Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Залежність від пива - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Залежність від пива Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 лютий 2009 - 14:48

Якщо така тема існує, то будь-ласка шановні модератори перенесіть мої слова туди.
Хочу поділитися своєю проблемою, бо вже незнаю як справитися з нею, може хтось дасть хорошу пораду. ДОПОМОЖІТЬ!!!
В мене чоловік п'є дуже багато пива і щодня. Коли ми зустрічалися, він міг випити пів літрову пляшку раз в два дні, пройшло трохи більше 6 років і він збіфльшує щоразу дозу. Він випиває по 2-3 літри пива щодня (буває і більше). В нас сварки лише через пиво, в іншому він тьфу-тьфу можна сказати ідеальний. Він відговорюється тим, що не п'є горілку (ну лише по великих святах), тим що хоче розслабитися після роботи, і що він просто дуже любить пиво. Але думаю ви всі погодитеся зі мною, що те, що забагато, те нездорово. Я переживаю, що його молодий сильний організм колись дасть збій - нирки, печінка, серце, і т.д. Все таки пиво - це слабоалкогольний напій, а не кампотик. Я поки що не зверталася до лікарів (наприклад до нарколога), по перше не знаю до кого, по-друге, в нас така медицина...впевнена йому якусь хімію, ще гіршу від пива призначуть. Боюся ще гірше нашкодити. Я знаю що в нього залежність, тому що він не може і дня протриматися без пива. Він впирається, що залежності нема і не погоджується на будь які мої пропозиції допомогти, не звертає увагу на мої ультиматуми його кинути (я вже й перестала їх ставити, він знає, що я його люблю і не покину) якщо він не перестане - я лише страшила, короче пробувала всі способи переконати, пояснити, всю хату обклала виписками про шкідливість пива, він цього всього не слухає...я не знаю як мені з цим боротися.

Р.S. За той час поки ми разом він поправився на 20 кг - пивний животик (їсть він мало), замість вечері не рідко пиво. Коли вихідний, п'є пиво з самого ранку. :smile:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2009 - 18:09

В нас теж, на мою думку, є ця проблема. Випиває щодня по 1-2 л пива, вважає це нормою. Підрахували з чоловіком що тільки на пиво та цигарки в рік йде одна місячна зарплата (2,5-3 тис.)
Зараз кинув палити-майже САМ, вчора піднімав мову про те що треба зав"язувати і з пивом.
Дуже хочу в це вірити!
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 26 лютий 2009 - 18:26

Ліньтяйка, чудово розумію вашу схвильованість станом здоров"я коханого. Але, чесно кажучи, з вашої розповіді не зрозуміла, що вас хвилює більше - факт залежності чи її можливі наслідки? Якщо у всьому іншому ваш чоловік не дає вам приводу для невдоволення, то подивіться на це з іншого боку - що це єдиний недолік вашого чоловіка! Знаю по собі, що фрази типу "я ж не горілку п"ю", чи "зато тебе не б"ю і дитину люблю" не заспокоюють - ще чого ти б дитину не любив! В мене з чоловіком такі ж сперечання на рахунок куріння - він теж мені відповідає, що гроші заробляє, нас любить, в усьому допомагає тощо, лишень курить.
Але ж подумайте, багато в кого набагато серйозніші проблеми і вони б з радістю проміняли недоліки свого чоловіка на пивну залежність. А ідеальних людей не існує=)
Якщо вас дійсно хвилює його здоров"я, то почніть вже зараз якось зміцнювати його - підкорегуйте харчування, спробуйте вітаміни, чи якусь зміцнюючу гомеопатію, чи щось, щоб вже зараз зайнятись профілактикою можливих проблем. Тільки не ставте ультіматуми, бо це нікому не сподобається!
Успіхів вам!
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2009 - 18:47

Пиво понад міру (не норму) - це не дуже добре. Кожний перший алкоголік починав саме з ... пива. І тоді це не було щось поганим, бо це ж не горілка... Як на мене, то більше 1л в день кожен день - це понад міру. Можна випити і 3-5 літрів, але ж не кожен день і не через 2-3 дні.
Спробуйте спостерігати за чоловіком і його поведінкою коли пива нема. якщо в ньго почнеться ломка, то це треба лікувати. Якщо він все ще без проблем переносить відсутність пива, то це добре, але спостерігати треба.

Як чоловік скажу, що 20кг лишньої ваги за 6 років, то це ніщо інше як лінтяйство і безвідповідальність по відношенню до себе.

