Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Особливі дітки в звичайному дитсадочку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Особливі дітки в звичайному дитсадочку Оцінка: -----

Користувач поза мережею   swetik 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 березень 2009 - 02:26

Привіт усім форумчанам!Мене цікавить чи зустрічали ви особливих діток в звичайних садочках,з вашими малятами,чи може хтось розповідав, щось цікаве?І як ви до цього ставитесь? :wub:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 березень 2009 - 04:53

swetik, подібна тема обговорювалася стосовно школярів та нового освітнього напрямку в цілому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 березень 2009 - 22:45

Перегляд повідомленняswetik (6.3.2009, 1:26) писав:

Привіт усім форумчанам!Мене цікавить чи зустрічали ви особливих діток в звичайних садочках,з вашими малятами,чи може хтось розповідав, щось цікаве?І як ви до цього ставитесь? :sneeze:

У нас таке в садочку практикується. В нашій групі є одна дитина (не знаю, що у неї, але виглядає якби проблеми з розвитком рухової системи) і одна з синдромом Дауна, але буває досить рідко і коротко, їх батьки правда не на цілий день віддають, а до обіду. Моя думка - якщо вихователі мають відповідну підготовку по роботі з такими дітками, то всім це йде на користь. Дітки особливі почуваються добре, бо контакт з іншими дітьми, розвиток підганяють, якщо є проблеми, а дітки звичайні вчаться, що люди бувають різні, декотрі потребують особливих умов, але вони такі як всі і ще що по вигляду судити не можна. Словом, я задоволена, бо в нас няні закінчували додатково среціалістичну педагогіку і вміють організувати роботу такої групи. Деякі садочки мають поділ 50/50 звичайні діти і особливі (в основному це садки католицькі) не знаю, як там ситуація я яке враження мають батьки тамтейших дітей.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2009 - 22:51

Я ставлюсь позитивно. У нас в дворі (в садку не було особливих діток) мама гуляє з донечкою(ДЦП) і вона хоче якось бавитись з іншими дітками, та й малеча не проти порозмовляти по крайній мірі, але мама на жаль тримає дитинку особняком...
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2009 - 13:04

МанунА. та мама, ще молодець, що хоч осторонь, але біля дітей, а я взагалі обходжу дитячі майданчики стороною, це важко пояснити, я дуже хочу, щоб моя дівчинка гралася з діточками, але боюся поглядів матусь, боюся запитань, осуду, і взагалі, просто не знаю як себе поводити, думаю це тому, що ми з дитинства не навчені спілкуванню з такими дітьми, знали, що вони десь є, ізольовані від світу в спец закладах, інтернатах, і що це дуже страшно. Це дико, так не повинно бути в цивілізованому світі.
Тому я теж за те, щоб особливі діти ходили в звичайний садочок, хоча б на кілька годин. :36_3_16: :36_13_13: :36_13_13: Це справді дуже корисно для всіх. Не правильно відокремлювати особливих в спец закладах, там для них не має прикладу для наслідування, стимулу розвиватися. І для звичайних важливо знати про проблемних діток, вчитися бути добрішими і уважнішими до інших.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2009 - 13:46

Cvit Lana, може у вас є сусідка, подруга чи просто знайома з дитинкою-однолітком яка знає про вашу хворобу і з якою ВАМ буде комфортно. Дитинці однозначно потрібне спілкування з іншими дітками.
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2009 - 15:50

Cvit Lana, люди, звичайно, різні бувають, але, на одному з форумів я бачила тему, у якій мами-киянки звичайних діток зверталися до мам діток з особливими потребами: давайте зустрінемося, давайте гуляти разом - це потрібно і вашим і нашим діткам. Це було навесні, а десь до літа, я так зрозуміла, уже і діти подружилися, і мами (не всі, ясна річ, але результат був). Так що спробуйте думати перш за все про те, що потрібно вашій дитині, а щодо осуду і поглядів - то покажіть мені маму з дитиною, якій ніхто ніколи не сказав, що дитина у неї "не така" і виховує вона її неправильно. Я у таких випадках кажу сама собі: "ми - найкращі, а хто так не думає - то його проблеми".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ФІОНА 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 березень 2009 - 16:02

Перегляд повідомленняМанунА (7.3.2009, 13:46) писав:

. Дитинці однозначно потрібне спілкування з іншими дітками.

Підтримую МанунА. У садочку коли ходила доця не було таких діток. А от у школі ,де зараз навчається моя доця, є спеціалізований клас в якому навчаються особливі дітки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2009 - 19:20

МанунА, це дуже гарна думка – треба частіше спілкуватися з тими з ким комфортно.
Ясочка, правда люди різні бувають, але так добре, що є такі хороші люди, як ви, нам так потрібна ваша підтримка. Я теж своїй донечці кажу щодня, що вона найкраща дівчинка на світі.
Дякую всім за підтримку! Дуже хочу щоб наші особливі малюки відвідували звичайні дитсадочки
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roman_lviv 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2009 - 20:09

[. Деякі садочки мають поділ 50/50 звичайні діти і особливі (в основному це садки католицькі)

Що це за садки, де вони?
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2009 - 10:44

Я також думаю,що потрібно щоб наші особливі дітки спілкувалися з усіма звичайними дітками.Але мами у яких немає проблем ніколи над цим не задумуються як нам важко робити перші кроки,що до спілкування.І я їх в якійсь мірі розумію,тому що в нас так вихоне суспільство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рома 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2009 - 19:08

Моя доня з ДЦП ходила у звичайний садочок - в групі вона така одна була, зараз вчиться у першому класі звичайної школи - теж одна незвичайна. Саме цікаве, що діти в такому віці ще не дуже розуміють, що вона не така як вони. А суспільство у нас дійсно неправильно виховане щодо цього питання. :good: і ми з цим мало що можемо зробити.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 00:03

Перегляд повідомленняRoman_lviv (7.3.2009, 19:09) писав:

[. Деякі садочки мають поділ 50/50 звичайні діти і особливі (в основному це садки католицькі)

Що це за садки, де вони?

У Польщі, у нас в Любліні можу навіть адресу пошукати, є десь в центрі здається, вул Войска Польськєго, номеру не пам"ятаю, там є садочок здається, св. Франциска з Асизу (можу помилятись). Садочок католицький, провадять в осоновному сестри - католицькі монахині, але є і свіцькі вихователі, якщо треба, можу пошукати детальнішу інфо. і ще є точно один в іншому районі міста.

Користувач подумав і додав через 17 хв.:

Перегляд повідомленняCvit Lana (7.3.2009, 12:04) писав:

і взагалі, просто не знаю як себе поводити, думаю це тому, що ми з дитинства не навчені спілкуванню з такими дітьми

Оце тому я дуже хотіла, щоб моя дитина, по можливості ще в садочку зіткнулась з дітками з особливими потребами, щоб навчилась нормально поводитись в їх присутності, бавитись з ними і не відізольовувати чи дивитись великими очима і не тикати пальцями, - ну, щоб моя дитина не була дикарем. Бо дійсно сама себе не раз ловлю, що не знаю, якої поведінки від мене очікують мами таких діток, як поступити так, щоб їх не образити і не налякати.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 12:15

Знаєте, як відповіла на запитання, як підійти поспілкуватися до мами з дитиною, у якої ДЦП, мама такої ж дитини? Цитую мовою оригіналу (скопіювала з іншого форуму, де багато таких мам): "Просто играйте, разговаривайте о погоде, о нашей реальности. Вот только не лезьте сразу в душу, не расспрашивайте о диагнозах, о где были-как лечили........Подружитесь, мама сама всё расскажет.......ребёнок ещё маленький, а мама НОРМАЛЬНАЯ, у неё же нет ДЦП?- вот и разговаривайте с ней как с обычной знакомой."
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 12:47

Перегляд повідомленняCvit Lana (7.3.2009, 13:04) писав:

МанунА. та мама, ще молодець, що хоч осторонь, але біля дітей, а я взагалі обходжу дитячі майданчики стороною, це важко пояснити, я дуже хочу, щоб моя дівчинка гралася з діточками, але боюся поглядів матусь, боюся запитань, осуду, і взагалі, просто не знаю як себе поводити, думаю це тому, що ми з дитинства не навчені спілкуванню з такими дітьми, знали, що вони десь є, ізольовані від світу в спец закладах, інтернатах, і що це дуже страшно. Це дико, так не повинно бути в цивілізованому світі.
Тому я теж за те, щоб особливі діти ходили в звичайний садочок, хоча б на кілька годин. :gv: :gv: :good: Це справді дуже корисно для всіх. Не правильно відокремлювати особливих в спец закладах, там для них не має прикладу для наслідування, стимулу розвиватися. І для звичайних важливо знати про проблемних діток, вчитися бути добрішими і уважнішими до інших.

ой, дорогенька не быйтеся!!!! Йдіть до людей, ведіть своє дитятко до дітей! Ми (тобто інша сторона) самі не знаємо як поводитися в такій ситуації. А як ми взнаємо, як Ви перестанете боятися, якщо ми сторонимося одне від одного. Ми іноді ходимо в двір гуляти де є хлопчик, мабуть з ДЦП, він так хоче гулять, а мама не пускає-((( мені так шкода, що вона не дозволяє, а як їй це сказать - не знаю, теж боюся, що вона мене не зрозуміє...отаке от...шо ж це ми, хочемо як краще, а через свої-ваші страхи діти страждають. не бійтеся! ведіть дитину до людей!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 13:05

З моїм синочком в садочок ходить дівчинка з легкою формою ДЦП, а все через те, що не правильно були прийняті пологи :gv: Так ця Софійка дуже добре розвинута розумово, а от фізично вона відстає. Але дитина почуває себе на рівні з іншими, має добру пам"ять і гарно розповідає всі віршики, тільки трішки не виразно, дуже красива. І всі батьки стараються в присутності мами не вилуплювати очі чи жаліти дитину, адже ми всі однакові і повинні бути гуманними до чужих проблем. А у всьому винна халатність лікарів..... :good:
Я вважаю, що особливих діток не потрібно ізольовувати в колективі, вони повинні почувати себе звичайними людьми!!! І я зовсім не проти спілкування своєї дитини з такими дітками.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 13:24

Привіт всім мамам особливих діток. Ви знаєте в мене теж був комплес я немогла підійти до майданчику де гуляли дітки.Ходила кругами і боялася,щоб ніхто нічого не запитував,але зібралася переборола в собі всі думки заради своєї дитини.Тепер ми гуляємо з дітками,в мого синульчика появилися друзі і ні одна мама мені,ще нічого не сказала що щось не так. І ви знаєте мені на душі стало набагато краще.Бажаю усім сім*ям у кого проблеми з дітками боротися за них і щоб руки не опускались перед труднощами,та щоб на вашому шляху зустрічалися добрі люди.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лі*Куся 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 14:03

Перегляд повідомленняswetik (20.3.2009, 13:24) писав:

Привіт всім мамам особливих діток. Ви знаєте в мене теж був комплес я немогла підійти до майданчику де гуляли дітки.Ходила кругами і боялася,щоб ніхто нічого не запитував,але зібралася переборола в собі всі думки заради своєї дитини.Тепер ми гуляємо з дітками,в мого синульчика появилися друзі і ні одна мама мені,ще нічого не сказала що щось не так. І ви знаєте мені на душі стало набагато краще.Бажаю усім сім*ям у кого проблеми з дітками боротися за них і щоб руки не опускались перед труднощами,та щоб на вашому шляху зустрічалися добрі люди.

swetik, ви просто молодець!!! Ви знайшли в собі силу перебороти саме основне - свої комплекси. Ви зрозуміли, що ваше малятко таке як усі і не потрібно ущемляти його в спілкуванні з однолітками. Це великий плюс. І я думаю, ви досягнете набагато більшого, адже ви наслаштовані на позитив :dance2: Ми вас любимо, тому що ВИ нічим не гірші за нас!!! :clapping:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 16:25

привіт мої любі форумчани. Сьогодні так получилося ,що була в метро хрещатик і коли піднімалася на екскалаторі то побачила рекламу на якиій дітки з синдромом Дауна манюнькі такі гарненьк наче ангелочки,виявляється взавтра всесвітній день дітей з синдромом Дауна.Мені дуже було приємно це побачити,що наше суспільство почало звертати увагу на таких дітей,можливо щось поміняїться і таких діток будуть приймати і в нашому суспільстві так як і :shok: в розвинутих країнах.І в пологових будинках не будуть казати щоб мами відказувались,як це було сказано і за мою дитину.А в генетичному центрі як уже говорила КАТРИН сказалисуцільне "НЕ." І ось моє "ДА" за якого яборюся.
Прихований текст

Повідомлення від модератора гра з вогнем
посилання на сторонні ресурси треба приховувати тегом hide Зображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 березень 2009 - 17:06

В нашому садочку є спеціалізована група для особливих діток. Їх приводять по одному (залежно від віку і інших факторів) на півдня в звичайну групу, і на всі свята. Так до нашої групи ходять два хлопчика. Дітки їх не сприймають як особливих. Моя доня лише раз запитала чому Данік (це один з хлопчиків, з яким вона потоваришувала) ходить в садочок лише до обіду і не кожен день, і чому він погано бігає (ДЦП). Я пояснила як могла, вона заспокоїлась з думкою що він навчиться гарно бігати і зможе щодня відвідувати її групу. І грається з ним постійно, і (за словами вихователя) допомагає йому якщо щось не виходить.
На мою думку звичайні дітки, якщо їх не накручувати спеціально проти, досить адекватно сприймають особливих дітей.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів