Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Генетика - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Генетика Що ми про це думаємо? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Naya 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 05 березень 2009 - 19:06

Майже кожній парі, яка планує немовля, рекомендують відвідати генетика.
Я ставлюся до них з великою пересторогою.
Не розумію, чим вони можуть допомогти(крім того, що навіють страху), якщо жінка хоче, щоб батько її дитини був саме цей чоловік?
Та й взагалі, що можуть вони визначити, коли вивчили ще не весь генотип людини?

Може хтось вже звертався до генетиків, є якісь враження, думки? Прохання поділитися, а то може моя думка є упередженою.
My Signature
Малюк - не плід, не об*єкт пологів. Він - дитя любові, і він сама любов. Прислухаючись до нього, вірячи йому, надіючись на його життєву силу в доповненні до власної, жінка отримає найвищу нагороду, яка тільки може бути їй суджена - гармонію із всесвітом і з самою собою.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Nasjka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2009 - 11:01

Мені після завмирання вагітності також радили відвідати генетика. Поки що я цього не зробила і надіюсь не прийдеться! Я вважаю, що до генетика потрібно йти після 2-х і більше невдалих вагітностей! Але чи зможуть вони допомогти, крім як настрахати, - також сумніваюсь...........
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ладомира 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 березень 2009 - 10:38

Мені також після першої невдалої вагітності пропонували йти до генетика. Все тягнула, аж поки через 2 роки не дізналась, що знову вагітна. Тоді я вирішила, що просто робитиму все можливо для збереження вагітності, але консультація цього спеціаліста в цей перелік не входила. Не бачу сенсу. І оці дорогущі аналізи генетичні я під час вагітності не робила, бо, що з того, що дізналася б що з дитинкою щось не так - все одно не кинула б, а якщо все так - то тільки зайво переживати.
Слава Богу, все пройшло добре, і зараз я щаслива матуся. :15_1_55:
My Signature
Зображення
Зображення

Я - щаслива жінка. Але бути нею - це не для слабаків. (с) Марія Шнайдер
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla Sky 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 березень 2009 - 00:11

Була у генетика, здається, коли ставала на облік. Проблем у мене раніше не було, просто генетик в обов"язковому порядку. Така собі процедура: малює якусь схему (типу родинного дерева) і запитує, хто чим хворів, і вичисляє щось по формулах. Хоча не бачу в цьому ніякої об"єктивності, деколи природа може розпорядитися по-своєму :unknw:
А ще, якщо не помиляюсь, тоді ж здаються і аналізи, за якими можна визначити патології плоду (в обов"язковому порядку).
Хоча моя подруга і аналізи всі здавала, і узі робили, а дитинка народилася з важким пороком серця - і ніде цього лікарі не бачили. Слава Богу, після кількох операцій дитина почуває себе добре і нормально розвивається.
My Signature
Зображення
Вместе мы сделаем этот мир ярче!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2009 - 12:59

Мені також радили генетика після завмерлої вагітності, але пішли ми лише після 2 невдалої вагітності. Напривила нас на аналіз на генотип і чоловікові на спермограму (але вона у нормі бо раніше робилось). Нічого конкретного вона не сказала тільки малювала родинне дерево, питала чи в родинні немає вад розвитку і сказала щоб прийти після аналізів (тобто після аналізу). А це буде через 3 тижні. Тож чекаємо і там побачимо.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2009 - 14:30

Ми були в генетика декілька разів з нашим синочком і я дуже рада що вже спекались цього лікаря. Зразу після народження неонатолог сказала що нам треба до генетика,бо щось з малим не то. Ми поїхали,тільки генетик глянула на малого,зразу каже до лікарки що нас супроводжувала: "Записуйте,наша дитина". Я там чуть не вмерла,а їй по барабану. Потім сказала здати малому кров на аналізи. Коротше,приїхали ми через місяць,вона вже не була така впевнена,здали кров. Знову місяць переживань і в результаті аналіз,який показав що наш синок здоровий! Так що не дуже довіряйте генетикам.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2009 - 07:34

Дочекались ми результатів і ось я знову в генетика. Все в нормі! Зайвий раз переконалась що це була чиста формальність. А стільки наслухалась що жах :morning1: .
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 квітень 2009 - 13:49

Коли завагітніла на фоні тяжкого діагнозу і лікування, послали до генетика. Ну лікар подивилась, розпиталась, щось порахувала і дала заключення: такий-то % можливі патології, такий-то% ще щось там. Одним словом неінформативно, толку абсолютно ніякого не побачила. Хоча може в кого в родині є які генетичні недуги, то їм той лікар дуже потрібний, незнаю...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady in ReD 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2010 - 16:38