Шануймося, бо ми того варті!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 26 лютий 2009 - 19:04

це так званий пивний алкоголізм. Думаю, тут тільки воля самого мужчини відмовитись від цієї пагубної звички. Ти десь писала,що плануєте купувати машину, так це могло б суттєво змінити ситуацію. Хоча не факт, що приїхавши додому тверезим на автомобілі,не принесе з собою ці 1-2 літра пива і вдома не вип'є. Можливо варто його переключити на безалкогольне.
Я вважаю,що залежність від пива можна прирівняти до залежності від більш алкогольних напоїв. Бо випивши 2-3 пляшки пива людина стає також п'яною. А суть якраз і є в залежності від алкоголю, а в якому вигляді його споживати не має значення.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2009 - 19:06

Перегляд повідомленняjane (26.2.2009, 18:26) писав:

Ліньтяйка, чудово розумію вашу схвильованість станом здоров"я коханого. Але, чесно кажучи, з вашої розповіді не зрозуміла, що вас хвилює більше - факт залежності чи її можливі наслідки? Якщо у всьому іншому ваш чоловік не дає вам приводу для невдоволення, то подивіться на це з іншого боку - що це єдиний недолік вашого чоловіка! Знаю по собі, що фрази типу "я ж не горілку п"ю", чи "зато тебе не б"ю і дитину люблю" не заспокоюють - ще чого ти б дитину не любив! В мене з чоловіком такі ж сперечання на рахунок куріння - він теж мені відповідає, що гроші заробляє, нас любить, в усьому допомагає тощо, лишень курить.
Але ж подумайте, багато в кого набагато серйозніші проблеми і вони б з радістю проміняли недоліки свого чоловіка на пивну залежність. А ідеальних людей не існує=)
Якщо вас дійсно хвилює його здоров"я, то почніть вже зараз якось зміцнювати його - підкорегуйте харчування, спробуйте вітаміни, чи якусь зміцнюючу гомеопатію, чи щось, щоб вже зараз зайнятись профілактикою можливих проблем. Тільки не ставте ультіматуми, бо це нікому не сподобається!
Успіхів вам!

Все це так, як ви і кажете, ідеальних людей не буває, розумію, шо це не найгірше, шо може трапитися, в людей дійсно бувають веееличезні проблеми. Але завжди стараюся тягнутися до кращого, мабуть мене лякає не лише те що він портить своє здоров'я (хоча це на 1-му місці), ще фінансова сторона (ці гроші можна зекономити і купити багато корисних і приємних речей), таклож злить, що я теж багато чого люблю, але вімовляю собі, бо знаю що можна без цього обійтися, також лякає мене, що ця залежність переросте в алкоголізм ( а раптом він в один момент перейде на сильніші алкогольні напитки, всяке ж може бути). Всяких зміцнюючих, вітамінних препаратів він не вживає, принципово ніколи не п'є жодних ліків, ніяких профілактичних чайочків, які наприклад собі заварюю я, він теж навідріз не п'є. Ультиматуми я перестала ставити, зрозуміла, що цим зроблю ще гірше. Хочу йому допомогти, але незнаю як.
Дякую всім за поради! На рахунок машини, то на даний час, в нас немає можливості. Мануні хочу сказати, що мій чоловік теж декілька разів казав: "треба потрохи переставати пити пиво", я була щаслива і наівно вірила в це, підтримувала його, але ніякого результату тих слів не було.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 лютий 2009 - 19:36

Ліньтяйка, ясно, ще більше перевпевнююсь, що в нас ситуації схожі)) чоловік теж від всього зміцнюючого відмовляється, до гомеопатів і т.д. взагалі ставиться більш ніж скептично) йому краще, щоб одна таблетка, випив, і допомогло, а профілактика - нє, то не для нього!
Нажаль, якщо вже йому начхати на своє здоров"я, то ви його не змусите змінити ставлення до цього.. Має сам якось усвідомити, що це шкодить. І те, що ви в чомусь собі відмовляєте, а він відмовити не може, і це дратує - тут вас кожна мама зрозуміє, яка сидить вдома з дитиною, коли чоловік на корпоративі чи в боулінг після роботи пішов....
Фінансовий бік - тут теж недоречно чоловіку дорікати, думаю, якщо він ці гроші і заробляє.. Хоча, звісно, витрати тут мають бути адекватні сімейному бюджету. І наскільки тонка межа між пивом і алкоголізмом у вашому випадку - теж тільки ви можете сказати...
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 13:22

Не в тему, а в продовження теми :)

My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 15:59

Ліньтяйка, я можу вам і поспівчувати, і не поспівчувати... Ви повинні самі дивитися, звичайно, якщо пити пиво кожен день і в такій кількості, це круто... самі придивлятися до чоловіка, якщо одне пиво і якщо кожен день, це пивний алкоголізм... треба трішки "переглянути відносини" чоловіка з пивом... явно в людини одне на думці попити пива... Ми з чоловіком просто дуже любимо пиво, можемо собі дозволити по пляшці в день навіть випити кожен... і то я кажу, що ми залежні від пива, до вагітності ми полюбляли ходити в пивний рок клуб... там наші друзі, концерти... виступи гуртів і т.д. Те, що від пива росте живіт, з Вами не погоджусь, бачили б Ви нас, а також наших друзів, які багато п"ють пива, худі не те слово :blush: Друге, якщо його пити і їсти, да тоді росте животик...
Якщо Вас турбує це питання чоловіка з пивом, Вам необхідно тільки з ним розмовляти і знаходити якусь альтернативу, а ми вам не радники... Щасти Вам... у вирішенні цього питання в позитивну Вашу користь... :blush:
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 16:39

В мене чоловік також любить пиво . Але на щастя кожного дня не п'є хіба що літом, але пиво в нас в холодильнику є постійно. Можу порадити один перевірений спосіб на деякий час перестаньте звертати увагу. Багато чоловіків не люблять коли їм розказують що вони мають робити . Можливо він також робить це вам на зло
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кульбаба 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 лютий 2009 - 16:56

о, бачу проблема досить поширена! Пиво - своєрідний наркотик, смачненьке, освіжає, розслабляє. Прекрасно розумію оцю любов до пива! АЛЕ! Недавно дізналась, що в пиві зараз немає нічого корисного, навпаки - купа різних синтетичних добавок, отже систематичне вживання цього напою може призвести до доситть неприємних наслідків.
Тому потрібно, просто навіть необхідно боротися з таким явищем як пивоманія!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 18:11

Цитата

Тому потрібно, просто навіть необхідно боротися з таким явищем як пивоманія!!!

Так в тому ж і питання - ЯК???
Лінтяйко, в тебе ситуація один в один з моєю. Коли заводжу розмову про залежність, чоловік відразу сердиться - ти, що мене алкоголіком вважаєш?
Проблема в тому, що він не бачить своєї залежності. А поки самому не дійде - МИ безсилі. Але як зробити, щоб дійшло?
Мій рідний дядько спивався в мене на очах. То просто жах. Дядька вже не має в живих.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   romanb 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 23:59

Я пю пиво майже кожен день.Не вважаю себе алкоголіком.Був в Мюнхені,так там дід з бабою(років 70-75) кожен день на обід пили пиво.І нічого.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2009 - 00:38

romanb
В Німеччині на відміну від України є культура споживання пива - як національного продукту. На мою думку є велика різниця у вживанні пива до обіду як його складова частина, а інша - пити просто так, і кожен день. Сумніваюся, що кожен бабця і дідусем по 75 років його п'ють кожен дені і без нього жити не можуть. Пиво в Німеччині - це так як вино у Франції і його споживання аж ніяк не можна порівняти з тим, що відбувається в Україні (говорю за більшість). А це ніщо інше, як соціальний алкоголізм.

ksyuta_m

Цитата

Проблема в тому, що він не бачить своєї залежності. А поки самому не дійде - МИ безсилі
-ще жоден алкоголік чи алкогольно залежний не визнав і не сказав, що він дійсно тикий є.

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2009 - 02:32

Ги.. :D Думаю отакі любителі пива - просто жертви реклами і стереотипів.
Я сам було недавно "присів" на пиво недитячо, але потім якось спротивилося.
Тобто п'ю, як вдома з'являється, але намагаюся швиденько знищити запаси щоб потім око не мозолило =)

А взагалі бачу 2 варіянти:
  • відправити чоловіка до друзів і най нап'ється досхочу. Прям заллється! -- Ніщо по хріновості не зрівняється зі щирим пивним бодуном :-/
  • присоромити трохи (але дуже делікатно) за отой пивний мозоль. Вийти десь в люди, в басейн зходити (щоб всьо видно було!), завести десь серед гарних дівчєт =) (побачите як той живіт буде всередину пнутися :D

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2009 - 14:19

Ліньтяйка, а я думала я така одна, чоловік п"є по 5-6 л пива, говорила з ним про це :acute: , каже що треба припиняти,але....
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   romanb 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 лютий 2009 - 23:40

Перегляд повідомленняParybok (28.2.2009, 1:38) писав:

romanb
В Німеччині на відміну від України є культура споживання пива - як національного продукту. На мою думку є велика різниця у вживанні пива до обіду як його складова частина, а інша - пити просто так, і кожен день. Сумніваюся, що кожен бабця і дідусем по 75 років його п'ють кожен дені і без нього жити не можуть. Пиво в Німеччині - це так як вино у Франції і його споживання аж ніяк не можна порівняти з тим, що відбувається в Україні (говорю за більшість). А це ніщо інше, як соціальний алкоголізм.

ksyuta_m
-ще жоден алкоголік чи алкогольно залежний не визнав і не сказав, що він дійсно тикий є.

в чомусь погоджуюсь.Але всетаки краще що українці з міцних алькоольних напоїв(горілка)преходть на пивоюВсе буде добре.Ми найкращі!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2009 - 07:36

Цитата

Був в Мюнхені,так там дід з бабою(років 70-75) кожен день на обід пили пиво.І нічого.

Ага, а в декого заведено тижнями не митися і нічого, а деякі скло їдять і нічого. :nyam2: А ЦЕ -МІЙ чоловік, МОЯ СІМ'Я, і мені вирішувати, що мене задовільняє, а що ні.(romanb, не сприйміть за особисте)
Мені доводилося спостерігати за парочками алкоголіків. Ідуть зранку за чекушкою. :blush: Брудні, вонючі, ледве на ногах тримаються, обнялися і воркують як голубки. :man_in_love: І гарно їм так.
А в мене проблеми одні - то як дитину до горщика привчити, то з старшим табличку множення вивчити, що приготувати на вечерю(коли в гаманці не густо)...
Хоча краще такі проблеми, ніж ТАКА благодать. ІМХО.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2009 - 09:28

Перегляд повідомленняksyuta_m (1.3.2009, 7:36) писав:

Ага, а в декого заведено тижнями не митися і нічого, а деякі скло їдять і нічого. :nyam2: А ЦЕ -МІЙ чоловік, МОЯ СІМ'Я, і мені вирішувати, що мене задовільняє, а що ні.

Ну, ви так категорично це кажете, що навіть не ясно, навіщо долучаєтесь до загальної дискусії... :man_in_love:
Не думаю, що хтось як приклад став би наводити ситуацію, яка настільки вже відрізняється від загальноприйнятого (в тому ж Мюнхені), тому і ваші паралелі зі склом вважаю ну дуууже перебільшеними
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2009 - 18:40

наша сім"я теж належить до любителів пива (я просто дуже люблю чорне чеське пиво, а чоловік різні непастеризовані). правда, я пиво собі дозволяю раз в тиждень. так було завжди (за виключенням вагітності), а з чоловіком була подібна до тут описаних проблема, але якось вирішилась , т-т-т. проблема зменшилась, до речі, дякуючи трохи моїм щоденним "нравоученіям" як він себе гробить і як противно і дурно виглядає алкоголік, а також дякуючи ультиматуму, що якщо чоловік приходить з пивним перегаром, то спить в іншій кімнаті на підлозі, на кріслах - де хоче, але не зі мною а нашому ліжку, але остаточно проблема зникла дякуючи збігу обставин- у чоловіка почало барахлити серце і лікар однозначно сказав "серце здорове, але така кількість пива його вб"є" і факт, що якраз в той час мій покійний дядько-алкоголік переніс крововилив у мозок і як наслідок став спочатку поводитись як маленька дитина, нікого не впізнавав, скакав, співав ітп, а потім швидко перетворився на рослинку, втратив контакт зі світом і вже нічого не міг. навіть очима повести.
ивний алкоголізм у нас з тих пір як рукою зняло, дякувати Богу, маю надію, що назавжди. тепер в нас пиво в суботу ввечері і на великі свята.

Але дуже Вам дівчата співчуваю, бо знаю як цю заразу важко вивести

Користувач подумав і додав через 9 хв.:
ще згадала, на мого чоловіка тимчасово впливало покузування прикладів з життя, коли розумні люди спивались, при цьому виглядали дурникуватими і закінчували життя самотніми, нікоміу не потрібними на смітнику (мій чоловік ні за що в світі не хотів би виглядати дурнем (такі амбіції і це можна використати), а тим більше бути покинутим всіма.) Можливо, якщо Ви знаєте таку слабинку в чоловіка спробувати на те акцентувати (тиму, алкоголізм навіть пмвний призводить до імпотенції, до втрати концентрації (а значить роботи і зарібку) ітп.) - нічого нового в тому нема, а інформація буде потрапляти на піддатну землю.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів