Наші улюблені супчики перевірені рецепти
Відправлено 10 березень 2009 - 14:20
Супи я готую, переважно, на овочевому бульйоні і вершковому маслі, проте можна і легкий м'ясний приготувати. Мама моя, наприклад, каже, що помідорова зупа повинна бути саме на курячих крильцях зварена і не інакше :D
Отже, у киплячу воду (чи бульйон) кидаю дрібно порізану кружальцями моркву, різні корінчики (у мене постійний запас в морозилці селеру, пастернака і петрушки, а можна і сухі), цілу маленьку цибулину (її потім виймаю), і варю до готовності моркву. Свіжі помідори бланширую (просто заливаю окропом на 5-10 хвилин), знімаю з них шкірку , тру на крупній терці і трішки обсмажую на вершковому маслі на пательні. (Взимку дуже часто використовую вже готові потерті помідори, які мама чоловіка готує влітку і закручує в маленькі банки спеціально для нас. Їх до речі, часто використовую і коли готую соуси для макаронів чи м'яса.) Помідори краще брати добре червоні, навіть трохи перезрілі - з них зупа особливо смачна. Але і з тепличних також вийде :).
Далі беру пару ложок росипчатого рису (найчастіше, що пропарений Парбалоїд - він не розварюється в зупах) і промиваю його, та кидаю до зупи. Через якийсь час кубиками картоплю. Коли картопля готова, але ще не розварена, виливаєте в зупу помідори. Пам'ятайте, що як тільки ви додали помідори, картопля перестає варитись (через властивості помідора), тому вона на цей момент має бути готова, інакше залишиться твердою.
Додаю наприкінець зелену петрушку, кріп, селеру, досолюю, доперчую до смаку і даю закипіти.
Помідорова зупа повинна постояти пару годин перед подачею на стіл - тоді вона найкраще набереться смаку. Але можна подавати і одразу.
Я собі її завжди присмачую сметаною, а можна і без.
Я навмисно не подавала часу скільки що треба варити, бо все залежить від сорту моркви, картоплі і рису - одні дуже швидко розварюються, інші треба варити довше (деколи картопля так довго вариться, що її треба давати швидше ніж рис) Відтоді, просто визначайте час приготування виходячи з власного досвіду або експерементуючи.
Смачного :)
Відправлено 10 березень 2009 - 14:32
В мене вже аж слюна тече. Треба йти щось з тим робити :)

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 10 березень 2009 - 14:56

я вірю в дива
Відправлено 10 березень 2009 - 15:14

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 10 березень 2009 - 16:24
vitalina (10.3.2009, 14:56) писав:
Не обов'язково ;) В магазинах продаються помідори у власному соці ( я купую часом в металевій банці - є вірменських та італійських виробників, також Ніжин "помідори у томатному соці") - їх також з успіхом можна використати для приготування помідорової зупи (чи соусу).
Відправлено 16 березень 2009 - 18:15
Беремо порівну картоплі і гарбуза, морквину велику. Ріжемо на середні кубики, а моркву можна на тертці потерти (то вже деталі і ролі не грають, бо все одно в результаті пюре виходить). Спочатку варимо картоплю з морквою, хвилин через 15 після закипання додаємо гарбуз, солимо за смаком. Все повинно добре зваритися або навіть почати розварюватися. На цьому етапі беремо блендер і розбиваємо все до однорідної консистенції. Тоді додаємо вершків (я додаю завжди сметану магазинну, з вершками ще не пробувала бо їх ніколи немає під рукою) - ну 3л каструлю в мене йде 250мл сметани. Дрібку зерен тмину потрібно роздавити в ступці (або просто чашкою потовкти, якщо немає ступки) і теж в каструлю. Вони дають прикольний аромат, хоча мені б і в голову не прийшло покласти туди тмин. Консистенція супу має бути як у рідкої сметани. Якщо вийшло густіше можна долити трохи води. Довести це ще раз до кипіння і можна годувати домашніх. Єдина порада - не признавайтеся, що там є гарбуз, бо з власного досвіду знаю, що це суттєво впливає на сприйняття домашніми цієї страви. От нехай спочатку попробують а тоді можна і карти на стіл. Смачного
Відправлено 30 квітень 2009 - 08:25
natalia220 (30.4.2009, 8:11) писав:
Мариновані помідори - то трішки не те. В помідорову зупу ідеально повинні йти свіжі або консервовані як натуральні (у власному соці) або як великий компроміс - томатний сік. Мариновані ж помідори мають кислий або гострий та пряний смак, відтоді це буде вже цілком інша зупа ;)
Відправлено 30 квітень 2009 - 09:11
Sonya (30.4.2009, 9:25) писав:
ясно... :( ех...прийдеться варити з томатом як завжди :(
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Sonya (30.4.2009, 9:25) писав:
ясно... :( ех...прийдеться варити з томатом як завжди :(
Відправлено 01 травень 2009 - 00:35
Італійська страчьятелла:
1 л смачного курячого бульйону,
окремо:
збиваємо 3 яйця,
3 ст л манки,
1 ст л пармезану
чуточку мускатного горіху
сіль, перець
півскл холодного бульйону
Всю цю масу повільно виливамо в киплячий бульйон і варимо 3-4 хв, помішуючи.
Схоже на бульйончик з вермішеллю, смак якого всі знають, але замість вермішелі плавають такі білі тоненсенькі ниточки. дуже ніжні на смак, їх получається досить багато, а супчик такий дієтичний виходить.
Відправлено 15 травень 2009 - 17:34
Відправлено 18 травень 2009 - 02:36
bogun (15.5.2009, 18:34) писав:
хто Вас так настрахав?
Звідкіля в бульйоні діоксини?
Відправлено 19 травень 2009 - 18:24
Kagor (18.5.2009, 3:36) писав:
Звідкіля в бульйоні діоксини?
А інформація така, бо я біотехнолог і цікавлюмсь такими речами. а діоксини нам є тому, що навіть за часів, коли використовували ДДТ ці діоксини потрапили в грунт та воду, а їх період піврозпаду дуже великий. Вони відкладаються у м’ясі, а так і переходять у бульйон. Не дуже приємна інформація......
Відправлено 13 червень 2009 - 11:02
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Справді смачно , раджу сптобувати. Інколи я цю зупку заправляю піджареним на сухій сковорідці борошном, тоді вона густіша.

