Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Перші дні у пологовому будинку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 29 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Перші дні у пологовому будинку як правильно себе поводити Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 листопад 2007 - 08:44

Створюю цю тему саме в цьому розділі, щоб майбутні мами почитала. Надихнуло мене на створення цієї теми ось що. Перед пологами я дуже багато читала всього різного, та у пологовому будинку половина інформації не знадобилася, половину я й не думала що знадобиться. Я була розгублена і не знала кути піти і що робити. Давайте поділимося досвідом перших днів у пологовому, розкажіть про ваші помилки і досягнення.
П.С. тільки давайте без купи статтей, поділимося своїм досвідом.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2007 - 08:52

Розкажу про себе.
По перше я просто не знала що робити з дитиною, елементарно чи можна її якось взяти на ручки, чи не зашкодить це їй, я обережненько її перекладала. Тепер мене дивує моя така дивна поведінка, адже можна було легенько покачати, можливо кричала б менше.
Ще мене застало врасплох питання про щеплення від Геппатиту в перший день. Нащастя поруч була мама і вона мене відмовила його робити. Потрібно до пологів визначити свою позицію щодо щеплень.
По третє я хоч і багато читала про вільний режим годування, та лікарі так суворо сказали годувати через три години, що я з переляку і робила, тепер до мене вже доходить що потрібно було просто частіше годувати.
Ще було питання що робити зі швами від розривів, чи можна їх мити чи ні. Відповідаю, можно з милом мити під душем. Навіть потрібно.
Одразу після пологів мене залишили лежати у післяпологовій і пішли і роби що хочеш. Чи вставати чи ні. Вставати можна буде годин через 6-7 і потрібно сходити по маленькому за цей час з допомогою санітарки.
Ну ще щось пригадаю напишу.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 23 листопад 2007 - 11:44

О! Чудова тема!
Я пам'ятаю, що носила дитину по 20 - 30хв стовпчиком. Поки не зайшов в палату лікар і не спитав що це я таке роблю? Сказав, що якщо мені вже так хочеться носити дитину стовпчиком, то достатньо і 5-ти хвилин. Через епізіо мені не можна було сидіти і я хотіла годувати лежачі, а сестри кричали , щоб не клали дітей у своє ліжко. Не гігієнічно. Я спочатку слухалась, потім забила на це. Про годування. Теж спочатку думала що треба по 20-30 хвилин біля грудей тримати, а вийшло, що малий за 5-ть наїдався і засинав. А я переживала, дурненька.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Viktoriya 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2007 - 13:08

Справді, в пологовому будинку ніби інший світ :) Більшість лікарів та санітарок такого віку, що напевне ще наші мами в них народжували і погляди у них не змінилися.
Особисто у мене була "боротьба" :D бо я не зціджувалась, мені не вірили що я взагалі груддю годую, бо не стою в черзі до масажисток не бігаю в пошуках хто б мене розцідив. Одного разу прийшли з перевіркою - покажіть чим дитину годуєте, у мене шок... як чим? що показувати? :rofl:
Згодна з Яблучком про щеплення потрібно побільше почитати і про ГВ, пробачте без статей не можу, ось так я харчувалась, це мені допомогло обійтися без зціджувань http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...ic=347&st=0 повідомлення #5
My Signature
Здоров'я вам та вашим малюкам!
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yaremko 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 23 листопад 2007 - 23:14

Мені дуже повезло бо я попала до пологового будинку зі статусом "доброзичливого до дитини" і я не мала взагалі ніяких таких проблем. Все було як має бути за свіма ВООЗівськими стандартами. Хоча я вибирала пологовий будинок за критеріями чи в палаті є душ і туалет, бо в черзі стояти я нехотіла, і основне спільні пологи з чоловіком ну і знайшла зі всіма вигодами 4 дні перебування в такій палаті 100 грн. на три ліжка, а якщо це одне ліжко в палаті то там день обходиться в 100 грн. і це Львівська обласна клінічна лікарня (медінстутит) що правда ще можна було родити в Принатальному центрі там так само по відношеню до ВООЗівських стандартів і тіж палати безплатні, але мені набагато бальше треба було б добиратися
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2007 - 15:42

А могли би ще згадати що було чуть ранвше до цього щасливого моменту?
Напишіть, будь-ласка, за скільки до родів "опустився живіть"? На якуому тижні вагітності дитя зявилося на світ?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2007 - 18:53

Natik , про це тут почитати можно.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 07:54

Перегляд повідомленняЯблучко (25.11.2007, 18:53) писав:

Natik , про це тут почитати можно.

Вибачаюсь, та я ще не зразу знаходжу все що потрібно... а хочу дізнатись про все - хоч це й не можливо. Пізно ВАС знайшла :flag_of_truce:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 08:32

Перегляд повідомленняNatik (26.11.2007, 7:54) писав:

Вибачаюсь, та я ще не зразу знаходжу все що потрібно... а хочу дізнатись про все - хоч це й не можливо. Пізно ВАС знайшла :dance:

Natik, не преживай, для цього і створений форум про все обовязково дізнаєшся :flag_of_truce:
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 26 листопад 2007 - 14:22

Я не надто готова була до всіх проблем у пологовому одразу. Дитина була зі мною, ніхто не казав, щоб годувала по годинах. Навпаки, радили якнайчастіше до грудей прикладати. Я й тримала 8 годин поспіль, бо тільки забирала, дитина починала навіть не плакати, а надривно кричати. І все це сидячи, бо боялась, що лежачи засну і притисну малятко. Через 8 годин, я мало свідомість не втрачала. Чомусь ніхто не сказав, що можна лягти і знайти лежачи позу зручну. Самій шукати ту позу зі свіжим швом після КР було нереально, навіть повертатись нормально не могла, а помогти було нікому... У нас сестри дитячі дитину мамі здали і забули про обох...
Точно знаю, що тепер би горло прокричала, але змусила б їх рухатись. А тоді якось незручно було...
І ще наступного разу зроблю усе, щоб знайти пологовий з палатами, нехай платними, але зі зручностями, і щоб були дозволені відвідини родичів. ТИждень без рідних обличь одразу пісоля пологів для мене був справжнім випробуванням.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 15:05

Перегляд повідомленняLara! (26.11.2007, 14:22) писав:

Я не надто готова була до всіх проблем у пологовому одразу. Дитина була зі мною, ніхто не казав, щоб годувала по годинах. Навпаки, радили якнайчастіше до грудей прикладати. Я й тримала 8 годин поспіль, бо тільки забирала, дитина починала навіть не плакати, а надривно кричати. І все це сидячи, бо боялась, що лежачи засну і притисну малятко. Через 8 годин, я мало свідомість не втрачала. Чомусь ніхто не сказав, що можна лягти і знайти лежачи позу зручну. Самій шукати ту позу зі свіжим швом після КР було нереально, навіть повертатись нормально не могла, а помогти було нікому... У нас сестри дитячі дитину мамі здали і забули про обох...
Точно знаю, що тепер би горло прокричала, але змусила б їх рухатись. А тоді якось незручно було...
І ще наступного разу зроблю усе, щоб знайти пологовий з палатами, нехай платними, але зі зручностями, і щоб були дозволені відвідини родичів. ТИждень без рідних обличь одразу пісоля пологів для мене був справжнім випробуванням.

Так як я вас розумію бо в мене були тяжкі пологи і якби не підтримка чоловіка та моєї мами по допомозі в догляді за дитиною то б зійшла з розуму. Я немогла лежачи годувати бо мені дитину видавлювали і від натиску я ще цілий місяць відходила. Мені також казали годувати як найчастіше, але я ще перед пологами знала що проміжок між годуваннями не має бути більший ніж 2 години і тим самим я зобі заощадила проблем з нагрубанням грудей, бо не сціджувала а кожні 20 хвилин годувала дитину, а інші платили за сцідження бо не кожен зуміє з першого разу себе сцідити
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маша 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 18:11

Через 2 години після пологів мене перевели в чотирьохмісну палату. Чоловік спочатку був зі мною, а потім поїхав готувати їсти (хоча в пологовому годують, але краще своє). Акушерка мені показала як потрібно вставати (бо трішки розрізали), дитину мали забрати, щоб я поспала, але помінялася зміна і я залишилась сама з дитятком. Синулю я тримала з собою в ліжку і зауважень ніхто не давав. Пізніше прийшла педіатр і показала як міняти підгузник і чи годую я дитя. Також підійшла акушерка і повела в санвузол, після чого дозволила вставати самій і рекомендувала ходити в туалет через кожні 3 години. Мені повезло, що туалет і душ були поряд, і завжди пусті.
Після пологів моє дитятко постійно спало (протягом 8 годин), поїло лише 2 раза по трішечки, чим нагнало на мене паніку, що я шукала лікаря. Зато вночі малюк їв постійно і взагалі спав по 1-1.5 годин, а потім їв мінімум по 1 годині. Він і зараз у мене їсть дуже довго :flag_of_truce: , чим дуже вимучує, але зато плаче рідко, дуже терплячий.
Коли на третю добу прийшло молоко, прийшли і показали як сціджуватись, але мені не виходило і ввечері я ходила і шукала хто б мені допоміг, але ніхто не хотів, тоді я сціпивши зуби намагалась зробити сама і дитятко мені в цьому допомогло. Персонал більш менш приязний, окрім санітарок, хоча ми з сусідкою взагалі не смітили, але вони злющі були постійно. Ще мене обурювали постійні "побори", я лише одного спирту віддала три пляшечки...
Чесно скажу, що не могла дочекатися дня виписки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 19:13

О Маша навіяла мені один спогад іще. (Маша, як будуть сили,заходь в ровесники розповідай як у вас там справи і чекаємо розповідь про пологи)
Коли на третій день молока так і не було і малу догодували сумішшю, вона заснула, годин на 3-4. Я була в шоці. до цього вона постійно кричала і більше години не спала, а тут на цілих три. Через три години я почала її з переляку будити, а вона спить і хоть би хни. Я вже подумувала іти за нянєчкою питати чи це нормально, та врешті решт добудилася я її на свою голову :dance: Це потім я вже знала, що воно як сите так і спить по три години, а тоді так злякалася, чого це вона так довго спить. :flag_of_truce:
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 22:14

pruvit ysim! Ja vid bagatjox chyla, shcho velukojy problemojy je zcid*yvanja. A chu ne moglu b vu podilutus informacijejy jak ce pravulno robutu, abo de pro ce mo*na prochutatu. V nas skoro tako* pojavutsaj maljavka, a ja selenogo ponjatja ne majy jak ce robutsja. Bydy vdjachna za byd-jaky informacijy.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 23:41

привіт. при перших пологах для мене було спрвжнім відкриттям , як це - годувати груддю. :gv: Раніше я думала що це не складно і не боляче, що це буде приємно. :flag_of_truce: Але як принесли мені донечку,то не показали як саме дитина має брати сосок, а розказали в кількох словах. На другу добу я замітила що дитина смокче але нервується. Виявилося що вона засмоктала трішки збоку( через невеликий сосок ). Утворився "засос". Це для мене стало цілою мукою :dance: . Як приходив час годування я зжимала зуби і з слізьми на очах кормила свою крихітку.
Дорогі мамочки, зверніть увагу на те як дитинка бере сосок. Чи захоплює вона частину ореоли навколо. І хай процес годування стане для вас приємним з перших днів у пологовому будинку.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2007 - 23:50

ja probyvala poshykatu v interneti informacijy pro tak zvany "texniky godyvanja grydmu" , jakis korusni poradu mamysjam-novachkam, ale bezrezyltatno. Chu mo*e xtos pidkunytu jakujs sajtuk!?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тато Карло 

• Своя людина
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 26 листопад 2007 - 23:54

Перегляд повідомленняchemna (26.11.2007, 23:50) писав:

ja probyvala poshykatu v interneti informacijy pro tak zvany "texniky godyvanja grydmu" , jakis korusni poradu mamysjam-novachkam, ale bezrezyltatno. Chu mo*e xtos pidkunytu jakujs sajtuk!?

А в нас вже всі статті прочитали?
тут
My Signature
У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.

Тарас Шевченко
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настёна 

• Дашулькина мамулька
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2007 - 01:36

Перегляд повідомленняchemna (26.11.2007, 22:14) писав:

pruvit ysim! Ja vid bagatjox chyla, shcho velukojy problemojy je zcid*yvanja. A chu ne moglu b vu podilutus informacijejy jak ce pravulno robutu, abo de pro ce mo*na prochutatu. V nas skoro tako* pojavutsaj maljavka, a ja selenogo ponjatja ne majy jak ce robutsja. Bydy vdjachna za byd-jaky informacijy.

У минулому столітті медики вважали, що зціджувати груди слід після кожного годування, а годування були по режиму, як всі напевно пам'ятають, кожні 3 – 3,5 години. Вважалося, що груди виробляють певну кількість молока, і щоб воно не застоювалося в грудях, залишки треба видаляти. Чим і займалися матусі між годуваннями. На жаль, і тепер в пологових будинках не рідко молоді мами отримують цю ж інформацію про зціджування. Так, є деякі випадки, коли без зціджування не обійтися: якщо у мами сильний прилив молока, нагрубання, лактостаз або мастит, що починається; якщо мама лікує глибокі тріщини на сосках; якщо годувальниця розлучена з дитиною і треба підтримати лактацію; якщо мамі треба залишити молоко, поки вона відсутня; якщо маму чекає вихід на роботу, і вона зціджує молоко в робочий час; якщо у годувальниці понижена лактація.

Я зціджувалася тільки при відлученні від грудей, коли утворювались уплотнення.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2007 - 09:47

Напевно варто перейти розмовляти про сцідження сюди
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2007 - 10:46

про зцідження, я до пологів думала, що щоб зцідитись руками потрібно просто надавити на груди, я якось так собі це представляла. і ніяк не могла зрозуміти як у лікаря одразу виходить стільки зцідити, що аж прискає, а я і краплі вичавити не могла. а треба було на ареолу краї надавлювати, а не на сам сосок чи на груди (на груди взагалі ні в якому разі не можна)
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 29 Сторінок +
  • 1
  • 2