Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Помилки, які я не зроблю, завагітнівши вдруге - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Помилки, які я не зроблю, завагітнівши вдруге чого б уникали теперішні матусі, які планують народити другу дитину Оцінка: -----

Користувач у мережі   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 09 березень 2009 - 19:17

Рідко у кого була ідеальна вагітність, і мало хто може сказати: я зробила все правильно. Я пропоную створити теперішнім матусям своєрідний список із тих речей, які, на їхню думку, не варто було робити, і що вони б радили (із власного досвіду) не повторювати тим, хто тільки планує завагітніти.
що стосується мане, плануючи другу вагітність, я б:
1. перш за все підготувала свій організм до цього, здала б усі потрібні аналізи і підлікувала хронічні хвороби.
2. дізналася історію здоров"я чоловіка, від якого планую народити, спадкові хвороби у його сім"ї.
3. була спокійна як удав, не нервувалася і не плакала.
4. менше працювала.
5. виключила зі свого кола спілкування людей, які свідомо чи несвідомо шкодять здоров"ю моєму і малюка.
6. відвідала ті музеї, виставки, концерти і т.д., про які давно мріяла.
7. нашила, навишивала, нав"язала, намалювала, наліпила, написала багато речей для манюні, бо, як практика показує, часу на все це після народження дитини немає взагалі, а забобони в багатьох випадках себе не виправдовують
8. Слухала не лише класику, а й свій улюблений рок, фольк і панк.
9. лежала на дивані і керувала процесом ремонту, а в Інтернеті замовляла САМЕ ті речі, які хотіла, а не бігала б по магазинах, скуповуючи те, що в них є у продажу.
10. виїхала на місяць у село до тьоті і паслась би там на городі, в садку цілими днями.

може, ще щось згадаю, допишу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 8
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilysik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 березень 2009 - 19:25

Дуже цікава тема. Багатьом стане в пригоді.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 09 березень 2009 - 19:37

1.Я б точно не їла все, що попадалося б на очі! :)
2.Підготувалася до вагітності в фізичному плані (виключила б алкогось,пройшла повне обстеження,полікувалась де потрібно)
3.Походила б в школу материнства, бо ще гарно процес перейм і потуг так і не освоїла :)
4.ТОЧНО не дала б себе стимулювати!!!
5.Прорахувала б всі можливі випадки перебігу пологів і знала як реагувати і поводити себе в тому чи іншому випадку.Тобто інформативно буду добре підготовлена.
Мабуть це все.
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 березень 2009 - 20:03

не можу назвати помилки :) окрім читання спільнот для вагітних :) бо навіюваність вагітних - сильна штука!, але без них було б дуже сумно :)

я готувалася до пологів, і з 6 місяця вагітності могла розраховувати лиш на себе та чоловіка. це дуже організовує, повірте. якщо абстрагуватися і знати, що крім тебе тобі ніхто не допоможе, то й підхід значно відрізнятиметься, на авось сподіватися не будете. наперед прорахуєте всі варіанти, щоб в останню мить все було готове. всі дії наперед продумані залежно від ситуації.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квітка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2009 - 20:33

-А я більше часу віддала б фізичним навантаженням, зайнялася б йогою, плаванням.
-ще я б частіше брала на роботі лікарняні, адже відпочинок для вагітної - це головне!!! (я цього взагалі не робила, а можна було б...)
-частіше б виїжджала на природу, десь в ліс чи поле... там так тихо-тихо, тільки ви, малюк і природа (для татка можна і треба зробити виключення)
-зайнялася б арт-терапією - малювала б, ліпила... (я всю вагітність обіцяла собі, що щось таке буду робити, але руки таки не дійшли, все бракувало часу...)
-в останньому триместрі не пила б стільки вітамінних препаратів, якими мене загодували лікарі (у донечки через це було дуже маленьке тім’ячко)
-ретельніше б вибирала лікаря-акушера

поки більше нічого не спадає на голову, але тема ця просто ДУЖЕ корисна і цікава, як надумаю вагітніти вдруге, то обов’язково сюди зайду та почитаю усі відгуки!!! Дякую!
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 09 березень 2009 - 20:50

Точно би переїхала туди, де нікого з родини крім чоловіка немає. В якусь сільську місцевість. Зїздила би на море з чоловіком..
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2009 - 20:54

саме головне не нервуватись і не брати дурного до голови, дитина потім спокійніша.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квітка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2009 - 20:59

Перегляд повідомленняmartka (9.3.2009, 20:50) писав:

Точно би переїхала туди, де нікого з родини крім чоловіка немає. В якусь сільську місцевість. Зїздила би на море з чоловіком..

а якщо їхати на море, то тільки не в спекотну пору, а десь так в вересні. Бо я була на морі на початку вагітності, було дуууже гаряче, не найкращий варіант! Хоча все одно - позитиву купа!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 09 березень 2009 - 22:04

Так, відпочинок на морі, у горах - це саме те, що потрібно. Раджу робити це у другому триместрі (якщо, звичайно, пора року співпадає), організм у цей період уже адаптувався до змін, які в ньому відбуваються, минає зазвичай токсикоз, цей період ще називають золотим періодом вагітності.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2009 - 23:15

не могу сказать что будучи беременной совершала какие то ошибки. Только единственное наверное более пристрастно следила бы за весом. А в остальном всё было отлично.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 00:32

Наступного разу:
- буду більш уважніше ставитись до раціону, неправилне харчування далося взнаки після пологів :( ;
- не буду ходити на роботу як фанат (при першій вагітності їздила з Рівного щодня туди назад до 3 місяця, а коли залишалась в Луцьку, то могла сидіти і до півночі),
- якщо скажуть що 50/50 кесарити або родити самій, піду на кесарський;
- буду ходити в басейн і займатись гімнастикою для вагітних;
А ще в одній з тем вичитала, що треба робити масаж промежини - теж буду ))))
Здається все
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 09:59

Пишіть мамочки!!! Будьласочка пишіть - ваші дописи заставляють зважитись на багато речей і змусити себе бороти лінь :) :) :)
My Signature
Зображення

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 10:09

1. Я би 100% переглянула свій раціон, бо як писала Рижуля, я їла все підряд.В розумних межах, але...
2. більше проводила б часу на природі
3. внесла в своє життя більше позитиву, й не нервувалась.
4. Теж хотілось би зайнятись йогою.
5. Й головне поменше прислухалась до всіляких "розумних" порад рідних. Та я б їх взагалі б не слухала. За першої вагітності стільки прийшлось почути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 10:11

Мені немає про що шкодувати - дай Бог і всі наступні вагітності, які будуть, так перенести і саме так проводити свій час, як я це робила з першою ;) Бо вистачала часу і бажання і на прогулянки, і на посиденьки на літніх терасах улюблених кондитерських, і на поїздки з відпочинком, і на йогу з басейном, і на читання, і ще на купу приємних речей. Лікарями і клінікою своїми задоволена, зі сторони близьких і знайомих максимальна опіка і турбота, з здоров'я особливо ніщо не турбувало - ех, от би ще раз отак :bye: Чого бажаю і всім плануючим та вже вагітним дівчаткам !

Єдине - я так і не встигла сплести светрика для малечі, схему до якого мені намалювала mania4ka :D Але напевно, то плетіння не було вже й таке важливе для мене, якщо я його не зробила :D
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 13:22

1.Менше "брала б до голови" усі страшилки в ЖК.
2.Понакуповувала б усе придане для малюка заздалегідь.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галинка_я 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 березень 2009 - 14:20

Можу розповісти які помилки першої вагітності я врахувала під час другої.
- При кожній можливості (як тільки пропонувала лікар) брала лікарняний і не ходила на роботу - робота за компютером;
- Їла багато корисного (домашній сир, молоко, фрукти і овочі), більше, ніж у невагітний період;
- Висипалася, гуляла;
- Прочитала книжку, де детально було описано пологи, з усіма їх стадіями і можливими проблемами. Тому на пологах знала коли що і як робити. В тій же книзі було багато рекомендацій щодо гімнастики перед пологами і усіляких корисних вправ до і після пологів. Робила, застосовувала. Результат - жодного розриву, хоча з першим були. Народила швидко, за другою потугою виштовхнула (знала як правильно) синочка.
- Попередила на роботі, що не вийду раніше трьох років маленького. І цим уникнула викликів через півроку-рік. З першим довелось вийти через 2,5 місяці, інакше б втратила місце.
Може ще щось згадаю, бо налаштована була дуже рішуче народити здорову, спокійну дитину. З Божою поміччю мені це вдалося.
Бажаю всього найкращого усім майбутнім мамам та їх діткам!
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 14:41

Перегляд повідомленняГалинка_я (10.3.2009, 14:20) писав:

- Прочитала книжку, де детально було описано пологи, з усіма їх стадіями і можливими проблемами. Тому на пологах знала коли що і як робити. В тій же книзі було багато рекомендацій щодо гімнастики перед пологами і усіляких корисних вправ до і після пологів. Робила, застосовувала. Результат - жодного розриву, хоча з першим були. Народила швидко, за другою потугою виштовхнула (знала як правильно) синочка....

А скажіть, будь-ласка, автора і назву цієї книги))))))))))))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 15:15

Якщо буду вагітною ще раз то дууууже б хотіла щоб моя вагітність і пологи протікали так як перша вагітність, тому що все було чудесно. :wacko:
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Krizia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 березень 2009 - 15:29

Перегляд повідомленняМасянічка (10.3.2009, 16:15) писав:

Якщо буду вагітною ще раз то дууууже б хотіла щоб моя вагітність і пологи протікали так як перша вагітність, тому що все було чудесно. :wacko:

і я б цього хотіла,бо в мене також все було добре,єдине була б спокійнішою,не нервувалась по дурницях і насолоджувалась би кожною хвилиною декретної відпустки :D
My Signature
Зображення Зображення

Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 березень 2009 - 15:43

До вагітності підходила досить підготовленою, тому помилок згадати не можу хіба що не "нашила, навишивала, нав"язала, намалювала, наліпила, написала багато речей для манюні, бо, як практика показує, часу на все це після народження дитини немає взагалі, а забобони в багатьох випадках себе не виправдовують".
Рекомендую насолоджуватися вагітністю, кожною хвилинкою. Обовязково зїздити на море чи на курорт - я була у Євпаторії на 5 місяці та на курорті "Миргород" на 7 місяці, позитиву море, відпочинок на всі 100%.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів