Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Цистит. Лікування народними методами - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Цистит. Лікування народними методами Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 березень 2009 - 12:11

може хтось мав таку проблему як цистит (запалення сечового міхура) і знає як вилікуватись народними методами...
вчора була в апетці ціни аж зашкалюють (канефрон вже коштує майже 80 грн. флакон) ...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Феєрія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 березень 2009 - 12:45

Непогано допомагає сухе тепло в ногах-нагріти на сковороді йодовану сіль,висипати в полотняний мішечок і поставити його між ступнями ніг на ніч,добре вкритись.Перевірено на собі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Jana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 12:45

В мене та ж проблема... Пила і канефрон і 5нок, але результату ніякого, більше допомагає чай з пол пали, пляшка з теплою водою на ніч (просто грілки немаю) і ванна) Може ще хтось знає якісь методи? А то годую малу і їсти медикаменти, щось не дуже хочу...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котяра 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 13:28

Мені допомагав фурагін. Кажуть, що можна розігріти цеглу, покласти її в тазік і посидіти над тазіком, обвившись коцом, щоб тепло не виходило. Щось типу як на інгаляцію.
My Signature
На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ok_sanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 14:48

Мені ні канефрон, ні фурагін не допомагає. Єдиний засіб, який дає 100-відсотковий ефект, - тетрацикліну гідрохлорид (коштує зовсім недорого)+пляшка з гарячою водою між ноги. Швидкого одужання!

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Хоча для годуючих матерів тетрациклін навряд чи можна порекомендувати...
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рената 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 14:57

Я нещодавно теж пройшла через таку пролему... Лікувалась таб. Цистон на трав"яній основі (в аптеці недорого) і пила настій з трави Спориша - мені дуже допомогло, вилікувалась приблизно за тиждень. А ще я чула, що добре було б одягати пояс з собачої шерсті. Мені знайти його невдалося, обійшлась без нього.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 15:00

дякую всім за поради,
Рената а як ви траву заварювали і скільки раз на добу пити?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 15:29

Я до 25 років не мала поняття, що таке цистит, їздила до м.Трускавця в санаторії, постійно лікувала шлунок, і все дивувалась, коли ходила на певні процедури, чому так багато жінок, тобто черги біля одного із кабінетів, оказалося... що роблять певні водяні ванни, тобто промивання ТАМ настоями трав, жінки казали після таких процедур можна забутися про цистит напротязі всього року...
Після 25-ти років в мене як в рік раз цистит не запалиться, то не я... :sad: правда, хоч не супроводжується кров"ю.... лікуюся, звичайними препаратами фурагін, фурадонін, антибіотик норфлоксацин, ще дуже добре тепла ванна і лежати там, далі добре /в ванні робити/ взяти металеву кришку і покласти сухий спирт, запаливши його і над ним присісти, вигріває добре, ще брати пляшку з гарячою водою обмотати полотенцем і між ногами вигрівати, пила я і Канефрон як в таблетках, так і в каплях, в каплях обходилося дешевше, цистон так собі, на травах, хіба пройти курс, коли немає циститу, бо він не зніме ту біль і неприємність... ой хай Бог милує і нікому не бажаю зустрітися з цим захворюванням.... і і ще тепло одягаюся зимою, в хаті постійно цілий рік в шкарпетках, щоб не дай Бог десь дай не застудитись... проблеми з нирками в мене /пієлонефрит/ дає час від часу про себе знати..., де пієлонефрит, там і цистіт...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рената 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 16:06

Спориш заварюється дуже просто: 1ст. ложка трави на 200мл кип"яченої води, накрити кришкою, залишити на 15хв. Настій пити так часто, як зможете (смак не з приємних), чим більше тим краще. Взагалі під час лікування цистіту рідини треба пити дуже багато.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Бубо4ка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2009 - 11:25

пила канефрон+нітроксолін. потрібно дуже багато пити. пила березовий сік і компот з сушок
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2009 - 11:43

Налізла гортаючи інет... мо кому пригодиться ... а якщо чесно, то не хворійте :ireful:

Текст, що розкривається
ОСОТ ГОРОДНІЙ ПРОТИ ЦИСТИТУ

Порадьте, будь ласка, дієвий засіб для лікування циститу. Добре було б, аби він був природного походження.
Олена.
Хмельницька обл.

Лист коментує професор Іван Чекман.

Вам добре відома така рослина, як осот городній. Так от вона містить такі лікувальні компоненти, які виявляють сечогінну, протизапальну, протимікробну дію. Тому раджу вам приготувати настій із цієї рослини. 1 ст. л. сировини залийте 250 мл окропу, настоюйте 1 год. Вживайте по 1 ст. л. 4 рази на день. Свіже молоде листя жовтого осоту, вимочене впродовж 1 год у 10% розчині кухонної солі, варто додавати до салату.
Настій огірочника лікарського (огіркової трави): 2 ст. л. листя або 2 ч. л. квітів залийте 500 мл окропу, настоюйте 1 год. Вживайте по 50-70 мл 4-6 разів на день.
Настій кореневищ осоки піщаної: 2 ч. л. сировини залийте 500 мл окропу, доведіть до кипіння, настоюйте 4 год, процідіть. Вживайте по 100 мл 4 рази на добу.
Відвар плауна булавоподібного: 2 ст. л. сировини залийте 500 мл окропу, кип'ятіть 3-5 хв, настоюйте 20 хв, процідіть. Вживайте по 1-2 ст. л. кожну годину.
Настій трави ясенця білого: 2 ч. л. сировини залийте 500 мл окропу, настоюйте 2 год, процідіть. Вживайте по 50 мл 4 рази на день.

Для лікування циститу також застосовують різні збори лікарських рослин. Приміром, з ягід ялівцю, трави фіалки триколірної, коріння любистку лікарського (всього по 40 г). 2 ст. л. збору трав залийте 500 мл холодної перевареної води, кип'ятіть 15 хв, настоюйте 1 год. Вживайте по 1-2 склянки на день. У разі хронічного рецидивного циститу може змінюватися реакція сечі. Якщо вона є кислою (це можна перевірити за допомогою звичайного аналізу сечі), тоді вам краще використовувати такий збір: кора барбарису, трава золотушника, квіти пижма, листя брусниці (по 20 г), бруньки тополі чорної - 10 г. 2 ст. л. збору залийте 3 склянками окропу, настоюйте 2 год, процідіть. Вживайте по 50-70 мл 4-5 разів на день за 15-20 хв до їди. Якщо ж реакція сечі лужна, вам підійте збір, до складу якого входить трава грижниці голої - 10 г, трава хвоща польового, звіробою - по 15 г, листя кропиви дводомної та берези білої - по 20 г. Приготування і застосування - як і у попереднього засобу.

Водночас ви не повинні забувати про дотримання дієти, вилучте з харчового раціону гострі й кислі страви, прянощі, вживайте якомога більше рідини, зокрема, мінеральної води: Поляна Квасова, Лужанська, Нафтуся. Доцільно застосовувати теплі сидячі ванни або теплі компреси на нижню ділянку живота, приймати загальні хвойні ванни, а також теплі мікроклізми з настою деревію, ромашки, шавлії та шишок хмелю.

P.S. До речі вже п"ю два дні березовий сік... і ну його, шлунок і нирки почали боліти... я знаю, що добре це все, але не попила вчора і мені вже краще....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2009 - 22:32

О, це болячка так болячка!!!
Я взимку нею весь час страждаю. От лише цього року , фух, принесло. Мені знайома порадила фурадоніном лікуватись. Скажу я вам ці ліки й справді допомогли. Бо я вже й забула що таке ходити без колготок. Зимою в теплих, шерстяних (бувало й таке що дві пари натягала, а влітку, яка б не була спека, я в колготках-сіточці.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tanyusha 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2009 - 22:48

В мене та ж проблема! Фу, здається трохи полегшало сьогодні, ато вчора не знаходила собі місця. Спала всю ніч на грілці :lol: П"ю фурагін та цистон. Антибіотики стараюсь не приймати, бо потім може ще більший букет хворіб приклеїтись. Хоча коли маю гострі приступи пієлонефриту то без антибіотиків нікуди, і це зле.
Яке це жахливе відчуття, і найбільш болісно в мене проходить ніч. Заснути не можу, все болить і пече ..... Одного разу вночі чоловік пробудився, почав мене відволікати, а я ходжу по хаті не можу заспокоїтись і плачу. Тут він підходить і каже : "Давай потанцюєм!!"І це в 3-й ночі!!!! В мене від несподіванки аж трохи біль пройшла. Ми все таки трохи потанцювали )) От так він мене лікував :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Бубо4ка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2009 - 12:32

Moon, просто березовий сік з нирок все виганяє. ти попробуй компоти з сухофруктів, вони не тільки для нирок корисні
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2009 - 22:37

Бубо4ка, п"ємо і знаємо... :) в мене постійно загострення осінь-весна... звикла...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   окся 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2009 - 10:33

В мене був цистіт, проявився він зразу після завмирання. Мені лікарка призначила лікування на 5 днів, попила різні таблеточки і пройшло. Правда я бігала в туалет, але мене нічого не боліло, Слава Богу.
Після лікування пройшло десь 2 місяці і я знову почала бігати в туалет пісяти, а відчуття такі дивні, нічого не болить і не пече, але відчуття таке ніби завжди хочу пісяти, прибіжу, а то нічого. От і незнаю що це? Може то не цистіт? Грію ножки бутилкою теплої води.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kisika 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 червень 2009 - 09:17

От в мене знов почався :aggressive: я вже почала забувати що це таке... Малій вже 2 роки, я була вагітна нею, мала пієлонефрит вагітної - лікувала, потім ще...цитомегаловірус знайшли...прокололась я імуноглобуліном проти цитомегаловіруса..знаєте цистіт з"явився перший раз за 2 роки..я от собі думаю чи впливає цитомегаловірус на схильність до захворювання на цистіт? Потрібно було б прокунсультуватись в імунолога, бо раніше він був у мене чуть не кожних пів року...чи це просто співпало
My Signature
]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2009 - 13:07

А я свій цистит лікувала таблеточками ПАЛІН. Не згадувала про цю проблему роки 3, але ось недавно знову прижало. Пропила палін і (ттт) за 2 дні все пройшло.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Амалія 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 09 червень 2009 - 13:23

Моя мама приймала фурагін. Ще можна сприцуватися марганцовкою розведеною з теплою водою, хоча так просто зараз а атеці її не купиш, то діставали в знайомої аптекарки. Все пройшло через 3 дні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2009 - 14:15

Якщо народні методи, то особисто мені допомагало багато пити. Я пила по дві бутилки поляни квасової на день. Ніяких ліків, а інфекція просто механічно вимивалася з сечового, не встигаючи розмножуватися.
Зараз при вагітності, то лиш раз ввечері відчула, що підступає ця зараза - в туалет хотілося, а не моглося. Бутилка води - на ранок і сліду не було.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів