Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: НОВОРІЧНІ СТРАВИ - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

НОВОРІЧНІ СТРАВИ Наші улюблені рецепти Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:09

До новорічного столу :8_7_8:

Салат "Лід і полум'я"
Необхідно: морква 500 г
ананаси консервовані 1 банка
родзинки великі, жовті 70 г
Моркву потерти, додати родзинки й ананаси (шматочками), потім залити компотом, що залишився від ананасів. Перемішати і, бажано, дати годинку "настоятися".

Салат "Француженка"
Продукти:
сир голландський 200 г
2 великих яблука
4 яйця
200 г горіхів
1,5 банки майонезу.
Всі продукти розділити на дві частини, потерти на тертушці. Таріль змастити майонезом.
1-й шар: два яйця, горіхи, яблука залити майонезом і посипати сиром.
2-й шар: два яйця залити майонезом, горіхи, яблуко, майонез і посипати сиром.

Індичка з грибами
Продукти на 4 порції:
0,8 кг філе верхньої частини гомілки індички
500 г консервованих грибів
100 мл вершків
1 цибулина
2 ст. л. топленого масла
2 лаврових листки
сіль, перець, порошок солодкого червоного перцю,
1 ст. л. лимонного соку.
Цибулину очистити й нарізати кубиками. Нагріти духовку до 200°. М'ясо посипати сіллю, перцем і обсмажити в топленому маслі з усіх боків, додавши нарізану цибулю та лаврові листки. Влити 250 мл холодної води. Тушкувати м'ясо в духовці 2 години, накривши кришкою. Гриби почистити. Великі розрізати пополам або на 4 частини. Через годину гриби додати до м'яса і продовжувати тушкувати, знявши кришку. Печеню дістати з духовки. Додавши вершки, довести до кипіння. Підсолити, приправити чорним і червоним перцем, лимонним соком. Порізати гомілку індички на порції і викласти на таріль разом із грибами. На гарнір подати обсмажену картоплю.

Новорічний короп
Продукти: великий короп, 3 ложки сметани, 2 корені петрушки, 3 морквини, 1 корень селери, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 2 лаврових листки, 10-12 зерен чорного перцю, олія.
Очистити і нарізати тонкими довгими скибочками корені петрушки, моркви і селери. Нарізати кружальцями цибулину. Загорнути у марлеву серветку часник, лавровий листок і чорний перець. Все це залити 4 склянками гарячой води і варити годину. Воду злити, корінчики посолити і скропити столовою ложкою отцу. Покласти на них коропа, полити його 5-6 столовими ложками олії та змастити сметаною. Щільно накрити кришкою і тушкувати 45 хвилин.

Пряникова ялинка :cray:
Взяти: 100 г олії, 200г меду, 125 г цукру, 600 г борошна вищого сорту, 2 ч.л. какао-порошку, 1\2 пакетика розпушувача тіста, щіпку солі, 1 яйце, 1 білок, 1 склянку цукрової пудри, маленькі червоні свічки, олію - змастити лист.
Олія, мед, цукор, прянощі змішати і, безперервно помішуючи, підігрівати, поки не розчинеться цукор. Борошно в суміші з розпушувачем просіяти, додати какао та сіль, яйце та медову масу і замісити тісто, залишити на ніч на кухні. Далі вирізати з картону шаблони 9-ти зірок, розміром від 5 до 15 см і 7 кружків діаметром 3см. Духовку розігріти до 200 градусів.
Розкачати тісто товщиною 0,5 см, вирізати з нього зірки та кружечки. Пекти протягом 10 хвилин, гарячими зняти з листа і дати охолонути. Білок з цукром розтерти в густу масу. Покласти на піднос найбільшу зірку, зверху кружечок, далі - меншу зірку і так скласти, як пірамідку, ялинку, чергуючи зірки та кружальця, скріплюючи їх цукровою помадкою. Найменшу з зірок прикріпити вертикально на верхівці ялинки. Обсипати ялинку цукровою пудрою. Свічки прикріпити цукровою помадкою на зовнішніх кінцях зірок.:cray:
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:23

Хоч щось новеньке, а не традиційне олів"є, салат з крабовими паличками, шуба і т.д.
А я останнім часом на салат з курятиною і ананасами підсіла

2 відварених курячих філе,
10 яєць,
півкіло шампінйонів,
1 цибулина,
ананаси (консервовані)
майонез
Не завадить трохи свіжого огірка, хоча це не обов"язково
Гриби посмажити з цибулею, подрібнити філе і яйця, ананаси - і заправити майонезом

А спеціально для діток

Снігова баба
робиться з фруктів, зефіру і поливається морозивом. Тут фантазія необмежена... і дітки з задоволення залучаються до процесу приготування.

А ще ми малими пекли бізе для діда мороза і всіх лісових мешканців...
Якщо знайду якийся цікавий рецепт - то поділюсь
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:38

Сирні кульки в арахісі
250 г м'якого сиру, 0,5 ч.л. паприки, сіль, перець до смаку, 50 г арахісу, 1 ст. л. зеленої петрушки.
Свіжий сир пропустити через м'ясорубку, додати паприку, сіль, перець, усе добре вимішати і сформувати кульки завбільшки з волоський горіх. Арахіс добре підсушити на сухій пательні, а потім злегка обсмажити. Горішки полущити, а потім дрібно посікти. Зелень петрушки добре промити і просушити кухонним рушничком, дрібно нарізати. Змішати арахіс та петрушку і обваляти у цій суміші сирні кульки. Викласти їх на пласку тарелю і в кожну кульку встромити дерев'яну зубочистку.
Салат норвезький
0,5 л консервованої зеленої стручкової квасолі, 2 філе оселедця, 2 цибулини, олія.
Квасолю відцідити і порізати на шматочки довжиною 3-4 см. Філе почистити від кісточок, нарізати соломкою. Цибулю нашаткувати, посолити, поцукрувати, додати столову ложку оцту і залити окропом. Дати вихолонути, а потім відцідити. Усі інгредієнти змішати, заправити олією, якщо потрібно — сіллю.
Кошички iз салатом «Чорна курка»
Для кошичків:1,5 скл. борошна, 0,5 пачки маргарину, 0,5 ч. л. солі, 4-5 ст. л. води.
З'єднати борошно з сіллю, посікти маргарин і, додаючи по 1 ст. л. води, замісити тісто, кожен раз добре вимішуючи. Скатати з тіста кульку, розкачати її і вирізати склянкою кружальця. Викласти тісто у формочки, проколоти виделкою, щоб воно не здувалося при випіканні. Пекти 10-15 хв. до золотистого кольору. Вийняти кошички з формочок і остудити.
Для начинки: жменя чорносливу, 2 варені яйця, 2 шматки курячого філе, сіль, перець, майонез.
Яйця нарізати кубиками. Чорнослив залити окропом, дати постояти, а потім вистудити, вибрати кісточку і порізати на четвертинки. Куряче філе відварити до готовності, вистудити, а потім порізати кубиками.
Усі інгредієнти з'єднати, посолити, поперчити і заправити майонезом. Накладати салат у кошички, які потім красиво викласти на блюдо, притрусивши зверху натертим яйцем або твердим сиром.
Салат екзотичний
150 г відвареного філе курки, 100 г маринованих грибів, 200 г маринованих огірків, 200 г консервованих ананасів, 200 г сухого мартіні, 100 г майонезу, 1 дес. л. сарептської гірчиці, 150 г селери, сіль до смаку.
Викласти ананаси в мисочку, залити мартіні і залишити на ніч. Перед приготуванням салату відцідити мартіні. Селеру нарізати на тоненькі смужечки, м'ясо курки — на кубики, огірки і гриби — соломкою. Усі інгредієнти перемішуємо, заливаємо майонезом, змішаним з гірчицею, солимо до смаку.
Безперечно, прикрасою святкового столу стане основна страва — запечена гуска, але особливого смаку й оригінальності їй додасть ягідний соус.
Гуска з яблуками під ягідним соусом
Гуска, 5 твердих кисло-солодких яблук, 4 ст. л. меду, 2 ст. л. яблучного оцту, 3 ст. л. гірчиці «Європейська», 600 мл гарячого курячого бульйону, лавровий листок, сіль.
Розігріти духовку до 200 градусів. Покласти гуску в гусятницю грудкою вниз, усередину гуски покласти почищене й розрізане навпіл яблуко, лапки зв'язати.
У мисочці з'єднати мед, оцет і гірчицю, цією сумішшю ретельно вимазати гуску з усіх боків, добре посолити, поперчити. Залити тушку бульйоном і накрити харчовою фольгою. Готувати півгодини. Час приготування птиці розрахувати, виходячи з її ваги — на кожних півкілограма потрібно 20 хв. часу. Зменшити вогонь до 180 градусів і готувати відповідно до розрахунків, увесь час поливаючи гуску рідиною, що утворилася під час смаження. Приблизно за півгодини до кінця приготування в гусятницю викласти яблука (їх можна розрізати навпіл, вийнявши серцевинку). Зняти фольгу і запекти гуску до рум'яної скоринки. Готову гуску викласти на широку тарелю, прикрасивши яблуками. На гарнір добре підійде відварений рис (можна з родзинками). До гуски подати ягідний соус.
Ягідний соус
Цедра одного і сік двох апельсинів, 350 г свіжої журавлини (клюкви), 4 ст. л. рідкого меду, 150 г портвейну або червоного вина, очищений і мілко натертий свіжий імбир.
Цедру і сік апельсинів викласти разом із журавлиною, медом, імбирем і вином у каструльку, довести до кипіння і на повільному вогні готувати 25 хв., не накриваючи кришкою.
За допомогою шумовки вибрати половину ягід і в блендері перетерти їх на пюре, викласти його назад у каструльку і все добре вимішати. Спробуйте соус, при необхідності додайте ще меду.
:cray:
My Signature
Зображення
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:40

Рецептів багато гарних. А може в когось є простенькі рецепти, що підійдуть для годуючих матерів. Мені минулого року було важко щось знайти на столі без хімікалій чи алергенів. Та вихід я таки знайшла. Пізніше викладу рецепти.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:41

Все, тікаю з такої самчної теми, бо вже слинки котяться.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 17:45

Перегляд повідомленняЯблучко (16.11.2007, 17:40) писав:

Рецептів багато гарних. А може в когось є простенькі рецепти, що підійдуть для годуючих матерів. Мені минулого року було важко щось знайти на столі без хімікалій чи алергенів. Та вихід я таки знайшла. Пізніше викладу рецепти.

А на що в малої алергія? Тут таке, що мабуть, більше з солодким столом вийде пофантазувати...
І сама не знаю що буду готувати, але шубу точно буду
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 18:03

Перегляд повідомленняЮлія (16.11.2007, 17:45) писав:

А на що в малої алергія? Тут таке, що мабуть, більше з солодким столом вийде пофантазувати...
І сама не знаю що буду готувати, але шубу точно буду

та здається немає в нас ні на що алергії ттт, та того року дуже не хотілося експерементувати бо пару разів таки сипало і дуже гарненько. А на столі як назло або ананаси, або креветки, або апельсини з шоколадом :cray:

так от мої простеньки рецепти
стандартний м'ясо по французьки
потрібно курятина 5 грудок, пів кіло сиру твердого, 3 цибулини та пачка майонезу. Ріжемо навпіл грудки викладаємо на деку, зверху кільцями цибулю, тремо зверху сир і заливаємо усе майонезом. У духовку поки майонез зверху не пожовтіє десь 30 хв. Мясо смакота

Друге що я робила це торт творожний.(сирковий якось негарно звучить для торту)
Потрібно сиру мякого 400 гр, йогурт 300 мл, 2 пачки желатину, бісквіт (3 яйця, стакан цукру і стакан муки) фрукти щоб прикрасити, лимон.
Залити желатин водою на 40 хв.Потім перекласти в миску, туди вижати лимон і поставити на маленький вогонь, додати двві ложки цукру. коли все розтане вилити у попередньо збитий сир з йогуртом та цукром (стакан). залити слоями, бісквіт сир, бісквіт сир. Коли застигне в холдодильнику, знову розвести желатин макати в нього дольки фруктів та викладати на торт зверху.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 листопад 2007 - 18:10

Щоб для маленьких, вагітних та годуючих...
Ми з малим дуже язики поважаємо. :8_7_8:

Язик відварний з соусом. Язики, підготовлені для варіння, кладуть у посуд, заливають гарячою водою, доводять до кипіння і знімають піну. Додають сирі моркву, петрушку, ріпчасту цибулю, зменшують нагрівання і варять до готовності. Наприкінці варіння солять. Тривалість варіння залежить від виду язиків і коливається від однієї до трьох годин. Зварені гарячі язики занурюють у холодну воду на 5 хв. і обчищають. Язики нарізують упоперек волокон на шматочки (2-3 шт. на порцію), заливають невеликою кількістю бульйону і доводять до кипіння. До подавання зберігають у бульйоні.

Подаючи на стіл, на порціонне блюдо або тарілку кладуть гарнір (картопляне пюре, відварну картоплю, овочі у молочному соусі, бобові відварні з жиром), поряд – язик, який поливають червоним основним соусом або сметанним із хроном.

Язик яловичий – 126 (баранячий – 143, свинячий або телячий – 127), морква – 4/3, цибуля ріпчаста – 4/3, петрушка (корінь) – 3/2, маса вареного язика – 75; гарнір – 150, соус – 75. Вихід – 300.

Можна все це й без соусу їсти. Дуже смачно!!! :cray:
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nettly 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 листопад 2007 - 12:19

Девочки, хочу предлочить свой любимый салат "Фантазия":
1 слой: 4 вареный яйца измельчить, залить майонезом
2 слой: грудинку куриную отватирь, порезать кубиками, залить майонезом;
3 слой: чернослив (гр.100) запатирь, порезать кубиками, залить майонезом;
4 слой: орехи грецкие (мне хватает 10 шт) измельчить.
Салат необыкновеный, очень вкусный и запомнится на долго :mocking:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 17:03

:8_2_69: Свята вже зовсім скоро, хтось зустрічате Новий рік в дома, хтось ні, але все рівно за кільканадцять вихідних готувати прийдеться.
Давайте поділимось перевіреними рецептами святкових страв! :36_1_11:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 17:19

Для любителів морепродуктів. Цей салат ПЕРЕВІРЕНИЙ, смачний і СВЯТКОВИЙ-)
Морская жемчужина
500 г кальмаров
240 г крабовых палочек
100 г красной икры
4 яйца
майонез
Рецепт приготовления
Кальмары почистить, залить холодной водой, довести до кипения и кипятить ровно 3 минуты.
Крабовые палочки мелко порезать.
Яйца сварить, белки отделить от желтков, желтки нам не понадобятся. Белки натереть на терке.
Кальмары мелко порезать соломкой.
Смешать крабовые палочки, белки, кальмары.
Добавить икру (немного икры оставить для украшения) и аккуратно перемешать.
Заправить майонезом. Салат выложить в салатницу, украсить икрой. Также в середину салатницы можно положить перепелиное яйцо, оно будет символизировать жемчужину :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 18:32

а в мене салат їсти не переїсти. Тільки шкода, що не для годуючих.....
На тарілку викладаємо
1шар-картопля(терта, варена),перчимо,солимо,майонез.
2шар-грибочки мариновані
3шар-знову картопелька+майонез,цибулька сира
4шар-тремо на дрібній терці хрін(можна з банки з майонезом)
посипаємо яєчком і знову майонез.
Дівчата його можна робити вищим. Смакота...........Пікантності додає хрін.
Смачного!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 17 грудень 2008 - 20:23

я роблю такий салатик,вкрала рецепт в одній піцерії <_<

ріжу довгими соломками сир
ріжу довгими соломками шинку
так само свіжий огірок
кукурудза
майонез
:give_rose:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 20:26

Перегляд повідомленняvarvara (17.12.2008, 17:19) писав:

Для любителів морепродуктів. Цей салат ПЕРЕВІРЕНИЙ, смачний і СВЯТКОВИЙ-)
Морская жемчужина

Салат мабуть смачний. Мене зацікавив, бо зараз піст і м"яса я не їм. А чи достатньо варити кальмари 3 хвилини? Вони не будуть сирими?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   M@rtik 1+1 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 грудень 2008 - 21:34

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (17.12.2008, 20:26) писав:

А чи достатньо варити кальмари 3 хвилини? Вони не будуть сирими?

Якщо варити довше- будуть твердими,а взагалі вони мають таку властивість: як охолонуть тверднуть. Спробуйте приготувати з кальмарів таку страву: Порізати кальмари кільцями ,посолити, скропити лим. соком потім макати в клярі і смажити в фритюрі до золотистого кольору. Кляр робити з пива,яйця,борошна. пиво можна замінити мін.водою. :give_rose:
My Signature
ЗображенняЗображення
Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Matysya 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 грудень 2008 - 22:49

А мені дуже подобається оцей салатик, який буде актуальним до цьогорічного столу.
Салат "Бичок"
Зображення
Ингредиенты
200 г куриного филе
300 г картофеля
4 яйца
1 баночка зеленого горошка (340 г)
майонез (или сметана)
соль
для украшения:

колбаса
сыр
маслины

Рецепт приготовления

1) Куриное филе отварить до готовности (варить 20-25 минут после закипания). Филе мелко порезать.

2) Картофель в мундире отварить до готовности, почистить, натереть на средней терке.

3) Сварить яйца. Отделить белки от желтков. Белки натереть на мелкой терке. Желтки тоже натереть на мелкой терке.

4 ) На блюдо выложить филе в форме бычьей головы, посолить. Смазать майонезом.

На филе выложить горошек (предварительно воду слить), смазать майонезом.

На горошек выложить желтки, смазать майонезом.

На желтки выложить картофель, посолить, смазать майонезом.

На картофель выложить белки.

5) Из колбасы вырезать уши и нос, из сыра - рога. Глаза, ресницы, ноздри - из маслин.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 01:51

Перегляд повідомленняM@rtik 1+1 (17.12.2008, 21:34) писав:

Якщо варити довше- будуть твердими,а взагалі вони мають таку властивість: як охолонуть тверднуть. Спробуйте приготувати з кальмарів таку страву: Порізати кальмари кільцями ,посолити, скропити лим. соком потім макати в клярі і смажити в фритюрі до золотистого кольору. Кляр робити з пива,яйця,борошна. пиво можна замінити мін.водою. :yahoo:

Ням-ням. Уже хочу. :36_1_4:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 09:10

Matysya,
Дуже сподобалася ця ідея з салатом в формі бичка, неодмінно зробимо до свята! дякую!
My Signature
Хочу, як у дитинстві: гроші скінчилися - пішов, нарвав...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МаМуська 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 09:17

Салат "Бичок"
Класний салатик, я теж спробую зробити на новий рік))))))
My Signature
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vailet 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 10:25

Салат "диетический" для тех кто следит за фигурой:
200г белокочанной капусты,200г моркови, 100г сельдерея, 100г яблок, 150-200г сметаны, лук, зелень, соль.
Капусту нашинковать и перетереть с солью, морковь очистить и нарезать соломкой. Корень сельдерея выдержать в холодной воде , чтобы он приобрел свежесть, очистить и нарезать соломкой. Яблоки очистить от кожуры и семян нарезать соломкой и сразу же перемешать с нарезными овощами и нашинкованым луком. Салат посолить, заправить сметаной и украсить зеленью.
Фруктовый салат:
1 грейпфрут, 1 апельсин, 1 яблоко, 2 ст ложки меда.
разрезать грейпфрут пополам, осторожно вынуть внутреннюю часть, чтобы не повредить корку, сложить в полиэтиленовый мешочек и убрать в холодильник. Очистить апельсин и осторожно разделить на дольки. яблоко очистить от кожиц, нарезать ломтиками, положить в посуду, залить медом, покрыть дольками апельсина и грейпфрута, закрыть посуду крышкой и поставить в холодильник, перед подачей на стол разложить салат в "мисочки" с кожиц грейпфрута
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему