективно - знімати різні премії, якщо немає щомісячних, то до певних свят, знімати доплати. Це якнайкраще дисцеплінуватиме колектив і всі особистісні проблеми вирішуватимусться не на роботі, а за її межами. Це вплине не тільки на зачинщиків, а й на "нейтралітетів".
За таких умов можна буде налагодити нормальний робочий процес. Бо кожен має отримати те, на що заслужив! Думаєте, будуть потім образи? Може й будуть, але не довго, бо до когось дійде, що все було справедливо і, що справи так не вирішуються.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 25 березень 2009 - 10:35
У чоловіка у відділі є одна така тітонька, яка не дає жити усім. Робити нічого не хоче, хамить усім. Звільнити проблематично (бо це державна служба), а проблеми з нею як у колег, так і у керівництва. Всі чекають, коли вона нарешті піде на пенсію. Зарплату їй зменшили як тільки можна, ніяких надбавок не має, премії дають по інімум. А більше нічого з нею не зробиш. Так і висить баластом.
varvara, дочку треба підтримати у важкій життєвій ситуації. Дуже погано, що вона так одразу попала в такі бабські розборки. Але зате отримає бойове хрещення, і потім їй уже нічого не буде страшним. Усе перетреться. А потім, можливо, знайде потихеньку краще роботу з більш сприйнятним колективом. Добре, що вона сама не влазить до цих розборок і не опускається до рівня цих тіточок.
Відправлено 25 березень 2009 - 10:55
Повертаємося до конфлікту. Відносини керівника і того кого мають звільнити (у іншому випадку покарати) - це справа лише цих двох людей. Інших учасників колективу це жодним чином не стосується. яким би дружнім колектив не був!!!! Оскільки у інакшому випадку ситуація перетворюється на балаган, а це неприпустимо у роботі. Одже мій висновок: у даному випадку винен начальник, який виніс проблему (дуже делікатну) на загальний розголос. Такі теми не повинні обговорюватися в колективі так як ми часом обговорюємо різні побутові дрібнички та буденні турботи

Допомога