Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи добра постійна слухняність? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи добра постійна слухняність? слухняні діти Оцінка: -----

Користувач поза мережею   soloha26 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 березень 2009 - 16:04

Прочитала у журналі "Ангеляткова наука" статтю про слухняність.Цитата з журналу:
"Відомий англійський психіатр Рональд Ленг на багатьох прикладах зі своєї лікарської практики довів,що головною причиною шизофренії є ..беззаперечна слухняність у дитинстві! За умов,що така поведінка сприймалася дорослими як позитивна і всіляко заохочувалась."
що ви про це думаєте?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 березень 2009 - 16:05

:) думаю перекладачі або автори статті намутили, як завжди.
слухняність не може бути причиною шизофренії. а тим паче головною :) це смішно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2009 - 11:07

Перегляд повідомленнягра з вогнем (12.3.2009, 16:05) писав:

:) думаю перекладачі або автори статті намутили, як завжди.
слухняність не може бути причиною шизофренії. а тим паче головною :) це смішно.

а ось я можливо б думала так само, якби не бачила реальний приклад з життя своєї знайомої
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2009 - 11:32

Можливо мається на увазі, на постійна слухняність, а відсутність власної думки (дитина лише виконує вказівки дорослого), повне підпорядкування дорослому і т.д.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2009 - 11:35

Я думаю, що занадто слухняна дитина, може і зручна для батьків у дитинстві, але нічого доброго з того не вийде. Бо у дорослому віці така людина може бути безініціативною, сильно піддаватись чужому впливу, "плисти за течією" і т.п. Бачила таке на близьких людях.
А щодо шизофренії і слухняності - якась маячня, як на мене.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2009 - 12:09

Надмірна слухняність-це така ж крайність як і вседозволеність.Реально бачила неодноразово картину виховання дітей в Ізраїлі-там дітям до 5 років навіть у місцях громадського користування дозволяється все. Нікого з відвідувачів не шокувало,коли малюки у кафе вилазили на столи,барні стійки і т.д. А от після 5 років методика виховання у них стає строго протилежною Стосовно слухняності і шизофренії-тяжко сказати про зв язок. З лекцій по судовій психіатрії і практичних занять у психоневрологічній лікарні знаю,що у дітям до 13 років діагноз "шизофренія" не ставиться внаслідок особливостей психологічного розвитку дітей до цього віку та симптоматики даного захворювання.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2009 - 12:17

Мне кажется сомнительным ЛИДИРУЮЩАЯ роль послушания в развитии шизофрении. Во-первых в этом заболевании имет место генетический фактор. Во-вторых оно и с полом связано напрямую,по крайней мере течение заболевания...короче не увязываются в моей голове такие причины и следствия.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 17:24

думаю моє запитання цілком в межах цієї теми.

читаючи нашу тему про залякування дітей, а також інші теми виникло у мене таке запитання.

як ви ставитеся до того, щоб вашу дитину на дворі повчали чужі люди? та навіть близькі і не на дворі? чи хотіла б що дитина їх слухалася і виконувала вказівки?

наведу приклади.
маля скаче по калюжах. підходить чужа тьотя і починає соромити, бо дитина заляпається, обмаститься і т.д.
маля підбирає на землі камінці і смакує їх. тьотя читає джитині мораль в традиції "фу, кинь гадість!"

на мою думку в таких ситуаціях краще запитати чи мама дозволила це робити (цілком ймовірно, що дозволила), або звернутися безпосередньо до мами. я особисто б не хотіла, щоб мою дитину повчали, до того ж я можу дозволити їй це робити.

а ще мені здається, що таке слухання чужих дорослих згодом може призвести до непоправних наслідків (про це в же говорилося в одній з тем), коли дитина беззаперечно виконує вказівки старших дядь, не підозрюючи, що робить щось погане.

які думки у вас?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 17:46

Однозначної відповіді в мене на це питання немає. Звичайно якщо це стосується таких поступків як бігання по калюжах то я звичайно проти втручання( тим більше що збираюся своїй дитині це дозволять, бо памятаю як це було весело, і як прикро коли батьки забороняли). Але якщо дитина вже більша (років 5) і може сама гуляти на вулиці без пильного нагляду батьків починає кидати камінцями в іншу дитину то звичайно що будь-хто може зробити їй зауваження і я не буду проти бо ніколи своїй дитині такого не дозволю. І признаюсь чесно коли бачу на вулиці що одні діти роблять якусь велику шкоду іншим то сама втручаюся.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 17:47

Я особисто нікому з чужих не дозволяю повчати мою дитину, можу спокійно стерпіти таке повчання від своєї мами, вона все-таки бабуся, та й живе у сусідньому під'їзді і бере активну участь у житті і вихованні моєї дитини. Проте, бабуся не особливо і повчає, чесно кажучи ;) .
Крім того, моя дитина і сама знає, що не мусить звертати увагу на повчання чужих дядь і тьоть і зауваження сприймає лише від мами-тата, ну ще від дуже близьких і рідних людей.
Сама взагалі ніколи не лізу зі своїм уставом у чужий монастир. Проблеми у поведінці інших дітей повинні вирішувати батьки власне тих дітей. Якщо мене щось у поведінці дитини не задовільняє, то вважаю, що звертатися з претензіями можу лише до батьків дитини і аж ніяк не повчати саму дитину. Є у нас у дворі хлопчик, ну дуже розбалуваний і часто агресивний стосовно інших дітей. Якось підбіг до Юльки і якось миттєво, я навіть не встигла зреагувати, схопив її ззаді за шию і стиснув з уісх сил, мало не підняв (Юлі тоді було десь 1,5 рочку, а йому трохи більше 3-ьох). Я відчепила його і взяла малу на руки, щоб заспокоїти, ніяких зауважень робити не збиралася, це справа його мами. А от мама, якій я розповіла все згодом при зустрічі і попросила пояснити сину, що так не можна робити, мене сильно здивувала. Вона відповіла, що я мала накричати на нього і дати по дупі, бо він у неї "неуправляємий" і його треба "виховувати на кожному кроці". Питання лише у тому, чого виховувати на тому кожному кроці її сина повинна сусідка, але вона, видно такими питаннями не переймається.
До речі, подумала про дітей старших. Зауваження все-таки варто робити, якщо батьків цих дітей поруч немає, і їх дії (тобто дітей) можуть зашкодити іншим дітям, які також гуляють без супроводу батьків. У такому разі не зробити зауваження - це вже неприпустима халатність і байдужість.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 18:28

Яке кого діло? Рейд по калюжах - та то любиме дитяче заняття! І шо тьотінькам від того? Невже вони дійсно аж тааак переймаються здоров'ям і гігієною наших дітей? Більше, ніж ми, батьки??! То ж тре... :pardon:
Словом, я - ПРОТИ! І взагалі сприймаю в штики будь-яке повчання чужих тьотічок - чи стосується воно дитини, чи стосується мене самої. Точно так само відношуся до повчань дорогої родини.
Щодо кидання камінням... переважно дітки в тому віці, коли можуть кидатися камінням, завжди гуляють в супроводі дорослих, тому нема потреби в чужих повчаннях, батьки зразу ж відповідно відреагують на таке поводження дитини. Ну, а якшо кидаються камінням в старшому віці - це вже інша історія...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 23:57

Оооо, я одній бабці за таке виписала. Моя дитина щось там робила, не пам"ятаю, а, згадала, вона в колясці викручувалася і вставала. Так от, бабця якась йшла повз нас і підійшла прямо до моєї дитини і давай її розказувати щоб вона не вертілася бо випаде... Ну я і висловила своє бачення даної ситуації. Сказала що біля дитини є мама і контролює ситуацію. І взагалі сказала що не можна лізти до чужих дітей на вулиці...і т.д. і т.п. і трохи повозмущалася а бабця мені сказала що я якась ненормальна, що вона мою дитину не з"іла а тільки доторкнулася щоб поправити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   leopolisa 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 травень 2009 - 06:53

Я ще на рахунок слухняності. Є така думка, що дітям, які вчились в школі лише на п'ятірки в дорослому житті краще виконувати чиїсь вказівки та працювати під чиєюсь опікою. Щоб їм хтось наказував, а ті без вагань виконували. А дітки, які мали різні оцінки, ще в школі намагалися якось викрутитися з ситуації, бо не виконували усіх завдань, що задавали вчителі. От, то такі, вже дорослі люди, проявляють більше фантазії, обдумують як вийти з ситуації не лише одним шляхом. Я думаю це трохи схоже на чемність і слухняність.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Серенада 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2009 - 17:52

Із слухняних малюків виростають слухняні дорослі.
До повчання перехожих :sorry: вкрай негативне ставлення, оскільки їм моя дитина байдужа і зауваження можуть зробити у будь-якій формі. :lol:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 травень 2009 - 19:06

Згадала один випадок .Я зі своїм знайомим вели дітей з садочку (дітям по 5 років).Син сусіда підняв з бардюру жувану жуйку і запхав у рот.Я, побачивши це, кинулася до малого, простягнула руку, кричала, щоб виплюнув................Сусід,відсторонюючи мене,заспокоїв і сказав: відійди, нехай жує :yahoo:
А тоді спокійно, йдучи біля нього почав пояснювати синові, як це не гігієнічно, що ту жуйку жували інші люди і там багато бактерій.................Я була в шоці............Потім дитина її виплюнула, але ж потримала у роті хвилин 2-3...УЯВЛЯЄТЕ і потім я ще дістала (морально) від знайомого за те, що впхалася до них, і не моя це справа :D От так буває!!
Вважаю що непотрібно втручатися , я і сама не хотіла б щоб мене навулиці хтось повчав.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 08:54

Я проти втручань у виховання чужих людей, якщо це безпосередньо не пов"язано із ризиком для життя дитини.
доброзичливців сусідів я ставила на місце зразу: у дитини є мама, і всі питання вирішуються тільки через мене. Коли тьотя неправа - я дитині це поясню, коли дитина - ми ходили і вибачалися.

Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Щодо слухняності.
Непослух дитини: це споба знайти межу між можна і не можна. Дорослий цю межу контролює. Така собі вічна боротьба за територію.
З віком ця територія дитини розширюється.
Адже недаремно слово виховати походить від слова ховати. Дитину ховаєш від світу доти, доки вона сама не стане спроможна вижити в ньому.
А її неслухняність - це спроба пізнати нову територію. Без цієї зацікавленості у новому дитина не зможе сформуватися у повноцінну особистість.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 09:16

Не бачу зв"язку між сліхняністю дитини і шизофренією. Хоча, можливо, це один із симптомів її прояву.
Абсолютно слухняних дітей не бачила жодного разу. Мої точно не такі. Поки умовиш щось зробити... Але дитина має право на свою думку, навіть така маленька.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 травень 2009 - 10:43

Прочитала все о том, стоит ли влазить в чужим детям с воспитанием и мысли не однозначные...Меня ужасно раздражают люди, которые пристают к сыну на улице, например дедушка со словами"не бугай по канализационным люкам,а-то провалишься" выслушал мои размышления о том,что сами разберемся, добрых бабушек со словами"не слушаешься маму,значит я сейчас тебя заберу" встречала каждая мама. С другой стороны была бы только благодарна,если бы кто-то вытаскивал пожованную жвачку изо рта сына,если б я не заметила этого...Сама никогда не пристаю к детям с нотациями, но на днях высказала девочке лет восьми в детском городке, она решила,что будет уместно кидать в нас(муж с Владом и я с Димой в коляске)битыми стеклами...не слишком тактично объяснила ей,где будут стекла у нее,если еще одно полетит в нас...При этом мама её с подругой сидели рядом, пришлось и с ними поругаться,т.к. они решили сказать,что это не она была, хотя рядом не было вообще никого.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2009 - 01:23

Я бачила в якомусь інтернет-магазині футболку з написами на спині щось на зразок: "Дякую, моїй дитині не холодно, вона не хоче їсти і т.д." :D
Я б собі таку прикупила, чесне слово.
А на рахунок слухняності: все, що занадто, то не добре.
Дитина - це маленька особистість. І батьки повинні це розуміти, звичайно, в межах розумного.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Раїник Талія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 15:34

якшо бабульки роблять зауваження відносно зовнішнього вигляду, або виховання, або ще якихось речей, які їх абсолютно не стосуються - то беззаперечно, я буду поводитись так, щоб моя дитина знала - що мама впевнена в тому що робить і з мамою безпечно
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн