Помилки, які я не зроблю, завагітнівши вдруге чого б уникали теперішні матусі, які планують народити другу дитину
Відправлено 09 березень 2009 - 19:17
що стосується мане, плануючи другу вагітність, я б:
1. перш за все підготувала свій організм до цього, здала б усі потрібні аналізи і підлікувала хронічні хвороби.
2. дізналася історію здоров"я чоловіка, від якого планую народити, спадкові хвороби у його сім"ї.
3. була спокійна як удав, не нервувалася і не плакала.
4. менше працювала.
5. виключила зі свого кола спілкування людей, які свідомо чи несвідомо шкодять здоров"ю моєму і малюка.
6. відвідала ті музеї, виставки, концерти і т.д., про які давно мріяла.
7. нашила, навишивала, нав"язала, намалювала, наліпила, написала багато речей для манюні, бо, як практика показує, часу на все це після народження дитини немає взагалі, а забобони в багатьох випадках себе не виправдовують
8. Слухала не лише класику, а й свій улюблений рок, фольк і панк.
9. лежала на дивані і керувала процесом ремонту, а в Інтернеті замовляла САМЕ ті речі, які хотіла, а не бігала б по магазинах, скуповуючи те, що в них є у продажу.
10. виїхала на місяць у село до тьоті і паслась би там на городі, в садку цілими днями.
може, ще щось згадаю, допишу.
Відправлено 09 березень 2009 - 19:37
2.Підготувалася до вагітності в фізичному плані (виключила б алкогось,пройшла повне обстеження,полікувалась де потрібно)
3.Походила б в школу материнства, бо ще гарно процес перейм і потуг так і не освоїла :)
4.ТОЧНО не дала б себе стимулювати!!!
5.Прорахувала б всі можливі випадки перебігу пологів і знала як реагувати і поводити себе в тому чи іншому випадку.Тобто інформативно буду добре підготовлена.
Мабуть це все.

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 09 березень 2009 - 20:03
я готувалася до пологів, і з 6 місяця вагітності могла розраховувати лиш на себе та чоловіка. це дуже організовує, повірте. якщо абстрагуватися і знати, що крім тебе тобі ніхто не допоможе, то й підхід значно відрізнятиметься, на авось сподіватися не будете. наперед прорахуєте всі варіанти, щоб в останню мить все було готове. всі дії наперед продумані залежно від ситуації.
Відправлено 09 березень 2009 - 20:33
-ще я б частіше брала на роботі лікарняні, адже відпочинок для вагітної - це головне!!! (я цього взагалі не робила, а можна було б...)
-частіше б виїжджала на природу, десь в ліс чи поле... там так тихо-тихо, тільки ви, малюк і природа (для татка можна і треба зробити виключення)
-зайнялася б арт-терапією - малювала б, ліпила... (я всю вагітність обіцяла собі, що щось таке буду робити, але руки таки не дійшли, все бракувало часу...)
-в останньому триместрі не пила б стільки вітамінних препаратів, якими мене загодували лікарі (у донечки через це було дуже маленьке тім’ячко)
-ретельніше б вибирала лікаря-акушера
поки більше нічого не спадає на голову, але тема ця просто ДУЖЕ корисна і цікава, як надумаю вагітніти вдруге, то обов’язково сюди зайду та почитаю усі відгуки!!! Дякую!
Відправлено 09 березень 2009 - 20:50
Відправлено 09 березень 2009 - 20:54
Відправлено 09 березень 2009 - 20:59
martka (9.3.2009, 20:50) писав:
а якщо їхати на море, то тільки не в спекотну пору, а десь так в вересні. Бо я була на морі на початку вагітності, було дуууже гаряче, не найкращий варіант! Хоча все одно - позитиву купа!!!
Відправлено 09 березень 2009 - 22:04
Відправлено 09 березень 2009 - 23:15
Відправлено 10 березень 2009 - 00:32
- буду більш уважніше ставитись до раціону, неправилне харчування далося взнаки після пологів :( ;
- не буду ходити на роботу як фанат (при першій вагітності їздила з Рівного щодня туди назад до 3 місяця, а коли залишалась в Луцьку, то могла сидіти і до півночі),
- якщо скажуть що 50/50 кесарити або родити самій, піду на кесарський;
- буду ходити в басейн і займатись гімнастикою для вагітних;
А ще в одній з тем вичитала, що треба робити масаж промежини - теж буду ))))
Здається все
Відправлено 10 березень 2009 - 09:59
Відправлено 10 березень 2009 - 10:09
2. більше проводила б часу на природі
3. внесла в своє життя більше позитиву, й не нервувалась.
4. Теж хотілось би зайнятись йогою.
5. Й головне поменше прислухалась до всіляких "розумних" порад рідних. Та я б їх взагалі б не слухала. За першої вагітності стільки прийшлось почути.

Відправлено 10 березень 2009 - 10:11
Єдине - я так і не встигла сплести светрика для малечі, схему до якого мені намалювала mania4ka :D Але напевно, то плетіння не було вже й таке важливе для мене, якщо я його не зробила :D
Відправлено 10 березень 2009 - 13:22
2.Понакуповувала б усе придане для малюка заздалегідь.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 10 березень 2009 - 14:20
- При кожній можливості (як тільки пропонувала лікар) брала лікарняний і не ходила на роботу - робота за компютером;
- Їла багато корисного (домашній сир, молоко, фрукти і овочі), більше, ніж у невагітний період;
- Висипалася, гуляла;
- Прочитала книжку, де детально було описано пологи, з усіма їх стадіями і можливими проблемами. Тому на пологах знала коли що і як робити. В тій же книзі було багато рекомендацій щодо гімнастики перед пологами і усіляких корисних вправ до і після пологів. Робила, застосовувала. Результат - жодного розриву, хоча з першим були. Народила швидко, за другою потугою виштовхнула (знала як правильно) синочка.
- Попередила на роботі, що не вийду раніше трьох років маленького. І цим уникнула викликів через півроку-рік. З першим довелось вийти через 2,5 місяці, інакше б втратила місце.
Може ще щось згадаю, бо налаштована була дуже рішуче народити здорову, спокійну дитину. З Божою поміччю мені це вдалося.
Бажаю всього найкращого усім майбутнім мамам та їх діткам!
Відправлено 10 березень 2009 - 14:41
Галинка_я (10.3.2009, 14:20) писав:
А скажіть, будь-ласка, автора і назву цієї книги))))))))))))))
Відправлено 10 березень 2009 - 15:15
Відправлено 10 березень 2009 - 15:29
Масянічка (10.3.2009, 16:15) писав:
і я б цього хотіла,бо в мене також все було добре,єдине була б спокійнішою,не нервувалась по дурницях і насолоджувалась би кожною хвилиною декретної відпустки :D
Відправлено 10 березень 2009 - 15:43
Рекомендую насолоджуватися вагітністю, кожною хвилинкою. Обовязково зїздити на море чи на курорт - я була у Євпаторії на 5 місяці та на курорті "Миргород" на 7 місяці, позитиву море, відпочинок на всі 100%.

Допомога