Мене звати Олька-фасолька.
Відправлено 18 червень 2009 - 13:11
Кип'ятимо водичку, туди кидаємо порізану картопельку і варимо до пів готовності, паралельно робимо зажарку з цибулі і моркви і кидаємо у суп і всипаємо жменю рису, солимо і перчимо, даємо супу покипіти 10 хв. а за цей час розмелюємо у блендері чи мясорубці будь-яке мясо яке ви любите, туди ж додаєте мелену цибулю та багато зелені (кріп, петрушку, кінзу) сіль і перець. Формуєте невеличкі фрикадельки і по одній закидаєте у киплячий суп, даєте їм поваритись хв.2-3 і в самому кінці я додаю 1 ст.л. з гіркою томаної пасти або 2-3 перемелені у блендері помідори, даю супу ще раз закипіти і виключаю. Смакота така, що чоловіка не можу відірвати
Інколи замість рису даю локшину і тоді не даю томату.
Усім смачного
Відправлено 07 липень 2009 - 15:13
bogun (19.5.2009, 18:24) писав:
А інформація така, бо я біотехнолог і цікавлюмсь такими речами. а діоксини нам є тому, що навіть за часів, коли використовували ДДТ ці діоксини потрапили в грунт та воду, а їх період піврозпаду дуже великий. Вони відкладаються у м’ясі, а так і переходять у бульйон. Не дуже приємна інформація......
пора вмирати?
я у 86-му справку на ЧАЕСі отримав - 1.986Р випромінювання, і нічого, ще живий
Відправлено 15 вересень 2009 - 23:52
Сирний суп з ковбасками:
2л води
5-6 середніх картоплин
1 велика морква
1 цибуля
1 зубок часнику
4 плавлених сирки Янтар або Моліс(у фользі не підходять)
300-400гр мисливських ковбасок(я беру Дебреценівськ,вони менш жирні є в Арсені)
Сіль,перецб до смаку
1) Ставим воду на плиту і вкидаєм в неї вже почишчену і порізану картоплю,доводим до готовності,Берем товкачку і не зливаючи з каструлі воду товчем там картоплю до однорідної консистенції і вкидаєм туди сирки,помішуючи ложкою щоб вони розчинились
2) Поки в нас варилась картопля,ріжем цибулю кубиками і трем моркву,тушкуєм на сковороді(10-15хв),потім сюди ж додаєм порізані ковбаски(0.5-1см),ще трохи тушкуєм,так щоб ковбаски трохи покрутились
3)Вміст сковорідки викладаєм у вже підготовлений нами сирнно-картопляний бульйон,варим помішуючи ще 5-10хв і вичавлюєм сюди зубок часнику.
Можна виключати! СМАЧНОГО
Дуже смачно,не дорого і швидко
Я готую коли приходять гості замість,бульйону чи борщику.
Повідомлення відредаговано frotanya: 15 вересень 2009 - 23:54
Відправлено 24 вересень 2009 - 16:58
Втім, не погоджуся щодо сирків у фользі - дуже навіть підходять. ЗА хвтлин десять до готовності супчика, 2-3 сирки потерти на тертці, і розмішати в супі. Сир розплавиться, а смак змінюється на краще в 10 разів

Допомога