Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як впливає підвищений гормон АТТГ на запліднення та вагітність? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як впливає підвищений гормон АТТГ на запліднення та вагітність? Дуже важливо знати!!!! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Roma 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 23 лютий 2009 - 15:57

:dance2: Привіт всім!
Можливо хтось дасть відповідь на це питання??? :give_rose:
Всі гормони в нормі, крім АТТГ - 680, :wub: та ТГ - 80 . :yahoo: Прокоментуйте будьласка!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 лютий 2009 - 16:27

Текст, що розкривається
Тиреотропный гормон. Анализ на ТТГ
Тиреотропный гормон (ТТГ) – гормон гипофиза, который отвечает за нормальную работу щитовидной железы, стимулирует выработку гормонов щитовидной железы, которые в свою очередь влияют на выработку ТТГ. Нормы ТТГ:

мЕд/л

Новорожденные
1,1 - 17,0

< 2,5 месяцев
0,6 - 10,0

2,5 - 14 месяцев
0,4 - 7,0

14 - 15 лет
0,4 - 6,0

Анализ крови ТТГ – необходимый этап в диагностике заболеваний щитовидной железы, показывающий отклонение от нормы ТТГ – пониженный или повышенный ТТГ.

Если результат гормонального анализа – ТТГ превышает норму, это может означать следующие заболевания:
гипотиреоз
тяжелые психические заболевания
недостаточность функции надпочечников
различные опухоли (опухоль гипофиза и др.).

При беременности ТТГ – высокий – норма. Кроме того, повышенный ТТГ может возникать как следствие физической нагрузки и приема некоторых медицинских препаратов (противосудорожных средств, рентгеноконтрастных средств и др.)

Низкий ТТГ может говорить врачу о таком диагнозе как:
гипертиреоз
травма гипофиза
снижение функции гипофиза.

Кроме этого анализ ТТГ может показать снижение уровня ТТГ в крови вследствие лечения препаратами гормонов щитовидной железы, голодания, психологического стресса.

Тиреоглобулин (ТГ) - белок коллоида, который синтезируется фолликулярными клетками щитовидной железы и имеет молекулярную массу около 660 кДа. Повышение содержания в крови ТГ отражает нарушение целостности гемато-фолликулярного барьера и наблюдается при заболеваниях протекающих с нарушением структуры железы.

Показаниями к определению ТГ являются:

раннее выявление рецидивов и метастазов высоко-дифференциированного рака щитовидной железы у оперированных больных (содержание ТГ около 600 нг/мл);

оценка эффективности радиойодтерапии метастазов рака щитовидной железы (по убыли его содержания в крови до нормальных значений);

определение тяжести тиреотоксикоза (содержание ТГ может достигать 250-400 нг/мл) и контроль эффективности его лечения.

Определение ТГ нельзя проводить с целью дифференциальной диагностики доброкачественных и злокачественных опухолей щитовидной железы, однако дооперационный уровень ТГ выше 200 нг/мл может указывать на наличие рака щитовидной железы и/или метастазов в отдаленные органы. Нормальными величинами содержания ТГ в крови являются значения от 0 до 50 нг/мл. Количество сыворотки необходимое для анализа-0.1 мл, продолжительность анализа- 44-50 часов
Антитела к тиреоглобулину (АТ-ТГ) - вырабатываются в случае длительного контакта содержимого фолликулов с кровью и могут быть использованы для диагностики аутоиммунных тиреоидных заболеваний:

тиреоидита Хашимото (титр от 100 до 100 000 и более),

идеопатической микседемы (титр до 100 000),

диффузного токсического зоба (титр до 1 000).

АТ-ТГ относятся к иммуноглобулинам класса G и реже- к иммуноглобулинам классов А и М. Нормальное содержание в сывортоке крови составляет: титр от 10 до 100. Количество сыворотки, необходимое для анализа 0.15 мл, продолжительность анализа - 26-28 часов.

Динамические тесты функции щитовидной жел
Текст, що розкривається

My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jasya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2009 - 09:19

Після лапароскопії я робила аналіз на тереотропний гормон, тіреотропін (ТТГ) в т.ч.. В результатах дослідження була вказана така норма для дорослих: 0,27 - 4,2 мкМЕ/мл. Мій показник складав 0,6 тому я сприйняла це як норму. Хоча до цього майже пів року я приймала ель (значок лямда) тіроксін.
Всеодно, тільки лікар може прокоментувати та підібрати лікування ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Элис 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 травень 2009 - 18:47

Сьогодні здала аналіз на ТТГ, при нормі 0,4-4, в мене він 4,22. У когось були відхилення від норми, чи довго Ви лікувались?
My Signature
Зображення
Зображення
Природа умнее, чем думают люди....
Лучше меня будет только моя дочь!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roma 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2009 - 12:27

Перегляд повідомленняmuwa (29.5.2009, 18:47) писав:

Сьогодні здала аналіз на ТТГ, при нормі 0,4-4, в мене він 4,22. У когось були відхилення від норми, чи довго Ви лікувались?

Привіт Вам.
Я також була налякана коли побачила свої космічні АТТГ. Мій гінеколог просто сказав щоб проконсультуванися з ендокринологом, а вони тут своє сказали... :unknw: ... Лікувалася я 2 місяці....вчора здавала повторний аналіз,.. і що???? нічого не змінилося. Ось я розривілася, дзвоню в розпачі до свого лікаря а Вона: " приходіть завтра будемо починати пити гормони...". Ось мій чоловік і не витерпів добре все прозундовав і порадили нам лікаря.... Жінка старшого віку - в черзі вистояли 4 год. проте не даремно. Все розяснила коротко і ясно, що щитовидка функціонує і мої результати аналізів не впливають на запліднення і виношування дитини. І ще багато всього розказала. І на тому крапка! Вона дуже добрий старий лікар.

Я незнаю які у Вас там аналізи і УЗД, проте, консультуйтеся у декількох лікарів - це діє. Бо можна себе так залікувати що пізніше нічого не допоможе і навіть сльози.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Элис 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 червень 2009 - 08:12

Перегляд повідомленняRoma (2.6.2009, 13:27) писав:

Привіт Вам.
Я також була налякана коли побачила свої космічні АТТГ. Мій гінеколог просто сказав щоб проконсультуванися з ендокринологом, а вони тут своє сказали... :rofl: ... Лікувалася я 2 місяці....вчора здавала повторний аналіз,.. і що???? нічого не змінилося. Ось я розривілася, дзвоню в розпачі до свого лікаря а Вона: " приходіть завтра будемо починати пити гормони...". Ось мій чоловік і не витерпів добре все прозундовав і порадили нам лікаря.... Жінка старшого віку - в черзі вистояли 4 год. проте не даремно. Все розяснила коротко і ясно, що щитовидка функціонує і мої результати аналізів не впливають на запліднення і виношування дитини. І ще багато всього розказала. І на тому крапка! Вона дуже добрий старий лікар.

Я незнаю які у Вас там аналізи і УЗД, проте, консультуйтеся у декількох лікарів - це діє. Бо можна себе так залікувати що пізніше нічого не допоможе і навіть сльози.

Я була у ендокринолога, мені прописали йодомарин 200 пити 3 міс і окси-лик на місяць, сказала що все не так страшно, як я думала і порадила побільше живих вітамінів і морепродуктів...
My Signature
Зображення
Зображення
Природа умнее, чем думают люди....
Лучше меня будет только моя дочь!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PYZATIK 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 вересень 2009 - 14:18

Перегляд повідомленняRoma (2.6.2009, 13:27) писав:

Привіт Вам.
Я також була налякана коли побачила свої космічні АТТГ. Мій гінеколог просто сказав щоб проконсультуванися з ендокринологом, а вони тут своє сказали... :unknw: ... Лікувалася я 2 місяці....вчора здавала повторний аналіз,.. і що???? нічого не змінилося. Ось я розривілася, дзвоню в розпачі до свого лікаря а Вона: " приходіть завтра будемо починати пити гормони...". Ось мій чоловік і не витерпів добре все прозундовав і порадили нам лікаря.... Жінка старшого віку - в черзі вистояли 4 год. проте не даремно. Все розяснила коротко і ясно, що щитовидка функціонує і мої результати аналізів не впливають на запліднення і виношування дитини. І ще багато всього розказала. І на тому крапка! Вона дуже добрий старий лікар.

Из какого вы города?У меня тоже проблемы, хотят ложить в больницу, ф у меня уже 30 недель беременносты.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квиточка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2010 - 19:16

Я вже не знаю чи е в свити правда,и чи е якись нормальни ликари.Прийшла я вперше до свого ендокринолога 1.06.2010,вона виписала мени направлення здати гормони,я здала:АТПО7.49 при нормидо 34,теперТТГ4.03 при норми 0,27-4,2, ну и пролактин11.79 при норми4.79-23.3,вродьби все добре,але УЗД було погане по щитовидци и почали ми ликування.Коли я знов прийшла до неи 1.10.2010 то в мене були таки анализи ТТГ 8,18, а був зразу 4,03,так в мене виникае питання вид чого вона мене ликувала и що тепер робити ,и чице дуже погано,я вже не знаю.Причому ликувалась я в часний хороший клиници????????????????????????
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PYZATIK 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 листопад 2010 - 19:28

Из какого вы города?У меня тоже проблемы, хотят ложить в больницу, ф у меня уже 30 недель беременносты.
[/quote]

Хочу написати, що в лікарню я не лягла і не лікувалась.Я просто почувала себе дуже добре, і тим більше не лікувалась уже 2 роки. Я виносила дитину без проблем і народила доцю на 41 тижні.Загроз не було . Народила без проблем і на третій день виписалась додому з своїм щастям. І хочу додати, що при вагітності гормони підвищуються завжди, адже всі органи працюють за двох.Але з лікарями потрібно радитись, з 3-4 звісно, а не з одним.Удачі.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн