Чи добра постійна слухняність? слухняні діти
Відправлено 12 березень 2009 - 16:04
"Відомий англійський психіатр Рональд Ленг на багатьох прикладах зі своєї лікарської практики довів,що головною причиною шизофренії є ..беззаперечна слухняність у дитинстві! За умов,що така поведінка сприймалася дорослими як позитивна і всіляко заохочувалась."
що ви про це думаєте?
Відправлено 12 березень 2009 - 16:05
слухняність не може бути причиною шизофренії. а тим паче головною :) це смішно.
Відправлено 13 березень 2009 - 11:07
Відправлено 13 березень 2009 - 11:32
Відправлено 13 березень 2009 - 11:35
А щодо шизофренії і слухняності - якась маячня, як на мене.

Відправлено 13 березень 2009 - 12:09

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 13 березень 2009 - 12:17
Відправлено 05 травень 2009 - 17:24
читаючи нашу тему про залякування дітей, а також інші теми виникло у мене таке запитання.
як ви ставитеся до того, щоб вашу дитину на дворі повчали чужі люди? та навіть близькі і не на дворі? чи хотіла б що дитина їх слухалася і виконувала вказівки?
наведу приклади.
маля скаче по калюжах. підходить чужа тьотя і починає соромити, бо дитина заляпається, обмаститься і т.д.
маля підбирає на землі камінці і смакує їх. тьотя читає джитині мораль в традиції "фу, кинь гадість!"
на мою думку в таких ситуаціях краще запитати чи мама дозволила це робити (цілком ймовірно, що дозволила), або звернутися безпосередньо до мами. я особисто б не хотіла, щоб мою дитину повчали, до того ж я можу дозволити їй це робити.
а ще мені здається, що таке слухання чужих дорослих згодом може призвести до непоправних наслідків (про це в же говорилося в одній з тем), коли дитина беззаперечно виконує вказівки старших дядь, не підозрюючи, що робить щось погане.
які думки у вас?
Відправлено 05 травень 2009 - 17:46
Відправлено 05 травень 2009 - 17:47
Крім того, моя дитина і сама знає, що не мусить звертати увагу на повчання чужих дядь і тьоть і зауваження сприймає лише від мами-тата, ну ще від дуже близьких і рідних людей.
Сама взагалі ніколи не лізу зі своїм уставом у чужий монастир. Проблеми у поведінці інших дітей повинні вирішувати батьки власне тих дітей. Якщо мене щось у поведінці дитини не задовільняє, то вважаю, що звертатися з претензіями можу лише до батьків дитини і аж ніяк не повчати саму дитину. Є у нас у дворі хлопчик, ну дуже розбалуваний і часто агресивний стосовно інших дітей. Якось підбіг до Юльки і якось миттєво, я навіть не встигла зреагувати, схопив її ззаді за шию і стиснув з уісх сил, мало не підняв (Юлі тоді було десь 1,5 рочку, а йому трохи більше 3-ьох). Я відчепила його і взяла малу на руки, щоб заспокоїти, ніяких зауважень робити не збиралася, це справа його мами. А от мама, якій я розповіла все згодом при зустрічі і попросила пояснити сину, що так не можна робити, мене сильно здивувала. Вона відповіла, що я мала накричати на нього і дати по дупі, бо він у неї "неуправляємий" і його треба "виховувати на кожному кроці". Питання лише у тому, чого виховувати на тому кожному кроці її сина повинна сусідка, але вона, видно такими питаннями не переймається.
До речі, подумала про дітей старших. Зауваження все-таки варто робити, якщо батьків цих дітей поруч немає, і їх дії (тобто дітей) можуть зашкодити іншим дітям, які також гуляють без супроводу батьків. У такому разі не зробити зауваження - це вже неприпустима халатність і байдужість.
Відправлено 05 травень 2009 - 18:28
Словом, я - ПРОТИ! І взагалі сприймаю в штики будь-яке повчання чужих тьотічок - чи стосується воно дитини, чи стосується мене самої. Точно так само відношуся до повчань дорогої родини.
Щодо кидання камінням... переважно дітки в тому віці, коли можуть кидатися камінням, завжди гуляють в супроводі дорослих, тому нема потреби в чужих повчаннях, батьки зразу ж відповідно відреагують на таке поводження дитини. Ну, а якшо кидаються камінням в старшому віці - це вже інша історія...

Відправлено 05 травень 2009 - 23:57
Відправлено 06 травень 2009 - 06:53
Відправлено 08 травень 2009 - 17:52
До повчання перехожих
Відправлено 08 травень 2009 - 19:06
А тоді спокійно, йдучи біля нього почав пояснювати синові, як це не гігієнічно, що ту жуйку жували інші люди і там багато бактерій.................Я була в шоці............Потім дитина її виплюнула, але ж потримала у роті хвилин 2-3...УЯВЛЯЄТЕ і потім я ще дістала (морально) від знайомого за те, що впхалася до них, і не моя це справа :D От так буває!!
Вважаю що непотрібно втручатися , я і сама не хотіла б щоб мене навулиці хтось повчав.
Відправлено 27 травень 2009 - 08:54
доброзичливців сусідів я ставила на місце зразу: у дитини є мама, і всі питання вирішуються тільки через мене. Коли тьотя неправа - я дитині це поясню, коли дитина - ми ходили і вибачалися.
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Щодо слухняності.
Непослух дитини: це споба знайти межу між можна і не можна. Дорослий цю межу контролює. Така собі вічна боротьба за територію.
З віком ця територія дитини розширюється.
Адже недаремно слово виховати походить від слова ховати. Дитину ховаєш від світу доти, доки вона сама не стане спроможна вижити в ньому.
А її неслухняність - це спроба пізнати нову територію. Без цієї зацікавленості у новому дитина не зможе сформуватися у повноцінну особистість.
Відправлено 27 травень 2009 - 09:16
Абсолютно слухняних дітей не бачила жодного разу. Мої точно не такі. Поки умовиш щось зробити... Але дитина має право на свою думку, навіть така маленька.
Відправлено 27 травень 2009 - 10:43
Відправлено 28 травень 2009 - 01:23
Я б собі таку прикупила, чесне слово.
А на рахунок слухняності: все, що занадто, то не добре.
Дитина - це маленька особистість. І батьки повинні це розуміти, звичайно, в межах розумного.
Відправлено 29 травень 2009 - 15:34

Допомога

-