Вибір. Природні пологи:кесарів розтин ставлення, причини
Відправлено 10 березень 2009 - 17:26
Давайте подискутуємо з цього приводу.
Чому останнім часом в суспільстві побутує думка, що КР це легше, що наслідки менші. Чому так багато жінок просять КР і отримують підтримку лікарів, рідних та інших жінок?
Чому природній спосіб, яким спокон-віків народжували вважається мало не пекельною мукою?
Чому все більше жінок отримують розриви при пологах?
Відправлено 10 березень 2009 - 17:28
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Розриви - я після родів мала їх дуже багато. Чому? Бо я сама маленька, таз вузенький, а моє сонечко мало досить непогану вагу -3600 і ріст 51 см.
Відправлено 10 березень 2009 - 17:33
Відправлено 10 березень 2009 - 17:34
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ти бачиш яким вилізло твоє дитя, потім його кладуть тобі на животик і ти на небесах літаєш від щастя. А після кесарового такого немає.
Відправлено 10 березень 2009 - 17:36
А біль...Він забувається досить швидко.
Про розриви. Під час других родів акушерка питала чи будем різати (малу родила і нічо, а тут чи різати, мене аж в піт кинуло), а лікарка сказала що промежина еластична і розтягнеться. Звідси роблю висновки що розрізають навіть коли немає аж такої нагальної потреби, страхуються, і по друге справді ту промежину якось готувати треба-вправи кегеля, массаж її самої. Для мене такими вправами був щоденний секс.
Сужу по собі, можу помилятись
Відправлено 10 березень 2009 - 17:50
МанунА (10.3.2009, 17:36) писав:
А біль...Він забувається досить швидко.
Про розриви. Під час других родів акушерка питала чи будем різати (малу родила і нічо, а тут чи різати, мене аж в піт кинуло), а лікарка сказала що промежина еластична і розтягнеться. Звідси роблю висновки що розрізають навіть коли немає аж такої нагальної потреби, страхуються, і по друге справді ту промежину якось готувати треба-вправи кегеля, массаж її самої. Для мене такими вправами був щоденний секс.
Сужу по собі, можу помилятись
Я також за природні пологи. Дуже боюся всіляких операцій.
Дівчата, розумію, що це зовсім тема розмови, але які вправи Ви робили чи робите для еластичності промежини? Дуже хочеться народити природньо і без розривів.
Відправлено 10 березень 2009 - 17:52
Відправлено 10 березень 2009 - 17:56
Немає нічого прекрасніщого ніж відчути цю легкість коли народилась дитинка, а щастя яке.....! Неможлово нічим замінити, навіть розрови мене не засмутили .... Це просто прекрасно....

Відправлено 10 березень 2009 - 17:59
Кесарево зовсім не вихід з положенням тим хто боїться народжувати природнім шляхом!
Не спорю, 5 хвилин маніпуляцій лікаря і ваша дитинка у вас на животі - здається все прекрасно і безболісно. Але потім наступає післяопераційний період...
Відправлено 10 березень 2009 - 18:03
Відправлено 10 березень 2009 - 18:06
barbariska (10.3.2009, 11:59) писав:
цілковита правда.
мабуть це одна з причин. багато хто дивиться у короткотривалій перспективі. може здатися, що відновлення після кесеревого швидше. дійсно швидше і відразу болить менше, бо як і багато хто, після операції жінки приймають сильне знеболення (наркотики), тому й почуваються можливо краще.
а потім йде довгий період відновлення, про який вже навіть не говориться, бо сприймається як данність. у довготривалій перспективі відновлення відбувається порівняно важче і складніше. але чомусь про це не задумуються :(
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
poiu, а поділіться міркуваннями? які причини підштовхують до вибору операції перед природніми пологами?
Відправлено 10 березень 2009 - 18:08
Відправлено 10 березень 2009 - 18:09
Танюшк@ (10.3.2009, 16:34) писав:
Ти бачиш яким вилізло твоє дитя, потім його кладуть тобі на животик і ти на небесах літаєш від щастя. А після кесарового такого немає.
Ну чому нема? Я думаю, що мами яких прокесерили відчувають не меншу радість і щастя, коли бачать вперше свою дитинку. Тим більше тепер,коли використовують епідуральну анастезію при кесарево і мама є при свідомості і може навіть зразу прикласти дитину до грудей.
Відправлено 10 березень 2009 - 18:23
Звідки "ноги ростуть" у думки про те, що КР краще... Ну тут кілька джерел: по-перше, часто вагітні жінки начитуються і наслуховуються подруг і знайомих, котрі розповідають жахи про біль під час природніх полог і тим самим вкорінюють непереборний страх майбутньої мами перед неминучим нестерпним болем. Вагітні дуже вже легко піддаються навіюванням і дуже вразливі. Далі, все частіше можна почути про те, що зірки-жінки народжують діток шляхом КР, при цьому забувають сказати, що часто вік тих зірок такий, що КР їм можуть цілком робити за показами. Проте, у певної категорії жінок престижні пологи асоціюються якраз з КР, це така собі легка данина моді, ну щось на зразок престижу, мовляв можу собі фінансово це дозволити. Ну і ще є категорія лікарів, на щастя їх не так багато, як часто пишуть дівчата тут на форумі, котрі рекомендують КР без особливих показів. До речі, цих лікарів направду не так багато, я вже десь писала, що думка про натовпи лікарів, котрі через більші кошти призначають КР дещо перебільшена. Насправді, нікому особливо не хочеться спочатку за операційним столом відстоювати, а потім післяопераційну хвору 7 днів вести, легше якраз взяти і так немалі кошти за природні пологи.
А тепер про біль під час природніх пологів. Це я швидше пишу для тих, хто вагається і задумується над тим, що легше КР, бо природнього болю перейм можна і не витерпіти. Я погоджуюсь з тим, що всі жінки різні і больовий поріг у всіх різний. Перебіг пологів також різний, у когось все відбувається легше, у когось - складніше. Я знаю жінку, котра так запанікувала, коли перейми стали частими і болючими, що впала у справжнісіньку паніку. "Достукатись" до неї не міг ніхто із медперсоналу, вона несамовито кричала, билася в істериці і не чула жодного слова акушерки і лікаря. В результаті дитину з неї буквально витягували і малюк прожив лише добу. Після того часто чула від родичів жінки, що вона ТАК боялась болю і просила КР від початку вагітності, і лікарі винні, бо не послухали. І, на перший погляд здається, що є у цьому зерно правди, але всі чомусь забувають, що сучасне ведення пологів допускає використання епідуральної анестезії. Мабуть, лікареві і справді варто було дослухатися до страхів жінки і запропонувати знеболення, але КР через страхи все одно нонсенс. Зрештою, ця операція не є природнім процесом і покликана дати можливість народитися здоровому малюку у здорової мами, коли є ЗАГРОЗА власне здоров'ю або життю малюка чи матусі.
Відправлено 10 березень 2009 - 18:28
Головний аргумент для мене -це те, що Богом чи природою закладено саме такий спосіб народження дітей. А КР - це операція, а не просто пологи, відповідно і наслідки. Я для себе свідомо не обрала б такий варіант "просто так".
Але мені здається, що і лікарі, принаймні нормальні лікарі, в останні кілька років не погоджуються так просто на КР, лише тому, що пацієнтка так просить.

Відправлено 10 березень 2009 - 18:34
Відправлено 10 березень 2009 - 18:40
Далі, про першу мить. Ну по-перше, не обов'язково робити загальну анестезію і перший крик дитинки все одно матуся почує, та й зрештою перша мить, коли я побачила свою донечку - це НАЙБІЛЬШЕ у житті щастя навіть в результаті КР, тому для багатьох слова про першу мить зустрічі з малюком ніби і не аргумент. Тому додам ще кілька слів для тих, хто переконаний, що КР - це легко, просто 5 хв лікарських маніпуляцій. Так, сама операція минає досить швидко. Але
- якщо анестезія загальна, на вас чекає "відходняк" протягом щонайменше(!!!!!) 3-4 годин;
- вам введуть сильні знеболювальні ліки і вводитимуть перші кілька діб. З молозивом ці ліки потраплять до малюка;
- вам внутрішньовенно введуть курс антибіотиків, щоб попередити інфекцію. Вони також потраплять до малюка, тому дітки-кесарята так часто мають дисбактеріози. Слабеньку мікрофлору дитячого кишківника добивають мамині антибіотики;
- вам доведеться "розходжуватися" як після будь-якої черевної операції;
- молочко у матусь після КР прибуває трохи пізніше, ніж після природніх пологів, тому довго існувала думка, що ГВ після КР - це міф. На щастя, ця думка уже розвіялась у більшості, проте, складності з налагодженням ГВ після КР більш імовірні, направду.
А список-то можна продовжувати. Для мене висновок один: відновлення після природніх пологів набагато легше (недарма ж жінку залишають під наглядом лікарів після природніх пологів 3 дні, а після КР - тиждень), тому вибір на користь КР повинен бути, якщо до операції є реальні об'єктивні покази, а не через "маленькі забаганки" вагітної жінки.
Відправлено 10 березень 2009 - 18:44
Відправлено 10 березень 2009 - 19:01
poiu (10.3.2009, 18:44) писав:
Це вже була необхідність, але просто так робити КР, бо страшно?.... Я чесно кажучи цього не розумію.
Хоча шо тут говорити, я також вже хотіла шоб мене розрізали, бо була дуже втомлена (дві доби дуже болючих перймів переймів мене виснажили і морально і фізично). Потім взяла себе в руки і родила без обезболюючого і без стимуляторів. Я була сама щасливіша на світі!

Допомога