На 12,5 тижн1 л1кар-г1неколог запропонувала пройти анал1зи на виявлення пороку плоду, Пройшла я його в 13 тижн1в. Видали мен1 результати на руки там один показник був трохи менший в1д норми. направили мене в центр матер1 1 дитини до генетика. Ну вона подивилася той анал1з щось там порахувала тай каже, що мол так 1 так, анал1з зданий трохи невчасно, але все одно трохи поганий.Э ризик винекнення таких патолог1й як ДЦП, Дауна тощо, ви ще не дуже переживайте бо це може нашкодити дитинц1 (а як п1сля таких сл1в непереживати, я два дн1 взагал1 не могла п1сля цих сл1в в1д1йти :cray: :cray: :cray: , вс1 знайом1 були в шоч1 що вона мен1 напряму казала про те що може бути :diablo: ), Будемо вас наблюдати 1 в 15-16 тижн1в зробити повторний анал1з 1 на УЗД, якщо щось не то, то будемо направляи в Ки1в 1 вир1шувати, що дал1. Слава Богу все об1йшлося :drinks: :blush: :girl_angel: 1 генетик оказалася неправа з1 сво1ми припущеннями. Але нерв1в у мене за той пер1од багато п1шло :shok: . Анал1з вийшов перший раз не точний бо я незнала як його правильно здавати, на другий раз я зробила все правильно 1 результат анал1зу виявився 1деальним. Якщо буду ще раз ваг1тна, на всякий випадок буду його робити, але у випадку негативного результату, вже так розстроюватися так не буду це вже точно.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катрусик 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 лютий 2010 - 19:48

Я вирішила, що відмовлюсь від аналізів на вади розвитку ще перед вагітністю. Від першого я таки відмовилась, а от другий місіла здавати, бо УЗД показало кисти судинних сплетінь у дитини. Ну і звичайно, відправили мене до генетика. Вважаю, що консультація генетика для вагітних - це просто викачування грошей і засіб для збільшення кількості абортів. Поганий один аналіз - роби другий, третій. А що вони дають? Генетичні вади ітак не лікуються. Жоден аналіз не покаже точно, чи в дитини є вади, а настрашать так, що бідна жінка з переляку може всяких дурниць наробити.

Для невагітних, які мали проблеми попередньо, такі як викидні, можливо, ця консультація і потрібна,щоб дійсно запобігти вадам в дитини. Наприклад, вилікувати інфекційні захворювання, якщо такі виявляться.

Зрештою, на все воля Божа.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   SMILE_DREAM 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2010 - 15:27

Нас з чоловіком після завмерлої вагітності також направляли до генетика, але я звернулась до свого гінеколога (на-жаль під час вагітності вона лежала в лікарні, і не могла мені допомогти, бо інакше дитинка була б живою і здоровою), виявився антифосфоліпідний синдром (тромбуються судини, потрібно приймати антикоагулянти), генетик цього не визначить, хіба до хорошого попадете, але спихне все на ТОРЧ-інфекції, та і нащо себе лякати, і чекати довго дорогущих аналізів, все рівно нічого толком не кажуть, і ніколи не є впевненими на 100%!!!
My Signature
Ми чекаємо, тебе, малюк:)Зображення
Підлийте деревце:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irk@shkirka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2010 - 15:56

Після завмерлої вагітності я вирішила здати деякі аналізи, щоби виявити причину того що сталося. Здала всі можливі мазки, торч-інфекції, чоловік здавав секрет простати на інфекції. Знайома гінеколог порадила нам з чоловіком здати також аналізи на каріотип (набір хромосом чоловіка і жінки, що характеризується кількістю хромосом та особливістю їхньої будови). Здавали ми на Лисенка. Слава Богу, тут все було добре. До генетика на консультацію ми не ходили, не було потреби. Про здачу цього аналізу не шкодую, бо він робиться раз і дійсний на ціле життя. Хоч з іншого боку, якби було щось не то, то, напевно, ганяли би нас по всіх можливих лікарях.

Це вибір кожного, але якщо в родині вже є якісь генетичні хвороби, то треба бути на сторожі. Не треба занадто перейматися результатами, адже жоден лікар не дасть вам 100-процентної гарантії, що дитина буде хворою чи здоровою. Просто треба мати на увазі, оскільки багато генетичних вад, виявлених вчасно, сьогодні успішно лікуються.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   manynalala 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2010 - 17:03

У мене перша вагітнысть, захворювань в родині небуло. УЗД просто чудове, а лікар направила мене на ці аналызи. Вони коштують 500грн. Прочитавши цей форум я замислилась чи потрібні вони мені? Чи це просто викачка грошей?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady in ReD 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 березень 2010 - 17:11

Перегляд повідомленняmanynalala (31.3.2010, 17:03) писав:

У мене перша вагітнысть, захворювань в родині небуло. УЗД просто чудове, а лікар направила мене на ці аналызи. Вони коштують 500грн. Прочитавши цей форум я замислилась чи потрібні вони мені? Чи це просто викачка грошей?

Нав1ть не знаю що вам в1дпов1сти, зараз така еколог1я що вс1ляке буваэ, я погодилася здати ц1 анал1зи, що з того вийшло читайте трошки вище. Впринцип1 я не жал1ю, як буду наступний раз ваг1тна провсякий випадок здам знову.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Амбеліна 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2010 - 19:14

Перегляд повідомленняmanynalala (31.3.2010, 18:03) писав:

Любі жінки, нехай вам щастить у вашому материнстві, нехай ваші(наші) дітки розвиваються та ростуть здоровими, але повірте мені, людині пересічній, яка теж нерозуміла доцільності цих аналізів. Першого хлопчика я народила абсолютно здоровим він ріс і розвивався навіть успішніше за сусідських дітей тай у школі він в своєму класі самий успішніший. Вродині ні моїй ні чоловіковій ніяких генетичних відхилень не було. Я завагітніла в друге,довго не могла лікарі лікували запалення та ерозію тавийшло щолікували вагітність (бо незнала що вже вагітна) вагітність проходила цілком нормально навіть краще за першу а от наслідки... Відразу після пологів дитину забрали до реанімації сказали що сердечний порок, а через місяць виявився синдром Дауна зі всіма супроводжуючими "проживши" в реанімації 5 місяців мій хлопчик помер... хто винен в цьому судити вам бо багато факторів є...
Але плануючи наступну вагітність я їздила до генетика з перших днів до декрету і повірте мені ваша вагітність варта більшого ніж мізерна плата за ті аналізи. тепер я маю ще одного апсолютно здорового синочка повірте що дуже вистражданого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lybimaja 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 09:55

Хочу висловитись стосовно відвідин генетика. На жаль я також зіткнулася з проблемою, яка в результаті привела мене до такого роду спеціалістів - завмерла вагітність. Лікар порекомендувала здати аналізи на каріотип, інфекції, гормональну панель та антифосфоліпідний синдром. Слава Богу все в порядку, і я не шкодую що поздавала їх, але наголошую на цьому і цілком погоджуюся з думкою Амбеліна, що жодні гроші не варті наших переживань, тому варто себе підстраховувати. Звичайно в кожного своє бачення стосовно цього питання, але навіть якщо прийдеться з цим стикнутися щиро бажаю усім тільки хороших результатів)))) :cray:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nika85 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 15:29

Сьогодні була на консультації у генетика, вона понаписувала мені на здачу купу аналізів, аж страшно стало, як з цим справитися. Спочатку виникло бажання закинути все це і нічого не здавати, але після випадку із ЗВ трохи боюся, щоб історія не повторилася
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 червень 2010 - 15:34

nika85, у кожного своя історія, хай вам щастить. а аналізи - краще здати.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Міля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 серпень 2010 - 21:49

Може хтось підкаже до кого у з генетиків краще звернутись у Львові і які аналізи потрібно здавати ????? Ми також пережили невдалу вагітність, тому хотіли б проконсультуватись, бо до того ніяких таких аналізів ніколи не здавали!!!???
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Челлі 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 серпень 2010 - 14:56

Перегляд повідомленняКатрусик (22.2.2010, 20:48) писав:

Я вирішила, що відмовлюсь від аналізів на вади розвитку ще перед вагітністю. Від першого я таки відмовилась, а от другий місіла здавати, бо УЗД показало кисти судинних сплетінь у дитини. Ну і звичайно, відправили мене до генетика. Вважаю, що консультація генетика для вагітних - це просто викачування грошей і засіб для збільшення кількості абортів. Поганий один аналіз - роби другий, третій. А що вони дають? Генетичні вади ітак не лікуються. Жоден аналіз не покаже точно, чи в дитини є вади, а настрашать так, що бідна жінка з переляку може всяких дурниць наробити.

Для невагітних, які мали проблеми попередньо, такі як викидні, можливо, ця консультація і потрібна,щоб дійсно запобігти вадам в дитини. Наприклад, вилікувати інфекційні захворювання, якщо такі виявляться.

Зрештою, на все воля Божа.

Підтримую вас, що на все ВОЛЯ БОЖА!!!!!!!!!! Все в його руках!!!!!!!!!!!! Треба тільки молитися і вірити
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів