Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: человек человеку......., хто по-вашому? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

человек человеку......., хто по-вашому? люди і соціум Оцінка: -----

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 березень 2009 - 12:58

Дівчата і хлопці, ось таку коротеньку ситуацію опишу:
є робочий колектив. коли було все добре в економіці, були більш-менш ЗП нормальні, людей не скорочували цей колектив активно "грався" у дружню робочу сімю. Чаювання, походи колективні різні, ну загалом всякі модні штучки робили для укріплення корпоративного духу, хоча "мишина возня" зі всяки обсмоктуваннями колег велася завуальовано. І от настала так звана криза. Людей скоротили, набавили роботи та ще й ЗП зменшили, короче не "сахар". На цьому фоні звільняють одного з колег, так як він вроді і не потрібен був і тоді (взяли бо бюджет дозволяв), а тепер і подавну. Одна з колег вирішила поговорити тет-а-тет з начальницею (а у того звільненого і тої начальниці ще й романчик був), щоб залишити хлопця, бо він молодий, бо не по людськи так, ну і так далі. Інша колега тут же приєдналася до неї і замість того, щоб зробити це тет-а-тет, як планувалося, напала на ту начальницю і при всіх підлеглих звинуватила її у всьому, чому тільки можна-))))) При цьому вона давно мріє про крісло тієї начальниці. Із чотирьох підлеглих залишилася тільки одна людина, яка тримала нейтралітет, не стала ні на чию сторону. Так після того, як вилилося це болото назовні - ВСІ гуртом напали на ту "нейтралітетну" і обвинуватили її буквально в тому, що вона "криса" і не стала зі всіма в ряд на захист. Той захист нічого не дав, тільки всі "скелети" з шаф повилазили. "Нейтралітетна" заявила, що тут робота, а не багадєльня і кожен в першу чергу сам про себе дбає......Вийшло заплутано і довго....Так у мене питання, як ви думаєте, чи як би ви поступили в аналогічній ситуації? Мабуть у кожного на роботі зараз розвиваються такі сценарії.....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 17:32

я за нейтралітет :)
А у вас там бачу взагалі балаган. Я б на місці начальства за таке негайно б позвільняв, чи зарплату урізав, силно активним поради давати ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 20:17

Справді дуже неприємна ситуація. Я теж за нейтралітет. Як не як, вони всі там пересварилися, наговорили один одному дурниць. Це вони зараз нейтральну особу зробили винною, але в глибині душі, як не зараз то потім, вони все-таки зрозуміють, що напороли дурниць.
Криза... Біда в тому, що замість того, що б підтримати один одного, створються справжній балаган... :smile: :give_rose:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 22:20

зайка, варвара, ви часом не в одній конторі працюєте? О_О
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 22:47

На запитання теми, так і хочеться відповісти ... ВОВК )))))

А щодо ситуації, то я також за нейтралітет.

Якщо вже так хотіли Ваші колеги (чи не Ваші) захистити цього юнака, так могла одна з них свою посаду йому запропонувати, а сама звільнитися )))) . Тепер всюди такі ситуації, що людей скорочують...
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 14 березень 2009 - 23:02

То, може, вся проблема через те, що єдиного мужчину із колективу видворили? От баби і перегризлися? А та нейтралітетна - єдина здравомисляча людина в цій ситуації - стала "хлопчиком для биття"? І криза лише привід? А людина людині насправді "коли як трапиться", ніколи не знаєш, що тебе чекає завтра, чого чекати від чужих людей, коли рідні без усяких гризів совісті ножа в спину можуть загородити?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 23:49

Перегляд повідомленняRimas (14.3.2009, 21:20) писав:

зайка, варвара, ви часом не в одній конторі працюєте? О_О

Rimas , та ні не в одній. Чому запитуєте?? :smile:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 01:32

Перегляд повідомленняSajka* (14.3.2009, 22:49) писав:

Rimas , та ні не в одній. Чому запитуєте?? :smile:

Та ні.. помилився мабуть. Не зважай
Просто допис, здалося, повний розуміння справи. як погляд зсередини
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 02:07

В первую очередь человек человеку - себе подобное. И каждый находить себе в чём -то похожего на себя человека.
По данной ситуации собралось две группы у каждой свой взгляд на ситуацию. А молодой парень и человек, который занял нейтральное положение с третьей группы, которая была в меньшинстве, вот их как говориться съели. Но в природе свойственно всему меняться, и тот, кого сегодня съели, завтра съест их же. :smile:
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котяра 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 02:28

за нейтралітет! сама мала подібну ситуцію на роботі, нас у відділі було четверо, дві з них постійно сварилися, причому просто так, без причини, давали якісь коментарі, попередньо не думаючи що казати і як. Час від часу вони по черзі зачіпали третю, бо вона спокійна по характеру. Ну і ясне діло мене теж.
Якось у їдальні вони так почали за якісь дурниці сваритися, що я просто не витримала і відсіла від них, бо на нас 4ох почали звертати увагу інші люди з інших відділів. Вони потім обидві до мене вчепилися і накинулися, що я їх ігнорую. Я сказала, щоб вони свій настрій і проблеми залишали вдома. А якщо у них життєва потреба сваритися, то нехай виясняють відносини поза територією місця праці. Ще ніколи не бачила таких сварливих і неделікатних бабів.
My Signature
На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2009 - 14:56

дякую любі-)) за підтримку моєї життєвої позиції. а ситуація то не в мене (нажаль), а в моєї дочки. руки так і чешуться прийти і накостилять тим тіткам, що напали на мою дитину, але ж не можна....з усіх міркувань не можна. я цю істину придбала шляхом своїх життєвих шишок і її так навчаю відколи вона працювать пішла...та думаю- дай попитаю народ, може в світі щось уже змінилося-)))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2009 - 09:24

Да, я також ситий всякими такими "сплєтнями" і випадами на особистісному рівні. На жаль, таке відбувається в колектів навіть з трьох осіб.
Нейтралітет - це, звичайно, добре, але в тих випадках, коли це тебе не стосується. Для чого пхати носа в чужі справи, адже за це пізніше будеш ще й винним (ою). Хоча трапляються і такі ситуації, як ваша.
Rimas, бачу, на місці начальника, звільняти всіх готовий, але з ким він тоді працював?
На моє переконання, приборкувати такі ситуації, але це має бути життєва позиція начальсва, можна дуже просто і ефективно - знімати різні премії, якщо немає щомісячних, то до певних свят, знімати доплати. Це якнайкраще дисцеплінуватиме колектив і всі особистісні проблеми вирішуватимусться не на роботі, а за її межами. Це вплине не тільки на зачинщиків, а й на "нейтралітетів".
За таких умов можна буде налагодити нормальний робочий процес. Бо кожен має отримати те, на що заслужив! Думаєте, будуть потім образи? Може й будуть, але не довго, бо до когось дійде, що все було справедливо і, що справи так не вирішуються.
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2009 - 10:35

В такому випадку, звісно, нейтралітет - найкраще. А от начальниця чи начальник не повинні були допускати такої ситуації. Тому що коли люди не працюють а вирішують проблеми зі стосунками, то страждає в першу чергу справа. Тому з згодна з Rimas, що краще звільнити (почати з найбільш скаженої баби), і тоді інші будуть себе вести більш спокійно.
У чоловіка у відділі є одна така тітонька, яка не дає жити усім. Робити нічого не хоче, хамить усім. Звільнити проблематично (бо це державна служба), а проблеми з нею як у колег, так і у керівництва. Всі чекають, коли вона нарешті піде на пенсію. Зарплату їй зменшили як тільки можна, ніяких надбавок не має, премії дають по інімум. А більше нічого з нею не зробиш. Так і висить баластом.

varvara, дочку треба підтримати у важкій життєвій ситуації. Дуже погано, що вона так одразу попала в такі бабські розборки. Але зате отримає бойове хрещення, і потім їй уже нічого не буде страшним. Усе перетреться. А потім, можливо, знайде потихеньку краще роботу з більш сприйнятним колективом. Добре, що вона сама не влазить до цих розборок і не опускається до рівня цих тіточок.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2009 - 10:55

Що стосується роботи, то человек человеку - керівник і підлеглий. Щодо ситуації, описаної вище, нейтралітет-це просто не бажання брати участь у конфлікті. І у даному випадку це правильне рішення. Хоча загалом жодна людина не може бути нейтральною у тій чи іншій ситуації, адже ми завжди маємо свою думку на той чи інший погляд, своє "за" чи "проти". Хоче ця думка і не повинна звучати завжди з ваших вуст.
Повертаємося до конфлікту. Відносини керівника і того кого мають звільнити (у іншому випадку покарати) - це справа лише цих двох людей. Інших учасників колективу це жодним чином не стосується. яким би дружнім колектив не був!!!! Оскільки у інакшому випадку ситуація перетворюється на балаган, а це неприпустимо у роботі. Одже мій висновок: у даному випадку винен начальник, який виніс проблему (дуже делікатну) на загальний розголос. Такі теми не повинні обговорюватися в колективі так як ми часом обговорюємо різні побутові дрібнички та буденні турботи
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн