Перші дні у пологовому будинку як правильно себе поводити
Відправлено 23 листопад 2007 - 08:44
П.С. тільки давайте без купи статтей, поділимося своїм досвідом.
Відправлено 23 листопад 2007 - 08:52
По перше я просто не знала що робити з дитиною, елементарно чи можна її якось взяти на ручки, чи не зашкодить це їй, я обережненько її перекладала. Тепер мене дивує моя така дивна поведінка, адже можна було легенько покачати, можливо кричала б менше.
Ще мене застало врасплох питання про щеплення від Геппатиту в перший день. Нащастя поруч була мама і вона мене відмовила його робити. Потрібно до пологів визначити свою позицію щодо щеплень.
По третє я хоч і багато читала про вільний режим годування, та лікарі так суворо сказали годувати через три години, що я з переляку і робила, тепер до мене вже доходить що потрібно було просто частіше годувати.
Ще було питання що робити зі швами від розривів, чи можна їх мити чи ні. Відповідаю, можно з милом мити під душем. Навіть потрібно.
Одразу після пологів мене залишили лежати у післяпологовій і пішли і роби що хочеш. Чи вставати чи ні. Вставати можна буде годин через 6-7 і потрібно сходити по маленькому за цей час з допомогою санітарки.
Ну ще щось пригадаю напишу.
Відправлено 23 листопад 2007 - 11:44
Я пам'ятаю, що носила дитину по 20 - 30хв стовпчиком. Поки не зайшов в палату лікар і не спитав що це я таке роблю? Сказав, що якщо мені вже так хочеться носити дитину стовпчиком, то достатньо і 5-ти хвилин. Через епізіо мені не можна було сидіти і я хотіла годувати лежачі, а сестри кричали , щоб не клали дітей у своє ліжко. Не гігієнічно. Я спочатку слухалась, потім забила на це. Про годування. Теж спочатку думала що треба по 20-30 хвилин біля грудей тримати, а вийшло, що малий за 5-ть наїдався і засинав. А я переживала, дурненька.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 23 листопад 2007 - 13:08
Особисто у мене була "боротьба" :D бо я не зціджувалась, мені не вірили що я взагалі груддю годую, бо не стою в черзі до масажисток не бігаю в пошуках хто б мене розцідив. Одного разу прийшли з перевіркою - покажіть чим дитину годуєте, у мене шок... як чим? що показувати?
Згодна з Яблучком про щеплення потрібно побільше почитати і про ГВ, пробачте без статей не можу, ось так я харчувалась, це мені допомогло обійтися без зціджувань http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...ic=347&st=0 повідомлення #5
Відправлено 23 листопад 2007 - 23:14
Відправлено 25 листопад 2007 - 15:42
Напишіть, будь-ласка, за скільки до родів "опустився живіть"? На якуому тижні вагітності дитя зявилося на світ?
Відправлено 26 листопад 2007 - 14:22
Точно знаю, що тепер би горло прокричала, але змусила б їх рухатись. А тоді якось незручно було...
І ще наступного разу зроблю усе, щоб знайти пологовий з палатами, нехай платними, але зі зручностями, і щоб були дозволені відвідини родичів. ТИждень без рідних обличь одразу пісоля пологів для мене був справжнім випробуванням.
Відправлено 26 листопад 2007 - 15:05
Lara! (26.11.2007, 14:22) писав:
Точно знаю, що тепер би горло прокричала, але змусила б їх рухатись. А тоді якось незручно було...
І ще наступного разу зроблю усе, щоб знайти пологовий з палатами, нехай платними, але зі зручностями, і щоб були дозволені відвідини родичів. ТИждень без рідних обличь одразу пісоля пологів для мене був справжнім випробуванням.
Так як я вас розумію бо в мене були тяжкі пологи і якби не підтримка чоловіка та моєї мами по допомозі в догляді за дитиною то б зійшла з розуму. Я немогла лежачи годувати бо мені дитину видавлювали і від натиску я ще цілий місяць відходила. Мені також казали годувати як найчастіше, але я ще перед пологами знала що проміжок між годуваннями не має бути більший ніж 2 години і тим самим я зобі заощадила проблем з нагрубанням грудей, бо не сціджувала а кожні 20 хвилин годувала дитину, а інші платили за сцідження бо не кожен зуміє з першого разу себе сцідити
Відправлено 26 листопад 2007 - 18:11
Після пологів моє дитятко постійно спало (протягом 8 годин), поїло лише 2 раза по трішечки, чим нагнало на мене паніку, що я шукала лікаря. Зато вночі малюк їв постійно і взагалі спав по 1-1.5 годин, а потім їв мінімум по 1 годині. Він і зараз у мене їсть дуже довго
Коли на третю добу прийшло молоко, прийшли і показали як сціджуватись, але мені не виходило і ввечері я ходила і шукала хто б мені допоміг, але ніхто не хотів, тоді я сціпивши зуби намагалась зробити сама і дитятко мені в цьому допомогло. Персонал більш менш приязний, окрім санітарок, хоча ми з сусідкою взагалі не смітили, але вони злющі були постійно. Ще мене обурювали постійні "побори", я лише одного спирту віддала три пляшечки...
Чесно скажу, що не могла дочекатися дня виписки.
Відправлено 26 листопад 2007 - 19:13
Коли на третій день молока так і не було і малу догодували сумішшю, вона заснула, годин на 3-4. Я була в шоці. до цього вона постійно кричала і більше години не спала, а тут на цілих три. Через три години я почала її з переляку будити, а вона спить і хоть би хни. Я вже подумувала іти за нянєчкою питати чи це нормально, та врешті решт добудилася я її на свою голову
Відправлено 26 листопад 2007 - 22:14
Відправлено 26 листопад 2007 - 23:41
Дорогі мамочки, зверніть увагу на те як дитинка бере сосок. Чи захоплює вона частину ореоли навколо. І хай процес годування стане для вас приємним з перших днів у пологовому будинку.
Відправлено 26 листопад 2007 - 23:50
Відправлено 26 листопад 2007 - 23:54
chemna (26.11.2007, 23:50) писав:
А в нас вже всі статті прочитали?
тут

У нашім раї на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Тарас Шевченко
Відправлено 27 листопад 2007 - 01:36
chemna (26.11.2007, 22:14) писав:
У минулому столітті медики вважали, що зціджувати груди слід після кожного годування, а годування були по режиму, як всі напевно пам'ятають, кожні 3 – 3,5 години. Вважалося, що груди виробляють певну кількість молока, і щоб воно не застоювалося в грудях, залишки треба видаляти. Чим і займалися матусі між годуваннями. На жаль, і тепер в пологових будинках не рідко молоді мами отримують цю ж інформацію про зціджування. Так, є деякі випадки, коли без зціджування не обійтися: якщо у мами сильний прилив молока, нагрубання, лактостаз або мастит, що починається; якщо мама лікує глибокі тріщини на сосках; якщо годувальниця розлучена з дитиною і треба підтримати лактацію; якщо мамі треба залишити молоко, поки вона відсутня; якщо маму чекає вихід на роботу, і вона зціджує молоко в робочий час; якщо у годувальниці понижена лактація.
Я зціджувалася тільки при відлученні від грудей, коли утворювались уплотнення.
Відправлено 27 листопад 2007 - 10:46

Допомога